|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   državna štipendija
26.8.2009 23:33:33   
mojca345
Ali lahko dobi moj mož državno štipendijo, kljub temu, da je poročen ?

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: državna štipendija
27.8.2009 4:30:36   
Pingvinčica
Ja lahko, če ni starejši od 27 let in ne presegate cenzusa.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.8.2009 21:29:34   
mojca345

IZVIRNO SPOROČILO: Pingvinčica

Ja lahko, če ni starejši od 27 let in ne presegate cenzusa.

cenzusa ? pigvinčica kje bi lahko prebrala več na to temo ? jest sem samozaposlena.

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2009 23:05:13   
Pingvinčica
Oprosti, ker ti tako dolgo nisem odgovorila. Jaz sem se pozanimala kar na Centru za socialno delo Celje. Tam je ena zelo prijazna gospa. Pokliči pa vprašaj kako je z cenzusi. Jaz si nisem točno zapomnila, pa ti ne bi rada kakih napačnih info dajala. user posted image

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.9.2009 16:06:04   
mojca345
pr državni je tko, da če ne narediš letnika moraš vračat denar a ne ? koker sem razbrala je ta štipendija tm ene 140 eur ?

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.9.2009 16:25:42   
zmajaz
TULE si lahko prebereš vse, kar te zanima.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.9.2009 0:12:09   
mojca345
Štipendist je dolžan vrniti štipendijo za letnik, ki ga ne zaključi uspešno, ali če pridobi
štipendijo na podlagi posredovanih neresničnih podatkov.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.9.2009 22:43:00   
srcica22
Pozdravljeni!

Jaz pa se obračam z naslednjim vpra. v moji družini je mama v invalidski penziji in moja sestra invalidka ,ki dobi dodatek za pomoč in postrežbo ter nadomestilo MDDSZ ter oče, ki je zaposlen. Lani nisem prejema štipendije saj se mama in sestra nista šteli za 2 osebi zraven saj sta obe invalidkinji kot je bilo prejšnja leta. Letos pa kolikor gledam je prišlo do nekaterih sprememb in me zanima ali bo letos možno da bi dobila štipendijo .

Je pa še ena stvar, ki je tudi mogoča da bi tako naredila. Sedaj živim pri svojem fantu, kjer imam začasno prebivališče in fant ima svoje gospodinjstvo. Če bi vlogo oddala na tem naslovu ali se bodo tudi šteli prihodki mojega fanta ali samo moji prihodki? Ali sploh lahko oddam vlogo iz tega naslova, kjer imam le začasno prebivališče in ne stalnega? Stalno imam še namreč doma..

Kaj naj storim? Prosim za odgovore..

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.9.2009 23:04:56   
zmajaz
1. Ker je tvoja sestra invalidka, velja zate cenzus 70% minimalne plače na družinskega člana (namesto siceršnjih 65) - preračunaj si, koliko pa pri vas znese dohodek na druž. člana.

2. Glede prebivališča nisem čisto sigurna, če bi res morala imeti pri fantu prijavljeno stalno prebivališče, da bi lahko šla v to varianto - po mojem je važno samo, kje dejansko živiš, pa da imaš začasno prebivališče vsaj uradno prijavljeno. Je pa tako, da če boš šla v to varianto, da živiš pri fantu - torej v izvenzakonski vezi, se bodo pa namesto dohodki staršev šteli fantovi dohodki. Ampak - bodi pozorna še na to, da če tvoji starši zate še prejemajo otroški dodatek, da se ne bi potem tu zapletla in bi ga zaradi izgubili, če se ti prijaviš drugje, sploh pa kot da si v izvenzakonski vezi, ker če nisi mladoletna, živiš pa pri partnerju, te je potem kao dolžan preživljati on in ne več starši, torej oni niso več upravičeni do otroškega dodatka.

(odgovor članu srcica22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.9.2009 23:30:57   
srcica22
hvala za tako hiter odgovor.. imam še pa eno vprašanje v vlogi je pod št IV. Vlagatelj oziroma njegov sorojenec je invalid s 100% telesno okvaro ali mu je bila priznana pravica do dodatka za pomoč in postrežbo v skladu z zakonom,ki ureja pokojninsko in invalidsko zav.

Ker pa sestra ni 100 % invalidka kaj naj to obkljukam ali ne..namreč prejema mama za njo dodatek za pomoč in potrežbo vendar ni 100 % invalidkinja..

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.9.2009 0:26:19   
srcica22
Od katerega meseca dalje moram upoštevati moji prihodke preko študentskega servisa..od 1.1.2008 do 31.12.2008 ali od kdaj?

(odgovor članu srcica22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.9.2009 9:38:12   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: srcica22
v vlogi je pod št IV. Vlagatelj oziroma njegov sorojenec je invalid s 100% telesno okvaro ali mu je bila priznana pravica do dodatka za pomoč in postrežbo v skladu z zakonom,ki ureja pokojninsko in invalidsko zav.

Ker pa sestra ni 100 % invalidka kaj naj to obkljukam ali ne..namreč prejema mama za njo dodatek za pomoč in potrežbo vendar ni 100 % invalidkinja..

V navedbi piše ALI - torej eno ali drugo, ni nujno oboje. Če prejema dodatek, potem to obkljukaš - s tem se cenzus zate zviša na 70% minimalne plače na druž. člana.

Dohodke pa vpisuješ za preteklo koledarsko leto - torej tako, kot si napisala (od 1.1. do 31.12. 2008), vpisuješ pa IZPLAČILA v teh mesecih. Če si recimo nekaj zaslužila decembra 2007 in dobila plačano januarja 2008, potem to vpišeš. Kar si pa zaslužila decembra 2008 in dobila plačano januarja 2009 pa ne vpisuješ več.

(odgovor članu srcica22)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.