cvetka.marjetka
|
Naj še jaz napišem par besed o dieti manj žri... Ni treba ravno manj jesti, ampak to kar poješ jej kakovostno hrano! Predvsem to. Leta nazaj nikoli nisem imela problemov s težo, vedno suhica (nekateri so rekli, da celo preveč). Pa sem se z manj gibanja začela redit. Potem je prišla prva nosečnost... Po prvem porodu sem izgubila nekaj kg pridoblejnih med nosečnostjo, potem pa se zredila na težo kakoršnjo sem imela, ko sem šla rodit. Noro! S pomočjo 90-dnevne diete (no, nisem prišla do konca 3-eh mesecev, ker sem prej ponovno zanosila) shujšala okoli 8-10kg. Čez celo nosečnost sem se zredila 14kg. Po porodu pa buuuum - napadi žolčnih kamnov. Ja, to boli k sto hudičev... ker dojim in mala noče flaške sem operacijo prestavila na konec spetembra, ko bomo že jedli kaj po žlički, do takrat pa sem na dieti (že od sredine marca). Najprej sem mislila, da bom ob mleko zaradi diete, ampak to v bistvu ni dieta, kjer bi jedel manj, ampak kjer paziš kaj ješ. Dieta ni kaj pretresljivega - predvsem NIČ maščob in ker ne smem tudi jajc, to pomeni NIČ sladic, tortic, čokolade, palačink z nutelo ... jogurti z 0%m.m., mleko 0,5% m.m.,... pusto, nemastno meso. Ne smem tudi svežega sadja in zelenjave, vse kuhano, ampak to pri izgubi kilogramov nima bistvenega pomena. Predvsem sem iz jedilnika črtala vse maščobe in sladki program (lahko ješ sicer med in sladkor, pa na mleku 0,5 si skuhaš kakšen puding). Deluje. Na dva načina - ni žolčnih napadov, kile so v 5ih mesecih skopnele za 25kg. Res bi šle dol v vsakem primeru, kakor je to običajno po porodu, ampak oklestila sem tudi tiste, ki so se na riti, bokih, stegnih in še kje držale že izpred prve nosečnosti. Predvsem pa je tu pomembna volja in vztrajnost - prej sem si vedno rekla - en košček čokolade me ne bo konec, pa en košček pizze, pa en košček,... vsak dan je bilo nekaj. Sedaj ni več enega koščka, ker ga potem občutim z groznimi bolečinami. Prej sem si vedno rekla, da ne zmorem. Pa sem si dokazala da lahko, le močna volja je potrebna. Tudi vam želim, da bi našle to močno voljo in oklestile kilograme. Srečno!
|