|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bazalna krepko čez 37-prosim za nasvet!)
1.8.2009 18:51:48   
miša24
lep pozdrav!

na forumu sicer nisem nova, ampak pišem pa prvič. imam naslednjo situacijo in prosim za nasvet. ovulacijo sem imela nekje okoli dvajsetega julija(18. popoldne sem naredila test in jebil pozitiven-zelo močna črta). pred nekaj dnevi sem naredila test first sign s prvim urinom(ker je bil kak teden pred izostankom user posted image ), in je bil čisto rahlo pozitiven. potem sem naslednje jutro naredila ponoven test(tokrat s testom, ki ga prodajajo kar v vrečkah, mislim da se imenuje baby boom, čisto poceni)-ta je bil negativen. danes v soboto(nekje jutri ali v ponedeljek bi morala dobiti menstruacijo) sem popoldne naredila test clearblue(čez dan sem pila veliko vode, lulanje je bilo zelo svetlo od velikih količin vode) in je bil negativen. potem sem zmerila še bazalno temperaturo in ta je kar 37,7! spodaj v trebuhu me tišči kot da bom dobila menstruacijo, ampak ali ni to nenormalno da imam bazalno tako visoko, in kako to da je bil test pozitiven, potem pa kar negativni?sem noseča ali ne?

najlepša hvala za pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bazalna krepko čez 37-prosim za nasvet!)
1.8.2009 18:57:11   
Njumi
Kateri dan imaš visoko bazalno? Jih je več kot 16?

Kako kaj drugače - nisi slučajno kaj prehlajena, vročična? Ob kateri uri si merila bazalno - takoj, ko si se prebudila?

Ljudje velikokrat opazijo le tisto, kar njihovo prepričanje podpira.
Danes je čisto lep dan! :)

(odgovor članu miša24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.8.2009 19:08:19   
Pingvinčica
Ja glej najboljše, da narediš zjutraj še en test. Bo najbolj zanesljivo, ker nosečniškega hormona je zelo malo v tako zgodnji nosečnosti. BT pa se meri zjutraj predno vstaneš. Jaz ti želim da zagledaš močan +. Pa poročaj.

(odgovor članu Njumi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.8.2009 19:23:51   
S*
Če si si bazalno temperaturo merila popoldan, je normalno da je čez 37°C. Sicer pa je temperatura pokazatelj, če ostane visoka 16 dan po O.

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.8.2009 19:26:54   
miša24
o najlepša hvala za tako hitre odgovore!

ja sej, zdej pa nimam več testov k sem ga popoldne ponucalauser posted image -jutr je pa nedeljauser posted image . ah joj. ne vem, temperaturo sem si zmerila zdaj popoldne, in nimam vročine, je pa zunaj zelo vročeuser posted image . je pa res da sem si jo merila kakšen dan po ovulaciji, in je bila 37,4. časovno pa ni bilo ob isti uri, skratka nepravilno verjetno, nisem si merila zjutraj, ampak vseeno, verjetno ne more bit razlike takšne, da bi padla kar pod 37, če imam kar 37,8?

ni mi pa jasno kako da je bil test pozitiven, potem pa nič. me pa ščipa kot da bom dobila menstruacijo. to pa vem, da je prisotno, ko si noseč al pa ko nisi.te znaki so itak brezvezni, ker so isti, in potem se mi vsak mesec zdi da jih imam.

je pa tako, da sem februarja prenehala z jemanjem kt. potem nisem imela menstruacije 60dni(tista ta prva še od tabletk, valda je prišla). potem pa sem šla h ginekologinji na ultrazvok, pa je rekla, da je vse ok, da sluznica še ni dovolj debela. in mi je dala cyclo progynova, dokler ne pride m. no in je prišla čez deset dni, potem pa spet ni menstruacije dva meseca, pa sem šla ponovno h ginekologinji, kr spet na ultrazvok, pa je rekla, da imam ravno ovulacijo(po 40 dneh!!) in da naj kupim ovulacijske teste.in sem jih, in so bili zelo močno pozitivni dva do tri dni. no pa sva takrat intenzivno delala na temuser posted image . in potem je prišla točno čez 14 dni menstruacija. potem pa nov mesec, sem rekla mogoče se bodo pa zdej počas ciklusi uredil in se počasi krajšal(mal so se že). potem sem tam pa tam naredila kakšen test za ovulacijo, in pred 14 dnevi(točno) je bil močno pozitiven-kar pomeni da bo o v naslednjih 48 urah. in res je bila, me je špikalo v desnem jajčniku zelo. ampak zanimivo, ni bilo sluzi. a to kaj pomeni?

od takrat naprej pa sem povedala kako in kaj. tako to je moja zgodba v zvezi z poskusi zanositve. mi je pa grozno ko berem, kako enim ne rata nekaj let, men se je že prvič, ko ni ratalo, zdelo grozno, in da je nekaj narobe.

paše nekaj .pred jemanjem kt sem imela zelo redne menstruacije.jemala pa sem jih malo več kot 4 leta.

hvala tistim, k se vam je dal prebrat tole nakladanje in lep pozdrav:)

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.8.2009 10:53:02   
Anonimen
hej hej..sm se prav našla v tem tvojem predzadnjem odstavku...tudi midva sva poskusla prvič in mi je taka panika ker najbrž ne bo nič..in zmerej se tolažim kolk punc je tle k ne upajo že tok časa zanosit..ampak nič ne pomaga
mene je strah...

jz mam tudi par vprašanj s to bazalno..v glavnem ovulacijo sem imela
ravno na morju in sicer 20.7. in seveda sva tam naokrog veselo in sproščenouser posted image ..
temperature mam zdej dvignjene že 13 dni, s tem da se je na 10 dan celo pojavil "implantation dip" (ne vem kako se reče po slovensko), ko temperatura pade zaradi domnevne vgnezditve...
in pol sm si rekla to je to!!
Še lutealna faza je pr meni dolga ponavadi 11 dni, zej je pa že kr 13..

ampak! (seveda pride vedno tudi ampak user posted image )

danes zgodaj zjutraj sem odkrila na toaletnem papirju kri. Tako temnejšo, rjavo, ampak vseeno kri.
Ni se mi zdelo možno, ker sem bila 100% da je to to.. Pol sem si zjutraj, ko sem ustala zmerla še bazalno temperaturo (merim jo vedno ob 8:00, najkasneje 8:30, z istim termometrom, vaginalno) in bazalna je bla še vedno 37!!
Kaj zdaj to pomeni??? Lahko pričakujem, da mi bo jutri padla temperatura in bom dobila menstruacijo? al je mogoče samo kkšna krvavitev?
testa si niti ne upam še delat...ker prav vidim kako se mi bo ulila kri ravno v trenutku, ko ga bom odprla..

Ima kakšna izkušnje s tem? Recimo, da se ji je isto zgodilo in je potem dobila menstruacijo ali pa je mogoče zanosila?
Najlepša hvala za podporo punce..

(odgovor članu miša24)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.8.2009 11:03:24   
kitka1
Miša24, nisi se ravno najbolj sistematično lotila vsega skupaj :) Mogoče nekaj nasvetov izkušenih...

1. Po prenehanju jemanja kontracepcijskih tablet lahko traja kar nekaj mesecev, da se vzpostavi redni ciklus, kot si ga imela pred jemanjem. Odvisno je seveda od vsake posameznice in njenega hormonskega sistema. Zato ni panike, če še vedno ni vse čisto normalizirano.

2. Testi za ovulacijo in nosečniški testi so precej občutljive zadeve in dajejo prave rezultate le ob uporabi, ki natančno upošteva navodila. Večina nosečniških deluje šele ob izostanku menstruacije, saj je njihova občutljivost na bHCG v urinu premajhna (majhnih vrednosti takoj po vgnezditvi oplojenega jajčeca ne zaznajo). Predvsem pa je pomembno vedeti, da je največja koncentracija bHCG v prvem jutranjem urinu, torej si pri CB testu naredila narobe: najprej si spila veliko tekočine, s čimer si popolnoma razredčila hormon, ki naj bi ga meril, in potem naredila test... Teste torej delaj po izostanku menstruacije in s prvim jutranjim urinom. In če nočeš ravno obubožati, kupuj First sign (malo manj 'plastike' kot CB, pa zato precej cenejši - to si verjetno že ugotovila). Vem, da je težko zdržati, ampak vseeno priporočam.

3. Merjenje bazalne temperature je čisto nekaj drugega kot enkrat čez dan zmeriti temperaturo z navadnim termometrom. Tema je bila že neštetokrat obravnavana na forumu, preberi si navodila za merjenje. Predvsem gra za to, da je potrebno meriti zjutraj, preden vstaneš, vedno ob istem času, z natančnim termometrom (navadni so običajno premalo občutljivi)... Da dobimo nek vzorec, kaj se dogaja v našem telesu (na temperaturo namreč vplivajo hormoni), pa je to potrebno spremljati več mesecev... O tem sem že pisala tukaj: http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=4313092

In še moj nasvet: nobena tragika ni, če ti ne uspe ravno v prvo zanosit. Redke so, ki se jim to zgodi. Pusti zaenkrat ovulacijske teste, pa merjenje temperature in še kaj... Na ciklus je namreč le 25% možnosti, da 'se prime', če sta oba popolnoma zdrava. Statistika dela svoje :) Vse to te čaka po enem letu neuspeha (pri rednih spolnih odnosih na 2-3 x na teden!!!). Mogoče je dobro le, da ginekologa seznaniš s tem, da delata na tem. Običajno par po enem letu napoti na različne preglede - od hormonskih, spermiograma, do HSG (rentgensko slikanje rodil - preverjajo prehodnost)...

Zdaj, ko je čas dopustov, se malo bolj postvetita drug drugemu, odklopita teste in vse druge znake, pa veselo na delo.

(odgovor članu miša24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.8.2009 19:04:22   
miša24
hvala za odgovor...user posted image

s temi testi, joj ko gre to res denarja:) posebej za clearblue.

pa sej vem, da ni tragika, samo tako kot pravi tudi punca zgoraj(anonimna)..problem je, ker veš kakšne težave imajo drugi, in če si bolj črnogled, takoj obupaš. pa še to je. midva sa brez zaščite v bistvu že od februarja. spolne odnose imava povprečno 4krat tedensko, je pa res da sva pazila tam nekje do aprila. enkrat do zdaj pa je res, da ni ratalo, je bila ovulacija potrjena s strani ginekologinje in testov(slučajno sem bila tisti dan na pregledu). zdaj pa čakam menstruacijo jutri.

ginekologinja je seznanjena s tem, da želim zanositi.vem, pa da se nisem ravno sistematično lotila zadeve. mi je pa ginekologinja rekla"sej če do septembra ne bo nič, bomo dal pa klomifen". a ni to mal prekmalu? brez pojasnila...

je pa bedno, ker sem načrtovala, ah nekje februarja bova nehala s tabletkami, tm do maja pa se bo že kej prijel(sam do maja sem mela lih eno menstrouser posted image ), en mesec po nehanju pa sva celo kondome uporabljala(ker morš pazit neki časa sej veste:))

no in zdej je že avgust pa nič. sem pa dala kri tudi za ščitnico in je vse ok(jo dajem že od malega, ker imam dedno malo povečano delovanje)...

zanima me nekaj: jaz takrat ko bi mogla bit ovulacijo, sem sicer čutila  ful špikanje v desnem jajčniku in tudi bolelo me je, ampak sluzi pa res nisem opazila??a to kej pomeni?

pa še nekaj: po prenehanju jemanja tabletk imam ful težave s kožo...sicer sem jih imela malo kot najstnica, ampak do osemnjastega leta je blo že ok. nikol pa jih nisem imela po telesu, zdaj pa so se mi naredili po rokah in je prov ogabno!! je to kakšno hormonsko neravnovesje, ki bi lahko vplivalo tudi na te cikluse?? ko sem bila pri zdravniku so mi rekli: jah ko boš zanosila bo tudi s kožo boljš:) nč skratka:)

anonimna: pomoje izcedek ne pove nič, lahko da si zanosila, pomoje. poročaj kako in kaj:)

jutri zjutraj bom naredila še en first sign s prvim urinom, če še ne bo mensrtuacije.

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.8.2009 19:06:07   
miša24
aja pa še to...sva bila to poletje že tri tedne na morju, tko da ne zanemarjava sproščanja:)

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.8.2009 21:30:20   
kitka1
Miša24, kar se klomifena tiče, je že ok, če ti ga da septembra. Samo ne brez predhodnih testov. Npr. če imaš slučajno zamašene jajcevode ali pa ima partner slab spermiogram, se je čisto brez veze filat s temi tableti (delujejo tako, da 'se obesijo' na hormonske receptorje in jim sporočajo, da je določenih hormonov premalo, tako da jih tvoje žleze sproščajo več), ker bodisi sproščeno jajčece ne bo po jajcevodu pripotovalo v maternico oziroma se tam pač ne bo oplodilo, če ne bo dobrih plavalčkov. Klomifen kar tako sicer predpisuje veliko ginekologov, ki pa se običajno ne ukvarjajo z neplodnostjo.

Po moje je najbolje, da se naročiš v Lj. (ali Mb. ali Postojni - kjer ti je pač bližje) v ambulanti za neplodnost (tvoja ginekologinja naj ti da napotnico) in te tam korektno obravnavajo (to stori kar takoj, napotnico prineseš na prvi pregled - samo toliko, da si v čakalni vrsti; če ti vmes uspe zanosit, pa odpoveš). Stvari si morajo slediti v določenem zaporedju: od najmanj invazivnih proti bolj invazivnim pregledom. Na prvem mestu je tvoja hormonska slika (ne le ščitnica), partnerjev spermiogram in rentgensko slikanje maternice. Če je vse bp, se potem poskusi s klomifenom (ne dlje kot 6 ciklusov) in se nujno vsaj prvi ciklus spremlja z ultrazvoki (vsa navodila ti da ginekolog, ki te tam obravnava), da se sploh vidi, ali se tvoji jajčniki odzivajo (oziroma kako dobro se odzivajo) na zdravljenje (štejejo folikle in merijo njihovo velikost). Če tudi to ne uspe, sledijo diagnostične preiskave, kot so histero in laparoskopija... Nato pa si že na vrsti za razne postopke, kot so IUI, IVF... Odvisno od diagnoze (če sploh kaj ugotovijo - lahko je tudi vse bp, kot je bilo npr. pri naju).

Kar se ovulacijske sluzi tiče... Nekatere imajo zelo močno in opazno (cel 'cmok'), druge zopet manj opazno oziroma sploh ne vedo, kdaj se je izločila. Glede tega se ne preveč obremenjevat. Pri meni jo je bilo sicer zeloo veliko, pa merili smo temperaturo, delali ovulacijske teste, poskusili tudi s klomifenom (dobra odzivnost), spermiogram je bil super... Rezultat pa -. In to po več kot enem letu. Začela sem pa podobno kot ti: s prenehanjem jemanja KT, potem nekaj mesecev s kondomom - še danes mi je smešno... Ker potem itak ni uspelo toliko časa :) In potem iz meseca v mesec kupovanje testov...

Tudi s kožo sem imela velike težave: pred jemanjem KT je bila zelo aknasta, tableti so to uredili. In ko sem prenehala z jemanjem - spet katastrofa. Mastna koža, tipično hormonsko pogojene akne po vratu, bradi, hrbtu (pri 30h!!!)... Bila sem prepričana, da je nekaj narobe s hormoni. Pa ni bilo - krvni hormonski test je bil bp. In potem sem 'trpela' dve leti, dokler je končno v 2. postopku IUI uspelo! Ne bom rekla, da je med nosečnostjo koža super lepa, sem in tja se mi še vedno naredijo podkožni mozolji. Tudi pore imam še vedno velike - takšno kožo pač imam. Vendar se definitivno manj masti in pudra skoraj ne uporabljam več. Ta teden naj bi mala prišla na svet... Seveda se veselim, ampak glede kože pa mislim, da bo spet katastrofa. Pa mi je čisto vseeno. Zaenkrat:)

(odgovor članu miša24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.8.2009 21:43:05   
kitka1
Pa še to: verjamem, da veliko slišiš o neplodnosti, verjetno poznaš kar nekaj parov, ki jim ne uspe, pa vseeno... Vsaj eno leto poskušaj stvari odmisliti in se naravnaj bolj na pozitivno. Res je prekmalu obupati po nekaj mesecih in razmišljati o najbolj črnem scenariju. Ko bo čas za to (upam, da bo uspelo že prej ;), se boš pa posvetila problemu. 

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.8.2009 22:48:34   
miša24
user posted image hvala!

no vidiš tole s kožo jaz mislim, da mora imeeti neko povezavo. ker jaz poznam še eno, ki ima po jemanju tudi blazne težave s kožo, in že eno leto ne zanosi.kakšno kožo pa si imela med jemanjem tabletk? ker moja je bila res super:)

hvala za nasvet s klomifenom. se popolnoma strinjam! zakaj bi te filali kar s tem, če ne vedo kaj je narobe. klinika za neplodnost se pa sliši..uf grozno. po drugi strani pa sem vesela, če je že tako, da bova na primer res imela težave, da sem to ugotovila zdaj pri 24, ko sem še mlajša, se mi zdi da je vseen boljš in več časa imava, da greva čez vse potrebno. je pa tako, da je imela tudi moja mama blazne težave s temi zadevami(ss in potem po enajstih letih-zelo uspešna hormonska terapija pri neki znani ginekologinji, ki se je s tem takrat ukvarjala-končno jazuser posted image ) . je pa zdravnica rekla, da ni dedno, včasih še ni bilo tako napredno vse skupaj, to je edini problem.

pa vso srečo in držimo pesti pri prihajajočem velikem dogodku!user posted image

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.