Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: maya2 IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** Jaz mam kolega, ki je povzroču prometno in je pešec umrl. Ne bi o drugih okoliščinah, je bil pa kolega nedolžen, trezen, tko da, lahko ga vprašam, če rabiš. tole pa ne gre skupi če je povzročitelj potem za moje pojme ne more bit nedolžen, čeprav ni bil prisoten alkohol... ... če pa je recimo neka oseba prečkala cesto izven prehoda ali kaj podobnega potem pa tvoj kolega ni bil povzročitelj..... Ma ne moreš se za besede obešat. Včasih je človek lahko povzročitelj po sili spleta nesrečnih okoliščin. Recimo vem za eno nesrečo, kjer je voznika zaslepilo sonce, da v hipu ni nič videl (saj veš da se to včasih zgodi), pa je treščil isti hip v pešca in ga ubil. Kriv? Seveda kriv, ampak v bistvu gre za splet nesrečnih okoliščin, ko bi lahko človek napisal tudi da ni bil kriv, če razumemo v kontekstu. Al pa recimo... nekdo se je zaletel vame, ko sem se ustavila na oranžni luči. POškodoval me je fejst ornk. Kriv? Seveda je kriv, ampak lahko bi napisali, da ni glih kriv, saj je bil prepričan, da bom še speljala, pa je pritisnil isti hip na gas, kot jaz na bremzo. Štekaš, pogosto gre pri nesrečah čist treznih ljudi za splet okoliščin, kjer je seveda zakonsko nekdo kriv, čeprav je vsem jasno, da gre za nesrečen splet. Ampak tako kot če po nesreči razbiješ kozarec, pa ga moraš potem pospravit in nadomestit, čeprav morda nisi naredil nič narobe, je pri nesrečah isto. Lahko se končajo pa tudi tragično. In morda niti nisi tako zelo kriv, kot zgleda in kakršno kazen moraš potem požret. NI pa nujno, seveda da ne. Vsekakor je fajn vozit čim bolj po predpisih.
|