|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali poje premalo
27.7.2009 17:18:10   
daisyb
ojla,

moj sincek je star 6 tednov..zadnjih nekaj dni ne je vec toliko kot prej. prej je pojedel vsakic cez 100ml tudi do 150ml..sedaj pa poje od 80 do 100 ml..komaj. ima 4400g. prej je pojedel od 600 do 900ml na dan.zadnje dni pa poje od 500 do 600ml. ali je to normalno...in dovolj?

ko ga hranim zgleda, kot, da je se lacen..vendar noce jesti...in se kar razjezi. ce ga dam pa na rame..kar isce cucelj. poleg dojenja mu dodajam mleko..opazila sem, da, ce ga dojim vlece..flaske pa noce. ali je mozno, da mu je moje mleko bolj vsec?

lp,

daisyb
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali poje premalo
27.7.2009 17:38:08   
Katy78
Pri nas je tudi bilo obdobje, ko je pojedel manj. Mu že ne paše toliko, pa vroče je, saj odraslim tudi ne paše vedno enaka količina hrana. Sicer pa je za orientacijo primerna kolilčina mleka od 120-180ml (povprečno 150ml) mleka na kg telesne teže na dan. Če izračunaš, potem tvoj poje dovolj - 150ml+4,4kg=več kot 600ml

Čeprav je moj v obdobju neješčnosti pojedel tudi samo po 100ml na kg telesne teže, pa ni bilo nič narobe, se je normalno redil, potem pa se je apetit vrnil Verjemi, takole majhni ne bodo stradali, ampak pojejo toliko, da so siti - seveda če le niso kaj bolani.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ali poje premalo
27.7.2009 21:11:34   
Najaa
Moja ima ravno zdaj tako obdobje. Po flaški poje zelo malo, ko jo dam na dojko pa kar vleče. Po moje je v tej vročini bolj žejna kot lačna in z mojim mlekom se odžeja.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ali poje premalo
27.7.2009 21:36:21   
daisyb
evo..enako...moj je tudi v enakem....po flaski poje zelo malo...na dojki pa bi sesal kar veliko..ma na zalost nimam dovolj mleka.

zdaj je pojedel...in ze spi....zadnje dni je zacel spuscati en obrok (tega okol 23 al polnoci) in potegne spanje do dveh al treh. problem pa je pole, ko noce takoj zaspat.

lp

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ali poje premalo
28.7.2009 8:17:45   
najnaj
pri nas je podobno. sicer že od samega začetna ni bila nek jedec, zdaj pa še manj. ima dva meseca in je začela kar spuščat en obrok ( tega okoli 22:00 ), ampak jo malo posilim,ker drugače poje malo in vse skupaj ne bi bilo dovolj. pa tudi na 3 ure ( čez dan ) kot je jedla do zdaj, noče več. zgleda,da nekako hoče zamenjat ritem. drugače pa zdaj dajam samo flaško,ker mi je zmanjkalo mlega, prej sem pa dojila in dodajala. bomo videli zdaj v posvetovalnici kako je s težo....

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ali poje premalo
28.7.2009 17:32:59   
marjetica8
tudi mi imamo iste težave! Naš user posted image  že tri tede ne je kot bi moral. Star je 3 mesece in poje le 60 - 80 ml na obrok, ma pa dnevno 6- 8 obrokov. To znese ful premalo na dan. Prej je pojedu okrog 110 na obrok in to na 3 ure - je mel nek ritem, zdej se je pa to čisto podrlo! Je pa drugače normalen - se smeji, igra in zgleda da tudi redi normalno...bomo vidli kaj bo s težo v posvetovalnici...sem se že sekirala da smo edini s tovrstnimi težavamiuser posted image !

(odgovor članu najnaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ali poje premalo
28.7.2009 22:51:18   
NINOLINA
tudi mi smo imeli težavo s hrano, star je mali 4 mesece (včeraj) še vedno na obrok je 90 na 2-3 ure. Jz sem ful komplicirala , pa mi je pedijatrinja rekla naj se umirim, ker ful pridobiva na teži več kot oni ki pijejo že 160. rodil se je 4 kg težak danes ima 7.4kg, pa kaj čmo ima pač mali želoček in ni jih za silituser posted image user posted image user posted image

lp
nin@

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ali poje premalo
29.7.2009 7:26:06   
roberta
ja, zakaj ga pa samo ne dojiš? nisi napisala, da bi imela probleme z dojenjem... če jih res nimaš, flašo takoj vrzi stran in otroka veselo na prsi. otrok ima pa vedno raje prsi kot flašo... eno je toplo, mehko in mamino, drugo pa je plastično in ne tako prijetno kot prsi. tako, da izbira verejtno ni težka.

sicer pa, če otrok ni bolan ali kaj takega, se bo sam nahranil ravno toliko, da bo zadovoljivo sit. zato se ne preveč obremenjevat s tem, koliko poje (razen seveda, če ne bi napredoval v teži). včasih jedo več, včasih manj... jaz nisem niti pri prvem, niti pri drugem nikoli tehtala karkoli sta pojedli. ko sta zajokali sem jih dala na prsi in včasih sta pojedli obe prsi, včasih samo pol ene, včasih eno celo... pač, kakorkoli sta želeli. in če sta ob enem obroku pojedli manj, sta pri naslednjem več. in če sta par dni skupaj jedli manj, sta potem naslenje dni več. otrok že ve.

poskusi no. brez flaš in brez tehtanja. boš videla kako osvobujoče je... user posted image

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Samozadovoljevanje
binyy

Ali se samozadovoljujete?

da, z roko (65%)

da, z umetnim penisom (9%)

ne (24%)

ne znam (2%)


Število vseh glasov: 238

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!