Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 21:17:48
|
|
|
|
TomTaylor
|
Celo popoldne se že matram po spletu in iščem podobno/enako gosenico, ker me zanima kaj je zaena vrsta in kaj se iz nje razvije (metulj, vešča,. ) V glavnem, ne najdem. Je pa za prst velika (za kazalec oz. cca 5 cm) in enako debela, sivorjave barve, na koncu trupa, se pravi na repu, pa ima rožiček. Je slučajno kdaj v svojem življenju videla katera tak primerek?...aja, mogoče bi tudi po netu lažje iskala, če bi vedela kako se imenuje veda, ki se ukvarja s preučevanjem teh..gosenic?
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 21:26:47
|
|
|
|
Anonimen
|
katerpilarologija????
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 7.8.2009 21:29:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 21:44:22
|
|
|
|
TomTaylor
|
lepidopterologija IZVIRNO SPOROČILO: kind lady lepidopterologija hvala
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 21:47:40
|
|
|
|
Valentina
|
Kar pod Insect išči naprej pa pterygota oz. apterygota vidim, da bo študiozna noč p.s. radovednost ni lepa čednost
|
|
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 22:06:53
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišek06 http://www4.slikomat.com/09/0807/6gi-PICT37.jpg mi imamo pa take grdobe. waaa...kakšna grdoba neki? Ful je lepa!!!...no, je bila lepa, ker je videt v preminulem stanju... No, ta, ki sem jo danes videla je bila tudi z rožičkom, ampak ne tako lepo pisana...pravzaprav je bila bolj grda kot ne
< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 7.8.2009 22:21:28 >
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 22:11:36
|
|
|
|
TomTaylor
|
pterygota IZVIRNO SPOROČILO: Valentina Kar pod Insect išči naprej pa pterygota oz. apterygota vidim, da bo študiozna noč p.s. radovednost ni lepa čednost ah...gosenica ni insekt no, prej ličinka p.s. nekaj radovednosti ne škodi
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 22:25:42
|
|
|
|
kaya2007
|
a se iz vseh gosenic razvije metulj? sem se že zadnjič to spraševala, pa mi nihče ni znal odgovorit
|
|
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 22:36:52
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 a se iz vseh gosenic razvije metulj? sem se že zadnjič to spraševala, pa mi nihče ni znal odgovorit glede na to, da gosenica spada med ličinke in da je ličink miljavžent vrst in hitro katero napačno imenujemo "gosenica" bi rekla, da iz vseh gosenic prav gotovo ne rata metulj. Npr. ličinke nekaterih vrst os so ful podobne gosenicam.. Gosenica kot gosenica: jap, iz nje se razvije metulj...ali vešča..ampak ne vem če je vešča metulj...ampak najbrž spadata v isto drevo ....bemtiš, ni od muh tale biologija...
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 22:54:36
|
|
|
|
Valentina
|
to pa je ena raca, ne kr kolobarnik karkoli že, sam pri biologiji pa ni tega no (naj ne bi blo no ) nekaj osnov razmnoževanja ..ura je itak taprava .... odrasla žival leže jajčeca -> ličinka-> odrasla žival -nepopolna preobrazba če je pa za ličinko še stadij bube- popolna preobrazba torej je "gosenica" lahko razvojni stadij in se kasneje npr. razvije metulj (iz vsake "gosenice" pa se res ne ne razvije metulj no ) IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 a se iz vseh gosenic razvije metulj? sem se že zadnjič to spraševala, pa mi nihče ni znal odgovorit glede na to, da gosenica spada med ličinke in da je ličink miljavžent vrst in hitro katero napačno imenujemo "gosenica" bi rekla, da iz vseh gosenic prav gotovo ne rata metulj. Npr. ličinke nekaterih vrst os so ful podobne gosenicam.. Gosenica kot gosenica: jap, iz nje se razvije metulj...ali vešča..ampak ne vem če je vešča metulj...ampak najbrž spadata v isto drevo ....bemtiš, ni od muh tale biologija...
|
|
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 23:04:39
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Valentina torej je "gosenica" lahko razvojni stadij in se kasneje npr. razvije metulj (iz vsake "gosenice" pa se res ne ne razvije metulj no ) ja, sej enako razmišljava, le piševa drugače.
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 23:07:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Valentina to pa je ena raca, ne kr kolobarnik karkoli že, sam pri biologiji pa ni tega no (naj ne bi blo no ) nekaj osnov razmnoževanja ..ura je itak taprava .... odrasla žival leže jajčeca -> ličinka-> odrasla žival -nepopolna preobrazba če je pa za ličinko še stadij bube- popolna preobrazba torej je "gosenica" lahko razvojni stadij in se kasneje npr. razvije metulj (iz vsake "gosenice" pa se res ne ne razvije metulj no ) gosenice so ličinke izključno metuljev (in vešč) tko da ja, iz vsake gosenice se razvije metulj ( ali vešča) prov bi blo iz vsake ličinke se ne razvije metulj pa še tole :
< Sporočilo je popravil ulla80 -- 7.8.2009 23:09:48 >
|
|
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 23:08:49
|
|
|
|
TomTaylor
|
sicer pa če bi bila pametna kakor sem, bi že morala vsaj na netu kkšno sliko najdt, pa jo še kar nisem
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 23:10:06
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 IZVIRNO SPOROČILO: Valentina to pa je ena raca, ne kr kolobarnik karkoli že, sam pri biologiji pa ni tega no (naj ne bi blo no ) nekaj osnov razmnoževanja ..ura je itak taprava .... odrasla žival leže jajčeca -> ličinka-> odrasla žival -nepopolna preobrazba če je pa za ličinko še stadij bube- popolna preobrazba torej je "gosenica" lahko razvojni stadij in se kasneje npr. razvije metulj (iz vsake "gosenice" pa se res ne ne razvije metulj no ) gosenice so ličinke izključno metuljev (in vešč) tko da ja, iz vsake gosenice se razvije metulj ( ali vešča) prov bi blo iz vsake ličinke se ne razvije metulj no evo, smo že 3 "biologinje"
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 23:14:17
|
|
|
|
Anonimen
|
aja, drgač pa v en kozarc jo dej, pa mal listja not, pa se ti bo zabubla in boš vidla kaj bo ven prišlo
|
|
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 23:28:51
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 aja, drgač pa v en kozarc jo dej, pa mal listja not, pa se ti bo zabubla in boš vidla kaj bo ven prišlo eh, prepozno. Je že šla svojo pot...
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 23:29:47
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 aja, drgač pa v en kozarc jo dej, pa mal listja not, pa se ti bo zabubla in boš vidla kaj bo ven prišlo eh, prepozno (zakaj se nisem sama spomnila na to). Je že šla svojo pot...
|
|
RE: ena ogromna gosenica z rožičkom na repu 7.8.2009 23:30:37
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 aja, drgač pa v en kozarc jo dej, pa mal listja not, pa se ti bo zabubla in boš vidla kaj bo ven prišlo eh, prepozno. Je že šla svojo pot... sej štekam, da si noseča, sam gosenico pa menda še ja šišneš
< Sporočilo je popravil ulla80 -- 7.8.2009 23:31:13 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?