|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   popek
5.9.2009 11:18:28   
a982
Pozdravček,
dojenček je star sedaj 6 dni, danes zjutraj sem opazila malce več krvi okoli popka, sem očistila z fiziološko pa me skrb kaj če ne neha teči kri. Sej je zelo malo ampak vseeno, do sedaj je bilo v redu, ni pa še odpadel ostanek popkovine. UPAM, DA SAMO MAL PRETIRAVAM, PA DA JE TO NORMALNO al kako?
Hvala za odgovore, papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: popek
5.9.2009 12:41:04   
Čebel@
redno čisti s fiziološko in gazo oz.vatirano palčko(kar pač uporabljaš)....pa pusti popku da diha-planičko zavihaj na dol da ni čez popek

če pa ne bo nehalo krvaveti,pa pokliči patronažno,v ZD ali pa v porodnišnico

upam da sem bila kaj v pomočuser posted image

(odgovor članu a982)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.9.2009 13:20:04   
Hope2
Vaterine palčke se izogibaj, raje uporabi iz lekarne ali sanolaborja sterilizirani zloženec. Uporabi še alkohol ali fiziološko. Nam so svetovali zjutraj in zvečer alkohol, čez dan fiziološko. Lepo nežno očiti, nič preveč pritiskat, nič na silo posušeno kri ven zbezavati, nič preveč drgnit. Ta kri (strjena) ni nič nevarna, naš jo je imel zelo dolgo, celo kopanje s patronažno smo zato prestavili za 1 ali celo 2 tedna. Naša patronažna je bila bolj glasnik tega, da se naj popek lepo zaceli in šele potem kopanje in namakanje. Nekatere patronažne pa popek zalimajo in kopajo dojenčka. Nam se ni mudilo s kopanjem, zato smo čakali, da se popek sam zaceli in se je brez problema.

Če pa je kri sveža in še kar krvavi, potem pa brez odlašanja pokliči patronažno

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2009 14:54:31   
anika87
Na kopanje smo tudi mi počakali kar nekaj dni (sem že pozabla, morda celo en teden). Kar pa se tiče čiščenja, jaz nisem čistila ob vsakem previjanju oz. na začetku sem, potem pa je patronažna rekla, da ne, ker se nima niti časa sušit, če kar naprej čistiš. Potem sem samo zjutraj in zvečer in se je hitro sčistilo. 

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.9.2009 18:09:16   
Onasiss
Sterilne zložence in alkohol.... lahko pa tudi sterilizirane palčke (imajo jih pakirane po 4) in lepo čisti večkrat 3x na dan.

So what....

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.9.2009 18:12:55   
madejka
Naš je imel takšen popek do 14 dni po rojstvu in smo ga nesli pokazat P (nam je svetovala patronažna) in je tamali dobil mislim da K vitamin (upam, da se nisem zmotla). Pa še jaz semga dobila za spit (navzgravžnouser posted image ). Pa je blo po parih dneh boljše...
Tak da mislim, da če je šele 6 dni, ni panike, če bo pa še dolgo  pa pokliči izbrano pediatrinjo pa povej.

Aja skoz sem pa lepo čistila z gazico in fiziološko, zvečer pa z alkoholom. Baje tud preveč alohola lahko vpliva na krvavitevuser posted image

< Sporočilo je popravil madejka -- 5.9.2009 18:14:09 >

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2009 8:29:45   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: madejka

Naš je imel takšen popek do 14 dni po rojstvu in smo ga nesli pokazat P (nam je svetovala patronažna) in je tamali dobil mislim da K vitamin (upam, da se nisem zmotla). Pa še jaz semga dobila za spit (navzgravžnouser posted image ). Pa je blo po parih dneh boljše...
Tak da mislim, da če je šele 6 dni, ni panike, če bo pa še dolgo  pa pokliči izbrano pediatrinjo pa povej.

Aja skoz sem pa lepo čistila z gazico in fiziološko, zvečer pa z alkoholom. Baje tud preveč alohola lahko vpliva na krvavitevuser posted image

Saj K vitamin dobi vsak takoj ob rojstvu. Vsaj v LJ porodnišnici ga dajo vsakemu. A je sploh dober tako zgodaj dajat tolk K vitaminauser posted image

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2009 8:32:07   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Saj K vitamin dobi vsak takoj ob rojstvu. Vsaj v LJ porodnišnici ga dajo vsakemu. A je sploh dober tako zgodaj dajat tolk K vitaminauser posted image

Hope, nekaterim je tista dozica premalo, brez nje se pa popek ne celi. Tako da če se zadeve vlečejo, je potrebno nazaj po še eno dozo.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2009 8:55:23   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Hope, nekaterim je tista dozica premalo, brez nje se pa popek ne celi. Tako da če se zadeve vlečejo, je potrebno nazaj po še eno dozo.

Aha, zdaj vemuser posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.9.2009 18:25:35   
kaminek
pri naši je sicer popkovina že v P odpadla, ampak se potem ni tko hitr celilo.
čisti pa samo z alkoholom, tko so mi rekli na pediatrični in me kr mal okaral, da kaj se grem, da čistim z fiziološko, ker to ni razkužilo. tam čistijo samo z alkoholom.
povedali so mi, zakaj v P imajo samo fiziološko za čistit, če ga sam previjaš: ker aklkoholičarke mamice so že poskusle pit ta alkohol, s tem da so ga prej razredčle, da ne bo pomote.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?