|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Paket za novorojenčka iz kataloga?
3.8.2009 16:04:41   
pipika 13
Decembra bom postala 1. mamica. Za novorojenčka nimam še nič razen posteljice, jogija in posteljnine.
Tašča mi je predlagala, da je v katalogu Quelle poceni paket za novorojenčka, cel komplet, 56 različnih kosov za 130 evrov, pa še v nevtralni barvi, ker nočem vedet spola.

Meni se zdi ugodno, sem pa skeptična glede velikosti teh oblačilc. Nimam pojma kolikšna je normalna velikost otroka ob rojstvu in katera številka oblekice je to?
Zanima me razpon teh številk in če bi lahko katera na hitrco pogledala velikost teh oblekic v katalogu.

Mislim, da so navedene različne velikosti.
http://www.quelle.si/si/q4r/home/shop/suche/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZuZmhfYWN0aW9uPXNlYXJjaCZmaF92aWV3X3NpemU9MTAmJmZoX3NlY29uZGlkPXNpXzE1MzQwNiZmaF9saXN0ZXJfcG9zPTAmZmhfbG9jYXRpb249JTJmJTJmcXVlbGxlX3NpJTJmc2lfU0klMmYlMjRzJTNka29tcGxldCU1Y3UwMDIwemElNWN1MDAyMG5vdm9yb2plbiU1Y3UwMTBka2EmZmhfZWRzPSVjMyU5ZiZmaF9yZWZ2aWV3PXNlYXJjaA==//m-153406/index.html

a lahko katera pogleda in poda svoje mnenje?
hvala že v naprej

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Paket za novorojenčka iz kataloga?
3.8.2009 16:11:34   
lindi1
Meni se zdi,da je to ful premalo,jaz imam oktobra rok,in so mi prijateljice,ki imajo bejbije svetovale najmanj 10 bodijev na preklop dolgi rokav največ 62,lahko tudi kakšen 56,58mako majčke dolgi rokav,najmanj 10,žabice najmanj 10,pižamice najmanj4 štumfki,najmanj3 ali copatki,rokavičke,kapice...ne vem pa ne,ker bom imela bejbija prvič,upam,da ti odgovori katera,ki ima s tem izkušnjeuser posted image

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.8.2009 16:19:04   
pipika 13
IZVIRNO SPOROČILO: lindi1

Meni se zdi,da je to ful premalo,jaz imam oktobra rok,in so mi prijateljice,ki imajo bejbije svetovale najmanj 10 bodijev na preklop dolgi rokav največ 62,lahko tudi kakšen 56,58mako majčke dolgi rokav,najmanj 10,žabice najmanj 10,pižamice najmanj4 štumfki,najmanj3 ali copatki,rokavičke,kapice...ne vem pa ne,ker bom imela bejbija prvič,upam,da ti odgovori katera,ki ima s tem izkušnjeuser posted image

hvala za mnenje.
Vem, da je komplet premajhen, vendar za prvo silo bi bil.
Mene samo skrbi, če so velikosti v njem prave in koliko časa bi lahko ta oblačila uporabljala?
Kaj pa, če bo moj otrok med večjimi in mu oblačila ne bodo prav.
Kolikor sem prebrala naj bi komplet vseboval različne velikosti?

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.8.2009 16:33:47   
avgust09
hej

jaz mislim da bi za prve dni bilo čisto dovolj, saj potem pa točno vidiš kaj še rabiš in šibaš kupit ....no ja očka šiba kupit user posted image

jaz imam doma novorojenčka (18 dni) in sem tudi prvič mamica tako da tud nisem imela predstave kaj kupit in koliko. pa sva kupila 5 bodijev št.56 in tri št.62 pa 3 kompletke, sestra pa mi je dala majčke, štunfke, rokavičke...

no in potem je bil mali velik samo47 cm in sva morala it kupit nove cunjice ker so mu bile vse čisto prevelike, tako da sva kupila še 3 majčke št.50 in 6-7 bodijev št.50 in imam čisto dovolj cunjic. res pa je da je odvisno od tega ali baby veliko bruha in ga moraš tudi veliko potem preoblačit, naš ne bruha veliko tako da imam srečo glede tega.

rajši kupi veliko tetra plenic ker poraba teh je reeees velika user posted image

lepo user posted image še naprej in veliko veselja z user posted image ko bo prijokal na svet

Neposredna povezava do sporočila: 4
3.8.2009 16:35:35   
Najaa
Številke ti priporočam, da ne kupuješ zelo majhne. Raje samo nekaj 56 in več 62. Moja taprva se je npr. rodila velika 56 cm in so ji bila ta oblačila prav samo kakšna 2 tedna.
Kar se tiče tega paketa pa mislim, da je čisto premalo bodyjev in glede na to, da boš rodila dec., kratkih rokavov ne rabiš. Poglej malo seznam za zimske dojenčke in ti bo hitro jasno. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5
3.8.2009 16:38:25   
smej
Meni so pred porodom vsi govorili, naj ne kupujem manjših številk od 62. Zdaj pa je sin star skoraj tri mesece in še vedno mu oblečem večina oblekic številke 56, čeprav je velik že 62cm in tehta malo čez 5kg. Manjših od 56 pa res ne kupuj. Je pa seveda vse odvisno od tega kako velik bo tvoj dojenček. 

Neposredna povezava do sporočila: 6
3.8.2009 16:39:07   
pipika 13
IZVIRNO SPOROČILO: avgust09

hej

jaz mislim da bi za prve dni bilo čisto dovolj, saj potem pa točno vidiš kaj še rabiš in šibaš kupit ....no ja očka šiba kupit user posted image

jaz imam doma novorojenčka (18 dni) in sem tudi prvič mamica tako da tud nisem imela predstave kaj kupit in koliko. pa sva kupila 5 bodijev št.56 in tri št.62 pa 3 kompletke, sestra pa mi je dala majčke, štunfke, rokavičke...

no in potem je bil mali velik samo47 cm in sva morala it kupit nove cunjice ker so mu bile vse čisto prevelike, tako da sva kupila še 3 majčke št.50 in 6-7 bodijev št.50 in imam čisto dovolj cunjic. res pa je da je odvisno od tega ali baby veliko bruha in ga moraš tudi veliko potem preoblačit, naš ne bruha veliko tako da imam srečo glede tega.

rajši kupi veliko tetra plenic ker poraba teh je reeees velika user posted image

lepo user posted image še naprej in veliko veselja z user posted image ko bo prijokal na svet

Hvala za tvoje mnenje. Upam, da otrok ne bo prevelik za ta kompletek. Večina znancev mi pravi, da za prvi mesec ne smem nabavljati preveč, ker otrok to pramlokrat nosi in hitro preraste. Prav imaš, treba je kupovati po občutku in nekatere stvari sproti.
Veliko veselja z user posted image  in da bi pridno rasel in spančal ponoči. user posted image

(odgovor članu avgust09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2009 16:41:02   
miapia
Pipika13 - Moj prvi odziv na ta komplet dobre pol leta nazaj je bil - zakaj nisem tega že prej videla. Dejstvo je, da je notri vse, a premalo, za prvo silo pa je. Tudi jaz sem rodila za silvestra lani in potrebovala sem dolge bodije, ta tople pajacke, v katerem je bila cel dan, in pa nogavičke. Zakon so doma pleteni copatki. To je to za prvih nekaj mesecev oz. do pomladi. Takrat sem jo šele začela oblačiti v dnevna oblačila in pižamico. 
V kompl. pa imaš dve velikosti 50-56 (ne verjamem, da bo tvoj otrok rojen več kot 56 cm), večja velikost pa je 62/68. Moja hčerka ima 7 mes in nosi sedaj 68 velikost. Sicer boš pa sama opazila, da je od firme do firme različno in je lahko določena št. večje oblačilo ali pa manjše.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu avgust09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.8.2009 16:57:18   
pipika 13
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Pipika13 - Moj prvi odziv na ta komplet dobre pol leta nazaj je bil - zakaj nisem tega že prej videla. Dejstvo je, da je notri vse, a premalo, za prvo silo pa je. Tudi jaz sem rodila za silvestra lani in potrebovala sem dolge bodije, ta tople pajacke, v katerem je bila cel dan, in pa nogavičke. Zakon so doma pleteni copatki. To je to za prvih nekaj mesecev oz. do pomladi. Takrat sem jo šele začela oblačiti v dnevna oblačila in pižamico. 
V kompl. pa imaš dve velikosti 50-56 (ne verjamem, da bo tvoj otrok rojen več kot 56 cm), večja velikost pa je 62/68. Moja hčerka ima 7 mes in nosi sedaj 68 velikost. Sicer boš pa sama opazila, da je od firme do firme različno in je lahko določena št. večje oblačilo ali pa manjše.

Tudi tebi hvala za mnenje. Vem, da je to premalo, vendar za prvo silo je.
Torej praviš, da je velikost 50 - 56 dovolj za povprečno velikega otroka, nekaj nad 50 cm?
jasno mi je, da za zimo rabim tudi nekaj toplejših oblačil, za ven, vendar ga mrazu pravi mesec ne mislim izpostavljat, mora pa bit kaj za k dohtarju in za iz bolnišnice.
Torej jopice, tople kapice, copatki, mogoče celo pajac - bunda, kaj pa vem?

V kompletu je tudi nekaj stvari s kratkimi rokavi, vendar se mi zdi, da če je to bodi, potem lahko še vedno dam čez benkico ali jopico ali kaj drugega?
Hvala za mnenje. Meni se ta komplet ne zdi napačen in tudi predrag ne.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.8.2009 16:58:49   
valerija77
Kompletek je res za prvo silo vredu, ampak kot so že druge rekle, moraš gledati na to, da boš rodila decembra. Tudi jaz sem prvega rodila decembra in sem imela kar nekaj oblačil ker nisem imela sušilca in so se oblekce sušile malo dlje. Ti pa predlagam da kupiš v številki 56 manj, ker jih otrok hitro preraste. bolje je kupiti 62 in mu rokavčke malo zavihaš, na nogice pa daš zokenčke. Jaz sem imela npr. 3-4 bodije z dolgimi rokavi št.56, ostalo pa 62. Enako pri pajackih. No teh sem imela jaz precej, ker jih je hitro polulal in pobruhal. Plajškov oz. benkic ti ne priporočam iz osebnih izkušenj, ker kar zlezejo na vrh in je imel vedno odkrite ledvičke. Zato sem raje uporabljala bodije, saj jih spneš med nogicami in ostanejo na mestu. Zelo ti priporočam še žabice do pasu, lahko pa so tudi tiste, ki se spnejo na ramenih. Tistih si le priskrbi dovolj. Ne kupuj pa zelo debelih stvari  št. 68 oz. 74. Takrat bo star približno pol leta in takrat bo že toplo. Najbolje je, da res kupuješ sproti. Tetra pleničk pa ne kupuj na zalogo, ker je možno, da ti ne bo treba povijati na široko in boš lahko uporabljala le "pamperske". In takrat pridejo prav samo za brisanje bruhecev in podobno, teh pa imaš npr. 20 dovolj. Če pa boš morala povijati na široko, jih boš pa dokupila, če jih boš rabla. Rabila boš tudi nekaj mako kapic in kakšno debelo za ven, pa kombinezonček št 62., bolj debele pajacke, zokenčke, kakšno trenerkico št.62. Najbolje je, če ima hlačke, da so na elastiko ker so najbolj "komot"
Če pa te bo zanimalo še kaj, se oglasi.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.8.2009 17:02:18   
pipika 13
Vuuuuuuuuuau, koliko informacij mi dajete. Hvala vsem. še posebej tebi Valerija, ker si kar konkretno opisala, kaj rabim za zimo in kaj se splača in kaj ne.
Še pište, bom zvečer vse prečekirala in zbrala mnenja, predvsem zimskih mamic. user posted image

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.8.2009 17:04:28   
Deja
Meni so vsi govorili da bo dete veliko in naj ne kupujem malih cotk.
Jaz sem jih poslušala, nakupili smo cotke št 62, celo 68.
Za vsak slučaj pa sem sama kupila še nekaj 56.št.
Rodila sem mesec dni prehitro, mali je bil samo 49cm dolg, drobcen.... vse mu je bilo preveliko.

Z možem sva lahko šla ponovno v šoping.
Celo št.50 mu je bila velika....

tako da kupi nekaj 56, nekaj pa 62.
Sej ko rodiš in se vidi stanje (torej velikost otročka)se še zmeraj lahko gre kupit, tako kot pri nas - pa kakšna babica bo strašno ponosna če bo te cotke lahko oprala in polikala....

21.6.2008-najlepši dan mojega življenja-postala sem gospa!!!
22.1.2009-smo dočakali našega princa...

http://www.ringaraja.net/sn/personalpage_user.asp?show=3&memID=1108329586

Neposredna povezava do sporočila: 12
3.8.2009 17:16:04   
miapia
Če imaš pa koga, ki bi ti posodil cotice - to je pa itak najbolje. Jaz sem imela to srečo, da imam veliko sposojenega. Pa da imam sušilni stroj. Boš pa potem, ko boš mami, že videla in vedela, kaj kupiti.
Jaz sem imela za ven puhastega pajaca, kasneje pa plišastega, pa pokrita je še bila z odejo.

(odgovor članu Deja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.8.2009 17:18:51   
miapia
Ja, Deja, tudi naša  je bila 49cm velika in si ne predstavljam št. 56, kaj šele 62 na njej. Še 50 ji je bila preširoka in predolga. Št. 62 sem šele zdajle spakirala, pa je stara 7 mes.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.8.2009 17:20:03   
sneguljčica
Meni pa se ta paket ne zdi tako grozno poceni glede na to, da vsebuje kar nekaj stvari, ki jih niti ne boš potrebovala.
Bodije se da dobiti poceni v šparu, c&a ali podobnih trgovinah, stanejo nekaj eur, tako da si jih komot kupiš 10 - vse z dolgimi rokavi, kratkih ne boš rabila. Prav tako majčke, pajace in kakšen kompletek. Za začetek kupiš 56 in 62, po enem mesecu boste pa itak šli že skupaj po nakupih, takrat boš tudi vedela, kaj najbolj rabiš.

Neposredna povezava do sporočila: 15
3.8.2009 18:30:42   
Deja
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Ja, Deja, tudi naša  je bila 49cm velika in si ne predstavljam št. 56, kaj šele 62 na njej. Še 50 ji je bila preširoka in predolga. Št. 62 sem šele zdajle spakirala, pa je stara 7 mes.

ja še št. 50 je nosil več kot mesec dni, na začetku je imel rokavčke za 4cm zavihane.... no zdaj ko pa je star 6,5meseca pa že nosi 74.user posted image user posted image user posted image  No kupili smo že št.80, ampak so mu rokavi predolgi... kaj hočem sedaj je moj fant že velik....user posted image user posted image

21.6.2008-najlepši dan mojega življenja-postala sem gospa!!!
22.1.2009-smo dočakali našega princa...

http://www.ringaraja.net/sn/personalpage_user.asp?show=3&memID=1108329586

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.8.2009 19:01:27   
jolly123
Jaz sem rodila konec septembra pa je bilo že malo hladno in sem potrebovala izključno samo bodije z dolgimi rokavi in čez kakšen pajacek oz. žabice do pasu ali take ki se zapnejo pri ramenih. Če je bilo bolj hladno, daš čez kako jopico in to je to.
Sem se pa zafrknila, ker sem naredila napako, ker sem kupovala same št 62 in 68 potem se je pa rodil velik 48 cm. Da so mu bile še 56-ke prevelike in jih je nosil dva meseca.
Mako majčke pa vsaj meni niso bile všeč...ne štekam tistih štrikcev, čisto pri vsaki majčki so se strgali, dokler je bilo pa še vse OK, je pa nonstop lezla gor, sem imela veliko raje bodije, vsaj veš da mu je toplo.

(odgovor članu Deja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.8.2009 23:09:25   
Najaa
Ja, če je otrok nedonošen je pa druga stvar. Naša mlajša je tud nedonošena in smo morali naknadno nakupit cotke.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.8.2009 10:02:32   
flik
Jaz sem rodila konec oktobra. Prej sva kupila le najbolj nujno, nekaj sva dobila od kolegov, potem sva pa rekla, da bova sproti nabavila, ko bova dejansko videla, kaj bomo res rabil. Mali je bil velik 50 cm, kar je čisto povprečje, tako da smo mel na zač. vglavnem št. 56, ampak to tako hitro preraste, da res ne pretiravat. En dva tri je na 62 in tako dalje. Pa tut številke so ful različne glede na znamko al pa trgovino, kjer jih kupiš.

Težko je govort o št., ker je ful odvisno, kolk bo tvoj user posted image velik.

Najbolj smo rabil  tetra majčke, žabice, pa plišaste pajacke.  Za na nogice pa doma spletene tople copatke. To je laufal vse do pomladi user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
4.8.2009 10:42:01   
ledenka

IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica

Meni pa se ta paket ne zdi tako grozno poceni glede na to, da vsebuje kar nekaj stvari, ki jih niti ne boš potrebovala.

se strinjam s tem.

potrebuješ ene 8 bodijev, 5 žabic in 2-3 pajacke, da potem pereš nekje na 3-4 dni. to sem imela v št. 56, ki jo je naš prerasel v 4 tednih - je pa res, da je bila večina sposojenega. 20 tetra plenic nujno potrebuješ, več pa samo, če široko povijaš. raznih slinčkov ne, če ga dojiš, pa nekih ovratnih rutic tudi ne. majčk na začetku nisem uporabljala, sploh ne mako, ker so mi šle na živce s temi trakovi - tu in tam sem kako oblekla čez bodi, če je bilo malo hladneje.

št. 62 pa sem potem dosti dobila, sedaj pri 3 mesecih jo je že prerasel. po prvem mesecu itak sproti dokupuješ, pa dobiš kar dosti daril.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?