|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZABASAN NOSEK in vrtec
6.9.2009 9:21:35   
nky 23
Naš tamali star dobre dve leti ima čisto poln nosek, rešujem oz. poskušam rešit z fiziološko in operil kapljicami. Zanima me dejansko ali jih vi date v vrtec? Vročine nima samo nosek je na tapeti...

hvala...

lp 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZABASAN NOSEK in vrtec
6.9.2009 9:46:22   
moci
ja.
nos čistimo zjutraj in zvečer, dokler ni vročine je v vrtcu. saj drugače bi bila celo zimo domauser posted image

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2009 9:47:51   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: moci

ja.
nos čistimo zjutraj in zvečer, dokler ni vročine je v vrtcu. saj drugače bi bila celo zimo domauser posted image

Se strinjam. user posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
6.9.2009 10:52:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2009 11:00:25   
tinaaja
No mi se dobro nismo zaceli z vrtcem in ze imamo to nadlogo user posted image
Kako pa zgleda, ce otrok ne zna pihit v robcek? Cel dan zabasan nos? Doma gre sama si prizgat sesalec in si spuca nos z babyvac in posledicno ji "ni treba" se naucit pihnit ven.user posted image Pa ne da ne poskusamo, samo se nisem nasla trika, da bi deloval - ideje dobrodosle.
Sama razmisljam, ali jo dat jutri v vrtec ali ne, ker ne zna ven pihnit. Da ima cel dan poln nos ni glih fino za usesa, dihanje...

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2009 13:57:24   
naja78
živ!
otroci z zabasanimi nosovi,so čez celo leto v vrtcu.juser posted image jaz sem leto nazaj komplicirala,ker je naš mali po 4 dneh zabasanosti pokasiral vnetje ušes.in sem ga imela veliko doma.zdaj je po op žrelnice,je boljše in nam zabasanost ne dela težav.zjutraj mu spucam nos,dam operil in v vrtec.seveda govorimo samo o smrkavem nosu.ne o virozah in vročini.
si pa mislim to,da dokler bo,bo.ko bo vročina oz ko neha jesti,se slabo počuti še zraven,ga absolutno ne bom dajala v vrtec.ampak kaj ko bo nazaj prišel brez zabasanega nosa,čez 3 dni pa bo vse ven letelo.user posted image user posted image tako to v vrtcu je.
eni imajo smolo,ker jim gre na ušesa.no mi smo bili med njimi.srečno.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2009 17:10:10   
nky 23
hvala za odgovore!

z vrtcem smo dejansko šele začeli in nimam nekih izkušenj kako je s tem, absolutno pa pri vročini to ni vprašljivo.

Naš sicer sam reče mama nos jezi briši ga, kako pa bo v vrtcu??? n bom videla jutri in upam da ne pokasira kaj več...

do sedaj je bil bolan samo 2x...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2009 21:36:15   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: nky 23

Naš sicer sam reče mama nos jezi briši ga, kako pa bo v vrtcu???

Enako user posted image .
Naš tudi ne zna pihnit čez nos - in pač ko ven prileze svečka, ga obrišemo - in enako storijo tudi v vrtcu. Med "sezono prehladov" pač malo več z robci okol skačejo.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.9.2009 23:35:14   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Med "sezono prehladov" pač malo več z robci okol skačejo.

Pri nas se je ta sezona zgleda že začela. Vidim po naših in drugih otrocih iz vrtca. In glede na izkušnje, koliko je treba brisat dvema, se mi zdi, da mora pri celi skupini nonstop ena z robcem letat. user posted image  Je pa res, da doma se bolje spuca, sploh s fiziološko... tega od vzgojiteljic pač ne moreš pričakovat.

Našadva sta se pa ravno čez vikend pozdravila kašlja in smrkanja, šla s suhimi noski v ponedeljek v vrtec in evo, so spet zabasani. Tako da zgleda se bo kar vleklo...

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.9.2009 7:46:45   
ksenjak
Gresta v vrtec, je pa res, da zdaj nimam več toliko teh problemov, saj znata že oba sama pihnit ven. Ko se bo to naučil, bo veliko bolj, boš videla. Do takrat pa kot si že rekla, čim več uporabljaj fiziološko in res samo po potrebi Operil.

lp

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.9.2009 11:25:05   
tinaaja
res samo po potrebi Operil.

zakaj res samo po potrebi???? strokovnjaki svetujejo uporabo. predstavljaj si sebe - zabasan nos, pihnit ne znas,.. groza! opreil oz po 2letu se bolje olynth je za nas zlata vreden. zjutraj in zvecer obvezno, ko je nos poln. saj otrok ja mora dihat cim lazje in se spuca se mu tako bolje, posledicno manj sekundarnih bolezni.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.9.2009 12:46:49   
Sofi

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

zakaj res samo po potrebi???? strokovnjaki svetujejo uporabo. predstavljaj si sebe - zabasan nos, pihnit ne znas,.. groza! opreil oz po 2letu se bolje olynth je za nas zlata vreden. zjutraj in zvecer obvezno, ko je nos poln. saj otrok ja mora dihat cim lazje in se spuca se mu tako bolje, posledicno manj sekundarnih bolezni.

Ker izsušuje nosno sluznico in ga ni primerno pogosto uporabljat, pri otrocih predvsem ne. Fiziološko pa se lahko uporablja na hektolitre.

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.9.2009 12:48:40   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Sofi

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Ker izsušuje nosno sluznico in ga ni primerno pogosto uporabljat, pri otrocih predvsem ne. Fiziološko pa se lahko uporablja na hektolitre.

S tem se pa strinjam. nalin, ne pretiravaj s kapljicami.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.9.2009 12:59:25   
ledenaa
Operil se lahko uporablja 3x na dan do 1 tedna.Potem pa kakšna 2 dni pavze.
Ljudje se tudi ne zavedajo kakšno škodo naredi poln nos

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.9.2009 19:46:38   
tinaaja
Za razliko od operila naj bi olynth tudi vlazil sluznico.
Sem pa glih P sprasevala, kok casa se kahko vsak dan uporablja opreil/olynth in je odgovorila, da ce je to 1-2x na dan, da lahko tudi dlje, da ce je pa veckrat na dan pa ne.

Malo bolj strokovno pa tukaj.
Kratek izsek: Dileme o koristnosti dekongestivnih kapljic in pršil za nos po mojem
mnenju ni. Brez pomisleka jih uporabim, ko sam zbolim, predpišem jih
svojim otrokom in svojcem, vsakodnevno jih uporabljam v ambulantnem
in pooperativnem delu.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.9.2009 22:09:13   
resika
se strinjam da je olynth dost boljši, ker sem ga tud sama preizkusila. Po operilu sem že imela težave (ker sem pretirava) po olynthu pa nikoli nobenih težav, pa sem tudi pretiravala. Operil sigurno ne kupim več.

Kar se tiče sirupa pa uporabljamo Imunoglukan. Glede pihanja, ga par spodbujaj naj piha, bo že skapiral. Nosniico mu pritisni s prstom, da pihne samo skozi eno, je večji efekt. Pri nas ful deluje, da rečem kako pihne njegov bratranček, da Bor ne zna tako, pol se pa ful potrudi. Kaj takega sprobaj.

pa zdravo zimo vam želim

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.9.2009 7:18:27   
ledenaa
Ja,zdaj ni nič dobro,zakon je just user posted image
Bi te pa popravila- otroka ne moreš niti z materino dušico  obvarovat pred virusi

(odgovor članu Jožica Č.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.9.2009 7:34:38   
pupika
Pri nas zelo pomaga materina dušica, ampak je potrebno takoj mazat ko pokaže že prve znake prehlada in se prehlada rešimo v dveh, treh dneh, sem pa sedaj v soboto pozabla namazat, pa se borimo z zabasanim noskom, tako da tokrat prakticiramo poleg materine dušice tudi operil pred spanjem, pa baby vac, to pa je zakon za polne noske, šele pri baby vacu vidimo kaj ima otrok vse v nosu, koliko sekreta ven potegne. Olynth pa se pri nas ni dobro iztekel, ker je imel tako suho sluznico, da niti dihat ni moral normalno.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.9.2009 16:29:17   
s.
Ja, prihaja sezona virosov, zelo opevane nove gripe... O razkuževanju in umivanju rok nam že pri uhah ven leze... user posted image

Kaj uporabljat?
- eterična olja evkalipta, bora, smreke, materine dušice ( kot aromaterapijo, hidroterapijo, inhalacije)
- pripiravljat kopeli materine dušice, bora, evkalipta...
- uporabljat balzamično kremo ( evkalipt, kafra, bor, meta, materina dušica...)
- piti sirupe ( smrekov, javorjev, ameriški slamnik), vitaminčke C, B komplex, čajčke materine dušice, žajblja, lipe, bezga, sok sveže stisnjenih agrumov ali pa zelenjave ( rdeča pesa)
- pojesti dovolj sveže zelenjave
- kolostrum ( Mupi za otroke)...

Kar se preventive tiče, se odlično obnese zgoraj omenjena krema. Mehča sluz, lajša bolečine, omili nahode... Otroci jo imajo zelo radi, prijetno diši in po njej se lažje diha. Otroke pomiri tudi pred spanjem. Odlična za otroke, ki obiskujejo vrtec.

Vse zgoraj našteto pa vam prihrani obiske pri zdravniku. Uporabljajte! Iz izkušenj vam povem, da pomagajo..

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.9.2009 16:37:24   
tinaaja
Vse verjetno drzi, bom napisala samo se par "opozoril", ki sem jih jaz dobila od zdravnikov:
materina dusica zna povzrocat dermatitise, zato marsikdaj predlagajo, da se zmesa se s kaksno drugo kremo, da se malo razredci.
esencialna olja in izparilniki - zadeva naj bi se lepila na dihala in s tem se poslabsala stanje. Sem iskala clanek, kjer je to pisalo, pa ne najdem. Nasa P je tudi odsvetovala user posted image

Mislim pa, da je z obojima zadevama tako - da v mejah normale ni problema, pretiravat pa ne smes (kot z vsem).

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.9.2009 8:18:34   
ksenjak
Jaz tudi uporabljam materino dušico, je pa res kar je že tinaaja napisala, da je lahko alergena. Sem opazila pri hčeri, ko je po uporabi dobila alergijo. No, čez nekaj časa sem spet probala in je bilo ok.

lp

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.9.2009 16:21:25   
s.
Za naše otroke je lahko vsak prav majcena stvar alergena, tudi mleko! Tako, da kar se tiče zelišč je pa še večja možnost.
Sploh aleregene so arnika in ognjič.

Zato se strogo svetuje, da se kreme prej testirajo pre uporabo ( po nadlakti). Včasih so v lekarnah to svetovali za vsako kremo, danes tega ni več.user posted image  Pol pa se dela napake ob nanosih krem.

Je pa treba za otroke uporabljat  manjše koncetracije, to pomeni eteriko redčit ( uporaba samo kapljico alo največ dve), zeliščne kreme mešat z navadnimi kremami!

Otrok pa lahko osip izpuščajev dobi že, če mu je samo 15 min vroče, pol pa se takoj pomisli na alergijo.

Opozorila pa niso odveč. Posebej pri zeliščnih kremah, ker mame delajo napako in svoje otroke na debelo namažejo, ker mislijo, da bo boljše. Pa ni res!

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.9.2009 23:11:31   
Jožica Č.
user posted image točno tako- kreme je treba uporabljat v mejah normale na tanko in prvih 14 dni na podpladke . 

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.