|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako hitro se najejo?
25.8.2009 22:50:59   
anika87
Nejca polno dojim, vendar je zadnje čase med dojenjem nemiren. Bila sem tudi pri pediatru, ker ni kakal po 2 dni, pa drugače je jokal in smo ugotovili, da je najbrž krivo to, da sem jaz (zaradi nekega vnetja) jemala antibiotik in je verjetno bilo spremenjeno mleko in tudi črevesna flora.
Drugače so bili vsi njegovi izvidi super.
Antibiotik sem končala v sredo zvečer (jutri teden), Nejc pa je še vedno malo nemiren, ampak je boljše, samo ni pa še tako kot prej, ko je papcal, da sploh nisem vedela, da ga mam na zizi.

Zdej pa ma neko foro, da sesa recimo 5 minut lepo mirno, potem pa v sekundi zajoče in jaz mu takoj porinem v usta dudiko (katero moram imet na nizkem štartu, sicer jok traja malo dlje) in v isti sekundi neha jokat, ko mu dam dudo. Potem ga pustim z dudo kako minuto, dve in hitro zamenjam za zizo in potem spet malo sesa, vendar zdaj krajši čas kot prej in tako potem delama rošade še kakih 5x.

Sem že pomislila, da mu ni dobro moje mlekouser posted image , ampak potem ne bi niti na začetku sesal, a ne?
A mislite, da ga tolk mleko zaliva, ker mleka imam zdej ful (na začetku sem imela probleme), zdej pa se mu velikrat tudi zaleti in začne kašljat, tako da ga dvignem in trepljam po hrbtu.
Kako hitro so se vaši dojeni bebiji najedli? Včasih je jedel dlje, zdaj pa se mi zdi da ful manj časa je, čeprav s tem menjavanjem zize in dude vse skupaj kar traja, vendar samega podoja ni tolk kot prej. A se lahko otrok naje dosti od recimo 6-7 minut sesanja, če je mleka ful "na zalogi"?

Aja, pozabla sem še napisat, da ima tudi krčke, samo se mi zdi, da ni tako hudo, ko berem, da eni jokajo po ure... Nejc po kakšne pol ure, pa tudi ne tako pogosto, niti ne vsak dan. Ampak to med zizanjem mislim, da niso krči, ker ni takšen jok in tudi takoj neha, ko mu dam dudo.

A je mela katera podobne probleme?
Čez dva dni imamo vaganje in komaj čakam, da vidim kako bo... ker sem malo zaskrbljena... Javim rezultate.

< Sporočilo je popravil anika87 -- 25.8.2009 22:53:58 >


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako hitro se najejo?
25.8.2009 22:55:10   
ledenaa
V roku slabih 5 min je moj mali pojedel iz moje dojke 150 ml

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako hitro se najejo?
25.8.2009 23:00:33   
jancika
Brez skrbi in nič se sekirat!!
Naša mala je stara skoraj 3,5 mesece in približno pri 2 mesecih se nam je začelo dogajat, kar si ti opisala. Jedla je prvih 5 minut, intenzivno vlekla, potem pa jok. Parkrat sem še poskusila, da bi nadaljevali, vendar brez upeha. Prestavila sem jo na drugo stran in še tam 3-5 minut in konec. Prejšnji teden smo imeli pregled in v 7 tednih je pridobila 1,3 kg. Ugotavljam, da se je naučila fajn sesat in ker imam mleka dovolj, se v tistih 5-10 min naje za 3-4 ure. Ponoči spi 9-11 ur skupaj.


(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako hitro se najejo?
25.8.2009 23:06:40   
mk8
Živjo!

Tudi midve z mojo imava take rošade - dojka, duda, dojka, duda,... Ponavadi to počnem zvečer, ko je precej jokava in se mi zdi, da noče jest. Imam pa tudi jaz občutek, da premalo poje, čeprav pravijo, da se lahko otrok, če dobro sesa, naje že v petih minutah. Nimam poj,ma, samo upam lahko, da dobi dovolj. Glede na tehtanja pri pediatru, zgleda da dobi dovolj user posted image

Tudi jaz sem mislila, da je z mojim mlekom kaj narobe, potem sem pa prišla do zaključka, da jo verjetno mleko zaliva in jo to razdraži. Vem pa ne za ziher... Ker se tudi naši skoraj pri vsakem podoju zaleti.

_____________________________

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009






(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako hitro se najejo?
26.8.2009 8:21:30   
anika87
Hvala punce, ful ste me potolažle.Skrbi me zato, ker v enem tednu ni nič pridobil na teži, to je blo tiste dni, ko sem antibiotik mela. Takrat je tudi ful slabše papcal. Se mi zdi, da zdaj, kljub tem akrobacijam,  več poje, tako da je po moje moral zdaj it kaj gor s težo... Komaj čakam jutri, da vidim. Napišem jutri rezultat.

Ledenaa, a res 150 v 5 minuser posted image Super! Verjetno se je tudi moj škrat kaj sprakticiral s tem vlecenjem in najbrž poje dosti... aja, pa spi tut ponoči po 8 ur. Če bi bil lačen najbrž ne bi, a ne?

_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako hitro se najejo?
26.8.2009 8:24:01   
yelci
Mi smo imeli podobne tezave,na zacetku je bil zaspancek,smo se dojili tudi po eno uro,po dveh mesecih je nekako zalaufalo,potem pa jok,tako kot pravis.Pet min cuzal,pol jok,duda,cuzal,jok,duda....Sem klicala P in je rekla,da je mozno,da ima po 5min dovolj,da pa je lahko tud povezano s krcki.In mislm,da je blo res,ker,ko so se koncali krcki,tudi joka ni bilo vec.Takrat sm sele razumela mamice,ko so govorile,da ni lepsega,kot gledati dojencka ki papa na joskiuser posted image

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako hitro se najejo?
26.8.2009 14:58:58   
anabanana1981
Za mojo vem da če vmes zajoka,jo dvignem pa mogoče kupčka podre,včasih tud neha pit ker nato zajavka,enga spusti in naprej pije.Drgač pa  pije tud včasih sam po pet minut pa večkrat na dan.
Včasih jo pač že kej matra,jaz si rečm k bo lačna bo že vlekla,če joka med dojenjem ji že kej ne paše tist moment,pa probaš mal kasnej.

(odgovor članu yelci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako hitro se najejo?
27.8.2009 17:23:48   
nananaja
Mogoče ga malce zateguje. Ali pa tišči. Poskusi podreti kupček, ali pa kak drug položaj dojenja. Sicer se pa znajo tud v treh minutah najest zadost. Ponavadi se sprememba zgodi okrog 4-6 tednov.
Jaz sem pri drugi poskusila z ukinitvijo kravjega mleka in mlečnih izdelkov v svoji prehrani. Jo je nehalo napenjat in ni tako poredko kakala.

(odgovor članu anabanana1981)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako hitro se najejo?
29.8.2009 18:35:02   
anika87
Evo mene in moje štorije...user posted image

Na začetku teme nisem napisala, da sem imela na začetku ful probleme z dojenjem, s težko muko sem prišla do več oz. dosti mleka, tako da nas je patronažna pri mesecu in pol, ko je prišla vagat, pohvalila, da je Nejc dobil na teži po zgornji meji, saj je na začetku dobival komaj minimalno.

In sedaj v četrtek je imel enako težo, kot pred 3 tedni, ko smo bli pohvaljeniuser posted image Mogoče je res ta moj antibiotik odigral tukaj kakšno vlogo... ampak...  v četrtek je že minil en teden od zadnje kapsule.
Zdravnica je rekla, da naj začnem dodajat in ponoči budit na 3 ure. Podnevi dodajam, ponoči pa ne budim (spi po 8 ur), saj sem si posodila vago in podnevi dobi dosti in mislim, da bo kar ok tako, v torek imamo spet vaganje.

ampak...
Kje je tukaj logikauser posted image
Danes zjutraj ob 4h je spil z moje zize 45 ml in, ker se je začel upirat sem ga dala še na drugo, čeprav mi je s te še kar špricnilo mleko, ko sem stisnila in potem je z druge še spil, tako da je bilo vse skupaj za 70 in zaspal. Čeprav naj bi zdej spil 120 pri 2 mesecih, a ne, sem ga pustila, saj se mi je zdelo da bo mel do naslednjega obroka, ko vsaneva, dosti.
Ob 6.15 sem ga dala ponovno na zizo, spil je 95 ml, začel se je dret in sem zamenjala zizo, na drugi se je tudi upiral z vsemi štirimi, ampak sem ga malo strogo prijela in s težko muko je spil še 35. Se pravi, vse skupaj je spil 130, to je super, a ne.
In to je to, tukaj se lušno konča. Pri naslednjem podoju mu spravim bradavico v usta za 2-3 minute, mogoče 5, posesa za 30-40 ml. Jaz si potem še načrpam mleka, zato vem, da ga še je.

Zdaj sem se malo sprijaznila s tem dodajanjem, saj sem imela tak odpor do tega AM, ker sem se tako trudila, da sem dobila svoje mleko in ful veliko za to naredila in zdaj ga on nočeuser posted image Res dobim občutek, kot da je z mano nekaj narobe...
Aja, včeraj ko sem si sčrpala, je moje po flaši spil, danes mu še nisem ponudila, ampak verjetno bo.
Pa naj še povem, da flaše do zdaj ni imel v ustih vsaj 1 dober mesec že, samo takrat na začetku sem mu nekajkrat dodala.

Tako da... res ne najdem nobene logike v celi zgodbi...user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako hitro se najejo?
29.8.2009 18:48:43   
ninca19
jaz sem imela isti problem, vzrok pa je bil premalo mleka. res da je špricnilo ven ko sem si stisnila dojko ampak so mi v bolnici rekli, da lahk jaz dosti bolj stisnem kot otrok. tako da sem si začela črpat in sem tudi izčrpala samo max. 50ml. probaj si izčrpat in boš vidla. baje, kolk si lahk izčrpaš, tolk tud otrok lahk izsesa, BAJE. jaz sn raje začela dodajat, ker je v mescu pridobila samo 200guser posted image

_____________________________

Nina

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako hitro se najejo?
29.8.2009 19:32:39   
ledenaa
črpanje in iztiskavanje ven mleka iz dojke ni merilo koliko mleka je.
bedarija da to govorijo osebe,ki bi ja mogle bolje znati
groznouser posted image

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako hitro se najejo?
30.8.2009 4:34:36   
anika87
Ja, tudi meni je bilo tako rečeno... da otrok veliko več navleče, kot sama s črpalko.

Ok, recimo, da sem res zgubila na količini mleka, mogoče zaradi tega antibiotika, recimo da mu ni bilo mleko takrat v redu in je manj vlekel in mi je mleko spet upadlo...
Ampak, zakaj noče vlečt in spit to koliko ga jeuser posted image
Pravkar sem si načrpala 80 iz obeh, po tem ko je spil 20 iz zize in še 60 AM. Zakaj ni spil vse moje? A mu je tako težko vlečt, ker ni dosti mleka v zizi al kaj???



_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako hitro se najejo?
30.8.2009 9:05:22   
ninca19
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

črpanje in iztiskavanje ven mleka iz dojke ni merilo koliko mleka je.
bedarija da to govorijo osebe,ki bi ja mogle bolje znati
groznouser posted image



sej mogoče res ni tak, meni so pač tak rekli v bolnici in sem jih upoštevala, ker nisem hotla spet pristat tam zaradi vnetja ledvic ki jih je mala fasala zarad premalo tekočine.

sem pa bla tud jaz ful razočarana ker sem hotla vsaj do 6 mes dojit n sem bla ful proti AM.

mogoče pa se je tvoj bebi navado na flaško in se mu ne da več tolk vlečt. tud pri meni je blo isto.


_____________________________

Nina

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako hitro se najejo?
31.8.2009 7:31:03   
anika87
Evo še današnje poročilouser posted image

Včeraj zvečer sem ga dala na zizo, pa ni hotel, upiral se je z vsemi štirimi. Nahranila sem ga z AM in si potem načrpala 150 ml.
Zbudil se je ob 5h, dala na zizo, iz ene pil 8 minut iz druge 6, zaspal.
Zbudila sva se zdej ob 7h, dala na zizo, sploh noče zagrabit bradavice, tuli kot pozoj, kar vijoličast je ratal. Se mi zdi, da ga kar dušim z zizo, ko mu jo hočem porinit v usta, ko se tako brani.

Ne vem več kaj naj si mislim... od črpanja pa sem tudi že utrujena...
Ima katera kakšno idejo?
A je katera imela podoben problem, da otrok ni hotel zize?

Naj še enkrat napišem, če ne berete vsega za nazaj - moje mleko hoče s flaše, na flašo pa se tudi ni mogel navadit, ker se ni mel kdaj, ker mu je nisem dala do tega četrtka, ko smo bili pri zdravnici, zizo odklanja pa že več kot 2 tedna, čeprav zdaj zadnje dni še najbolj.
Zdaj pa se je v treh dneh zredil 400 g. Sedaj ima 4600g. A ni to ful?
Ampak omejevat mu pa tut ne morem...user posted image


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako hitro se najejo?
31.8.2009 12:18:17   
manna
http://med.over.net/forum5/list.php?94

Ne znam ti pomagat, sem pa že slišala za t.i. "doječo stavko" ali nekaj podobnega. O vseh raznoraznih težavah z dojenjem, lahko prebereš na zgornji povezavi. Je res uporabno, jaz prebiram vsak dan, pa vsak dan kaj novega izvem o dojenju. 

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?