|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšen termometer?
3.8.2009 17:13:03   
anika87
Nameravam kupit toplomer, da bom lahko preverila ali ima Nejc vročino, pa me zanimajo vaše izkušnje, kakšen vam je najbolj praktičen? Kaj mi priporočate in kakšna je cena?
Hvala!

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšen termometer?
3.8.2009 17:24:58   
miapia
Za ceno ne vem, sem pa kupila digitalnega, ki ga sedaj uporabljamo vsi, ker se je najin izgubil. Niso pa nekaj dragi.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.8.2009 18:29:43   
Anonimen
Jaz ji tudi merim z navadnim digitalnim (odčitek da v cca. 10 sek.), uporabljava ga tudi midva ... sem ji pa najprej pod pazduho hotla mrit, pa je bila to misija nemogoče. Potem sem pa potlačila svoje zadržke in ji pomerila vročino v ritki in od takrat naprej ji vedno tam vročino merim, ker je ful lažje ... samo moraš pa pol stopinje stran odštet.

(odgovor članu miapia)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.8.2009 21:06:31   
PC Baby
Jaz sem pa vprašala pred odpustom iz porodnišnice katere oni uporabljalo in kateri so boljši in so mi rekli, da so navadni digitalni najboljši. Je malo težje izmerit in malo traja, ampak da so najbolj zanesljivi. Pravijo da tisti ušesni tudi po 1,5 stopinje narobe izmerijo in to je pri visoki temperaturi dojenčka lahko ključno. Isto so mi rekli v baby centru. Je pa res, da so hitri in nič ga ne matraš...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.8.2009 21:23:57   
J.L.
mi mamo ušesnega Brauna, pa smo zadovoljni. 

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.8.2009 21:33:58   
ellie
Thermofocus...super zadeva, amapk mal dražjauser posted image . Pri nas je cena okrog 100eur, v tujini 70 eur. Amapk se mi zdi vreden svojega denarja. Ker je najpreprostejša uporaba...pa še najbolj higienski je.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.8.2009 21:36:33   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Thermofocus...super zadeva, amapk mal dražjauser posted image . Pri nas je cena okrog 100eur, v tujini 70 eur. Amapk se mi zdi vreden svojega denarja. Ker je najpreprostejša uporaba...pa še najbolj higienski je.

to verjetno misliš brezkontaktnega. kje pa si ga kupila?
vem, da obstaja ena spletna stran pri nas, kjer ga prodajajo, cene nevem, mislim pa da bo ta kar držala. 

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2009 22:12:33   
ellie
Imela sem sposojenega od kolegice. Ona ga je kupila v lekarni za 100 eur. Jaz bom pogledala v Avstriji, če bo za dobit...drugače pa ga bom naročila preko amazona. Tam je cena 70 eur.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
3.8.2009 23:09:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu J.L.)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.8.2009 23:26:54   
Anonimen
mi imamo navadnega digitalnega, s katerim merim pod pazduho,... saj takrat, ko ima res vročino, ni panike pri merjenju (se mu ne da niti upirati). tudi kakšnih hudih denarcev nismo dali zanj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
4.8.2009 8:35:26   
Katy78
Mi imamo tudi digitalnega, konica je gumijasta in upogljiva ter mehka, izdelana prav za merjenje v ritki. Imamo tudi ušesnega, ki ni bil prav poceni, pa mu niti 2x zapored nisem namerila enake temperature. Za merjenje v ušesku moraš imeti pravi grif pa še dojenček mora biti pri miru, kajti meriš lahko ali preblizu ali predaleč bobniča in temu primerno je temp. različna. Stran vržen denar. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.8.2009 9:08:22   
šrimpf
meni je patronažna svetovala navadnega digitalnega, sm pikiju merla pod pazduho  in je čist lepo držal tistih par sekund. pri meni v naročju seveda. z ušesnim pa nimam dobrih izkušenj. je enkrat nečakinja zbolela, sem ji merila z ušesnim in je stalno kazal 37,5, mala je bla pa čist fertik. sm ji potem zmerla z navadnim in je mela skor 40. preveč dejavnikov je za upoštevat, da dejansko zmer pravo temperaturo. 

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.8.2009 9:16:28   
katarinas
Imamo digitalnega Braunovega  - ušesnega, potem ko ni več pustila meriti z navadnim v ritki (ko je dobila nekaj svečk, je bilo potem nemogoče izmeriti temperaturo v ritki, za pod pazduho pa ni dovolj časa potrpela).
Mi smo z njim zadovoljni, uporablja ga zdaj cela družina, pa kar pravi pokaže. Kupila sem ga v Muellerju, mislim, da je bil okrog 40-50 €.

< Sporočilo je popravil katarinas -- 4.8.2009 9:17:03 >

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.8.2009 9:50:08   
flik
Tudi nam je pratronažna svetovala čist običajnega digitalnega.
Tistih par sekund, da mu izmeriš temperaturo, ni problem. Daš mu ga lepo pod pazduho in ga mal zamotiš, pa je.

Se čist lepo obnese!

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.8.2009 17:49:24   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Stran vržen denar. user posted image

Se strinjam. Mi imamo nekega ušesnega Brauna, pa je samo za v kontejneruser posted image  Ni bil poceni, nekaj čez 60€, pa je mojemu fantku kazal 36°C, takrat ko je imel v resnici 39°C.

Sedaj merimo z navadnim živosrebrnim.

< Sporočilo je popravil _sanja_* -- 8.8.2009 17:50:47 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.8.2009 18:05:06   
PC Baby
IZVIRNO SPOROČILO: flik
Daš mu ga lepo pod pazduho in ga mal zamotiš, pa je.

Jaz našega najlažje zamotim če mu merim med dojenjem user posted image

(odgovor članu flik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.8.2009 21:37:19   
akin
Končno slišim kritike na tega Brauna. Sem že resno mislila, da je z mano nekaj narobe.
Vsi ga kao hvalijo da je pa to najboljši in najbolj natančen termometer. Mi smo ga sicer dobili za darilo, ampak ko sem testirala na sebi prav tako nisem zmerila niti 2x iste temperature. Od 37 do kar 38 v isti minuti... Amapk so me prepričali, da je očitno problem v meni, ker ko ga moj prime v roke, nameri vsakič isto user posted image
Tako da res ne vem al ne znam merit al kaj... Ampak v navodilih niso omenjeni nobeni posebni postopki, tako da ne vem... Najbolje očitno, da tud mi še digitalnega kupimo za ziher user posted image

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.8.2009 21:41:42   
J.L.
jaz sem z Braunom zadovoljna. mogoče pa je odvisno od modela, nevem. meni nameri vsakič isto.
moraš pa vedno meriti v enem in istem ušesu.

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.8.2009 21:43:58   
katra55
Mi imamo ušesnega od Braun in smo z njim zelo zadovoljni, tudi kaže točno T, sem preverila pod pazduho.
Mogoče si pa narobe merila.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.8.2009 21:54:42   
akin
Merim v istem ušesu, ja, to vem. Model ne vem kateri je - tist ta dragi in kao najboljši pač :)
Narobe merila? Mogoče. Ampak sem navodila vsaj 5x prebrala in ni nikjer nič omenjeno o tem kako je narobe in kako prav, tako da...
Ne vem, pri punčki je že tako težko lepo izmerit, sem si pa zato na sebi lahko dala duška in si tlačila termometer globoko kar je šlo, pa manj globoko, pa komajda v uho, ampak v nobenem primeru ni funkcioniralo. No, kakorkoli... Tu vidim, da nisem edina, tako da se sedaj ne dam več tako lahko prepričat da je z mano nekaj narobe :)

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
9.8.2009 22:26:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu akin)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
9.8.2009 22:44:19   
zmajaz
Mi imamo tudi ušesnega Brauna in tudi en malo boljši/dražji model, pa moram reči, da smo zelo zelo zadovoljni - jaz ga ne menjam več. Meni kaže vedno lepo konstantno - ker vedno izmerim 2x ali celo 3x, pa mi pokaže isto temperaturo, včasih pa mogoče za 0,1 stopinje razlike. Največja razlika, ki sem jo do zdaj izmerila, pa je bila 0,2 stopinje pri več zaporednih meritvah, pa še do tega pride samo če ne nastaviš termometra lepo pravilno v uho. Meni se zdi zlata vreden, kadar ima ta mala vročino, ker ji lahko tako hitro izmeriš in potem ji zelo pogosto merim in spremljam, koliko ji je padla ali narasla temperatura. Če bi merjenje trajalo dlje časa, ji zagotovo ne bi tako pogosto merila. Merim pa vedno vsaj 2x v istem ušesu in pa v obeh ušesih, ker v enem ima vedno malo več kot v drugem (kar je sicer čisto normalno) in potem upoštevam višjo temperaturo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.8.2009 22:46:14   
zmajaz
Aja - edino za novorojenčke je pa ušesni malo zoprn, ker imajo še zelo ozek sluhovod in ga ne moreš tako lepo vstaviti. Tam od 3 ali 4 mesecev dalje pa to ni več problem.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.8.2009 8:39:35   
maktub
ja mi namreč imamo usesnega in je kr v redu ampak za tamalega uporabljam kr unga čisto navadnega na živo srebro ker edino unemu res zaupam in je najbolj točen

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?