|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnica napotena na sončno upravo :(
30.5.2005 19:04:31   
pika74
Ojla punce.

Pravkar sem slišala, da je kolegica nekje spomladi zanosila in dela v šolstvu.

Ker ji že šesto (6!) leto podaljšujejo zaposlitev, jo bodo septembra poslali na sončno in bo brez službe :((:((:((.

Drugo leto bo pa septembra morala predčasno spet nazaj v službo in najbrž spet za določen čas:(.

A je to normalen postopek zaposlovanja ljudi v šolstvu:zmeden2:?

Kolikokrat ti lahko podaljšajo zaposlitev za določen čas, če ob tem izpolnjuješ vse pogoje - torej imaš ustrezno izobrazbo?

Ali lahko nosečnico pošljejo kar tako na zavod?

No, saj mogoče se mi samo pretirano smili. Samo, mislim, da ne delajo ravno prav.

Pa naj mi oprostijo vse tiste, ki so brez službe, da morim s tem vprašanjem...

Hvala in lp,

:rozica::rozica::rozica::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
30.5.2005 19:12:37   
Annny
To je nezakonito- nosečnica naj bi bila v tem času zaščitena.
Koliko takih zgodb sem prebrala tu na forumu.. ženske se pa kar pustijo.
Še enkrat bom napisala...to je NEZAKONITO.

Jaz bi na njenem mestu naredila tako štalo, da bi bilo joj!!! Obrne naj se na sindikat, na ravnatelja, prebere naj Zakon o delovnih razmerjih...možnosti je na tisoče in vse so boljše od te, da se pusti vreči na cesto:grrr::grrr::grrr::grrr:

!!!!!!Tisto, da ji podaljšujejo zaposlitev, s to situacijo nima nobene zveze- RAZEN, če so ji za to odločitev povedali PREDEN jim je povedala, da je noseča...v tem primeru ne more žal nič.

lp

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2005 19:19:39   
Pia73
Žal je temu tako.

Tudi pri nas, ki smo resna in velika firma se dogaja, da komu podaljšajo večkrat kot imajo zakonsko osnovo zato. Zraven ti dajo za podpisat en list na katerem se s tem strinjaš. Če nočeš pač ne podpišeš in končaš s službovanjem v tem podjetju.

Bolj ali manj se vsepovsod poslužujejo takih fint in srečen si lahko, če imaš urejen te zadeve.
Jaz jih hvala bogu zaenkrat imam, nikoli pa ne vem kaj me bo ali ne bo čakalo, ko pridem iz porodniške,... :zmeden2:

Zakonito pa to vsekakor ni. Samo kot sem rekla; običajno se podjetja zavarujejo,......

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2005 20:48:31   
Skabi
Reci kolegici, naj se obrne na sviz - naš sindikat. Mislim, da je za take stvari pristojna Gordana Potrata - poglej na internet. Meni je pomagala, ko so me po porodniški hoteli opehariti za dva tedna dopusta.
Žal so v šoli čedalje pogostejše zaposlitev za določen čas. EMni so dvakrat podaljšali za eno leto, najprej z izgovorom, da nimam izkušenj, nato pa nisem imela strokovnega izpita. Ko pa je prišla na šolo delovna inšpekcija, smo že naslednji dan vsi dobili pogodbe za nedoločen čas.
Veliko sreče tvoji kolegici!

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2005 21:18:17   
Gina
To je protizakonito, namreč da jo zaposljujejo že 6 let za določen čas. To nima veze zu nosečnostjo. Čeprav je tudi tista stvar, da so jo odpustili, ko so zvedeli, da je noseča, nezakonita po moje, samo to nisem čisto 100%. Torej naj gre do ravnateljice in zahteva pogodbo za nedoločen čas, sicer naj jih pa prijavi na inšpekcijo takoj, še dokler je v službi. Ko jo bodo vrgli na cesto ne vem, če ne bo prepozno. Najprej naj se obrne na SVIZ. Pa naj ne govori s tistim odvetnikom, ki je zdaj par let tam, ampak naj zahteva g. Gordano Potrata, ker je res mojster za te reči. Drugače naj pa pokliče na inšpekcijo in se že prej pozanima, če ji to lahko naredijo ali so v neskladju z zakonom. Pri nas ravnatelj tega ne upa. Eno leto lahko za dol. čas, potem pa ni šanse. Smo vsi za nedoločen. No, zdaj nas je ravno zato že preveč. :zmeden2:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.5.2005 21:29:39   
Tipi
Samo če imaš pogodbo do 31.08. Nimaš kaj. Takrat ti preteče in kaj si moraš. S tem da je bila toliko časa za določen čas je pa takole: ne smejo ti več kot dve leti podaljšati za isto delovno mesto, če te pa premakne, pa si ponovno na istem. Je pa to en velik šit. Vem jaz. Sem dala prijavo na razpisano delovno mesto (z vsemi pogoji), pa je bila sprejeta kandidatka brez strokovnega. Vem, da bi se lahko pritožila, a mi je bilo takrat veliko več do moje princese, ki je bila takrat stara štiri mesece.

lp :sloncek:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2005 22:11:05   
Gina
Pika, poglej temo: spet zaposlitev v šolstvu, tja sem prilepila pravne odgovore s SVIZ-a. Točno piše, kaj mora naredit. LP:)

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.5.2005 22:15:00   
Tipi
Gina meni nič ne najde.:zmeden:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.5.2005 22:22:36   
Gina
Tukaj:

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=42997&msg=436598&idk=101

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.5.2005 7:09:19   
pika74
Uuuuuu hvala vam punce.

Se mi je zdel, da tukaj nekaj smrdi. Samo upam, da bo punca tako odločna, da bo udarla po miz in se postavla zase:miska:.

Hvala:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

poporodna depresija
nataly33

ali ste kdaj (ali trpite) trpele za poporodno depresijo?

DA (45%)

NE (55%)

Število vseh glasov: 121

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!