|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne pijem mleka...
5.9.2009 20:26:00   
Anonimen
Že pred nosečnostjo sem imela probleme s konzumacijo mleka in mlečnih izdelkov. Z izjemo LCA jogurtov mi po mleku in mlečnih izdelkih dela blazno slabo. In posledično ne uživam mleka in ne mlečnih izdelkov.

Da to v nosečnost ni fajn mi je jasno in sem se trudila vsaj neka mleka popit ampak mi po mleku dela tolk slabo, da ni za povedat. Da sem trapa to pozabila na pregledu povedat g. ni treba posebej poudarjat.

Sem pa v lekarni povedala in mi je farmacevtka dala šumeče kalcijeve tablete.

Zanima me ali je mela ktera podobne težave in kaj so ji svetovali. Ali naj pijem te tablete al ne?

Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne pijem mleka...
5.9.2009 20:28:14   
arabela*
jaz nikoli ne pijem mleka.......pa ni v nobeni user posted image bilo nič narobe

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.9.2009 21:32:44   
Zala01
enako...poleg mleka v tej nosečnosti nisem mogla nobenega mlečnega izdelka prve 3 mesece, mi je bilo slabo za umret.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2009 23:06:44   
Arwenko
Kolegica, ki ima podobne težave pije kozjega...mogoče pa to poskusi. 

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2009 8:40:14   
ledenka

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Kolegica, ki ima podobne težave pije kozjega...mogoče pa to poskusi. 

kozje mleko nima kalcija

če ješ sir in jogurte, ni nobene panike. kalcijeve tablete je itak priporočljivo jemat za preprečevanje mišičnih krčev user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2009 10:31:05   
moglan
Ledenka, a nisi prebrala, da ne je niti mlečnih izdelkov?

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2009 13:04:08   
petea
Ledenka, tega pa še nisem slišala, da v mleku ne bi bilo kalcija, zato navajam citat iz http://www.drobnica.si/index.php?option=com_content&view=article&id=197&Itemid=166:

'Kozje mleko ne vsebuje aglutinina, zato so maščobne kroglice v kozjem mleku mnogo manjše kot v kravjem in so enakomerno razpršene v tekočini, kar pomeni, da je naravno homogenizirano. Beljakovine kozjega mleka v želodcu tvorijo mehkejši skupek kot beljakovine kravjega mleka. Zato gre hitreje skozi prebavni trakt in je lažje prebavljivo kot kravje mleko. Kozje mleko povzroča manj alergenih reakcij in ga lahko uživajo mnogi ljudje, ki kravjega mleka ne prenesejo. Po hranilni vrednosti je zelo podobno kravjemu, vsebuje pa manj holesterola in več kratkoverižnih maščobnih kislin.

Kozje mleko je bogato s kalcijem, fosforjem, riboflavinom (vitamin B12) in kalijem. S kozarcem kozjega mleka pokrijemo tretjino dnevnih potreb po kalciju in četrtino dnevnih potreb po fosforju. Uživanje kozjega mleka je še posebej primerno za mlade, ki so v obdobju hitre rasti, in za preprečevanje osteoporoze. Riboflavin je vitamin, ki je odgovoren za proizvodnjo telesne energije, lahko pa tudi zmanjšuje pogostnost napadov migrene. Kalij ohranja normalen krvni tlak in delovanje srčne mišice. Kozje mleko vsebuje štirikrat več kalija kot natrija, zato preprečuje visok krvni tlak in ščiti pred arteriosklerozo.'

Proti krčem se priporoča uživanje magnezija.
Šumeče tablete lahko imajo negativne vplive na ledvice, zato je bolje uživati naravne vire vitaminov in mineralov, torej sadje, oreške in zelenjavo.

(odgovor članu moglan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2009 14:48:22   
SaaS
Jaz tudi že celo nosečnost ne pijem mleka. Sem v 32 tednu. Imam težave z želodčno kislino (že pred nosečnostjo) in se izogibam tudi mleku, siru, smetani. Jem jogurte ampak tudi ne prav veliko, ker mi niti ne pašejo vsi... No in skuto, ampak se premalokrat spomnim.
V prejšnjih nosečnostih sem normalno pila mleko in je bilo vse v redu. Zdaj pa mi primankuje kalcija. Imam težave z zobom.. Zato so mi svetovali kalcij (zobar, ginekolog). Pijem šumeče tablete, ki jih kupujem v DMu (občutno ceneje, kot tiste v lekarni).

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2009 14:49:19   
Anonimen
Problem je v tem da ne prebavljam NOBENEGA mleka (razen tistih LCA jogurtov, ki mi pa gledajo že skoz uha).

Sem pa vzela tisto šumečo tableto, ki so mi jo priporočale v lekarni in mi je naredila totalno štalo. Skoraj slabše kakor mleko. Bom še jutr poskusla vzet in če bo reakcija ista jih bom kar opustila. Sam pol res ne vem kako kalcij dobit. Sicer pa imam kmalu pregled, bo že g. povedala kaj in kako (vsaj upam, no).

Aja a pa ni za proti krčem magnezij? Zato so meni pri g. priporočili donat, no pa tud zaradi tega ker te na sekret spravi.

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2009 7:52:52   
mayamaya
ej,
jaz tudi ne pijem mleka. sploh. in posledično mi tudi jogurti ne grejo dol. sem pa sedaj v nosečnosti se dobesedno malo silila in sem si v jogurt mešala sadje (ogromno sadja) tako, da sem vsaj nekaj mlečnega dobila vase. to mi je malo ubilo tisti okus in kislino po mleku (jogurtu).
nisem pa zaradi tega jemala nobenih nadomestil - tablet ali kaj podobnega in tudi vsi izvidi so bili vedno bp.

poizkusi, verjamem pa da se moreš prav posilit
srečno

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2009 8:54:50   
Hope2
Jaz nisem pila v nosečnosti mleka in ne mlečnih izdelkov. Šele proti koncu nosečnosti sem tu pa tam kaj pojedla. Sem pa pila riževo mleko, malo kalcija je tudi tu not. Drugače pa ti svetujem pejt na internet poguglat razpredelnico katera živila vsebujejo največ kalcija in potem tista uživaj. Men spomin ne seže talk daleč, se pa spomnim sezama in nekaj oreščkov...

Jedla sem centramed mami, fidi magnezij in fidi kalcij 600. Občasno sem se prisilila fidi kalcij D3 1000 spit (če so me doleteli hudi krči), ampak je tak nagravžnega okusa, da sem skor bruhala. Ob D3 se baje kalcij bolj veže, ampak bljak fuj. V glavnem ne z mano, ne z malčkom ni bilo nič narobe. Probaj katere druge kalcije šumečke ali pa koralni kalcij v tabletah za pogoltnit.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.9.2009 8:56:28   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Aja a pa ni za proti krčem magnezij? Zato so meni pri g. priporočili donat, no pa tud zaradi tega ker te na sekret spravi.

Krči so lahko tudi posledica pomanjkanja kalcija, sploh ni nujno magnezija. Če ti manjka kalcija, lahko imaš tudi probleme s srcem, hitro utripanje, razbijanje, občutek tesnobe...Najbolj to občutiš, ko se čist umiriš, srce pa še kar razbija

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.9.2009 8:57:10 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.9.2009 12:07:31   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sam pol res ne vem kako kalcij dobit.

Kupi si sojino mleko s kalcijem od firme Provamel. Je v zeleni škatli, gor piše Provamel bio - Soya plus calcium. Fantastičen okus, ker druga sojina mleka so ful zanič - vsaj meni. Če pa ti vseeno ne gre po grlu, pa v tem mleku zmiksaj banano in garantiram ti, da je to res super frape! Ali pa si naredi močen kakav z njim - seveda kupi pravi stoprocentni kakav (brez sladkorja) in ne sladkaj - je samo mleko že ful sladko, ker ima notri jabolčni koncentrat. Dobila boš kalcij, ogromno vitaminov, ki jih vsebuje soja, ter veliko železa (v kakavu ga je namreč zelo veliko, pa tudi soja ga ima veliko). Sama imam takšno "dieto" - zjutraj banana s tem mlekom, zvečer kakav, že celo nosečnost, pa imam fantastično kri oziroma hemoglobin, nobenih krčev ali karkšnihkoli problemov ... Kravjega mleka pa tudi jaz ne morem videti razen v kavi (tam pa je itak največje sranje od mleka - alpsko mleko - zato tega ne želim niti omenjati), pa itak je kravje mleko čisto neprimerno za ljudi ...
Aja, pa kozares Donata tudi spijem obvezno vsak dan! Tudi v Donatu je poleg slavnega magnezija tudi kalcij!!! Poskusi in poročaj, če je kaj bolje.
Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.9.2009 12:11:15   
giotti
Proti krčem pomaga tudi veliko gibanja ter zdrava prehrana! Enega samega krča še nisem imela, pa sem že v 30. tednu, ampak gibanje je pri meni na prvem mestu poleg zdrave uravnotežene prehrane - lakto-vegetarijanske. Če berete Modrost rojevanja, imate tam statistike nosečnic in porodov iz njihove Farme, kjer se vse nosečke prehranjujejo izključno vegetarijansko. Njihovi rezultati so neverjetni.
Skratka, veliko gibanja in telovadbe in nič industrijskega sladkorja v nobeni obliki (sladoledi, bonboni, tortice...) in gotovo ne bo krčev!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.9.2009 12:51:11   
Lilita
Če nimate težav s kalcijem sicer, ne vidim smisla, da bi jemali šumeče tablete. Kot ste sami opazili, naredijo celo štalo.

Veliko kalcija vsebujejo zelenolistna zelenjava, sadje, semena in stročnice. Priporoča se brokoli, ohrovt, brstični ohrovt, zelje, por in druga zelenjava. Med zelišči so koristni peteršilj, bazilika in kreša. Tudi divje rastoča zelenjava, kot so koprive, dežen, loboda, zajčja detelja, čemaž ... vsebujejo velik kalcija. Medtem špinača, blitva, rabarbara in rdeča pesa vsebujejo poleg kalcija še oksalate, ki absorpcijo kalcija zavirajo.

Mleko za večino ljudi ni primerno živilo, posebej tisto, ki se ga kupi v trgovinah, je zelo osiromašeno in telo ropa minoralov in vitaminov. Najbolj pa še tisto, ki ima kao dodan kacij (ker ni naravni kalcij, ampak sintetičen in telo porabi cel kup mineralov, vitaminov, tudi kacija, da ga izloči iz telesa)  in druge vitamine (ista zgodba kot kacij).

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?