|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ovulacija-nosečnost
25.8.2009 7:13:07   
kattix
Dobro jutro...prosila bi da mi malo pomagate.
Cikluse imam na 30-32 dni. Zadnjo M sem imela 23.7, torej je danes že 34 dan ciklusa M pa še vedno ni.
Temperaturo v nožnici imam že kar nekaj časa konstantno 37,6...dva dni nazaj mi je padla na 37,4, nato pa se naslednji dan spet dvignila na 37,6. (nisem nč bolana ali prehlajena)

S tem da mi je ovulacijski test pokazal pozitivno 10.8, kar pomeni 15 di nazaj. Nato pa mi je ovul. test še enkrat pokazal pozitivno 4 dni za tem, torej 14.8.

Včeraj sem začela dobivati znake kot pred M. Naredila sem že 3 nosečniške teste, ki so bili negativni.

Koliko časa od O naj bi test pokazal +? Jst sm že čisto zmešana...na bebiju delava že 8 mesecev...sva se že naročila na spermiogram, da greva korak naprej..ampak zdej me pa m zafkava;(

Le kaj mi je storiti;)....če bi šla na krvni test bi mi sigurno pakazal dokončno stanje glede na pozitiven test O?

Papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ovulacija-nosečnost
25.8.2009 7:24:11   
Anonimen
dokler ti test ne pokaže user posted image , nisi user posted image .  urinski testi naj bi pokazali user posted image  mislim da že nekje 10. dan po ovulaciji. zdej, lahko da se ti je ciklus malo podaljšal, ker si mogoče imela malo bolj pozno O (glede na to, da ti je test pokazal plus 14.8., je od tega komaj 11. dni) in je zaradi tega lahko tudi bolj pozno prišlo do oploditve in vgnezditve.

če ne pride do zanositve, je možno, da dobiš user posted image  tudi 16. dan po O.

ja, krvni test 100 % pokaže ali si ali nisi user posted image . lahko pa tvoj vseeno gre na spermiogram, če sta že naročena. bosta vsaj videla, kako je na stvari in če je pri njemu kaj narobe. 

(odgovor članu kattix)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.8.2009 14:38:36   
golobica82
A si prepričana, da ti res pokaže pozitivno? Sta res obe črtici enako močni? Meni se je tudi dogajalo, da sem imela po dve črtici na O testu  po 14 dni vidni in to zeloooo vidni, nista pa bili enako močni. G mi je rekla,da to ni O in tudi po Uz sodeč res ni bila.

Če delaš pa nosečniške teste hitro oz. prej ti priporočam tiste male trakove FS ali pa BC, ker zaznajo že nižjo raven nosečniškega hormona, ClearBlu ima najvišjo zato naj bi bil kao bolj zanesljiv. Najšrej poskusi trakove in če bodo user posted image poskusi še CB.

SREČNO!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.8.2009 15:59:47   
Anonimen
Bom pa še jaz nekaj kar pod to temo vprašala. In sicer:
M imam odkar sem nehala s kt zelo neredne (na okoli 50 dni). S fantom sva se zmenila, da še do oktobra paziva, kasneje pa začneva delat na user posted image .  Do sedaj se nisem nekaj ekstra ukvarjala z ovulacijo, tak da sem glede tega bolj začetnik. No, s fantom sva 15. dan ciklusa user posted image   in "pozabila" pazit, ker je bilo prelepo. user posted image   Kasneje sem šla takoj na wc in se umila. No naslednje jutro pa sem na wc-ju opazila precej vlečljivo sluz (prav kakšnih 5 cm se je vlekla) in sem se takoj spomnila, da bi to lahko bila ovulacija?! Sicer sem že precej na to temo prebrala, pa me poleg tega zanima, kako ve po sluzi vidite da imate ovulacijo? Jaz sem kaj takega zdaj prvič opazila, ker prej na to nisem polagala pozornosti. Je možno, da bi to bila O? Čudno mi je edino, da sem do zdaj vedno imela M. na 50 ali več dni, torej je še po mojem prehitro za o., razen, če bi se mi kaj prestavila,... Kdaj bi torej lahko zvedela, če bo iz tega kakšen user posted image  nastal, ker me že zdaj firbec mantra, naslednjo M pa pričakujem komaj v začetku oktobra,... user posted image

Mi lahko katera pomaga?

(odgovor članu golobica82)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.8.2009 20:46:57   
golobica82
Anonimen..jaz sicer ne bi vedela kakšna točno naj bi bil aO sluz, mislim, ap da je bila to pri tebi sperma. Pri meni je vedno tako, da tudi če se umijem takoj po odnosu imam drugo jutro še to "sluz". Če vama je uspelo zanositi uživaj v tem!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.8.2009 22:53:50   
ellie
Jaz sem tudi po prenehanju s kt imela celo zmešnjavo z M. Se je vsak mesec prestavila na kasneje. Sem pričakovala, da bo počasi spet prišna komaj na 60. dan...tako kot pred leti. Ampak zanimivo...tisti mesec, ko sem zanosila, sem imela O na 12. dan ciklusauser posted image  kar neverjetno. Če bi takrat dobila M, bi prišla kao na 26. dan. Sem pa tisti mesec ful čutila ovulacijo...tako kot nikoli do takrat.

(odgovor članu golobica82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.8.2009 11:08:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

M imam odkar sem nehala s kt zelo neredne (na okoli 50 dni). S fantom sva se zmenila, da še do oktobra paziva, kasneje pa začneva delat na user posted image .  Do sedaj se nisem nekaj ekstra ukvarjala z ovulacijo, tak da sem glede tega bolj začetnik. No, s fantom sva 15. dan ciklusa user posted image   in "pozabila" pazit, ker je bilo prelepo. user posted image   Kasneje sem šla takoj na wc in se umila. No naslednje jutro pa sem na wc-ju opazila precej vlečljivo sluz (prav kakšnih 5 cm se je vlekla) in sem se takoj spomnila, da bi to lahko bila ovulacija?! Sicer sem že precej na to temo prebrala, pa me poleg tega zanima, kako ve po sluzi vidite da imate ovulacijo? Jaz sem kaj takega zdaj prvič opazila, ker prej na to nisem polagala pozornosti. Je možno, da bi to bila O? Čudno mi je edino, da sem do zdaj vedno imela M. na 50 ali več dni, torej je še po mojem prehitro za o., razen, če bi se mi kaj prestavila,... Kdaj bi torej lahko zvedela, če bo iz tega kakšen user posted image  nastal, ker me že zdaj firbec mantra, naslednjo M pa pričakujem komaj v začetku oktobra,... user posted image

Mi lahko katera pomaga?

glede na to, da imaš zelo dolge cikluse, bi ti priporočala, da greš do svoje ginekologinje, ki ti naj preveri, če sploh imaš svoje ovulacije. ni rečeno, da je zagotovo nimaš, samo pa je to ena izmed možnosti.
ginekologinja bo to ugotovila na podlagi hormonskih preiskav - kri moraš dat med 2. in 5. dnem ciklusa in nato ponavadi med 20. in 22. dnem. na podlagi teh preiskav se potem lahko ugotovi, ali sploh imaš svojo O ali ne.

malo več si preberi na teh linkih:
http://www.bambino.si/oligomenoreja__dolg_menstrualni_cikel
http://www.neplodnost.info/ziva/portal/article.php?story=20050618002556483

dajem ti samo predlog.

drugače pa da ti odgovorim: ali si user posted image  ali ne, se lahko ugotovi nekje 14 dni po zadnjem spolnem odnosu, za katere meniš, da naj bi bil v plodnem obdobju.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.8.2009 20:17:24   
Anonimen
golobica82 - vidiš na to pa nisem pomislila, da bi to lahko bila sperma,... Verjetno je to, ker glede na moje dolge cikle, je res prehitro za o (če jo sploh imam),... user posted image  

Drugače pa sem v začetku oktobra naročena pri G na pregled, in ji bom omenila, dolge cikle, čeprav sem v dvomih, da me bo dala na kake preglede zaradi tega, ker ponavadi pravijo, da se vrni čez ti po letu dni ne uspe zanosit,... Ali mi je dolžna naredit kakšne preiskave? Da se do takrat vem pripravit in ji kaj nazaj povedat, če me bo odslovila.

Hvala vsem!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.8.2009 9:03:28   
Anonimen
jaz bi ji povedala o dolžini ciklusa in da se ti to ne zdi normalno.

in bi ji jaz predlagala, naj me da na te preiskave. povej ji, od kdaj se že trudita za dojenčka.

glede na to, da imaš tako dolge cikluse, mislim, da bi pri tebi morala narediti te preiskave. lahko ji tudi rečeš, da se bojiš, da mogoče le nimaš svojih ovulacij in da bi rada to izvedela.
seveda je tudi vse odvisno od tega, kakšno ginekologinjo imaš. ker nekateri ginekologi so takšni, da res neradi delajo kakršne koli preiskeve, ker ali so punce premlade al pa se res po njihovem ne trudijo še dovolj časa za to.

jaz bi na tvojem mestu vztrajala na preiskavah. boš vsaj vedela, na čem si, če ti bo nardila te hormonske preiskave in če druga ne, ti bo lahko dala kakšne tablete za vzpodbujanje ovulacije, kot je npr. klomifen.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.9.2009 12:33:59   
bati

živjo kattix

tudi jaz sem imela M. 23.7. in sem nehala gledati kdaj je ovulacija in kdaj ni...nehala sem kupovati tudi teste vsakič ko mi je M zamujala itd.....

in kaj se je zgodilo ....zanosila sem....tko da verjamem da je nekaj na tej psihi, 10mesecev sva delala in ko sem že skoraj obupala na nek način je nama ratalo...tako da če ti uspe pozabi na ovulacijo tiste vse teste, ker vem da je ful bed ko čakaš in na koncu ni nič in si razočaran in se vprašaš kako zakaj kdaj bo itd.....

veliko sreče..

(odgovor članu kattix)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2009 12:09:28   
Anonimen

Mi lahko katera pomaga?

glede na to, da imaš zelo dolge cikluse, bi ti priporočala, da greš do svoje ginekologinje, ki ti naj preveri, če sploh imaš svoje ovulacije. ni rečeno, da je zagotovo nimaš, samo pa je to ena izmed možnosti.
ginekologinja bo to ugotovila na podlagi hormonskih preiskav - kri moraš dat med 2. in 5. dnem ciklusa in nato ponavadi med 20. in 22. dnem. na podlagi teh preiskav se potem lahko ugotovi, ali sploh imaš svojo O ali ne.

malo več si preberi na teh linkih:
http://www.bambino.si/oligomenoreja__dolg_menstrualni_cikel
http://www.neplodnost.info/ziva/portal/article.php?story=20050618002556483

dajem ti samo predlog.

drugače pa da ti odgovorim: ali si user posted image  ali ne, se lahko ugotovi nekje 14 dni po zadnjem spolnem odnosu, za katere meniš, da naj bi bil v plodnem obdobju.

Najlepša hvala vsem za pomoč!

Glede na vse prebrano, me je kar precej zaskrbelo, da z mano ni vse ok, in se kar slabo počutim, ko mi tisoč slabih stvari hodi po glavi, kaj pa če je kaj resnega, če nebom mogla zanositi,... user posted image

Sem se odločila, da če mi G nebo samo predlagala hormonskih preiskav jo bom sama prosila, da jih naredi, tako kot tudi UZ.

Zanima me, če moreš kri dali na tešče ali ne? Ker mislim, da bo moja M ravno v času obiska G, naročena pa sem ob 12. uri in sem mislila, da bi mi lahko to že istočasno naredili, da nebi spet rabila čakati 2 meseca.
Aja, če bo M res prišla v času, ko sem naročena, mi lahko poleg tega naredi UZ oz kakšen pregled, ali se naj naročim kar na drugi termin in naj sploh ne hodim tam okoli. user posted image

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
10.9.2009 18:22:48   
Trish
Ojla punce,

uporabljam dva različna programčka, ki izračunavata in napovedujeta O in M, pa sta si enaka samo v napovedi M - kar se tiče pričakovane O si ne bi mogla biti bolj različna.

Me zanimajo vaše izkušnje, če slučajno katera pozna dotične programčke - kateri je, po vaših izkušnjah, bolj zanesljiv?

Prvi je MenKol: http://www2.arnes.si/~mpavle1/freeware.html in drugi je na http://www.menstruacija.si

Hvala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.