Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: klimifen 9.9.2009 11:35:41
|
|
|
|
mala maja
|
misliš klomifen . jaz sem jih imela pred leti. Zanosila v prvem ciklusu, enojčka, nosečnost brez večjih težav(no nagajal mi je pritisk, ampak to ni posledica jemanja). Je pa baje možnost večplodne nosečnosti pri jemanju in redko uspe v prvo. pa če se ne motim jih lahko jamlješ 3 cikluse potlej pa moraš imeti premor. Drugače pa nisem imela nobenih večjih težav, nobenih stransih učinkov.
|
|
|
|
RE: klimifen 9.9.2009 11:39:36
|
|
|
|
talika81
|
jaz sem jemala 2 tbl. na dan. reakcija je odvisna pd tega, kakšno dozo boš imela. al eno tbl na dan al dve al pa še kako drugače. jaz sem dobro reagirala na klomifen, vedno sem imela nekje 7-8 foliklov. glede stranskih učinkov pa je tako: jaz sem imela v prvem ciklusu jemanja kr močan glavobol, pa napihjena sem bila nenormalno. drugače pa ni bilo panike. a ti je klomifen predpisala tvoja osebna G?
|
|
RE: klimifen 9.9.2009 11:58:55
|
|
|
|
tejčit
|
punce hvala za odgovore.danes sem bila pri ginekologu in stvar je taka da sem šla dva dni po menstruaciji in mi ni mogel dosti povedat zato morem jt še enkrat drugi mesec sredi ciklusa da mi pove kako je na stvari rekel je da je pa skor sto procent ovulacija da je vrjetno nimam in če je to to je rekel da dobim te tablete potem pa upajmo da bo kaj.
|
|
|
|
RE: klimifen 9.9.2009 13:05:12
|
|
|
|
talika81
|
tejčit, če je ovulacija ali ne, se da najbolj enostavno preverit s hormonskimi preiskavami ter tako, da ti en ciklus spremlja na UZ. glede na to, da imaš menstruacijo, je verjetno, da imaš tudi ovulacijo. seveda tudi to ni absolutno res. so tudi izjeme. hormonske preiskave zgledajo tako, da daš kri med 2. in 5. ter med 20. in 22. dnem ciklusa, da vidi, če se določen hormon kaj poveča ali ne. kako dolg ciklus pa maš? če bo samo enkrat pogledal na UZ sredi ciklusa, ne more 100 %, da je ali ni ovulacija. in mislim, da predno ti da klomifen, bi moral to absolutno preverit. poleg tega je tudi to, da bi bilo vredu, da bi se preverilo, če imaš prehodne jajcevode. ker če nimaš prehodnih jajcevodov, niti ni smiselno daja klomifena, da bi spodbujalo ovulacijo.
|
|
RE: klimifen 10.9.2009 15:31:24
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: talika81 poleg tega je tudi to, da bi bilo vredu, da bi se preverilo, če imaš prehodne jajcevode. ker če nimaš prehodnih jajcevodov, niti ni smiselno daja klomifena, da bi spodbujalo ovulacijo. če imaš prehodne jajcevode se da videti na UZ ali so potrebne druge preiskave? Hvala!
|
|
|
|
RE: klimifen 10.9.2009 17:08:04
|
|
|
|
tejčit
|
cikluse imam na 30dni.kako je pa s tem če nimaš slučajno prehodnih jajcevodov
|
|
|
|
RE: klimifen 10.9.2009 17:48:47
|
|
|
|
Alija_26
|
če imaš prehodne jajcevode se da videti na UZ ali so potrebne druge preiskave? Hvala! To se dela s HSG preiskavo, ostaneš v bolnici par ur po posegu,vtavijo ti kateter in potem spuščajo not jod da vidijo,če so jajcevodi prehodni,...sama sem bila in nič kaj takega,..ne boli ,..LP
|
|
|
|
RE: klimifen 10.9.2009 18:10:17
|
|
|
|
tejčit
|
in če imaš neprehodne kaj pa potem sledi naprej
|
|
|
|
RE: klimifen 10.9.2009 19:25:37
|
|
|
|
anajan
|
Pojedla sem 4 škatle (po 2 na dan). Stranski učinki: 6 teden nosečnosti. :)
|
|
RE: klimifen 10.9.2009 19:26:49
|
|
|
|
anajan
|
Porabila sem 4 škatle (2 na dan). stranski učinki: 6 teden nosečnosti. :)
|
|
RE: klimifen 10.9.2009 23:39:09
|
|
|
|
Alija_26
|
in če imaš neprehodne kaj pa potem sledi naprej Tak daleč pa še nisem,moj desni jajcevod je prehoden z zakasnitvijo,....zdaj grem na operacijo kjer mi bojo točno povedali kaj in kako oz kaj je narobe lapraskopija je posek se mi zdi oz operacija,...si baje 3 dni v bolnici,..kaj več še nwm,ko kaj zvem,takoj napišem,..LP lidija
|
|
|
|
RE: klimifen 11.9.2009 13:01:39
|
|
|
|
talika81
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejčit in če imaš neprehodne kaj pa potem sledi naprej če ugotovijo, da so neprehodni, greš na laparoskopijo, kjer si jajcevode še bolj natančno pregledajo in vidijo, če se da kaj nardit. če se ne da nič nardit, greš na umetno oploditev. če pa vidijo, da se da odpravit neprehodnost jajcevodov, pa ti to odpravijo tekom operacije. tako kot je rekla alija_26, HSG nič ne boli v primeru, če nimaš zamašenih jajcevodov ali pa imaš zelo majhne zarastline v jajcevodih. če pa imaš zamašene jajcevode, pa HSG bolj boli. jaz sem tudi bila na HSG-ju in ker imam prehodne jajcevode, me ni nič bolelo.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?