|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trajanje pripravništva
31.7.2009 23:55:50   
KOLIBRI
Pozdravljene.

Upam, da bo temo odprla katera, ki je že opravljala plačano pripravništvo v šolstvu - torej s pogodbo o zaposlitvi. user posted image   Jaz bom namreč v avgustu podpisala takšno pogodbo.

Na spletni strani MŠŠ piše, da pripravništvo traja 10 mesecev. Ali to pomeni, da pogodba velja ''samo'' od 1.9. do 30.6., potem pa moram za čas šolskih počitnic na zavod?

Lepo prosim za odgovor katere z izkušnjami iz prve roke.

Hvala!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Trajanje pripravništva
1.8.2009 18:34:00   
mala zirafa
Tako je.Moje prip. je trajalo 9 mesecev, predš. vzgoja.toliko kot ti piše toliko delaš, ne glede na poletje.Šol. leto pa itak traja 10 mesecev.Ponavadi te v šolstvu čez poletje dajo na zavod, ker te takrat ne rabijo septembra pa te spet vzamejo nazaj.Takšna je praksa v našem mestu.Celo v vrtcih so začeli tako delat.

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.8.2009 18:35:26   
Raho
A ni pripravništvo ukinjeno?

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.8.2009 14:31:42   
KOLIBRI
mala žirafa, najlepša hvala za odgovor - saj se mi je zdelo, pa sem vseeno še malo upala.  user posted image

Raho - ni ukinjeno, ni pa več obvezno. Obstajajo 3 vrste pripravništev (tako so nam vsaj na faksu razložili):
1. plačano (za štipendiste in tiste, ki se prijavijo na razpis 2x letno in so izbrani zaradi visokega povprečja ocen)
2. volontersko in
3. redna prva zaposlitev, pri kateri se po določenem št.mesecev (6? 10? -nisem prepričana)  prizna opravljeno pripravništvo in se lahko prijaviš na strokovni izpit. 

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.8.2009 12:50:10   
Poka
Sama sem se pogovarjala z enim gospodom, ki je ravnatelj v pokoju (kakši dve leti). Ga zelo dobro poznam, tako da mu verjamem, sploh je pa bil ravnatelj 35 let in to zelo dober!!

Rekel je, da zaposlovanje za deset mesecev ni legalno! Ker šola dobi denar za 12 mesecev, ne pa za deset!! Denar za julij in avgust torej gre kdo ve kam...

Poleg tega pa še nekaj - vsak se potem za dva meseca prijavi na Zavod za zaposlovanje kjer dobiš nadomestilo plače od zavoda - okrog 560 EUR za mesec. Ta denar gre od davkoplačevalcev!!!user posted image Torej tistih 1400 BRUTO plus 560 EUR, ki jih dobimo mi.

Poleg tega, da ravnatelji zaposlujejo večinoma po vezah - jaz sem tako razočarana, da bolj nebi mogla bit... Službo sicer imam, za nedoločen čas je niti ne pričakujem, sem jo pa prav tako mogla iskat po vezah, zaenkrat nadomeščanja, kar pomeni, da moram flikat po nekaj mesecev skupaj, ko v bistvu nikol ne veš, kdja bo ena oseba šla v porodniško, lahko da prej in se moraš pol pogajat in dajat izredne odpovedi, če se delodajalec strinja... Lahk se ti zgodi tud, da si sredi leta na cesti in do seprembra nič ne dobiš. user posted image

Še najhuje je pa to, da bodo MOJI otroci enkrat hodili v take šole z nekaterimi nesposobnimi učitelji, ker ko vidiš, kaj se dogaja, ti je slabo... Namreč ravnatelji radi zaposlijo ne preveč inteligentne osebe, ali čim več takih ki jih poznajo, da jim krijejo hrbet. Če že ne neumne (pardon - ker poznam res nekaj super učiteljic, osebnostno in drugače...) -pa je v bistvu na šolah potem nered, ker je pri managementu pač tako da poznanih ne moreš nadzorovat!!!

Uh, user posted image sej ne morem verjet, vedno ko je tema o šolstvu, mi vrže dol user posted image

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.8.2009 12:52:27   
mala zirafa
Da bi blo pripr. v ajvnem sektorju ukinjeno prvič slišim.Jaz se se takrat prjavila na razpis in so mi odobrili ne glede na potrebo po kadru.Imela sem možnost v drugem vrtcu ampak bi delala kot pomočnica vzg., pa nisem sprejela.Seveda je tudi volontersko.Te možnosti imaš.Razpis pa je bil objavljen v Delu, spremljaj razpise tudi na spletni strani Ministr. za šolstvo.Na strokovni izpit se prijaviš po opravljenih nastopih potrjenih od ravnatelja.Ko ga opraviš, se lahko šele zaposliš.

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2009 12:56:14   
mala zirafa
A je potem zaposl. za 10 mesecev ilegalno tudi v vrtcih?Bila sem zaposlena sicer 11 mes., s prvim devetim pa začnem naprej delat.Pogodbo imam že podpisano.

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.8.2009 13:38:20   
Poka
Ni v skladu z zakonom, tako mi je rekel ta ravnatelj. Če si sicer upaš dokazovat z odvetnikom, sej veš kako je...

Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2009 17:04:21   
mala zirafa
So pa res da ne rečem kaj!!

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.8.2009 22:56:07   
Anonimen
mala žirafa - jaz sem tud delala pripravništvo po tem členu in Raho ni ukinjeno, sam večina jih je volonterskih

poka - to ne drži v njenem primeru, ker pripravništvo traja samo 10 mesecev in ne 12 - jaz sem ga mela od 1.3.-31.12 - se mi je ravno tko izšlo

Neposredna povezava do sporočila: 10
15.9.2009 18:03:03   
dulcinea
Kaj pa če že ima nekdo več let delovne dobe v razredu in bi rad opravil strokovni izpit. Ali je dovolj, da opravi 5 obveznih nastopov pred ravnateljem in mentorjem, ali mora vseeno delati tudi 10 mesečno pripravništvo s 70% plačo.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.9.2009 15:55:56   
Anonimen
ne ni treba. Narediš nastope in to je to. Kot je bilo že rečeno: lahko si na pravem pripravništvu s 70% plačo, ali pa se redno zaposliš in narediš nastope. Koliko let delaš, nima nobene veze. Na strokovca greš, ko imaš 5 nastopov in to je to.

(odgovor članu dulcinea)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
23.9.2009 12:05:57   
pravljicar
Jaz sem to reč opravil pred cca dvema letoma na gimnaziji, ko sem diplomiral. Volontersko, kajpak, saj za plačano nisem ustrezal kriterijem. Zadevščina res traja celo šolsko leto, splača pa se čim prej prijaviti na seminar za strokovni izpit (tisto leto, ko sem sam opravljal pripravništvo, je le-ta bil organiziran na CDI Univerzum v LJ, začetek aprila). Če drugega ne, ti ta seminar prinese 2 točki, ki ju kasneje v pedagoškem poklicu "izrabiš" pri imenovanju v višji naziv itd....
O tem, koliko je takšno pripravništvo res koristno, pa naj presodi vsak sam. Ni več pogoj za pristop k opravljanju strokovnega izpita, mene osebno pa samo pripravništvo ni zadostno pripravilo na samostojno delo v razredu (kjer zaradi trenutne krize še nisem, ampak to je že druga zgodba).user posted image

Me pa osebno nekaj zanima - na ušesa mi je prišla nepreverjena informacija, da lahko od nekod dobiš nek denar tudi če opravljaš volontersko pripravništvo. Baje kot neko nadomestilo ali nekaj (NI denarna socialna pomoč iz CSD, temveč nekaj drugega) in da za to stvar ve bojda bolj malo ljudi. Ve morda kdo kaj več o tem?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.9.2009 13:14:37   
dulcinea
Pravljicar, jaz imam za sabo že 6 let dela v razredu, zato ne bi opravljala pripravništva in bi naredila samo teh 5 nastopov, ki so zahtevani. To me je tudi zanimalo, če se da tako naredit.

Glede tega seminarja sem pa tudi sama razmišljala. Našla sem tudi stran, kjer ponujajo izvajanje teh seminarjev, samo nikjer ne piše, koliko to stane. Ker če si v službi, da denar šola, iz denarja, ki ga dobi za vsakoletno izobraževanje učiteljev. Če so to male pare, bi si že sama plačala, čene pa raje preštudiram snov sama, saj po enem letu životarjenja na zavodu za zaposlovanje nimam denarja na pretek.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu pravljicar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.