|
RE: Kako otroku razložiti, da bo ostal edinec? 25.8.2009 15:29:10
|
|
|
|
ronja
|
Razložila bi mu po pravici, torej na tvojem mestu nekako tako: "lej, ljubi moj rijček, eni ljudje dobijo otroke zelo lahko, mami in oči se imata rada in mami zanosi. Pri drugih je pa to malo težje in samo to, da se imata rada, ni dovolj. Tako pač je, kot eni lahko tečejo hitreje kot drugi. Tebe sva si res zelooooooo močno želela in mi/nama ni bil problem se potrudit, da sva te dobila, ampak še enkrat it čez vse to pri mojih letih si pa ne predstavljam. Pa tudi po porodu sem imela probleme, ki si jih ne želim it še enkrat skozi. Zdaj nisem več tako mlada in polna energije kot takrat, predvsem pa si tudi ne želim še enega otroka tako kot sem si želela tebe. Poleg tega pa nama je z očijem zdaj zelo všeč, ker se s tabo da res že vse počet, z malim dojenčkom pa bi bila spet precej bolj omejena. Če bi otroček prišel, bi ga seveda imela (to poveš, če je to res, seveda), vendar pa ni prav dosti možnosti, da bi se to kar samo od sebe zgodilo, kakšnih posebnih zadev pa jaz zdaj ne bi delala." Potem pa odgovarjaš na morebitna vprašanja. PO moje je najbolj fer povedat po resnici, saj jo bo slejkoprej izvedel. Pa mislim, da ga s tem ne boš prizadela - otroci marsikaj razumejo, če jim razložimo... (celo "ne da se mi" razumejo ). Po moje mu bo lažje, če bo vedel, da imaš neke razloge za svojo odločitev in da ni to kar tako, čisto brezveze, ker se ti pač ne da mu naredit tega veselja . No, vsaj tega problema mi ne bomo imeli: sestrico že imata, vsaka eno , pa dokler puščava možnosti odprte, bova pač rekla, da zaenkrat ne, čez **** časa pa (zdaj pa itak še ne govorita kaj dosti). No, naju bosta potem verjetno spraševali, zakaj sva si omislila še kakšnega
|
|
|