|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zakaj to počnete???
29.8.2009 9:31:50   
sayuri
JAz nikoli nisem sedal zadaj in enega samega razloga - ker ni placa. Imamo tri avtosedeže in kam naj še svojo rit vtaknem? user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 26
29.8.2009 9:40:33   
aprilčica07
Sem sedela z njim zadaj, mislim, da do enega četrtega meseca, pol pa ne več.. Itak je bil in je v avtu vedno pridenuser posted image user posted image  

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 27
29.8.2009 9:54:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: felix7

IZVIRNO SPOROČILO: SaaS

Jaz tudi nikoli nisem sedela zadaj. Je pač malo jokal, če je bilo res hudo, sem ustavila. Veliko sem se sama vozila z otrokom, kaj pa takrat?
A same se sploh ne vozite z njim, ste vedno vsi skupaj?

Kadar se vozim sama z njim, imam lupinico na sosednjem sedežu in airbag izklopljen. Zanj je dovolj, samo da me vidi. Predstavljajte si, kaj doživlja malček, sedi v lupinici zadaj, hitro mu postane dolgčas, nikogar ob njem. Seveda začne jokat. In meni je takšna vožnja potem stresna in nisem dovolj skoncentrirana na vožnjo.

to je sam izgovor, da mate otroka skoz na oku - kar prehitro se lahko zgodi, da začneš med vožnjo npr. popravljati dudo - vprašaj se, ali je v tem primeru vožnja še vedno varna - zate in za otroka???

(odgovor članu felix7)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
29.8.2009 12:18:21   
Dudica1
jaz sem zadaj pri njemu sedela samo iz porodnišnice mogoče še potem ene 2krat...ko greva kam sama je na sovoznikovem sedežu če gremo pa cela familija pa sedita oba otroka zadaj in jaz spredaj...itak je tiho zadaj ker grela starejšega bratca ali pa  takoj zaspi in je mir...tako da jaz ne sedim zadaj,niti se ne morem sploh vozit zadaj ker mi je neudobno pa še dva sedeža in ni dovolj prostora...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
29.8.2009 15:10:55   
SaaS

Jaz tudi nikoli nisem sedela zadaj. Je pač malo jokal, če je bilo res hudo, sem ustavila. Veliko sem se sama vozila z otrokom, kaj pa takrat?

Kadar se vozim sama z njim, imam lupinico na sosednjem sedežu in airbag izklopljen. Zanj je dovolj, samo da me vidi. Predstavljajte si, kaj doživlja malček, sedi v lupinici zadaj, hitro mu postane dolgčas, nikogar ob njem. Seveda začne jokat. In meni je takšna vožnja potem stresna in nisem dovolj skoncentrirana na vožnjo.

Saj si predstavljam, da sedi zadaj sam in se pač nekaj časa nihče ne ukvarja z njim. In? Mojih dveh tudi doma nisem non stop z nečim zabavala. Včasih sta bila sama na kavču in se pač zamotila s svojimi rokicami, ropotuljico itd.. Nobene katastrofe če ga ves čas nekdo ne animira. Na koncu se pri treh letih ne zna ne sam igrat ne biti 5 minut brez pozornosti...

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 30
29.8.2009 15:20:31   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: nya

to je sam izgovor, da mate otroka skoz na oku - kar prehitro se lahko zgodi, da začneš med vožnjo npr. popravljati dudo - vprašaj se, ali je v tem primeru vožnja še vedno varna - zate in za otroka???

Ah, daj no. In kako si skoncentriran na vožnjo, če se ti zadaj začne dret ko sraka, mu duda ven pade, bruhauser posted image .

A ti nikoli nisi nič pojedla v avtu, si dala očala gor, pogledala skozi okno kakega fejst deca, nagnila flašo vode, jo odprla in nazaj zaprla, si dala kak zvečilni  v usta....... kako varno si pa pol vozilauser posted image . Al vedno držiš samo volan in gledaš na cestouser posted image . Dober voznik mora vse obvladati in še spremljati vso okolico, ne samo dogajanje na cesti. Če tega nisi sposoben, pol nisi za na cesto. To je meni rekel inštruktor v avtošoli in ima prav, saj se velikokrat zgodi, da so eni tak skoncentrirani na cesto, da sploh ne vidijo kako se otroci igrajo ob cesti in če ti pol ta otrok skoči na cesto, je že prepozno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
29.8.2009 15:34:57   
Najaa
Ko je lupinica vzadaj sem tudi jaz vzadaj. Niti pomisla nisem, da bi sedela spredaj zraven moža, ker sem hotla imet otroka na očeh. Nikoli ne veš, kdaj bruhne ali kaj takega... ne vem, bolj sigurna sem bila vzadaj. Zdaj ko smo 4-je pa je lupinica skoz spredaj, midve s tavečjo pa vzadaj.
Tisto, da se otrok navadi, da nekdo z njim sedi, tudi ni res. Vsaj pri nas je bilo tako, da ko je tavečja dobila drug sedež, je itak bila naprej obrnjena in ji je bilo vse ful zanimivo, jaz sem se pa lepo spredaj usedla in vse je bilo ok.
Hecno mi je, da nekomu sploh pade kaj takega v oči. Meni je čisto normalno, da si zraven novorojenčka tudi v avtu.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 32
29.8.2009 18:04:11   
Ploha
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz nisem nikoli bila zadaj. Že zato ne, ker sem se bala, da se ne bi navadil in kaj bi bilo potem, ko bi jaz vozila, pa nobenega ne bi bilo ob njem? Ne hvala, smo raje takoj vzeli lekcijo, da ko se pelje, se pelje, ko se igra, se pa igra.

Čisto isto.

Jp. Zadaj sem sedela samo enkrat, na poti iz porodnišnice.

tudi jaz

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 33
29.8.2009 18:42:08   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: tt79

OK, morda banalno vprašanje, ampak res me zanima.
Zakaj nekatere mame v avtu vedno sedite zadaj, ob otrokovem avtosedežu?user posted image

Ne vem, sprašujem zato, ker sem ravno danes vidla sosedo, ki se je usedla zadaj k 2,5 letni punčki, pa sem se vprašala zakaj?
Js namreč nisem pri svoji 3-letnici nisem še nikol sedela (mislim ob njej), niti na poti iz porodnišnice, ker v tem ne vidim nobenega smisla. Mi razložite prosim?

žalostno...user posted image  A nimaš čustev do svojega otroka?
A tebi nikoli ne paše, da je kdo ob tebi? A misliš, da bližina otroku nič ne pomeni?

Jaz včasih sedim zadaj, včasih ne- pač odvisno od situacije. mislim pa, da sploh dolge vožnje otrok (in odrasel) lažje prenaša v družbi kot pa čisto sam...

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 34
29.8.2009 18:46:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Ah, daj no. In kako si skoncentriran na vožnjo, če se ti zadaj začne dret ko sraka, mu duda ven pade, bruhauser posted image .

A ti nikoli nisi nič pojedla v avtu, si dala očala gor, pogledala skozi okno kakega fejst deca, nagnila flašo vode, jo odprla in nazaj zaprla, si dala kak zvečilni  v usta....... kako varno si pa pol vozilauser posted image . Al vedno držiš samo volan in gledaš na cestouser posted image . Dober voznik mora vse obvladati in še spremljati vso okolico, ne samo dogajanje na cesti. Če tega nisi sposoben, pol nisi za na cesto. To je meni rekel inštruktor v avtošoli in ima prav, saj se velikokrat zgodi, da so eni tak skoncentrirani na cesto, da sploh ne vidijo kako se otroci igrajo ob cesti in če ti pol ta otrok skoči na cesto, je že prepozno.

Lepo, da si me seznanila.

In še nekaj, če se začne dret ko sraka, ga poskušaš zamotit s kako glasbo, če ne gre, pač ustaviš. Jaz sem mnenja, da je bistveno bolj varno, da je otrok zadaj. Pa ne mi zdej začet, kaj če nimaš kje ustavit? Ker je vedno možnost, tudi na actocesti, kjer je bistveno bolj varno, da ustaviš kot pa da otroku pri 130 km na uro dudo popravljaš

< Sporočilo je popravil nya -- 29.8.2009 18:52:33 >

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
29.8.2009 18:58:56   
barbara b
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

Zakaj nekatere mame v avtu vedno sedite zadaj, ob otrokovem avtosedežu?user posted image

Ne vem, sprašujem zato, ker sem ravno danes vidla sosedo, ki se je usedla zadaj k 2,5 letni punčki, pa sem se vprašala zakaj?
Js namreč nisem pri svoji 3-letnici nisem še nikol sedela (mislim ob njej), niti na poti iz porodnišnice, ker v tem ne vidim nobenega smisla. Mi razložite prosim?

žalostno...user posted image  A nimaš čustev do svojega otroka?
A tebi nikoli ne paše, da je kdo ob tebi? A misliš, da bližina otroku nič ne pomeni?

Jaz včasih sedim zadaj, včasih ne- pač odvisno od situacije. mislim pa, da sploh dolge vožnje otrok (in odrasel) lažje prenaša v družbi kot pa čisto sam...

Točno tako  user posted image

Ne sprašuj in ne bodo ti lagali.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
29.8.2009 19:08:56   
lenika
Meni se pa zdi neumno okoli tega prerekat. Vsak sedi tam, kjer mu paše. Jaz sedim načeloma spredaj, če gremo na daljšo pot, pa zadaj, že zato, da otroka vidim v lupinici. Se tako bolje počutim.

(odgovor članu barbara b)
Neposredna povezava do sporočila: 37
29.8.2009 19:10:19   
Anonimen
Uf, kaksno tezko vprasanje user posted image .

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
29.8.2009 20:42:26   
uršula83
Jaz vedno sedim spredaj, mali pa zadaj. Če se voziva sama, je isto. Če postane nemiren, ustavim, grem k njemu, dam čaj, če je potrebno ga tut vn vzamem, potem pa naprej. Običajno ni preveč siten med vožnjo, če pa mu vožnja ne bi ustrezala in bi bil nemiren, bi verjetno sedela zadaj. 

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
29.8.2009 21:02:27   
FLASK_A

Jaz ali mož sediva ob najini 3-mesečnici, ker velikokrat joka, ko izgubi dudo in ji jo dava nazaj v usta. Drugače pa pri najinem 2letniku nikoli nisem sedela ob njem- razen ob odhodu iz porodnišnice (ker sem ga samo gledala) ali pa če je sedel spredaj kdo drug.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 40
5.9.2009 22:17:17   
amor real
Jaz pa sedim, če le ne vozim zraven najinega Tomaža, ker se tako lahko gledava, si delava face, se smejiva, ploskava in še marsikaj, kar obvladava user posted image user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 41
5.9.2009 22:27:21   
tasa_m
Nikoli nisem razmišljala, da nebi sedela ob njej zadaj. Ko dragi vozi se midve lahko igrava, pojeva, pa tudi samo cartava z božanjem.
Dokler bo v jajčki, bom zagotovo sedela zraven nje, ko pa bomo jo dali v avtosedež pa nebom več.

(odgovor članu amor real)
Neposredna povezava do sporočila: 42
5.9.2009 23:05:08   
Anonimen
Jaz sem sedela zadaj do včeraj, ko smo kupili drugo lupinico. Danes smo šli v Prekmurje tako, da sem se normalno vozila spredaj. Prej pa je bila lupinica problem, ker je Žigatu prevelika in mu je glava padala na vse strani. Zato sem sedela zadaj, da sem ga lahko popravljala in varovala. Zdaj v lupinici lepo leži in glava je varna, tako da sem od včeraj naprej spet spredaj user posted image

< Sporočilo je popravil živa25 -- 5.9.2009 23:08:31 >

(odgovor članu tasa_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
14.9.2009 9:44:31   
staši
Moja dva sta že velika no, sam nikoli nisem sedela zadaj ,kaj pa bi potem počela ko bi sama z avtom kam šla ...a bi zadej sedela ,...ne jaz sem večina sama z otroci v avtu in še mož mi je zmerej pravil da če se zadej kej dogaja naj raje ustavim kot da šarim po avtu ker se v trenutku lahko zgodi nesreča.(policaj)ena mama je napisala da si brez čustev ....ah dej ga no ne ga srat ...srečno

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 44
16.9.2009 8:49:00   
koala
IZVIRNO SPOROČILO: barbara b

Iz vsega tega bi razbrala, da nekatere mislite, da je zadaj sedeti k'r ena sramota. user posted image
Jaz še vedno sedim zadaj, pa je sin star že 4,5 let. Zakaj? Zato, ker se tako lažje z njim pogovarjam, lažje skupaj opazujeva naravo. Jaz uživam v njegovi družbi in bi s sprednjega sedeža to težje počela.
Ko pa se voziva sama, pa ni nikoli bilo, niti ni nobenega problema, če je on sam zadaj.
Ravno tako mislim, da to nima nobene veze z mojo mamo, ker se je ona v avtu vozila spredaj.

Se popolnoma strinjam edina razlika je da je moj sonček star 19 mesecev in da nisem nikakršnih vzorcev prevzela od svojih strašev (kar se vožnje tiče) ker avta nismo imeli.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu barbara b)
Neposredna povezava do sporočila: 45
17.9.2009 12:34:06   
srki
Jaz ne sedim iz podobnega razloga, kot je napisala Sayuri, čeprav rit lahko vmes stlačim, samo me vse tišči, če pa se že "moram" se zato, ko začne neumorno tuliti, čeprav ni potem nič kaj dosti bolje. Vsak "zakaj" ima svoj "zato"user posted image .

Pri prvem pa nikoli nisem sedela zadaj, ker ni nikoli niti pisnil med vožnjo in to ni bilo potrebno. Pa tudi tistega ogledala nikoli nismo imeli pa je bilo ravno tako OK.

< Sporočilo je popravil srki -- 17.9.2009 12:38:11 >

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 46
17.9.2009 12:48:20   
lemavrica

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz nisem nikoli bila zadaj. Že zato ne, ker sem se bala, da se ne bi navadil in kaj bi bilo potem, ko bi jaz vozila, pa nobenega ne bi bilo ob njem? Ne hvala, smo raje takoj vzeli lekcijo, da ko se pelje, se pelje, ko se igra, se pa igra.

Se podpišem, poleg tega pa je meni zadaj v avtu nenormalno slabo, še na sovoznikovem sedežu komaj preživim kako daljšo pot.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?