Pika Zoja
|
IZVIRNO SPOROČILO: kralj matjaž Ja, saj vem da je bilo to že neštetokrat, zato prosim za potrplejnje ;)) Naš 17m, je začel nakazovati, da ga lulat oz kakat, tako da reče lulat, kaka... Potem pa ga vprašam, če gre na kahlico oz greva v kopalnico in ga dam na kahlico in noče narediti nič. Sem ga probala dati na školjko, je bilo še slabše, je bil kar prestrašen. Zanima me, če je to sedaj že čas, da ga pač dajem na kahlico ko reče, čeprav se potem ne polula ali me samo malo zafrkava? Pred par meseci se je že parkrat pokakal in polula v kahlico. Se mi zdi, da on pove in bi lulal drugam, samo ne vem kam :))) Hvala in lep poleten dan še naprej Mi smo lani tak čas (in ob podobni starosti, sicer 3m starejši) našega brez problema odvadili od plenic. Nakazoval in povedal je enako kot opisujes, obcasno, tako da sem mu dala plenico dol, samo kr.hlace gor, pa sem ga sicer nonstop sprasevala (verjetno sem bila ze malo sitnobasta ), ce ga lulat in smo v parih dneh brez problema bili brez dnevne plenice, cez dva meseca pa tudi brez nocne (sam je izrazil zeljo, nisem forsirala, ker konec koncev je to res zgodnja starost za odvajanje od plenic). Glede kahlice - mi smo najprej kupili kahlico, pa niti slucajno ni potegnila, zato sem ga peljala v trgovino in si jo je sam izbral (seveda je izbral najdrazjo , pojoco, kraljevi sedez ), ampak je potem brez problema hodil lulat nanj, kakal je pa se nekaj casa (mislim da 14dni) hitro zjutraj v plenico, pa je tudi kar en dan rekel, da bo ''kaka'' , sem ga posadila na kahljico in je kakal. Tako da vsaka stvar potrebuje svoj cas, preko igre in z malo vztrajnosti pa je letni cas (in tudi starost) primerna. Mogoce ga za prvo lulanje in kakanje v kahlico nagradi (kaksen sladkis, tortica, igracka, kar mu je ljubo). Samo tole bi se dodala: ce vam seveda ne bo uspelo, pa se nic ne sekiraj, ker ima res se dosti casa in otroci so si precej razlicni med seboj. Eni prej, drugi kasneje. Tudi pri treh letih je cisto normalno.
< Sporočilo je popravil Pika Zoja -- 26.7.2009 19:51:36 >
|