|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   morfologija v mb porodnišnici
14.9.2009 13:19:07   
ellie
Punce pomagajte...sem v dilemiuser posted image

Danes se moram prenaročit za morfologijo. Najprej sem bila naročena pri Mujezinoviću, ki je moj G...ampak je mojemu user posted image  nekaj prišlo vmes in ne more takrat z mano. In sva se odločila, da prestaviva. Zdaj pa imam možnost izbrat med Japljom in Kudrovo. Vem da je dr. Japelj bil eden izmed prvih najboljših na tem področju. Pri Kudrovi pa imam možnost 3Dja z vsemi slikami in posnetki...brezplačno. In zdaj ne vem, za koga se naj odločim.. Kakšen predlog?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: morfologija v mb porodnišnici
14.9.2009 20:44:40   
Skye
IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Danes se moram prenaročit za morfologijo. Najprej sem bila naročena pri Mujezinoviću, ki je moj G...ampak je mojemu user posted image  nekaj prišlo vmes in ne more takrat z mano. In sva se odločila, da prestaviva. Zdaj pa imam možnost izbrat med Japljom in Kudrovo. Vem da je dr. Japelj bil eden izmed prvih najboljših na tem področju. Pri Kudrovi pa imam možnost 3Dja z vsemi slikami in posnetki...brezplačno. In zdaj ne vem, za koga se naj odločim.. Kakšen predlog?

odvisno kaj ti je bolj pomembno...kvaliteten pregled, ali kvalitetne slikiceuser posted image

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.9.2009 10:08:15   
ellie
V bistvu sem vprašanje postavila zato, ker me je zanimalo, če ima katera izkušnje z dr. Kudrovo. Čeprav sem tako od drugod zvedela, da je vredu. Če pa sama ni v kaj čisto prepričana, pa pokliče še dr. Japlja za mnenje.

Ampak očitno tako nobena ni bila v porodnišnici na pregleduuser posted image  tak da mi tud ti skye nisi kaj dosti pomagala z odgovorom. Pa vseeno hvala za trud..

No...sem se pa tako že sama odločila.

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.9.2009 13:45:05   
bena
Jaz na tvojem mestu ne bi šla k nobenemu. Japelj že na zunaj zgleda totalno senilen in dela le honorarno. Za Kudrovo pa sem prav tako slišala, da ni kaj prida. Jaz bi ti vsekakor priporočala, da dobiš termin pri dr. Mujezinoviću, kateri je po moje najboljši. Druga možnost pa je dr. Peter Janko. Pri njem sem bila jaz in sem bila totalno navdušena nad njim. Čeprav je bila zunaj polna čakalnica, si je vzel čas in mi vse lepo pokazal in obrazložil.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.9.2009 15:04:39   
ellie
bena na žalost k Mujezinoviću ne moremuser posted image  čeprav bi najraje šla k njemu...ker hodim že vsa leta, ampak v tistem času, ki pri meni pride v poštev za morfologijo, on ne dela. Edino en datum je še šel skos, ampak je imel čisto vse polno. Problem je, ker ima on UZje samo 1x al 2x na teden. Sicer pa, če ne bom zadovoljna s samim pregledom, bom pa zahtevala še mnenje katerega drugega G. Bo že nekakuser posted image  Hvala za tvoje mnenje..

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.9.2009 15:54:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Imam izkušnje z obema, ker sem bila ravno v času morfologije dalj časa v bolnici.
Japelj je reseden najboljših, oz. je bil. Moja morfologija pri njem je bila dolga 5 minut, zelo na kratko mi je povedal za kaj gre in mi dal vedeti da nima preveč časa. Vprašal me je le, če želim vedeti spol. To sem itak že vedela, ker sem bila na 3D UZ pri dr. Lukmanu na Ptuju.
Skratka, meni se ni zdel nekaj "oh in sploh", čeprav mi je grozil prezgodnji porod in postavljena diagnoza: placenta previa.
Dr. Kudrova mi je naredila naslednji morfološki pregled, zdela se mi je precej "neziher". Čeprav si je vzela čas, mi vse razložila, se je pa vseeno posvetovala s kolegi. Se mi zdi, da je še precej neizkušena, čeprav sem ji hvaležna, da me je poslala predčasno rodit, medtem ko so vsi drugi (tudi dr. Mujezinović) še želeli čakati. Njena odločitev se je izkazala kot 100% pravilna, saj nam je vsem prihranila še več komplikacij!
Skratka, težka izbira.
Jaz bi v tem primeru izbrala Kudrovo in šla še na samoplačniško morfologijo k Lukmanu.
Želim ti še naprej lčim lepšo nosečnost, ne glede na izbiro.
Tanja

(odgovor članu ellie)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.9.2009 22:11:23   
Monni
Glede na moje izkušnje bi izbrala vse razen dr. Kudrove. Nikjer v zdravstvu še osebno nisem srečala tako neprofesionalne osebe, kot je ona. Prvo katastrofalno srečanje sem imela z njo, ko me je osebna ginekologinja poslala na ponovni UZ v UKC MB, zaradi suma zastoja rasti. Prvo se ni mogla odločit ali me bo pregledala ona ali asisent, potem je začela govorit, da bi lahko rekli, da je rast otroka asimetrična in da je ona sedaj izumila to stanje (verjetno 99% nosečnic ve da v kolikor se začne omenjat asimetrična rast, lahko pride do velikih težav, ampak za dr. Kudrovo je bil to novi izraz), potem je rekla sestri naj me naroči na ponovni UZ vendar ne več k njej. Asistent in sestra nista vedela kam se naj obrneta, sestra se je vseeno opogumila in vprašala kam me pa naj naroči, da so drugi vsi zasedeni, pa je Kudrova odločila, da pač nebom imela UZja, da naj grem samo na CTG user posted image user posted image Asistentu je bilo tako neugodno, da se je on trudil in mi razlagal kaj je pokazal UZ, da je v bistvu vse ok in je rekel, da upa da nebodo zopet v časopisu.
Ko sem bila prvič na CTGju je prišla not, da potrebuje prostovoljke za študenta, ki bi nam naj pritipal trebuh glede lege in smo se strinjale, da nas pretipa. Študent je bil vidno zgubljen in ni vedel kako mora pretipat trebuh, vprašala ga je katere 4 prijeme poznajo, sestra na CTGju pa ji je kazala da jih je 5 in nato dr. Kudrova presenečena vpraša sestro, če jih je res 5 in kateri so vse, pa ji je sestra naštela, poleg tega je študentu pokazala kako se prijemi izvajajo, ker je delal vse narobe, dr. Kudrova mu je pa govorila da mu gre zelo super user posted image user posted image .
V tretje pa je prišla v porodno sobo, ko sem imela že tiščavce in je morala babica z njo, ker je v sosednji sobi rojevala neka znanka, jaz pa sem morala še dodatno sama pet tiščavcev predihat in potiskatuser posted image user posted image .

V glavnem moje osebno menje je, da je ženska največja katastrofa kar se tiče profesionalnega vidika kar sem jih srečala. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.9.2009 22:16:15   
Shadow
Monni, ne bi se mogla bolj strinjati s teboj, kot se. Res je konfuzna, žal.

Osebno tudi ZELO priporočam dr. Žebeljana in dr. Pelkičevo.

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.9.2009 9:37:42   
ellie
Danes imam pregled pri mojem G in tako nameravam stopit gor do sestre, ki dela na UZ (jo osebno poznam) in se bom probala zmenit za neko normalno rešitev.

Pa je možno morfologijo opravit na napotnico še kje drugje kot v porodnišnici? al je drugje vse samoplačniško?

(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2009 11:55:21   
bena
Ellie, kolikor mi je znano dr. Mujezinović tudi privat dela NS in morfologijo. Vsaj tako sem slišala. Vendar ne vem kje in kam se moraš naročiti. Mogoče lahko o tem povprašaš sestro Zdenko. Pozanimaj se o tem, ali pa to mogoče ve katera na forumu.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.9.2009 12:45:04   
majaS80
Jaz lahko pohvalim Dr Pelkičevo,
vem pa, da dela v bolnici in privat tudi.
LP

MajaK

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.9.2009 15:34:15   
ellie
Tako, danes sem dokončno uredila to zadevo. Sem se naročila k Mujezinoviću...ampak bo moj user posted image  na žalost zamudil ta pregled. Ker mi je pa vseeno bolj pomemben dober pregled, kot pa to, da sva oba tam. Bova pač šla še na kakšnega samoplačniško...da bo tud on prišel na svoj računuser posted image

bena danes sem se ravno zmenila s sestro Zdenko kako in kaj. Dela pa Mujezinović tud samoplačniško ja. Sem nameravala že na NS k njemu, ampak je imel vse polno. Ker dela v mb in lj...in še to samo 2x na teden se mi zdi. Tak da ga je cela umetnost polovit za prosti terminuser posted image

(odgovor članu majaS80)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?