Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Bom pa še jaz nekaj kar pod to temo vprašala. In sicer: M imam odkar sem nehala s kt zelo neredne (na okoli 50 dni). S fantom sva se zmenila, da še do oktobra paziva, kasneje pa začneva delat na . Do sedaj se nisem nekaj ekstra ukvarjala z ovulacijo, tak da sem glede tega bolj začetnik. No, s fantom sva 15. dan ciklusa in "pozabila" pazit, ker je bilo prelepo. Kasneje sem šla takoj na wc in se umila. No naslednje jutro pa sem na wc-ju opazila precej vlečljivo sluz (prav kakšnih 5 cm se je vlekla) in sem se takoj spomnila, da bi to lahko bila ovulacija?! Sicer sem že precej na to temo prebrala, pa me poleg tega zanima, kako ve po sluzi vidite da imate ovulacijo? Jaz sem kaj takega zdaj prvič opazila, ker prej na to nisem polagala pozornosti. Je možno, da bi to bila O? Čudno mi je edino, da sem do zdaj vedno imela M. na 50 ali več dni, torej je še po mojem prehitro za o., razen, če bi se mi kaj prestavila,... Kdaj bi torej lahko zvedela, če bo iz tega kakšen nastal, ker me že zdaj firbec mantra, naslednjo M pa pričakujem komaj v začetku oktobra,... Mi lahko katera pomaga? glede na to, da imaš zelo dolge cikluse, bi ti priporočala, da greš do svoje ginekologinje, ki ti naj preveri, če sploh imaš svoje ovulacije. ni rečeno, da je zagotovo nimaš, samo pa je to ena izmed možnosti. ginekologinja bo to ugotovila na podlagi hormonskih preiskav - kri moraš dat med 2. in 5. dnem ciklusa in nato ponavadi med 20. in 22. dnem. na podlagi teh preiskav se potem lahko ugotovi, ali sploh imaš svojo O ali ne. malo več si preberi na teh linkih: http://www.bambino.si/oligomenoreja__dolg_menstrualni_cikel http://www.neplodnost.info/ziva/portal/article.php?story=20050618002556483 dajem ti samo predlog. drugače pa da ti odgovorim: ali si ali ne, se lahko ugotovi nekje 14 dni po zadnjem spolnem odnosu, za katere meniš, da naj bi bil v plodnem obdobju. Najlepša hvala vsem za pomoč! Glede na vse prebrano, me je kar precej zaskrbelo, da z mano ni vse ok, in se kar slabo počutim, ko mi tisoč slabih stvari hodi po glavi, kaj pa če je kaj resnega, če nebom mogla zanositi,... Sem se odločila, da če mi G nebo samo predlagala hormonskih preiskav jo bom sama prosila, da jih naredi, tako kot tudi UZ. Zanima me, če moreš kri dali na tešče ali ne? Ker mislim, da bo moja M ravno v času obiska G, naročena pa sem ob 12. uri in sem mislila, da bi mi lahko to že istočasno naredili, da nebi spet rabila čakati 2 meseca. Aja, če bo M res prišla v času, ko sem naročena, mi lahko poleg tega naredi UZ oz kakšen pregled, ali se naj naročim kar na drugi termin in naj sploh ne hodim tam okoli. LP
|