misojka
|
Punce, saj morda moram dati bolj iz sebe, povedat kaj me teži. Ob tem pa me zanima tudi, kaj bi neredile ve in kaj si mislite. V glavnem, že stokrat načeta tema, med počitnicami otroke združijo v nove skupine, jih premestijo v drug vrtec in imajo nove tovarišice. Vse lepo in prav, tudi našega sploh ne moti in to mi je super. Problem je nastal prejšnji četrtek, ko me kliče mož v službo in mi pove, da ima naš skoraj dvoletnik na nogici rano, da se ne pusti previt in da kar na široko hodi. Ko sem prišla domov sem bila šokirana. Rana je bila ogromna, skoraj čez pol stegna. Izgledala pa je, kot da se ja ob nekaj resno odrgnil ali opekel. Čudno mi je bilo, da nam, ko smo prišli ponj v vrtec ni nihče nič povedal ali opozoril. Razumem, da se zgodi, da se otrok udari ali pade, saj ne morejo paziti na vseh 14 naenkrat, ni problem v tem. Težava je, da se je tudi naslednje juto tovarišica izgovarjala, da ničesar ni videla in da misli, da se je otrok razpraskal med spanjem (ne verjamem, ker ni izgledalo tako). Čudno mi je tudi, da ni opazila, da je jokal, ali se udaril, saj je jokal še popoldne, ko sem mu mazala z bepanten kremo. Sprasevala sem tudi njega ga kaj je bilo in ni povedal kaj dosti, no v bistvu nič. Saj morda sem napisala zmedeno. Gre torej bolj za stvar zaupanja in me kar žre. Tolaži me edino to, da še vedno rad gre v vrtec, torej ni kakšnih večjih problemov in tudi zdi se mi, da ima to novo tovarišico, ki jih čuva zadnjih 14 dni kar rad. Stvar, zaradi katere pa vse skupaj pišem danes pa je bil stavek, “pusti me pri miru“. To je rekel kar tako z lepega in ni prav vedel kaj pomeni, bolj je izgledalo da ponavlja nekaj kar je slisal. Pri nas doma mu kaj takega ne bi nikoli rekel nihče. In nato sem ga začela spraševati kje je to slišal in je rekel, da mu je rekla tovarišica. Hm, hm ... no saj verjetno sem malo preveč občutliva, ne vem več, ampak zdi se mi, da se da kaj takega otroku povedati tudi lepše. Morda je bila to danes samo kaplja čez rob po četrtku, pa sem rabila vse izlit nekam. No v bistvu se veselim, da prihaja september in upam, da jih prevzame njegova stara tovarišica ali nekdo, ki mu bom lahko bolj zaupala.
|