aromaja
|
Bom od tu dalje nadaljevala. Naša Zala (1 leto)se uvaja v vrtec. In naša Zala tudi še ne zna sama zaspat. V vrtcu pa otroke, ki ne zaspijo sami, ob malo božanja po trebuhu, hrbtu, s flaško, "uspavajo" tako, da jih histerične tiščijo na ležalnik, da se n e morejo premaknit. Včeraj se je to pri enem fantku obneslo, Zalo sem pa uspavala sama, "klasično"-v naročju, ob hoji gor pa dol. Danes so jo poskusili oni. Že, ko sem prišla okoli 12h v vrtec, sem slišala, kako se dere. Sem si rekla, da počakam 10 minut, pa grem not. No, so me poklicali not še prej in je bila Zala vsa histerična, prepotena. Sem jo mal probala uspavat jaz, pa ni šlo, sva šle kar domov in je v avtu zaspala na prvem ovinku. Ne vem, ne zdi se mi prav tak način. Verjamem, da jim ni v interesu ujčkanje in posamično uspavanje, ampak taka prisila ni pa nič drugačna ,kot če bi jo privezali-čist nehumano. Sama noče nikoli ležati iz čistega užitka. Ko jo dam v vrtcu na ležalnik in rečem nina-nana, se vrže dol in kao nina nana, ampak potem je takoj pokonci, ker je za njo to igra. V enem letu sem poskusila vse možne načine, da bi jpo navadila samostojnega spanja, pa ne gre. V enem letu sem napredovala toliko, da se zdaj prostovoljno v igri uleže za par sekund. Ali imam pravico zahtevati, da je ne tiščijo na silo na ležalnik? res se mi ne zdi prav, pa tudi dvomim da bo uspešno. Še tole: kako pa v drugih vrtcih uspavajo /uspavate tiste, ki ne znajo sami zaspat, ki niti ležat nočejo na ležalniku?
< Sporočilo je popravil aromaja -- 9.9.2010 17:17:22 >