|
RE: Sin noče, da gre mami v službo 23.8.2009 14:28:02
|
|
|
|
ronja
|
PO moje mu povej po pravici, zakaj moraš v službo, sicer bo mislil, da je še sam kriv zato - ker hodiš zato,d a dobi igračke in ne bo imel takega veselja z njimi ali pa ti bo lepega dne prišel in rekel, da jih v bistvu niti ne želi, da ima rajši, da si doma - kaj boš pa potem? mu morala razložit po pravici, ni druge... Kar se tiče vrtca (a do zdaj je hodil v vrtec ali si ga imela doma?) - saj obstaja še kakšna vmesna varianta: ne samo da ga sploh ne pelješ v vrtec, kadar si popoldne ali pa da ga pelješ kot vsak drugi dan. Lahko ga tiste dni, ko si popoldne pripelješ malo kasneje (in to poveš vzgojiteljicam, da ne bojo čakale nanj), tako ne boš rabila varuške, vidva bosta pa imela tisto dodatno uro ali dve zjutraj, da se malo pocrkljata... Poznam starše, ki začnejo delat ob 10:30 in peljejo otroka v vrtec pač ob 10h, zakaj bi ga dajali prej? In če ga imaš en teden v vrtcu, drug teden doma, pa spet v vrtcu...ja madonca, sej je otrok ves zbegan. kaj pa vem: na 5 dni vrtec, 2 dni doma se baje večina kar lepo navadi -zakaj se potem ne bi na 1 teden vrtec, en deden doma? Tudi jaz se že psihično pripravljam na to, da bosta šli v vrtec (to, da grem jaz v službo, se mi ne zdi tako hudo kot to, da gresta onidve v vrtec) in kako bom to razložila - tudi moja starejša je namreč navajena (mlajša itak), da je doma in da sem na dohvatu ruke. Ampak ker je družabna, nekak računam, da ji bo v vrtcu všeč, pa še vzgojiteljica se mi zdi super. Če otrok hodi v vrtec, potem naj hodi redno. A ko bo šel v šolo ga boste tud imele en teden doma en teden pa v šoli? A ko bo enkrat star 6 let vas pa otrok ne bo rabil toliko kot pri 3,4 letih? No, saj en teden tako, drug tako, je tudi red - samo urnik je drugačen kot za večino otrok. jaz bom probala delat 4 dni po 5 ur, če se bo dalo zmenit, namesto 5 dni po 4 ure in bosta tako hodili v vrtec 4 dni, doma bosta pa 3 dni - pa dvomim, da tega ne bi mogli skapirat... Ja, jaz dejansko mislim, da me bojo vsako leto malo manj rabili - že zdaj me Ronja rabi manj kot Lejla - ona lahko gre za cel dan z babi in dedom na vikend, Lejla pa še ne more. In pri 6ih te sicer še zelo rabijo, vendar verjetno vseeno malo manj kot pri 3 letih.
|
|
|