|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec - dopusti vzgojiteljic 100-tič
19.8.2009 21:42:30   
misojka
Punce, saj morda moram dati bolj iz sebe, povedat kaj me teži. Ob tem pa me zanima tudi, kaj bi neredile ve in kaj si mislite. V glavnem, že stokrat načeta tema, med počitnicami otroke združijo v nove skupine, jih premestijo v drug vrtec in imajo nove tovarišice. Vse lepo in prav, tudi našega sploh ne moti in to mi je super.

Problem je nastal prejšnji četrtek, ko me kliče mož v službo in mi pove, da ima naš skoraj dvoletnik na nogici rano, da se ne pusti previt in da kar na široko hodi. Ko sem prišla domov sem bila šokirana. Rana je bila ogromna, skoraj čez pol stegna. Izgledala pa je, kot da se ja ob nekaj resno odrgnil ali opekel. Čudno mi je bilo, da nam, ko smo prišli ponj v vrtec ni nihče nič povedal ali opozoril. Razumem, da se zgodi, da se otrok udari ali pade, saj ne morejo paziti na vseh 14 naenkrat, ni problem v tem. Težava je, da se je tudi naslednje juto tovarišica izgovarjala, da ničesar ni videla in da misli, da se je otrok razpraskal med spanjem (ne verjamem, ker ni izgledalo tako). Čudno mi je tudi, da ni opazila, da je jokal, ali se udaril, saj je jokal še popoldne, ko sem mu mazala z bepanten kremo. Sprasevala sem tudi njega ga kaj je bilo in ni povedal kaj dosti, no v bistvu nič.

Saj morda sem napisala zmedeno. Gre torej bolj za stvar zaupanja in me kar žre. Tolaži me edino to, da še vedno rad gre v vrtec, torej ni kakšnih večjih problemov in tudi zdi se mi, da ima to novo tovarišico, ki jih čuva zadnjih 14 dni kar rad.

Stvar, zaradi katere pa vse skupaj pišem danes pa je bil stavek, “pusti me pri miru“. To je rekel kar tako z lepega in ni prav vedel kaj pomeni, bolj je izgledalo da ponavlja nekaj kar je slisal. Pri nas doma mu kaj takega ne bi nikoli rekel nihče. In nato sem ga začela spraševati kje je to slišal in je rekel, da mu je rekla tovarišica. Hm, hm ... no saj verjetno sem malo preveč občutliva, ne vem več, ampak zdi se mi, da se da kaj takega otroku povedati tudi lepše.

Morda je bila to danes samo kaplja čez rob po četrtku, pa sem rabila vse izlit nekam. No v bistvu se veselim, da prihaja september in upam, da jih prevzame njegova stara tovarišica ali nekdo, ki mu bom lahko bolj zaupala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec - dopusti vzgojiteljic 100-tič
19.8.2009 22:13:00   
MAŠKA
Moje mnenje je, da v času dopustov so kar vse vzgojiteljice na dopustu, tudi tiste, ki so v vrtcu.

Mi je zelo žal, če sem s temle morda kateri vzgojiteljici storila krivico, ampak kaj vse smo doživeli mi lansko leto v enem tednu, ko je bil otrok premeščen v drugi vrtec, rajši ne govorim, ker bi bilo pisanja preveč. Trdno sem se odločila, da bo otrok v času, ko bo matićen vrtec zaprt, pri eni od babic, dokler bomo le imeli to možnost.

Lahko pa povem, da sem pa bila super zadovoljna z otrokovim matičnim vrtcem med letom in da na njega in na vzgojiteljice nimam niti ene pripombe.

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu misojka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.8.2009 22:26:18   
analucija
ajoj tudi pri nas imamo zaradi tega probleme. danes je celo bruhal. smo na koncu izvedeli da so ga fantje veliki kregali. sploh noče več v vrtec, to je govoril že en teden nazaj. doma je bilo vse ok ni več bruhal, sicer ni bil  tako živahen. prejšni teden pa problem z "vzgojiteljico". tu seje tudi začelo. do konca tedna bo doma pol bomo pa videli. se mi kar smili. kaj bo šele sedaj ko bo šel še tamlajši.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
19.8.2009 23:45:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu analucija)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.8.2009 9:54:34   
Luni
Misojka! Rano bi ti morala vzgojiteljica obrazložit! Brez izgovarjanj! Jaz bi šla do njene nadrejene. Sicer je pa tako: tudi vzgojiteljice imajo pravico do dopusta, prav pa se mi zdi, da se organizirajo tako, da je vsaj ena znana otrokom, ne pa same študentke!

Vedi, da se bo otrok navadil 1000 in eno stvar v vrtcu, med njimi seveda tudi kakšno negativno. Smatram, da je to tvoj prvi otro. Navadit se boš morala, da otrok raste, razvija se mu osebnost in non stop se spreminja. Seveda so vmes še otrokova obdobja, tako da bo še pestro. Ti pa toplo svetujem, da si ne jemlji k srcu cvsake njegove besede, ker bosta oba preveč trpela! Ti govorim iz lastne izkušnje in orati ledino s prvim otrokom res ni lahko. Jaz imam tri, pa sem se šele sedaj dobro navadila, da je vsak otrok svoja osebnost (hvala bogu!), katero nima smisla spreminjat, imeti pa mora pravi vzgled in dobro mero vzgoje!

Veliko veselja z otročkom ti želim!

(odgovor članu misojka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.8.2009 10:41:01   
buči
Mi smo imeli obupne težave s pomočnico vzgojiteljice, ampak dokler nismo imeli konkretnih dokazov, nismo mogli nič. Ker če otrok kaj reče, še ni nujno, da zraven ne uporabi svoje domišljije. To je bil zagovor ravnateljice, ki pač mora stat na strani svojih delavcev. Pazite na malega, vsekakor pa poskušajte sprožit odgovor. Nam je po enem letu in pol uspelo, da so žensko premestili. Ni pa pustila otrokom kakak v vrtcu, ker se to dela doma, sislila jih je ležat, jest stvari, ki hih ne marajo, bila je obupno stroga, kar neke svoje metode je imela. Je mejilo malo na psiho ...

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.8.2009 10:47:13   
Lunca1
Mi pa zdaj nimamo nobenih večjih problemov, pa je morala tamala celo v drug vrtec. Res je sicer, da je vedno zraven ena iz vrtca. Edini problem, ki ga imamo v sinovem vrtcu pa je, da precej menjajo oblačila otrok. Sploh nimajo občutka kaj je čigavo. Pa še soimenjaka ima v skupini, tako da je po moje to glavni razlog. Drugače se pa v njegovi skupini tudi menjajo kot po tekočem traku, samo ga izgleda to ne moti. Bo imel vsaj manj problemov, ko bo šel s 1.9. v hčerin vrtec k novim vzgojiteljicam.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.8.2009 18:16:44   
vesna.com
Saj ne da bi zagovarjala kakršnekoli neprimernosti v vrtcu, ampak kar se tiče dela, med počitnicami je to le varstvo in ne program kot čez leto.Tko da kar se tiče raznolikosti skupin in menjavanja vzgojiteljic, je pač treba mal potrpet.Pri nas se združi pet vrtcev v enega, pa glih ne gre da bi vsak otrok imel tisto, ki jo ima ali pozna iz matičnega vrtca.Saj preživijo.Kar se pa tiče poškodb itd, je pa seveda zgodba zase.So pa vsekakor med počitnicami bolj razpuščeni in neorganizirani.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.8.2009 23:44:33   
mala zirafa
Moja pa mi teži, da hoče v vrtec  ker ji je doma dolgčas.Pa jo grem po kosilu iskat.Rada ima družbo.Z osebjem pa sem tudi zadovoljna.
Zelo me čudi da tvojemu otroku niso rane opazile.user posted image

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2009 15:26:53   
Shorty_
Pri naši tudi niso opazile orng buške na čelu ki je bila celo spraskana do krvi??  Komaj čakam september
user posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.8.2009 20:54:00   
m@j@
IZVIRNO SPOROČILO: vesna.com

Saj ne da bi zagovarjala kakršnekoli neprimernosti v vrtcu, ampak kar se tiče dela, med počitnicami je to le varstvo in ne program kot čez leto.

Ni res...mi imamo tudi med počitnicami dejavnosti, načrtovane.

Neposredna povezava do sporočila: 11
23.8.2009 21:30:23   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: vesna.com

Saj ne da bi zagovarjala kakršnekoli neprimernosti v vrtcu, ampak kar se tiče dela, med počitnicami je to le varstvo in ne program kot čez leto.

Hmmmmuser posted image user posted image user posted image
To pa ne bi smelo bit tako...

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?