|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gluten - da ali ne?
15.8.2009 22:26:12   
PetraSkok
zdaj pa res ne vem več kako je glede tega glutena.

Zanima me, do kdaj ste se izogibali glutenu (do katerega meseca otrokove starosti). Na obisku pri pediatru, mi je dejala, da lahko sedaj punčki, ki jo dopolnala 6 mesecev ponudim 1x na teden tudi kaksno zivilo, ki vsebuje gluten, ker naj bi po najnovejših raziskavah 1x na teden bil celo priporočljiv!?!?!?!?

Zanimajo me vaša mnenja in predvsem do kdaj ste se izogibale glutenu?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gluten - da ali ne?
15.8.2009 22:27:25   
Anonimen
mi smo začeli pri 7,5 mesecih - dala sem mu pa žemljo za grizljat

(odgovor članu PetraSkok)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.8.2009 22:37:50   
Najaa
Po 7m.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.8.2009 22:59:52   
tasa.m
Pri 7 m. Je bila pa do 6. m dojena. Začneš pa lahko z ovsenimi kosmiči, ki vsebujejo manj glutena

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
15.8.2009 23:18:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tasa.m)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.8.2009 23:25:02   
Anonimen
Ko so rasli gor moji hčeri okoli tega glutena ni bilo nič paničarjenja...
Enkrat je slabo, drugič je dobro ...jao, samo begajo in strašijo.
Če ste alergiki, se izogibaj stvarem, ki so alergene, če niste se jaz ne bi obremenevala. Poskusi pa dajati otroku čimbolj bio, kupljeno eko ali pridelano doma, če imaš možnost, namesto pšenice izdelke iz pire (ker struktura je čisto drugačna, boljša), kruh pečen doma itd...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.8.2009 11:26:45   
pikolina66
nam so na alergološki, ko smo bili na testiranju rekli, da naj z glutenom začnemo po 7. mesecu, nekje do 8. meseca naj bi se kar začelo, sicer da so še bolj občutljivi na gluten, če ne pridejo v stik....vsak ti drugače svetuje in včasih res ne veš kaj narediti...no, mi smo z glutenom začeli pri 8. mesecih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.8.2009 10:15:53   
sunflower girl
Nam je pediatrinja pri 6.5 mesecih rekla,naj kar zacnemo z uvajanjem glutena.

Ne teci za sreco,ce je tik za teboj.

(odgovor članu pikolina66)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.8.2009 13:40:47   
bina30
Raziskave gor, raziskave dol. Kaj vse so že zgruntali, potem pa zopet vse ovrgli, tak da je meni vse skup že butasto.

Malemu (je star 5m) dam včasih kos kruha v rokico in ga lepo cuza, pa je iz pšenične moke, ki vsebuje gluten!!! Pa ni nič. Tudi glede kravjega mleka nisem komplicirala in sem ta večjemu delala čokolino s kravjim mlekom že takoj po 8m (flaško zvečer in zjutraj pa je 18m pil adaptirano mleko zaradi vitaminov itd, ki jih kravje mleko nima), jogurte sem obema začela dajat po 5m...

Res pa je, če je kdo doma alergičen na kako živilo, ali ima celiakijo, skratka, če je otrok potencialni kandidat za kako alergijo, pa je treba pazit. V takem primeru bi tudi jaz bila previdna.

(odgovor članu sunflower girl)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.8.2009 15:18:04   
Katy78
Ja, tudi nam je P rekla, da gluten lahko med 6. in 7. mesecom.

IZVIRNO SPOROČILO: bina28
Malemu (je star 5m) dam včasih kos kruha v rokico in ga lepo cuza, pa je iz pšenične moke, ki vsebuje gluten!!! Pa ni nič.

Alergije in celiakija se lahko pokažejo pozneje, ko otrok odrašča, ne pa takoj, ko je še dojenček.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.8.2009 14:05:21   
bina30
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Malemu (je star 5m) dam včasih kos kruha v rokico in ga lepo cuza, pa je iz pšenične moke, ki vsebuje gluten!!! Pa ni nič.

Alergije in celiakija se lahko pokažejo pozneje, ko otrok odrašča, ne pa takoj, ko je še dojenček.

Torej je popolnoma vseeno ali daš otroku živilo z glutenom pri 3m ali pri 10m, ker tako ne veš ali se bo morda pojavila celiakija ali kako?

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.8.2009 14:13:26   
miapia

Torej je popolnoma vseeno ali daš otroku živilo z glutenom pri 3m ali pri 10m, ker tako ne veš ali se bo morda pojavila celiakija ali kako?

če je človek občutljiv po naravi in ima prirojeno občutljivost na določene alergene (temu se strokovno reče atopičnost) se reakcija = alergija, lahko pojavi pri majhnem dojenčku, starejšem dojenčku, otroku, najstniku ali odraslemu, ali se izogibamo alergena ali pa ne.
Sama sem zelo hud alergik z zelo splošno diagnozo atopični dermatitis, ki pomeni skoraj nič. Moja hčera pa ni (zaenkrat) alergična na nič. Imamo pa 7,5 mes. Upoštevala sem priporočila za hrano, ampak kompliciram pa ne. Mislim da je decemberka prav rekla, da se včasih ni o ničemer takem govorilo ali strašilo.
Tako da nima smisla se toliko poglabljat, kdaj, kako, če. Da boste pa mirni, se pa povetujte s P.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.8.2009 18:01:53   
Katy78

Ne, ni popolnoma vseeno. Če priporočajo gluten med 6. in 7. mesecom, je verjetno temu tako, ker je takrat dojenčkov organizem gluten že pripravljen oz. sposoben "prenesti". Pri 5. mesecih verjetno tega še ni zmožen, saj bi ga v tem primeru priporočali že po 5. mesecu.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.8.2009 18:03:03   
Katy78
Saj v bistvu je z ostalo hrano isto - npr. jagode šele po 1. letu, ribe tudi ne takoj po 6. mesecu, mlečni izdelki (jogurt, skuta) tudi okoli 7. meseca - pač takrat, ko naj bi bilo dojenčkovo telo na ta živila "pripravljeno".

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.8.2009 20:53:04   
miapia

Saj v bistvu je z ostalo hrano isto - npr. jagode šele po 1. letu, ribe tudi ne takoj po 6. mesecu, mlečni izdelki (jogurt, skuta) tudi okoli 7. meseca - pač takrat, ko naj bi bilo dojenčkovo telo na ta živila "pripravljeno".

ŠPINAČA IN KROMPIR S SMETANO
Številka artikla: 4060
Starost hranjenja otroka: od 4. meseca dalje
Neto količina: 190g
Z malo natrija**
Brez dodanega sladkorja**
Brez umetnih barvil
Brez konzervansov
Mehča stolico
Brez sredstev za zgoščevanje (pred uporabo pretresi)
Brez glutena (po pravilniku)
**sladkor in natrij sta naravno vsebovana v sadju

Sestavine: zelenjava* 59% (špinača* 30%, krompir* 29%), polnomastno mleko*, voda, smetana* 3%.
* iz ekološke pridelave.

SADJE & JOGURT

JAGODE-MALINE

Številka artikla: 5430
Starost hranjenja otroka: od 7. meseca dalje
Neto količina: 160g
 • S kalcijem naravnega izvora (ki krepi kosti in zobe)
• Bogat z vitaminom C (ki krepi obrambne sposobnosti telesa)
• Brez modificiranega škroba*
• Brez dodanih barvil*
• Brez dodanih arom*
• Brez konzervansov*
• Brez glutena*
• Brez dodanega sladkorja (vsebuje samo sladkobo sadja)**
*po pravilniku
**sladkor je naravno vsebovan v sadju

Sestavine: Sadje* 36% (jabolka*, jagode* 11%, zgoščen grozdni sok*, maline* 2%), jogurt* 35%, voda, rižev škrob, rižev zdrob*, zgoščen korenčkov sok, regulator kislosti kalcijev karbonat, vitamin C.
* iz ekološke pridelave.

Ne vem no, nič čudno, da je človek zmeden. Eno priporočilo je tako, od drugega drugačno....

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.8.2009 7:31:37   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: miapia
Ne vem no, nič čudno, da je človek zmeden. Eno priporočilo je tako, od drugega drugačno....

Hipp in Frutek zame pač nista priporočilo in jih tudi ne kupujem, oz. sem enkrat korenček+krompir od Hippa za na pot, pa ga ne bom nikoli več, ker mi je zanič. Jaz se držim, kolikor se da in kolikor se mi zdi glede na vse ostale informacije smiselno, trenutnih priporočil naše pediatrične stroke.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.8.2009 8:13:11   
Anonimen

ne, ni vseeno, ker tako mali organizem je veliko bolj občutljiv in se velikokrat pokaže alergija, ob pravilni prehrani te alergije navadno izvenijo nekje do tretjega leta. če si pa preveč brihten in si misliš da več več kot stroka, pol pa lohk lepo otroka zafuraš za celo življenje. pa kaj, ane?

zakaj so zdej zaradi glutena nova priporočila, ne vem, ker se nisem v to spuščala. jaz bom dala okoli 8. meseca, prej ne, kasnej se mi pa tud ne zdi smiselno. kruha pa še malj dlje ne, bom začela s čim drugim. ker kruh pa res ni neko hudo kvalitetno živilo, ki bi ga otrok potreboval, pravzaprav je kruh kar precej problčmatičen, to vemo vsi, tko da 5mesečnemu dojenčku dat kruh, pač res ni vredno nekega hvaljenjauser posted image ampak smo spet pri tistem, da vsaka mati najboljš ve, kaj je dobro za njenega otroka...sej ne vem, a nej se user posted image al user posted image

user posted image

(odgovor članu bina30)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
19.8.2009 8:25:45   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

zakaj so zdej zaradi glutena nova priporočila, ne vem, ker se nisem v to spuščala. jaz bom dala okoli 8. meseca, prej ne, kasnej se mi pa tud ne zdi smiselno. kruha pa še malj dlje ne, bom začela s čim drugim. ker kruh pa res ni neko hudo kvalitetno živilo, ki bi ga otrok potreboval, pravzaprav je kruh kar precej problčmatičen, to vemo vsi, tko da 5mesečnemu dojenčku dat kruh, pač res ni vredno nekega hvaljenjauser posted image ampak smo spet pri tistem, da vsaka mati najboljš ve, kaj je dobro za njenega otroka...sej ne vem, a nej se user posted image al user posted image

user posted image

Mene so vsi povprek čudno gledali, ker svojemu otroku nisem dala za žvečit skorjico kruha. Pa je dobro za dlesni, pa saj itak nič ne poje in bla, bla, bla. Jaz sem mu dala krhelj sveže paprike in mu je bilo še ljubše za dlesni, hladno, pa še sokec z vitaminčki  je ven cuzal. Ali pa sem mu dala krhelj posušene jabolke, ta je bil pa itak zakon za žvečituser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.8.2009 8:29:13   
Hope2

Hipp in Frutek zame pač nista priporočilo in jih tudi ne kupujem, oz. sem enkrat korenček+krompir od Hippa za na pot, pa ga ne bom nikoli več, ker mi je zanič. Jaz se držim, kolikor se da in kolikor se mi zdi glede na vse ostale informacije smiselno, trenutnih priporočil naše pediatrične stroke.

Jaz jih kupim in ne vidim v njih nič slabega, več slabosti vidim v zelenjavi iz supermarketa. No kokr koli, res pa je, da je eno priporočilo pediatrične stroke in eno priporočilo enega trgovca. Vsaka zdrava kmečka pamet ti najbrž da vedet, komu bolj zaupati in sploh ne vem zakaj moraš biti zmedena tuuser posted image . Imaš pa ja tolk kašic, da res ni treba kupit pri 4 mesecih une s smetano ali z jagodamiuser posted image .

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.8.2009 8:54:40   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Jaz jih kupim in ne vidim v njih nič slabega, več slabosti vidim v zelenjavi iz supermarketa. No kokr koli, res pa je, da je eno priporočilo pediatrične stroke in eno priporočilo enega trgovca. Vsaka zdrava kmečka pamet ti najbrž da vedet, komu bolj zaupati in sploh ne vem zakaj moraš biti zmedena tuuser posted image . Imaš pa ja tolk kašic, da res ni treba kupit pri 4 mesecih une s smetano ali z jagodamiuser posted image .

Jaz nisem čisto nič zmedena. Sem začela z GH pri skoraj 6 mes, skorjo je dobila po 7 mes, pa še to ene dvakrat, piškot dobi zelo redko, sem zagovornica doma kuhane in pripravljene hrane, nisem ji še dala fruhtswerge in podobnih zadev, ne sadnega jogurta, ker raje pripravim sama iz svežega sadja. Vam pa povem, da vsak P govori drugače, verjemite pa tudi, da bo naslednjo generacijo spet vse drugače in bodo priporočila mogoče taka, da bodo sedanja ful slaba. Kaj pa veš.
Kupljeno kašico ji dam pa samo silom prilike, ko nas ni doma, pa še to sadno, ker so mi zelenjavnje in mesne itak ogabne.
Aja, nimam pa kmečke pameti, ampak zdravo. Zmedena sem pa zato, ker hormoni še niso na svojem mestu. 

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.8.2009 18:39:56   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Jaz jih kupim in ne vidim v njih nič slabega, več slabosti vidim v zelenjavi iz supermarketa. 

Saj ne vidim v njih nič slabega, razen tega da imajo rok trajanja 2 leti. user posted image  Še bolj pa me je zmotilo to, da je imela kašica korenček+krompir okus po kislem, pa ni krompir prav nič kisel, korenček pa je sladek. Rok ni bil pretečen in tudi pokrov je bil še vedno hermetično zaprt. Ampak zato, da lahko zdržijo te kašice 2 leti, imajo pa čudne okuse...

Kar se pa tiče zelenjave iz trgovin - jaz ne kompliciram in uporabljam tako domačo od tašče kot kupljeno. Kaj pa nam ostane drugega če nimaš svojega vrta, ali pa pozimi... Trgovina ali pa domače zmrznjeno, ampak toliko raznovrstnega sadja in zelenjave doma ne moreš nikoli pridelat. Kar pa se tržnic in domače pridelane zelenjave, ki se tam prodaja... Se spomnim enkrat ene tete, ki je imela vse bio. Potem so pa ugotovili, da ji tečejo odplake iz vaških greznic mimo.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.