|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: partnerjeva družina
5.9.2009 14:57:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

IZVIRNO SPOROČILO: gita10

meni se oprosti zdi to malo egoistično. Ampak to je itak problem vseh vas edincov, ki nikakor ne morete preboleti, da imajo starši dva otroka in, da morajo devati dvema in se svet ne vrti samo okoli enega.

Ma dej  no, kaj ne moremo preboleti? pa samo edinci smo egoistilčni a ne? Podaj svoje mnenje, ampak ne meči vseh edincev v isti koš. Jaz sem edinka, pa nihče ne reče nikoli kaj takega, kot si ti zdej, in to na splošno, kot da velja za vse. Pa ne. Kot so si družine različne, so si tudi ljudje, vzgoja pa sploh. In če nekdo dela razlike med bratom in sestro (in tovrstnih zgodb je RR poln) potem tudi za edince velja, da eni odnose med brati in sestrami razumejo, eni pa ne. Žal medčloveški odnosi niso tako črno-beli, bi pa blo vseekakor bolj enostavno, če bi bili. A tudi veliko bolj dolgočasno.

To je podobn, kot tist, ko kdo prav, recimo, da so trije otroci in pravjo, da je tanajmlajši najbolj razvajen in ima ne vem kake bonitete, ker je najmlajš, pa tazadn.Sama sem bla zadnja od treh, pa se neb mogla ravn strinjat, da so me zarad tega po rokah nosil. To so kr neke splošne floskule, ki so jih ljudje sprejel zdravo za gotovo. Sej verjetn v obeh primerih se tud najde kaj takega, ne gre pa posploševat kar povprek. To je tko, kot se drži tist, da so vse blondinke blond u možgane. So blond u možgane tud tačrne, pa tarjave, pa trdeče, tko da men neko posploševanje vedno dvigne neki.

Kak že gre tista, živi in pusti živeti. Zaradi zunanjih dejavnikov je več krega kot pa zaradi samega problema, če sploh je, med dvema. In je zmer več krega zarad drugih in ne zarad samih dveh ljudi. Mar ni bistvo, da se razumeš in stojiš ob strani z osebo, s katero si, šele potem pridejo na vrsto drugi dejavniki? Če dva skupaj držita, potem tudi zunanje dejavnike lažje odpraviš in postanejo nemoteči.

Ester

IZVIRNO SPOROČILO: ester79

Ne prenesem jo, njen vpadljivi smeh, to ko misli, da vse ve, da je oh in sploh. To njeno arogantno obnašanje.
Da bi se kdaj kdo na moj rd spomnu ni šans, jaz moram pa za vse. V glavnem, moj se je zdaj ob rojstvu nečaka spet zbližal z sestro,mene pa to moti. Ker je ne prenesem pa si ne morem pomagat. Njenih otrok ne maram, nje še manj, uh. Za vsak ko slišim, da je bil pri njej ali ko se ji oglasi z mano me boli želodec. Kako naj si pomagam???user posted image

Odgovorila ti bom po vrstnem redu odebeljenega tiska.

Človeka pri nekom moti ravn tist, kar sam poseduje. Dostikrat se človek sam tega sploh ne zaveda. Si se mogoče vprašala, če ob tem, kar si zapisala, si sama mogoče arogantna (ošabna), ker kažeš prezir in zaničevanje do svakinje?

Hm, tudi tvoj se ne spomne na tvoj rd? Kaj ti več pomeni, da se cela vas spomne nate ali da se spomne nate tvoj dedec? Zakaj ste ljudje toliko obremenjeni z drugimi? Sprejmi situacijo, takšna kot je, kot sama vidiš, čudežev ne boš nardila ali jih prisilila, da se začno drgač do tebe obnašat. Ko se tvoj ne bo spomnu nate, potem bodi žaalostna, jezna ipd..

Postavi se v njegovo kožo.  Ok, mal težje, ker si edinka. Ne vem, pa dajva za primer tvoje najboljše prijateljice, ki ti ogromn pomeni, ki bi ti bila kot sestra. Bi bla ravnodušna, če bi se tvoj obnašal tko kot ti in bi želel, da pretrgaš stike, ker gre njemu na jetra?
Poznaš tole: O Bog, daj mi moč, da sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti, daj mi pogum, da spremenim tisto, kar lahko spremenim in daj mi modrost, da razlikujem to dvoje!

Najbolj me pa podžge, že pri dveh, ki se npr. razhajata in za dosego svojih ciljev uporabljata kot žrtev otroka, ki ni nč kriu. So samo otroci. Če nje ne maraš, kaj so tu otroc krivi? Povej en dober razlog, zakaj njenih otrok ne maraš. Verjetn dobrga razloga ni. Je pač blesav razlog, zato, ker so privekali na svet iz nje.

IZVIRNO SPOROČILO: ester79

Sem žal taka,da želim vedno ugajat drugim ne glede na to kakšni so do mene ...
Primer naprimer: svakinja je imela rojstni dan, že zjutraj sem ji poslala sporočilo, ker se pač spodobi, niti odpisala niti odgovorila, niti nas povabila na kavico nič, ko je bila v porodnišnici ji takoj poslala telegram (spet jaz), v času bivanja v porodnišnici jo trikrat poklicala niti se oglasila, niti nazaj poklicala. Res se mi zdi butast še trudit, pa vendar si mislim, to so bližnji od mojga in se spodobi. Pol pa spet zamislim, da ko je prišla ona k meni v porodnišnico je rekla sam čestitam, pol jo pa ni bilo na spregled cel teden kar sem bila v porodnišnici, niti me ni poklicala, pa tudi en mesec prej sem šla v bolnišnico (en mesec) pa niti enega njenega obiska ali klica. Tašča me je v tistem mesecu pred porodom v porodnišnici obiskala 1X , mi prinesla pol litra kokakole pa ve da ne pijem gazirane pijače. Nočem biti egoistična in razvajena edinka, vendar a nisem upravičeno razočarana nad njunim odnosom do tamlade? 10 let sem skupaj z možem, 2 x se je tašča spomnila na moj rd, pa še to ko ji je moj povedal, ko ima njega hči rd nam že teden prej razlaga da ja ne bi pozabili. Svakinja se je spomnila v 10 letih samo enkrat, pa še to spet ko ji je moj povedal.  Polno je še prigod ki jih ne morem pozabiti, vendar spet tako boli.
Hvala punce še enkrat da ste z mano…….

Če boš samo dajala, boš vedno razočarana. Na nek način ne dopustiš ljudem, da bi se sami zmigali in se spomnili, ker si jih tko navadla, da se vedno pač spomneš ti. In ko se kdo navadi, da mu zjutri vedno nekdo prinese zajtrk u postlo, pač misl, da je tko ok in da pač njemu ni treba, le zakaj bi, če vse to narediš ti. Nehaj ugajati, tist, k te ima rad, te bo imel rad tud takrat, ko si "lena" in "neurejena" (ko boš mela frizuro ko sračje gnezdo, če razumeš, kaj čem povedat.
Pozabi naslednjič na njihove rd, če bo kdo kaj reku, reci, da si imela toliko obveznosti, vendar, da si jih imela v mislih in da se jim boš odolžila, pa čeprav se jim ne boš.
Preberi tisto o Bogu in moči stokrat, če želiš. Ko ti bo jasn, te bo vedno manj bolelo.

Čist tko, če vidva ne bosta skupaj držala, boš sama proti vsem izgubila bitko. Če način, s katerim deluješ, ne pade na plodna tla, poskušaj zamenjat taktiko. Sej, tisti "ne" se da tud v celofan zavit diplomatsko.

< Sporočilo je popravil Repka -- 5.9.2009 15:08:33 >

(odgovor članu Tanja55)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: partnerjeva družina
5.9.2009 21:24:24   
ana b
Ne sekiraj se. Stike na minimum pa bo.
In eden najlepših stavkov našega tavelikega fanta, ko še ni bil star 3 leta:babi(tašča) ni moja babiuser posted image  in seveda je mož to slišal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?