aluš
|
Ja, eni moški so preblem. Nočejo odrast. Pač probajo, če jim mogoče ne bo treba. Po mojih izkušnjah ne pomaga nobeno pregovarjanje,kreganje in ne vem kaj še. Po nekaj letih vsega tega, sem ga začela postavljat pred dejstva. Pa je kar dojel. Torej spanje. Takoj, ko se začne metat in trapat z njima (pred spanjem), mu povej, da če ju bo on dal spat, naj kar nadaljuje, sicer naj neha, ker ve da je potem problem. Če se ne bo dal motit, rec, da greš na sprehod in pojdi za par urc na svež zrak. Saj vem, da boš živčna in te bo skrbelo, samo to je edini način, da bo dejel vzrok-posledica (kot 5-letnik, kaj češ). Sicer spoh ni rečeno, da ko prideš nazaj, da bo situacija v redu (beri, da bo otrok spal (5-letnik najbrž popoldne ne hodi več spat). Moraš računat na to, da bo ves tečen. Ampak naslednjič ponovi zadevo. Počasi se daleč pride. S kockami bi pa jaz naredila tako: kupila bi par zanimivih kompletov Lego duplo (te so večje, primerne za 2-3 letnike). In bi se takrat,ko se ati loti sestavljanja "svojih" kock (to tvoj moški kupuje zasvoj hobi, kot za otroka, to najbrž veš), vsedla s tistimi kockami na tla k tamalemu in mu pokazala, da ti imaš pa večje, pa se ne poderejo tako hitro, pa lažje in hitreje sestavijo, pa žogico imajo.... Bosta oba tamala pri tebi. Tastar bumbar bo pa ostal sam svojo tehniko. Pa naj "pizdi" kakor hoče. Bo imel konkreten dokaz, za kakšno starost je kaj. Da na škatli ni tista številka (npr. 5+)Jza vsak slučaj. Pa veliko sreče ti želim, samo res nimate fletne nedelje, če je to takole, kot si napisala. Zvečer si čist živčen, namesto bi se mal spočil, pa bil otrokom v korist (ko nas imajo že med tednom bolj malo).
|