|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje na dojki in premalo mleka
2.9.2009 23:18:29   
Muca83
Imam 6 dni staro deklico in polno težav z dojenjem. Rodila sem s CR in prva 2 dneva mala ni hotela vlečti. Potem pa je dobila zelo močen sesalni refleks ampak kazalo je, da nimam mleka še čisto nič. Itak je nisem imela ves čas pri sebi in mislim, da so ji sestre že takrat dodajale formulo. Naslednji dan sem se zbudila z napetima dojkama in mokro srajco. Vsa srečna čakam na otročka, da ga dojim. Ampak mala je malo sesala, potem pa zaspala na joški. Sem bila prepričana, da je mleka pač tako malo. Tekom dneva smo jo tehtali pred in po dojenju in sestre so rekle, da imam mleka premalo in toplo priporočajo dodatek, saj mala ni spala. Tako smo pristali na dodatku user posted image

Naslednje dni so sledile še težave s krvavečini bradavicami, mala je izbruhala moje krvavo mleko, še vedno pa je veljalo, da je mleka premalo.

Doma sem se še kar trudila z dojenjem ampak nikoli se ni mala dovolj najedla. Potem je spet sledila kri... začaran krog. No včeraj pa je prišla patronažna in bila zgrožena nad mojimi prsmi, saj naj bi bile tako polne mleka, da se je čudila, da še nimam mastitisa user posted image Tako mi je "ukazala" dojenje z nastavki (zaradi ran in krvi) in pri podoju je videla, da je problem moja zaspančica. Ona namreč še vedno samo potegne in potem se ji že drema. In imam nalogo, da jo ves čas spodbujam k sesanju. No, saj nama kar gre, ampak na koncu pa res samo še spi in takrat jo dam s prsi. Ampak očitno ne dobi dovolj, saj se takoj ko jo dam v posteljico zbudi in je ne pripravim do spanja. Pa smo še vedno pri dodajanju, saj edino tako zadovoljno sita zaspi.

Torej rabim pomoč kako naj odvadim mojo sončico spanja na dojki. Kako pogosto naj jo pristavljam? Ker je taka zaspanka traja en podoj kar kakšno uro. Kako sploh vem, kdaj je dojka prazna, ker ona se sama ne odstavi ampak samo zaspi.

Vsak nasvet je zelo dobrodošel, ker bi se res rada znebila dodajanja. user posted image


_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
2.9.2009 23:24:44   
Anonimen
Torej rabim pomoč kako naj odvadim mojo sončico spanja na dojki.


to sem se jaz skor 2 leti spraševala....in zdaj pri drugem se sprašujem že 7 mesecevuser posted image mal heca....

to je normalno, komaj 6 dni je stara malčica, cartaj jo, spakiraj se v postlo, naredi si udobno, počivaj, beri, glej tv, karkoli in doji. nič ni s tem narobe, to je normalno.tak mali otroček ima mali želodček, pa tvoje mleko je lahko prebavljivo, ne more se najest za tri ure, če ti bo kdo to reku, je čista neumnost. nič ni narobe s tvojim otrokom, nič ni narobe s tabo,s tvojim mlekom, količino....tko to je in je čisto normalno. vsi otročki so taki, razlika je samo v starših - eni to sprejmejo in jim je kul, eni pa ne.

boš vidla, da prvi mesec pregurata, pa bo že boljše....pol kr naenkrat bo stara pa 3, pa 5 in bo že superuser posted image samo pogumno, zaupaj vase, zaupaj v to da si sposobna prehranit svojega otroka in ne poslušaj nasvetov od žensk, ki niso dojile, pa bo vse ok.

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
2.9.2009 23:35:29   
pomlad08
se strinjam z ullo.
kar dojit pa dojit, saj prva 2, 3 mesece je to vse, kar dojenček potrebuje, in kar mu lahko daš. če je zaspanka, jo moraš res med dojenjem ful spodbujati. sej verjetno poznaš fore - "ščipanje", žgečkanje, previjanje, prestavljanje iz ene dojke na drugo ... pač nekako jo moraš ohraniti budno vsaj nekaj časa, neki bo že pojedla.

flašo pa kr skensli. ne daš je več, to je vse. ti ful svetujem, da pokličeš kakšno svetovalko za dojenje (la leche league), so glihkar "rešile" mojo sestro, ki je imela zelo podobno situacijo kot ti (CR+zaspanček) in je dodajala, zdaj pa samo še doji. pokliči jih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
3.9.2009 7:27:44   
ledenaa
samo pristavljal ,edino tako se bo tvorilo mleko
In otroka nimaš kaj odvajat
je čisto normalno da zaspi na dojki in sepotem zbudi ko jo daš stran od sebe-to ne pomeni da ne dobi dovolj
jaz sem tamalega tudi na 15 min prostavljala

Mogoče ti bo v pomoč:

http://med.over.net/forum5/read.php?94,5164456

http://www.dojenje.net/vprasanja.htm#_4._NASVETI_ZA_1

http://med.over.net/forum5/read.php?94,1977596,1977596#msg-1977596

http://med.over.net/forum5/read.php?94,5427444,5433031#msg-5433031

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
3.9.2009 8:00:23   
yelci
Ajoj,kot,da bi opisovala moje tezave.Tud jst sm mela CR,v P so mi ga futral z dodatkomuser posted image ,sm bla pol doma full besna,na vem zakaj ti otroka ne morjo prnest k je lacnuser posted image .Sm mislila,da nimam dovolj mleka,pa sm dobila tametil,ampak moj je se zmer spal.Parkrat je potegnil,pol zaspal,ce sem ga odlozila,pa je bil takoj jok.Svetujem ti,probi cim vec pocivat,ker taksno dojenje vzame ogromno energije,mislim,da je trajal tam do 3 meseca.Ne poslusat drugih,ja,ce ne gre,pa daj mu dodatek,kaj se mucis.....Takih nasvetov je bilo ziljon,da sm bla pol cist zmedena.Aja,nas je mal vec popil z nastavki,so kr pomagaluser posted image TI samo vztrajaj,ti bo poplacano.

LP

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
3.9.2009 8:44:29   
*anč*
muca  se strinjam z ostalimi, da malo pač pristaviš kadar to zahteva ( če ti seveda bradavice to dopuščajo). samo redno pristavljanje  bo omogočilo nastanek take količine mleka kot ga tvoja user posted image potrebuje.  moja mala je kadar je budna, vsako uro na joški, spi pa tudi po 2-4 ure v kosu, kadar potrebuje spanec. je bil pa moj prvi user posted image zaspanček in sem ga morala zbujati, masirati nogice in božati lička med dojenjem, da je kaj popil.  glede tvojih bradavic ti toplo priporočam uporabo Lanolina, če ga še nimaš, ker res super ščiti bradavice pred razpokami in ti ga ni treba spirati pred dojenjem. ti samo vztrajaj pa bo vse lepo steklo!

_____________________________

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu yelci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
3.9.2009 9:22:55   
kaminek
mlekec je, hb, in ti lepo se uleži zraven male in naj pridno papa, spodbujaj jo, da je. saj je komaj 6 dni stara, zato je še tak zaspanček. kmal bo bila že bolj budna, boš  videla.

srečno!

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
3.9.2009 9:42:50   
Sanikaa
Muca držim pesti da se hitro pocajtaš. Vem kaj so boleče bradavice in zaspanček user posted image Punce so ti res dobro svetovale :ščitniki, lanolin ali bepanten in nič dodatka. Otrok ima tako majhen želodček da bo tvoje mleko ziher dovolj. Pa res ustrajaj. Edini merilnik če imaš dovolj mleka in če mala dovolj poje je njena teža in kako bo napredovala!!
Držim pesti za vaju
pa pa

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
3.9.2009 14:39:01   
HM84
Enako se je dogajalo z mojimi dojkami. Rodila sem po naravni poti, mali pa je imel neverjetno močan sesalni refleks, kar je povzročilo naval mleka, ki ga ni mogel popiti.

Ko je prišla patronažna, se je tudi sama čudila, kako da še nimam mastitisa. Dala mi je nascvet, naj si med dojenjem stiskam prsi, da mu bo lažje teklo in bo probal čim več popiti. Kar pa bo ostalo naj si spumpam ven. Ne vse, ker potem ne bo ne konca ne kraja... Po parih dneh se je stanje umirilo.

Ker je bil tudi moj zaspanček, sem po 10-15min dojenja na eni dojki prenehala, ga previla, da se je zbudil in potem pristavila še na drugo dojko.

Tako da, kar pogumno, kakšne prve tri tedne je res "muka", ampak potem ratata oba prava mojstra ;)
Samo ne obupat! Pa srečno user posted image

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
3.9.2009 19:11:08   
eee35
Ja...mi se tudi vmes med dojenjem previjamo, kok potegnez ene dojke, pol kupček in previjanje, pol drug del dojenja. Nekako gre, čeprav sem bila čist obupana ko sem prišla iz P, prve dni, pa nisem mogla sama malega pristaviti, mož mi ga je moral dat na joško...Ti kar vstrajaj, pa če ne gre drugače, doji z nastavki, saj so kar fajn, res bradavičke so v boljšem stanju...

(odgovor članu HM84)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
4.9.2009 8:01:04   
anika87
Muca, tudi moj Nejc je bil zaspanček, jaz sem imela CR. Žgečkala sem ga, žgečkala, žgečkala, podirala kupčka, previjala, med previjanjem sem ga s toplo mokro krpico umila po obrazku... pa take fore. Drugi so mi dajali nasvete, da naj mu stisnem nosek, ampak ker je meni osebno ta občutek grozen, če mi nekdo stisne nos v spanjuuser posted image , ga tudi jaz nisem nikoli Nejcu. A je katera stiskala nosek?
Vztrajaj, poplačalo se ti bo.
Aja, pa tudi moje dojenje je bilo na začetku razvlečeno čez cel dan, se mi je zdelo da nič drugega ne delam, kot Nejca na joški držim. Vse skupaj je zgledalo kot en dolgi podoj čez cel dan. Ampak nič zato, imej ga na joški cel dan, vmes se le spočij in kaj pojej, ostalo pa naj delajo drugi. Naredi si udobno za dojenje in uživaj z otročkom. Aja, pa za bradavice si poskrbi, maži z lanolinom. Jaz sem mazala od prvega dne in HB se mi ni sploh zgodilo, da bi bile ranjene ali karkoli, bolele pa so od začetka kot user posted image , tako da mi je prav prišlo dihanje za popadke, katerega nisem rabila med porodomuser posted image


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
8.9.2009 19:53:02   
MalaČebelica
Jaz ti svetujem zelo podobno kot moje predhodnice. Moja mala je pa bila precej zlatenična in je na začetku tudi vedno zaspala na dojki. Prehitro zaspala... Enako sem se posluževal metod, da smo med hranjenjem večkrat podirali kupčka pa previjali smo se med hranjenjem in ne pred... Pa je pomagalo. Poskušaj tudi to, kot je predlagala ena - da najprej podojiš na eni strani in podreta kupčka da jo ponovno zbudiš in potem daš na drugo stran, kjer bo spet močno teklo. tako bo v kratkem času dobila veliko mleka in bo zaspala sita...

Pa tudi normalno je, da je prvi mesec (pri nama je bilo celo prvih 6 tednov) nonstop visi na dojki. Amapk ne sekiraj se - to obdobje mine. Je pa dojenje pač hranjenje, odžejanje, cartanje itd.

Če pa res ne bo šlo, pa bi jaz na tvojem mestu klicala LLL svetovalko (kot je ena že napisala). Meni je recimo bila v zelo veliko pomoč patronažna, ker si je vzela čas in je bila pri meni tudi po dve uri in je gledala kako se dojima in mi dajala nasvete. Na začetku sem si tudi sposodila tehnico, da sem videla, kako mala napreduje in pa patronažna mi je pokazala koliko morajo biti polulane plenice in da mora biti toliko polulanih vsaj pet na dan. To potem pomeni, da se otrok dovolj redi.


_____________________________




(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
9.9.2009 15:21:39   
Tanja_
Ja, na začetku je res tako, da cele dneve dojiš. Midve sva rabili eno uro, da se je podojila, potem pol ure, da je kupček podrla, potem se je previla in tako sta minili 2 uri-na 3 je pa jedlauser posted image Sem bla čist hin.Ampak tako,kot so rekle ostale. Počivaj, čimveč jo pristavljaj, namaži z lanolinom bradavice in jaz sem imela tudi od iste firme komprese za bradavice.Ful dobroo hladijo in celijo zraven.Je pa to firma Bioclin, reče se jim Multi mam compresses. V lekarni jih imajo.
Aja, drugače je pa Hana tudi jokala po 10 minutah, ko sem jo dala dol z joške in sem jo imela prvo noč, ko smo prišli iz porodnišnice od polnoči do pol petih zjutraj po rokah in na joški. Potem ji je pa mož naslednji dan dudo dal-hvalabogu!Ni bila lačna, ampak se je hotla crkljat-pač ima tako močan sesalni refleks. Si ji poskusila dat dudo?

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
10.9.2009 0:19:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tanja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Spanje na dojki in premalo mleka
10.9.2009 19:30:25   
ZmajTolovaj
Hm, kako je pa z odvajanjem blata - vsak dan 2-3x?? Naša se je prejle IZDATNO  pokakala, ampak pred tem pa ne, nazadnje včer zjutraj. Prva ni bila dojena, tako da si s ful stvarmi še nisem čist na jasnem ...
Visi pa tud moja cel dan na men. HB za očetovski dopust. user posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
10.9.2009 21:46:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZmajTolovaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?