|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koriščenje dopusta
31.5.2005 21:09:50   
Kaja L.
Lepo pozdravljeni!
Zanima me, če je imela katera podoben primer kot jaz.
Porodniški dopust nastopim 29.6.2005. Prihodnje leto pa začnem z delom 28.6.2006. Ker imam rizčno nosečnost sem že od 7 tedna na bolniški, zato letošnjega dopusta nisem mogla koristiti. Ker je nov zakon, po katerem ti v primeru, da v letu nič ne delaš, odvzamejo 10 dni dopusta. To je vse ok. Problem pa se pokaže, ker je zakon o koriščenju lanskoletnega dopusta do 30.6. jaz pa bom začela 28.6., to pomeni, da bom lahko koristila le 2 dni, ostalo mi bo pa kar propadlo.
Jaz mislim, da v primeru bolniške odsotnosti to ne bi smelo veljati.
Ali je imela katera podobno situacijo in kako je to potekalo pri njej.
Hvala in lp
Kaja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   koriščenje dopusta
31.5.2005 21:36:58   
Petra P.
Imela sem nekaj podobnega. Pri nas v službi so mi rekli, da je dopust kao itak treba porabit do konca tekočega leta. Če pa sem na boljniški pa do sredine naslednjega leta. In da če ga ne bom porabila, jim pač ostane :(:(:( Pol sem pa bolniško prekinila toliko dni prej, da sem lahko še dopust porabila pred porodniško (je vseeno malo boljše plačano). Ampak ni pa nujno da je to, kar so meni rekli pri nas čisto res. Parkrat sem jih namreč že zasačila, da kak predpis kar malo "prikrojijo".

Javi, kako boš zrihtala,
Petra.

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   koriščenje dopusta
31.5.2005 21:37:53   
Gina
Ja, menda je ena luknja v zakonu in sicer menda dopust za nego in varstvo otroka lahko prekineš in takrat vzameš dopust, dopust za nego in varstvo pa prestaviš seveda za tisti teden ali dva kasneje. Se pravi npr. ti boš pač enkrat v začetku l.2006 rekla, da boš koristila dopust, vendar se moraš to zmenit z delodajalcem, da ti ne bo rekel, da pridi zdaj namesto dopusta, za tisti teden delat. To si delodajalec lahko zmišljuje, da ti ne bo pustil koristiti dopusta ravno takrat. To moraš povedati tudi na CSD-ju, kdaj misliš prekiniti in kdaj spet nadaljevati. Če pa se z delodajalcem ne boš mogla zmenit, se pa obrni na svoj sindikat, tam morajo biti poučeni o tem bolj natančno. Pa vseeno poglej točno zakon, kaj o tem pravi. Imaš ga na straneh ministrstva za delo, družino...., poglej pod družino, družinski prejemki, ...dopust za nego in varstvo....čisto spodaj je zakon prilepljen-link. Če ne boš našla piši, pa ti naknadno prilepim.

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   koriščenje dopusta
31.5.2005 21:49:44   
snorlax
Jaz sem bila lani od marca v bolniški, avgusta pa sem nastopila porodniško. Ker sem hotela izkoristiti ves dopust, sem prekinila bolniško in izkoristila dopust ter šla nato v porodniško. Seveda se moraš o vsem dogovoriti z ginekologom in delodajalcem.

L.p.

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   koriščenje dopusta
31.5.2005 22:18:52   
Anonimen
meni je propadel, ker mi firma ni hotela pred porodniško dati dopusta. bila sem skoraj celo nosečnost na bolniški in, ko sem hotela prekiniti z bolniško in do porodniške nadaljevati z dopustom so mi rekli, da me v takem primeru smatrajo kot, da sem sposobna za delo, tako sem jim pustila predlanski dopust in ves lanski. barabe

(odgovor članu Kaja L.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   koriščenje dopusta
1.6.2005 9:23:37   
nogometas
Tudi meni bodo verjetno ukradli dopust, celih 28 dni. Sicer pa, glavno je, da donosim in rodim zdravo :duda:, tut brez :morje: in s kakšnim tolarjem manj!
LP

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   koriščenje dopusta
1.6.2005 9:27:15   
Mina1
KAJA: tudi meni je propadlo 10 dni dopusta za leto 2005. Sem trenutno na porodniški in tako.

Gre za to, da ali moraš delati v enem kosu 6 mesecev oz. moraš izkoristiti novi dopust 10 dni skupaj, drugače ti propade.

Sem tudi jaz besna kot ris:(. Tudi jaz sem bila pred porodniško na bolniški, pa sem potem bolniško prekinila, šla malo v službo in potem sem porabila še ves dopust za leto 2004.

Služba me ni na to nič opozorila, čeprav bi me morala:zmeden:

Skratka, svinjarija, namesto da bi mladim mamicam dali še več.

pa-pa Mina1

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   koriščenje dopusta
1.6.2005 9:33:49   
dinika
Tudi meni je ostalo 19 dni lanskega dopusta ampak so mi ga spremenili v ure v dobro. Ne vem kje si zaposlena, a jaz bi na tvojem mestu vprašala če je možno.
Probati ni greh.

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   koriščenje dopusta
1.6.2005 11:36:40   
Verita
Ja, žal je tako, da del neizkoriščenega dopusta propade, če v koledarskem letu, v katerem je bil odmerjen, ne delaš vsaj 6 mesecev.

Namen dopusta je pač obnovitev psiho-fizičnih sposobnosti, ki so zmanjšane/oslabljene zaradi dela.

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   koriščenje dopusta
1.6.2005 12:18:01   
Gina
Ja, tisto o dveh tednih, ki propade, je res, vendar pa za ostali del ni treba, da ti propade, če se prej organiziraš, kot sem napisala zgoraj.

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   koriščenje dopusta
1.6.2005 12:54:22   
Verita
Ja, res je. Propade DEL (2 tedna). Fajn je, če se da z delodajalcem dogovorit.

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   koriščenje dopusta
2.6.2005 10:22:12   
Kaja L.
Hvala za odgovore. Očitno bom tako kot večinomed vami ostala brez dopusta, saj se z delodajalcem ne da nič zmeniti.
LP Kaja

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   koriščenje dopusta
2.6.2005 11:26:36   
Gina
Kaj pa na sindikat, si klicala? Če si npr. v kakšni državni firmi, itak ministrstvo plača dopust, tako da res ne vem, kje bi bil problem za po porodniški, saj prej za tistih 10 dni ne rečem, ni toliko razlike 10%, pa če si na bolniški imajo v državnih firmah zabičano, da ne smejo prekinjat ljudje boniške samo zaradi izkoriščanja države, da se ne sme tako delat in zato težijo šefi, da ne dajo dopusta. Včasih je pa menda problem zaradi sistemizacije del. mest, tudi to sem že slišala.

(odgovor članu Kaja L.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?