|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: res, teli naši desci!!
20.8.2009 21:23:41   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Živeti je treba v simbiozi, to pa v biologiji pomeni, da sta akterja v bistvu zajedalca.

Če pa vam paše, da vaš gospod hodi naokoli, vi ste pa sama doma, sama ali z otroci, s kupom cunj, piskrov, potem naj vam bodi. Meni sigurno ne.

Pase mi, da je moj gospod dobre volje, zadovoljen z zivljenjem, da se ne pocuti utesnjen ipd. In ce to obcasno zahteva njegovo odsotnost, prav mu bodi - naj jo ima.
Istocasno grem sama vsake toliko v sauno, pa na masazo, pa nazaj v sauno... in tako cel bozji dan ali dva.. in moj moz je doma, z otroci, s kupom cunj, piskrov... pa se ne buni. Ker ima rad zadovoljno zeno, ki je dobre volje, sproscena in vesela.

Itak pa midva z možem zelo rada počneva večino stvari skupaj. Zato pa sva skupaj. Če bi kdo od naju mislil drugače, bi bila oba samska. To sva razčistila že na začetku zveze. Pa noben ni na nikogar priklenjen.

Vecino stvari tudi midva pocneva skupaj. je pa res, da moj ljubi ne prenasa saune niti masaze. zakaj za bozjo voljo bi ga mucila, da hodi z menoj, ce lahko ta cas izkoristi za nekaj kar njega osebno veseli.

Sicer bi pa moj mož mene in hčerko vzel s sabo na jadranje, drugače bi raje videl, da gremo skupaj na morje, v hribe ...

Ah seveda... pustimo, da vsak govori v svojem imenu. Meni prav pase, vsake toliko, preziveti kaksen dan brez moza in otroka. Verjamem, da mozeku tudi...  je pa toliko lepse, ko se spet dobimo na kupu.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 26
20.8.2009 21:26:12   
Misek

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

simbioza ne pomeni zajedalstva. zajedalstvo je pojem zase, kot je pojem zase simbioza.

pri simbiozi imata oba akterja koristi en od drugega, kar pomeni, da en daje drugemu tisto, kar drugi rabi in obratno in si istočasno ne škodita.
medtem ko pri zajedalstvu oz. parazitizmu ima en akter korist na račun izgube oz. škode drugega.

Sem se prekruto izrazila - en od drugega odvisen.

(Simbioza pa lahko tudi škodi (npr. glivice v našem telesu)).

simbioza -e ž (o)

1. biol. pojav, da dva različna organizma živita v
skupnosti, ki je za oba koristna, sožitje:
simbioza rastlin z nekaterimi bakterijami;
simbioza med glivami in algami / živeti v simbiozi

2. knjiž. dejstvo, da kdo živi s kom tako, da med
njima ne prihaja do nesoglasij: simbioza med
državami z različno družbeno ureditvijo / s
sodelavci živi v simbiozi / simbioza med
dramatikom in igralcem

3. knjiž. dejstvo, da kaj združuje v sebi dve
različni stvari, dva različna elementa: petje je
simbioza besede in melodije

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 27
20.8.2009 22:11:51   
ronja
simbioza ne pomeni zajedalstva. zajedalstvo je pojem zase, kot je pojem zase simbioza.

hehe, če hočeš biološki odgovor to ni ravno res: vsaka simbioza se je začela z zajedalstvom, potem pa sta se en drugemu vedno bolj prilagajala, dokler ne postaneta simbionta, lahko celo obvezna. Skratka: simbioza je končni cilj zajedalstva in zajedalstvo je začetek sožitja - potem me pa sprašujete, odkod mi optimizemuser posted image user posted image .

simbioza ne škodi, škodi ti pa lahko preveč česarkoli, tudi hrane - isto je s simbionti.

Kar se tiče izvornega problema: po moje gre za nesporazum: on je mislil, da ti je obljubil, da ne bo več zapravaljal za jadranje (denarja - ker ga pač rabita za hišo), zato se mu zdaj ni zdelo vprašljivo, da bi šel, saj ima vendar vse plačano. Ti pa si mislila, da se bo jadranju tačas odpovedal v celoti, zato da bo hiška čimprej stala (torej da ne bo zapravljal energije za to oz. da ti bo v pomoč pri otroku doma). Zato imata problem, po moje.
kar se mene tiče, bi mu verjetno sama rekla, da naj gre, vendar mi pa ne bi bilo všeč, če se ne bi strinjala in bi šel, čeprav sva se zmenila drugače. Mislim, da je najboljše, da mu vrneš milo za drago - pojdi še ti kam: ti se boš sprostila in imela lepo, on pa bo videl, da en teden (ali za koliko pač grejo) folgat malega tudi ni tako lahko kot se mu mogoče zdi. In bo naslednjič bolj cenil svojo svobodo. Ker dostikrat si moški tega sploh ne predstavljajo, saj niso nikoli cel dan sami z otrokom - kako pa naj vejo, koliko je dela s tem + folganje gospodinjstva zraven, če pa niso nikoli probali? Tega jim ne moremo zamerit - lahko pa poskrbimo, da kdaj dobijo mal občutekuser posted image (skratka, ja, moraš bit mal zvitauser posted image ).

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
20.8.2009 22:16:24   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
...  folgat malega tudi ni tako lahko kot se mu mogoče zdi. In bo naslednjič bolj cenil svojo svobodo. Ker dostikrat si moški tega sploh ne predstavljajo, saj niso nikoli cel dan sami z otrokom - kako pa naj vejo, koliko je dela s tem + folganje gospodinjstva zraven, če pa niso nikoli probali? Tega jim ne moremo zamerit - lahko pa poskrbimo, da kdaj dobijo mal občutekuser posted image (skratka, ja, moraš bit mal zvitauser posted image ).

Nad tem se je treba zamisliti - zakaj pa ne vedo kako je ce si cel dan sam z otrokom + gospodinjstvo zraven? Niso hoteli ali niso imeli prilike. Kdo meni, da mu ni treba in kdo ne da priloznosti, bezi od priloznosti.... zakaj zenske mislijo, da samo in zgolj one lahko ustrezno poskrbijo za otroka? ...... ipd

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
20.8.2009 22:20:42   
ronja
pri nas zato, ker ne dojijo. ne morem mu pustit obeh tamalih in it za en dan nekam, če bo mala zato cel dan lačna, se ti ne zdi?user posted image Sicer pa je čisto dovolj, če jih ima sam pač toliko časa, kot mala zdrži, pa vseeno vidi, koliko je dela, če ni glih slep.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 30
20.8.2009 22:21:58   
ronja
ne glede na vso enakopravnost, enih stvari pač oče ne more, pa če se na trepalnice postavišuser posted image . In takrat mu niti priložnosti ne damo, ker nima bioloških predispozicijuser posted image .

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 31
20.8.2009 22:25:19   
zband
dobro vam ženske-mamice-da imate moške ki smo seveda nesposobni in neiznajdlivi ko gre za otrokeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
20.8.2009 22:31:10   
ronja
no, ko boš s svojo iznajdljivostjo iznašel način, kako podojit otroka, se kar oglasi, boš v vseh SCI revijahuser posted image

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 33
20.8.2009 22:50:48   
zband
imam tri sončke ki so stari 5user posted image ,2user posted image ,0.5user posted image in mislim oz.da mamice niste nadomestljive ampak tudi mi očetje znamo poskrbeti za male polžkeuser posted image

glede podojitve pa vsaj meni osebno mati narava ni omogočila tega pa čeprav mislim,da mora biti to nekaj naj... na svetu,ko tako malega držiš ob sebi in veš,da je popolnoma odvisen od tebe

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
20.8.2009 22:56:20   
ronja
tudi mi očetje znamo poskrbeti za male polžke

itak! Tega nisem nikoli zanikala! In tudi ful paše, ko ti zjutraj oči odnese vse malo frocovje in gre z njimi na sprehod ali pa v sosednjo sobo se igrat! Ampak ne ti s svojo polletno punčko, ne lubi z najino pač ne moreta bit sama cel dan, j* ga.

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 35
20.8.2009 23:01:13   
zband
oprosti se ne doji več.tavelika dva sta se do enega leta mala ne več .vem,da lahko preživim dan z njo,ker sem ga že,je pa res,da sta bila tavečja dva na počitnicah.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
20.8.2009 23:19:00   
zband
IZVIRNO SPOROČILO: zband

oprosti se ne doji več.tavelika dva sta se do enega leta mala ne več .vem,da lahko preživim dan z njo,ker sem ga že,je pa res,da sta bila tavečja dva na počitnicah.

pa ne zameri

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 37
20.8.2009 23:21:51   
ronja
kaj bi ti zamerila? Sem sklepala, da se še doji, ker je tako mala, pa pozabila, da se vsi ne. prti tistih res ni tega problema. jaz pri Ronji tudi pri 15ih mesecih nisem mogla pač it nekam, j* ga - še v bolnico so mi jo pripeljali, ko so se obiski začeli in je šla zvečer, ko so se končali.

vem,da lahko preživim dan z njo,ker sem ga že,je pa res,da sta bila tavečja dva na počitnicah.

hehe, to je goljufanjeuser posted image , moraš met vse tri, če češ, da štejeuser posted image

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 38
20.8.2009 23:34:49   
zband
ne goljufanje je pa res,da ko tavelika dva tuširam,cca 1 h porabim in me uničita da to ni res in si želim le spanja.
ampak vedi da tako hitro zrastejo,da mi je zal,da nisem mogel biti z njimi vsako sekundo.aja še to hvala ženi da mi je podarila tri sončke,ker preprosto uživam ob njih-tudi če me zmozgajo

lepo noč tebi in tvojim cukrom-pa na možeka ne pozabi-saj smo kot otroci,če kaj hočemo

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
21.8.2009 0:26:38   
Gina
NIsem brala odgovorov, mislim pa, da imata več problemov kot samo jadranje.
Najbrž ti nisi glih zadovoljna, ker živite narazen. Najbrž desca pogrešaš, vsaj jaz bi ga. Ker od njega ne dobivaš dovolj se ti zdi, da če bo kam šel, da boš dobivala še manj kot že itak dobivaš. Zato se ga še bolj oklepaš. Bolj kot se ga oklepaš, bolj on proč rine. Ne vem, tako se mi zdi.

A veš, vsak dec ima hobi. Tak ali drugačen. In vedno hoče imeti oboje, hobi in družino. Problem je, če je moški nezrel in ne zna uskladit tega dvojega, pa hoče bolj hobi kot družino. Zato bi bila jaz tudi v tvojem primeru jezna. Jezna, ker zanemarja familijo na račun hobija. Ni ok to. Kolk vas ima v resnici rad, če prvinsko ne zadovoljuje potreb družine? Tu ne gre za hobi, gre za to,d a ti očitno nimaš občutka varnosti pri njem. Če bi ga imela, bi ti sicer bilo težko ga spustit na hobi, ne bi pa trpela ko žival zraven.  
Je pa tako, da smo se ravno danes punce pogovarjale, kako je eni od nas ful zoprno, neljubeče in zanič, če bi dec šel za pol leta nekam, drugi se pa to zdi čist ok in fajn. Čas ko se ne vidita, čutita, se ji ne zdi ovira. Različni smo. IN en drugega sploh ne štekamo v tem. Pa vendar.... če bi ti dec dajal vse, ali vsaj približno tisto, kar ti rabiš, bi tudi ti lahko za en teden spustila.... Kako pa doseči, da boš dobivala od njega, kar rabiš... pa nimam pojma.

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 40
21.8.2009 12:36:08   
miapia

no, ko boš s svojo iznajdljivostjo iznašel način, kako podojit otroka, se kar oglasi, boš v vseh SCI revijahuser posted image

Črpanje mleka? A bom v reviji. Nisem pa moškega spola.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
21.8.2009 12:39:06   
Misek

pri nas zato, ker ne dojijo. ne morem mu pustit obeh tamalih in it za en dan nekam, če bo mala zato cel dan lačna, se ti ne zdi?user posted image Sicer pa je čisto dovolj, če jih ima sam pač toliko časa, kot mala zdrži, pa vseeno vidi, koliko je dela, če ni glih slep.

Ah, dajte no, pa saj ne dojite otroke do 17 leta ....
Pa tudi ce bi dojenje bilo tako časovno omejujoč dejavnik, ce zelis se lahko znajdes. Zdi pa se mi, da je dojenje marsikdaj samo izgovor za mnenje/predsodek..., da so samo mamice sposobne poskrbeti za dojencka, da so one odgovorne, oce je pa samo nek "pomočnik" pri "zenskem" opravilu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 42
21.8.2009 12:40:39   
Misek
In takrat mu niti priložnosti ne damo, ker nima bioloških predispozicijuser posted image .

Hm... ne glede na biološke predispozicije, nekatere niso imele mleka.... tako da, biološke predispozicije niso vedno faktor, ki vpliva na ponujeno "priloznost".

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
21.8.2009 12:41:17   
miapia
In pa odgovor zbandu:
Jaz sem ena od mamic, ki očetu svojega otroka z veseljem prepustim vse dejavnosti. In nimam težav pustiti ju samih tudi cel dan (čeprav mi to še ni uspelouser posted image ) brez kakšnega komandiranja, blaznih nasvetov, diriktiranja. Ve, kje so plenice, ve kje je za oblečt, ve kje so hipove kašice, če ji ne bi znal skuhat. Se bosta že znašla in nihče ne bo umrl, ko mene 2,3 ure ne bo. Ali pa, če me dva dni ne bi bilo.

Moški oz. očetje so dosti bolj sposobni, kakor ženske mislimo. Imajo očetovski čut in pa seveda tudi drug pristop, ki pa veliko mamic moti, čeprav jih ne bi smel.

Go dads! user posted image user posted image user posted image

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 44
21.8.2009 12:47:42   
Misek

In pa odgovor zbandu:
Jaz sem ena od mamic, ki očetu svojega otroka z veseljem prepustim vse dejavnosti. In nimam težav pustiti ju samih tudi cel dan (čeprav mi to še ni uspelouser posted image ) brez kakšnega komandiranja, blaznih nasvetov, diriktiranja. Ve, kje so plenice, ve kje je za oblečt, ve kje so hipove kašice, če ji ne bi znal skuhat. Se bosta že znašla in nihče ne bo umrl, ko mene 2,3 ure ne bo. Ali pa, če me dva dni ne bi bilo.

Moški oz. očetje so dosti bolj sposobni, kakor ženske mislimo. Imajo očetovski čut in pa seveda tudi drug pristop, ki pa veliko mamic moti, čeprav jih ne bi smel.

Go dads! user posted image user posted image user posted image

Ma se kar podpisem, s tem, da je meni uspelo pustiti jih ze za par dni, preden je bil otrok star 1 leto in sta se imela odlicno.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 45
21.8.2009 13:06:25   
ronja
Črpanje mleka? A bom v reviji. Nisem pa moškega spola.

ne, ne velja, če si xx, moraš bit ****, če hočeš prit v SCIuser posted image - kot ženska pa lahko s črpanjem mleka prideš v kako Mami ali kaj podobnega, a bo v redu?user posted image

Ah, dajte no, pa saj ne dojite otroke do 17 leta ....

Jah, do 7 meseca, kolikor je zdaj stara, pauser posted image . S starejšo je že bil sam tudi cel dan, itak, ko sem bila v porodnišnici je bil sam z njo 4 dniuser posted image (stara je bila slabih 18 mesecev). Pa ni bilo problemov, noben niti ni mislil, da bo kak problem - še svašta je zrihtal takrat! Obeh mu pa res še nisem pustila za cel dan in ju tudi ne bom, dokler se bo mala dojila, niti si on tega ne želi, ker sva pač oba biloga, pa pač misliva, da je dojenje boljše od flaše. Če ne dojiš, pa je res vseeno. Če pa otrok vsaki 2 uri je, recimo v tej vročini, potem pač greš za 2 uri. POnoči, ko dalj časa ne je, lahko zviznem za dalj časa.
Ne vem pa, zakaj bi bilo tako nujno it nekam za cel dan - saj se ne rabi on nikomur dokazovat, niti meni ni nujno nekam it za cel dan. Kot sem že napisala - čisto dovolj je, da jih majo kdaj pač sami, pa tudi če to ni cel dan - dobijo sliko.

Hm... ne glede na biološke predispozicije, nekatere niso imele mleka.... tako da, biološke predispozicije niso vedno faktor, ki vpliva na ponujeno "priloznost".

Ne vem, kako bi mu ti ponudila priložnost, da doji, če ne more. Lahko bi jo edino dala na flaško, zato da jo bo on hranil - kar je pa trapasto, vsaj meni.

Tiste ki niso nikoli dojile, verjamem, da težko razumejo, ker dejansko lahko vse ostalo počne tudi oči. Ampak otrok vseeno kar pogosto je.

lepo noč tebi in tvojim cukrom-pa na možeka ne pozabi-saj smo kot otroci,če kaj hočemo
hvala, nisem pozablauser posted image

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 46
21.8.2009 13:34:54   
Raho
Najprej odgovor avtorici teme: Za take stvari se ne dogovarja in se ne obljublja in ne prelamlja obljube. Počitnikovanje ali dopustovanje enega izmed staršev samega, in sicer za več kot 3 dni, je stvar osebne odgovoronosti.

Odgovor na to, da je mama z dojenjem priklenjena na otroka: Včasih sem razmišljala podobno kot ronja, danes več ne. Dojim že skoraj 60 mesecev nepretrgano (pa da si ne boste mislili, da enega otroka), pa sem ugotovila,  da lahko otrok preživi več ur tudi brez maminega joška. Prvih 6 mesecev sicer težko (mora očka imeti pač kako flaško mleka vedno pri sebi), kasneje pa lahko, čeprav se jaz nekako držim načela, da moji otroci brez mene nikoli ne grejo spat (tako, da si ne bi dali poljubčka za lahko noč) - in tu je povratek k temi, ki jo je odprla besna partnerica - to je pač stvar osebnega prepričanja in osebne odgovornosti.

Je pa res, da komaj čakam, da ga nekam sama biksnem za 3 dni.

Pa še nekaj je: nikoli me ni skrbelo, kaj bo z otrokom, če bo ostal sam z možem. Vedela sem, da bosta oba nekako preživela. Čeprav sem pri prvem še bila v neki "senci" (tajno spremljala dogajanje), sem pri drugem popolnoma sproščena. In moram odkrito priznati: dober je, ej, res je dober. Včasih celo pomislim, da je pri nekaterih stvareh boljši od mene. Samo dojiti pa ne bo mogel nikoliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
21.8.2009 13:49:21   
ronja
mora očka imeti pač kako flaško mleka vedno pri sebi

mi smo probali, pa ni marala - iz flaše ne pije, ma ni šans!

nikoli me ni skrbelo, kaj bo z otrokom, če bo ostal sam z možem.

to pa tudi mene ni, bi šla pač na flašo, prej ali slej bi jo zagrabla - samo bi pa prvih parkrat verjetno kar dolgo jokala - in če to ni treba - zakaj bi jo matrala?

Včasih celo pomislim, da je pri nekaterih stvareh boljši od mene.

Ja, hvalabogu, normalno, en pri enih stvareh, en pri drugih! zato pa majo 2 starša!

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 48
21.8.2009 14:01:32   
Raho

mora očka imeti pač kako flaško mleka vedno pri sebi

mi smo probali, pa ni marala - iz flaše ne pije, ma ni šans!
To verjamem, ker smo tudi mi imeli na začetku težave, da smo odkrili pravo flaško, dude (varalice) pa nikoli ni hotela nobene.

nikoli me ni skrbelo, kaj bo z otrokom, če bo ostal sam z možem.

to pa tudi mene ni, bi šla pač na flašo, prej ali slej bi jo zagrabla - samo bi pa prvih parkrat verjetno kar dolgo jokala - in če to ni treba - zakaj bi jo matrala?
Imaš podobno razmišljanje kot jaz, tudi meni se zdi to mantranje otroka. Najverjetneje bi bilo potem tudi pri malčici enako kot je bilo pri Črtomiru - moj ga je vsak dan vozil v službo k meni, da sem ga podojila (dokler sva bila oba na porodniškem fifti-fifti).

Včasih celo pomislim, da je pri nekaterih stvareh boljši od mene.

Ja, hvalabogu, normalno, en pri enih stvareh, en pri drugih! zato pa majo 2 starša!

Ampak ni povsod tako.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?