vanilla
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 IZVIRNO SPOROČILO: žabic@ http://med.over.net/forum5/read.php?46,4624091 končno en pametn komentar. otrok se nej sam vsede, ko bo to zmogel in znal. đizs no....če otroka tkole posedate, mišice, k nosjo hrbtenico, pa še niso zadost razvite in močne, se hrbtenica zvija, da ti je to jasno ne rabiš bit dohter, niti kej ekstra pametn.... pa ko zdej kr žarite od ponosa, da vaši cca 3,5mesečniki kao sedijo, me zanima, če boste pol tud žarele, k bojo mel vaši cca 30letniki uničene hrbtenice sam itak - vsaka mama ve kaj je najbolš za njenga otroka Sej nočem bit pametna, ampak se resnično strinjam s tem napisanim!!! Res, tudi mene zmrazi, ko vidim, kako so mamice ponosne, da njihov 3 mesečnik sedi ob opori. Ful sem prebrala takih komentarjev in sem že mislila, da je z mojo kaj narobe, ko je zaenkrat res samo v ležalniku al pa leži na igralni blazini. No, pa sem jo za štos dala sedet na sedežno in jo obložila z blazinami.... Joj, groza, no.... Saj ona bi že sedela tako, samo njena hrbtenica je zvita, pa glavico tut še nima čist ziher... Tako da.... Jaz mislim, da res do 4. meseca otrok nima kaj sedet. Še v ležalniku mam dostkrat slabo vest, kaj če ne bi smela bit tok noter, ampak ležat pa tut samo ne more, ker njen razvoj "kliče" po temu,da se dviguje in želi sedet.... Samo dajte jim oporo za hrbtenico, naj nikakor ne sedijo sami oz. ne prenašajo svojo težo že zdaj nanjo. Pa žal je moja sorodnica, ki je zdaj stara 20 let totalni kripl, ima fuuul težave s hrbtenico kot kak starejši človek, hodi k zdravniku... In to zato, ker jo je njena pametna mama postavljala na nogice že od 3. meseca dalje, pa tut sedela je že takrat na mamičino željo . Jaz sem bla takrat tut še otrok, ampak ko sem vidla, kaj dela, sem vedela, da to pa ja še ne bi smela.... Tako da... dajmo pustit otročke, da se sami razvijejo, ne pa da bomo tekmovale, kdaj bo kateri prvi sedel, prvi shodil, prvi to, prvi ono.... Če ga silimo, samo da bomo kao prvi, mu s tem delamo medvedjo uslugo. No, to je samo moje mnenje, ne me napast, ker se zavedam tudi, da so otročki različni in nekateri se hitreje razvijajo kot drugi, eni prej sedijo kot drugi itd... Tako da.. ne mečem vse v isti koš, edino malce trkam na tiste, ki zaradi lastnega ponosa otroka silijo v nekaj, na kar še ni pripravljen.
|