Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Punce kako naredite boranjo? 30.5.2005 12:06:37
|
|
|
|
Taša
|
Na čebuli popražim na kose narezano sv. meso, potem dodam narezan paradižnik, kakšno papriko, korenček in očiščen str. fižol. Čisto malo zalijem da se duši do mehkega.. Vmes še posolim dodam malo popra, petršilja.... Med dušenjem malo pomokam in še malo zalijem... da nastane omaka...Na koncu v omako dodam še kakšno žličko kisle smetane...
|
|
|
|
Punce kako naredite boranjo? 30.5.2005 12:14:02
|
|
|
|
snorlax
|
Na čebuli prepražim meso, lahko svinjina, govedina, puranje meso, kurje bedrce - kar pač imaš. Meso prej nasolim + malo gorčice. Nato dodam na kocke narezan krompir, korenček, stročji fižol, cvetačo, brokoli, brstični ohrovt - pač zelenjavo, ki jo imaš pri roki. Dodam malo vegete, rožmarina, peteršilja, popra in zalijem. Pustim, da se skuha, nato posebej na rahlo prepražim malo olja in moke in zgostim (vem, ni najbolj zdravo, je pa dobro). Jaz si še potem na krožniku malo okisam z žlico kisa, tako da je taka kisla juha. Ne vem, če je to glih boranja, mi rečemo "ajmohc". Je hitro pripravljeno - kakšno urico, pa fajn je, ker namečeš noter, kar imaš pri roki. Moj bi jedel to vsak dan! Veliko uspeha pri kuhanju in užitka pri jedi!!!:):):)
|
|
|
|
Punce kako naredite boranjo? 30.5.2005 13:38:35
|
|
|
|
kimi
|
No mi jo pa kar brez mesa naredimo. Preprežaim čebulo dodatm stročji fižol zalijem z vodo potem kuham nekje na sredini kuhanja dodam korenčke in samo korenček, ker druge zelenjave ne maramo notri in potem kuham. Potem pa na olju prepražim moko dodam sladko smetano in počasi vlivam v vrelo boranijo da se zgosti in to je vsa tehnika
|
|
|
|
Punce kako naredite boranjo? 30.5.2005 13:56:21
|
|
|
|
teta beta
|
Tudi mi jo delamo brez mesa. Na kocke narežeš in daš kuhat krompir in stročji fižol (zelo dober je tudi zamrznjen od Ete v vrečkah), dodaš korenček, na olju prepražiš čebulo in jo vliješ v boranjo, na koncu narediš še podmet (voda in moka - za zgostitev). Aja, seveda še sol, rdeča paprika, poper, lovorjev list in kis, po želji še kumina, muškatni orešček ipd.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?