MEDica
|
Bila sem grobo izigrana Tor 31.05.2005 Ko sva se zMihaelo Mišo Margan dobili pri Treh ribnikih v Mariboru, je nisem prepoznala. Pričakovala sem hladno, preračunljivo in vzvišeno blondinko, prišlo pa je njeno nasprotje. Njena avantura Sanjska ženska se je po začetku obrnila drugače, kot smo vsi pričakovali, stvari so začele uhajati iz rok in nadzor nad dogajanjem je bil izgubljen. Zaradi nje je komercialna televizija, ki je oddajo predvajala, dosegla zelo visoko gledanost, sama pa vse skupaj občuti kot medijski atentat, ki lahko tudi negativno vpliva na njeno prihodnost. Gledalci so jo skozi svoje oči videli drugačno, kot je v resnici, in to jo je najbolj prizadelo. Zato nam je iskreno in brez skrivnosti razkrila, kakšna je sanjska ženska v resnici. Kdaj ste bili na zadnjem zmenku? Za oddajo Sanjska ženska, ha, ha. Vendar ni bil uspešen in ostali ste samski. Koliko časa že? Kar dolgo, že slabo leto. Se vam zdi, da ste zamudili največjo priložnost v življenju? Ne, to ne, ker mislim, da nikoli ne moreš vedeti, kje te čaka. Hotela sem sicer najti ljubezen po malce čudni poti, a jo prepuščam usodi. Bo že prišla jutri ali čez dve leti. Je bilo sodelovanje v Sanjski ženski vaš največji izziv doslej? Ja, res je bil. Prej si ne bi mogla misliti, da bo tako velik zalogaj. Zdaj je vsega konec. Kakšne občutke imate po končani seriji? Pozitivne, negativne? Zelo mešane. Vse se je namreč odvijalo drugače, kot sem si predstavljala. Gledalci so me skozi svoje oči videli drugačno, kot sem v resnici, in to me je prizadelo. A negativne posledice poskušam dati nekako na stran, saj je bilo tudi veliko lepega. Kaj vas je najbolj prizadelo? To, da je bilo bistvo očem prikrito. Vsi, ki me poznajo, mi govorijo, da sploh nisem takšen zmaj, kot sem bila v oddaji. Tisti, ki me ne poznajo, pa mislijo, da sem prav grozna ženska. Največji šok sem doživela po večerji z Edijem. Gledalci so lahko videli 15 minut tistega, kar se je dogajalo ves dan. Kaj pa se je v resnici dogajalo med vama? Bila sva na večerji in na nobeno moje vprašanje ni mogel odgovoriti. Skupaj sva bila ves dan, od jutra do večera. Že ko sva se usedla v avto, sem začutila, da z njim nikakor ne bo šlo. Še prosil me je, naj mu pomagam, in seveda sem mu obljubila, da bom. Dogovorila sva se, da ga bom jaz spraševala, on mi bo odgovarjal, naj se samo prepusti dogajanju, pa bova že nekako speljala vse skupaj. Prišla sva v gostilno, gospod Kristančič mu je v vinski kleti razložil, kaj naj reče, a v trenutku, ko sva se usedla za mizo, se je začelo vleči. Sedela sva tri četrt ure in vprašala sem ga že sto stvari, pa ni šlo. Ekipa mi je nenehno govorila, naj kaj naredim, a preprosto nisem vedela, kaj. Ja, kaj naj bi naredila? Bila sem tudi energijsko izčrpana. Kar vstala sem in rekla Ediju, da se čez pet minut vrnem. Vsa tresoča se sem odšla v sobo in, čeprav do takrat nisem kadila, prižgala cigareto. Pomirila sem se in se želela vrniti, a je bilo že prepozno. Sploh se nisem zavedala, kaj se je dogajalo. Ne utegneš niti razmišljati, kaj je prav in kaj ni. Mislite, da se je Edi tako vedel zaradi kamer? Ne, kamere niso vplivale na to. Lahko, da ga je premagala trema, a mislim, da je tak človek. Od devetih do sedmih sva bila skupaj, pa je bil čisto prestrašen. Saj sem mu poskušala priti naproti, pa ni več šlo. Kaj vas je prepričalo k sodelovanju v oddaji? Ko je prvič zazvonil telefon in so me vprašali, ali bi šla za sanjsko žensko, sem bila šokirana. Prosili so me, naj pridem vsaj na prvi pogovor. Vse je bilo videti odlično, zdelo se mi je, da nimam kaj izgubiti. Nova izkušnja, novi ljudje in še ljubezen, to bi bila idealna kombinacija. O. K., privolila sem, z dobrimi nameni. Zdaj se govori, da vam je šlo bolj za slavo in denar. Velikokrat so me vprašali, ali sem se tega lotila zaradi slave. V bistvu sem to vzela kot priložnost spoznati 25 fantov. Mislila sem, da bo mogoče kateri pravi. No, pa tudi zaradi zabave in novih ljudi. Nikoli pa nisem pričakovala, da bi iz dogajanja izšla kot super zvezda in da bi lahko dobila novo službo. Še manj sem se za to odločila zaradi materialnih dobrin. Na Pop TV so verjetno izjemno zadovoljni z vami, saj so na vaš račun dosegli zelo visoko gledanost. Ste bili primerno nagrajeni? Konec je bil pravi medijski atentat name. Saj ne rečem, da je bilo nalašč in da se niso trudili, a v nekem trenutku so jim stvari ušle iz rok in izgubili so kontrolo. Ta izkušnja lahko pomeni zelo negativno popotnico za mojo prihodnost. Ste bili vsaj dobro plačani? Nobenega honorarja nisem dobila, ampak so mi samo krili stroške, ki sem jih imela. Stalno sem se vozila iz Maribora in povračilo stroškov je honorar, o katerem se govori. Niso pa to milijoni, o katerih se širijo govorice. Menda vaši doma niso bili najbolj navdušeni. Sprva o tem sploh nisem smela govoriti, niti doma ne. Bila je top secret, največja skrivnost! Ko so se odločili zame – v igri so bile še tri punce – sem povedala mami. Razjokala se je in rekla, da nisem normalna. Potem sem ji razložila, da sploh ne bo tako grozno, in ko sem na družinskem sestanku razkrila še drugim, so me v bistvu podprli. Slišati je bilo čisto dobro, nobenega nezaupanja ni bilo. Bi se še enkrat spustili v to? Hm, ne, ne, ena izkušnja je bila čisto dovolj. Ko gledam nazaj, bi vse skupaj naredila drugače. Prav gotovo se ne bi pustila tako zmanipulirati, kot sem se. Po drugi strani pa sem takšna, kot sem, in udarim po mizi, če je treba. V čem je razlika med vašimi vnaprejšnjimi predstavami in resničnim dogajanjem? Ko sem gledala nemško oddajo, je bilo v njej vse prikazano lepše in nekako bolj pravljično. Tudi moški so bili čisto drugačni, sami luštni in postavni. Zakaj pa ne, sem si mislila, kaj bi se mi lahko hudega zgodilo. Po drugi strani sem se seveda vprašala, ali si tako res lahko najdem ljubezen. Pri Damirju in Nataši se je zgodilo in rekla sem si, da bo, kar bo. Ste od ekipe pričakovali več? Na začetnih pogovorih so mi dejali, da bo vse lepo. Na začetku oddaje so še stali za menoj, potem pa so jim po mojem mnenju stvari začele uhajati iz rok. Bila sem razočarana in nič več mi ni bilo jasno, kdo je na čigavi strani in kaj se je dogajalo. To me je zelo dotolklo. V tem velikem projektu nisem več imela človeka, na katerega bi se lahko z zaupanjem obrnila. Na začetku so mi rekli, ja, vse to je dobro zame. Kako je to lahko res, če me zdaj vsi grdo gledajo? Ste bili v prvi oddaji razočarani nad 25 sodelujočimi moškimi? Za nazaj je seveda lahko govoriti, a ko zdaj razmišljam, se sprašujem, kdo se sploh lahko prijavi v tako oddajo. Kakšni moški imajo toliko časa, da lahko kar tri mesece pustijo vse skupaj? Torej, kakšni moški? Nikogar ne bi rada obsojala, a nekdo, ki ima službo ali odgovornost, se ne bo tako izpostavljal. Veliko je bilo mladih fantov, ki so se želeli pokazati, kar jim je tudi uspelo. Seveda to ni profil moškega, ki bi ga imela. Se čutite nekako prevarano? Sama pri sebi sem že po prvih zmenkih vedela, kar sem intuitivno čutila. Vedela sem, kaj želim in kaj iščem. Nisem jih hotela prehitro obsojati, češ, ta je premlad ali premalo resen. Tudi Cimeta ne. Od vseh je bil najmlajši, a se mi je zdel v primerjavi z drugimi kar odrasel. A na koncu me je razočaral in se pokazal v drugačni luči, kot sem ga dojemala. V tem smislu sem bila prevarana. Kdo je koga, vi njih ali oni vas? Postaviti na eno stran 25 fantov in na drugo žensko, ki jih izloča, pomeni, da so fantje tisti, ki sem jih zavrnila in ki imajo zato prizadet ego. Kot gledalka bi tudi jaz avtomatično stopila na stran izločenih. Fantje so zato potegnili skupaj in začeli bitko nazaj. Vedno pravim, da se pravi moški, gentleman, nikoli ne bo postavil proti ženski, ki ga je zavrnila, ampak bo spoštoval njeno odločitev in šel dalje. Tu se je videlo, da so bili resnično prizadeti in užaljeni. Ste sploh kdaj po začetku oddaje verjeli, da boste spoznali pravega? Sem, a se nisem hotela prehitro odzvati, da se ne bi zgodilo to, kar se je v Sanjskem moškem, ko so vsi že po treh
|