Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: nya IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: SaaS Jaz tudi nikoli nisem sedela zadaj. Je pač malo jokal, če je bilo res hudo, sem ustavila. Veliko sem se sama vozila z otrokom, kaj pa takrat? A same se sploh ne vozite z njim, ste vedno vsi skupaj? Kadar se vozim sama z njim, imam lupinico na sosednjem sedežu in airbag izklopljen. Zanj je dovolj, samo da me vidi. Predstavljajte si, kaj doživlja malček, sedi v lupinici zadaj, hitro mu postane dolgčas, nikogar ob njem. Seveda začne jokat. In meni je takšna vožnja potem stresna in nisem dovolj skoncentrirana na vožnjo. to je sam izgovor, da mate otroka skoz na oku - kar prehitro se lahko zgodi, da začneš med vožnjo npr. popravljati dudo - vprašaj se, ali je v tem primeru vožnja še vedno varna - zate in za otroka??? Ah, daj no. In kako si skoncentriran na vožnjo, če se ti zadaj začne dret ko sraka, mu duda ven pade, bruha . A ti nikoli nisi nič pojedla v avtu, si dala očala gor, pogledala skozi okno kakega fejst deca, nagnila flašo vode, jo odprla in nazaj zaprla, si dala kak zvečilni v usta....... kako varno si pa pol vozila . Al vedno držiš samo volan in gledaš na cesto . Dober voznik mora vse obvladati in še spremljati vso okolico, ne samo dogajanje na cesti. Če tega nisi sposoben, pol nisi za na cesto. To je meni rekel inštruktor v avtošoli in ima prav, saj se velikokrat zgodi, da so eni tak skoncentrirani na cesto, da sploh ne vidijo kako se otroci igrajo ob cesti in če ti pol ta otrok skoči na cesto, je že prepozno.
|