|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Očala - kakšna
2.9.2009 17:08:53   
Miška2006
Pozdravljeni!

Moj 5 letni otrok je dobil recept za očala z dioptrijo. Ker v tem morju okvirjev se popolnoma nič ne znajdem, bi prosila, če mi lahko pomagate.

Namreč, ker je otrokom problem se na začetku navadit na takšne stvari (vsaj predvidevam) imam bojazen, da bo očala kaj kmalu polomil, razširil,... Teh okvirjev je tudi ogromno...plastični, kovinski, silikonski,....

Zanima me kakšne izkušnje imate VE, ki imate otroka, ki nosi očala. Bolj natančno me zanima kakšne okvirje imate in če ste z njimi zadovoljni ali ne?

V kolikor je možno, bi prosila, če mi lahko prilepite kakšno slikco očal ali kakšen link, da mi bo bolj jasno katere okvirje imate...

Hvala vam za čimprejšnjo pomoč.

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Očala - kakšna
2.9.2009 17:10:27   
Splišni
Moj otrok sicer nima očal, jih imam a jaz. In kolikor se spoznam na okvirje, so po mojem za otroka najboljši kar silikonski, ker so mehki in lahki. Pa plastične šipce, seveda.

Seveda mu morajo biti pa všeč.

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.9.2009 17:21:47   
tinatona
Hej!

Moj sinko ima očala že od leta in pol. Sprobala vse živo, potem sem pa predlani odkrila tele okvirje in so mi zakon. Pa še cenovno ugodni so (45€).

user posted image

Je sicer plastičen okvir, ampak je prožen.

LP

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.9.2009 17:33:26   
tinatona
Evo take imava... centrostyle

user posted image

LP tina

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.9.2009 21:16:00   
bskrle
 Mi nimamo plastičnih okvirjev, jih je v roku 5 tednov že 2x zvila in smo morali k optiku.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.9.2009 22:17:47   
kallia
Kakšna pa je razlika med silikonskimi in plastičnimi okvirji?
Je možno videti kakšno slikico enih in drugih?

< Sporočilo je popravil kallia -- 2.9.2009 22:18:23 >

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.9.2009 7:11:44   
Nikica
No, moj sin je dobil očala pri štirih letih, izbrali smo kovinski okvir, ker naj bi bil bolj trpežen od plastičnega. Polomil ga ni, zvit pa je bil tisočkrat, ampak so nam ga v optiki vedno znova popravili. Problem pa je bil pri sinu ta, da so bila v 8 mesecih stekla (plastična) tako popraskana in poškodovana, da smo morali kupiti noval, da se mu ne bi pokvaril vid. Zdaj nosi okvir iz titan flexa, ki se lahko zvija na vse strani (tega on neve in tudi v optiki so nam rekli, naj mu ne pokažemo, da se ne bo hvalil pred prijatelji, kaj lahko naredi z očali). Obstajajo tudi okvirji iz titana, ki so tudi zelo prožni, ampak iz titan fleksa so še bolj. Nam so odsvetovali plastična očala, ker če se zlomijo, potem se jih da mogoče zalepit, ampak dolgo ne bodo zdržala. Tista očala, ki imajo zelo trpežne ročaje in so zadaj z gumico, mislim, da so to silikonska očala, imajo ponavadi samo za majhne otroke, tako da verjetno za 5-letnika ne bi prišla v poštev. Mi smo obakrat upoštevali želje sina in jih je z veseljem nosil vedno, brez snemanja. Dobro izbiro vam želim!

Neposredna povezava do sporočila: 7
3.9.2009 11:02:47   
aluš
Moj je dobil prva očala pri dobrih štirih letih. Kupili smo kovinski okvir, stekla za take male itak že okulist napiše plastična.

V letu in pol, kar ima očala, sem ugotovila sledeče:
- otroku morajo biti očala všeč
- biti mu moraj prav (širina glave), optik jih mora prav naštimat (za ušesi, nosnike, da fiksno stojijo tudi če se bolj na hitro premakne in da ga nič ne žuli). Če v prvo ne uspe najbolje, pojdi nazaj, da uredijo.
- optik naj bo blizu (zaradi popravil, mi smo tam na cca. 3 mesece). Naš z nasmeškom popravi vse zastonj. Razen počenega stekla npr.
- okvir mora imet paličici (za ušesa) na fajn vzmeteh, ker otroci radi dajejo očala dol samo z eno roko in jih potegne, pa če nima "FEDRA", odleti palčka posebej
- marsikaj se da popravit -našemu jih je uspelo dat čez pol na sredini na čelu, so jih "zašvajsali" nazaj in rekli, naj pobarvava z lakom za nohte. Sploh noben ni opazil, take je nosil še več kot pol leta.
- ne splača se dajate enega velikega denarja za okvir, ker morebiti sicer je mal bolj kvaliteten, ampak otroci očala tudi izgubljajao (nečakinja je v pol leta uspela izgubit troje).
- pa itak jim glava tolk raste, da v enem letu rabi nov okvir (ki mu tudi pripada na stroške ZZZS - kolikor pač dajo).

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.9.2009 12:04:45   
tinaaja
Ena mamica je enrkat nalimala slikico svojega otrocka z Julbo ocali, ki jih uporabljajo kot korekcijska ocala. Naceloma so soncna, a se zgleda da zamenjat za korekcijska stekla. Meni se zdi super ideja - so trpezna (perizkuseno na hceri), odbita in v koncni fazi ugodna.

user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.9.2009 12:06:35   
tinaaja
Nikica, koliko pa stane okvir iz titan flexa? Nasa ima oktobra pregled na ortoptiki in mozno, da dobi ocala, pa me zanima.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.9.2009 15:58:37   
Miška2006
Živjo tinaajauser posted image tudi tle se srečava in s podobnimi problemiuser posted image

Sem glih danes gledala iz titan flexa so med 90 in 130€, so kar super...mega...draga.

Ma neki sem razmišljala tudi jst ali julbo ali iz titan flexa....si pa nisem pršla še čisto na čistouser posted image

Hvala vsem za vaša mnenja, izkušnje, slikce, linke....na spološno hvala za pomoč

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.9.2009 20:07:21   
Nikica
Ja, res, iz titan flexa so full draga očala, mi smo za njih odšteli 130 eur, zaenkrat so vredni svoje cene, nismo jih sploh še nosili k optiku na popravljanje, prejšnja kovinska pa so vsaj enkrat tedensko ravnali (brezplačno).

Neposredna povezava do sporočila: 12
9.9.2009 13:14:58   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Ena mamica je enrkat nalimala slikico svojega otrocka z Julbo ocali, ki jih uporabljajo kot korekcijska ocala. Naceloma so soncna, a se zgleda da zamenjat za korekcijska stekla. Meni se zdi super ideja - so trpezna (perizkuseno na hceri), odbita in v koncni fazi ugodna.

user posted image

ja, te imamo mi, ta druga roza sive,za mojo 15m hčerko. Smo zamenjali stekla, ker so drugače sončna. Okvirji so bili cca. 25 eur. So super, ker se res ne zlomijo, trpežni okvirji, prožni, lahko zvijaš kot hočeš, pa ne bo nič počilo.
Slabost je ta, da ji padajo na nosek in gleda čez. Tako, da bom naslednjič raje šla v LJ po taka, ki se zataknejo tudi za ušesi.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.9.2009 15:56:28   
tinaaja
kaj pa una elastika, ki se dobi zraven, da drzi ocala gor na mestu?

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.9.2009 12:23:59   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

kaj pa una elastika, ki se dobi zraven, da drzi ocala gor na mestu?

elastika zdrsne na vrat, tako da jo potem tišči in vleče dol..ni praktično. To elastiko ima bolj na ohlapno, da ji moogče kdaj ko se praganja ostanejo okrog vratu in ne na tleh.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?