|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kriza
24.7.2009 14:55:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

IZVIRNO SPOROČILO: Repka

Sama si sedajle podobno zapisala kot izjava, ki si jo poudarila oz. dala v narekovaj glede splava. Ni nobene razlike, samo način je drugi.

Veliko tega sem napisalauser posted image Res ne vem, kaj misliš....

Sem ti poudarila dva stavka iz tvoje replike.

(odgovor članu mamamajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
24.7.2009 14:55:47   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Repka

Sedaj pa tako pišete, kot da bi bile velike svetnice, kjer kamnov ne bi potrebovale metati v druge. Mar se vam nikdar ne zalomi, pa čeprav v drugih vam pomembnih zadevah? Njej se je pri tej stvari, vam pa morda v kateri drugi, ki jo na forumu niste morda omenjale. Kaj boste pa tistim rekle, ko pa se le to zgodi, kljub odgovornosti in kontracepciji, sterilizaciji ipd.? Če že gremo v skrajnosti.

nisem svetnica. se mi je zalomilo, se mi bo (najverjetneje) še kdaj....zato pa sem tudi rekla, da je ne smemo obsojati, če bo naredila splav.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
24.7.2009 14:59:35   
mamamajča
rija, sem skapirala..... sam to dvoje ni isto....user posted image

Mateyka, saj zato, ker nimam pojma, kako se počuti, ji ne bom svetovala in sem napisala, da spoštujem vsakršno njeno odločitev....
In mislim, da nobena tukaj ni in ne želi biti v njeni koži, zato ji ni potrebno kar izstreliti "idi na splav!"

Zdaj se pa umikam.... kdor hoče, itak razume, kaj govorim, vsak ma svoje mnenje in prav je takouser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 53
24.7.2009 15:02:27   
rija

jaz tudi, šiht je pri koncu...

seveda ni isto....ampak če ona otroka obdrži, jaz, neplodna, ne bom imela nič otroka več kot prej.....in nič manj, če gre ona na splav.

amen.

pa pridne bodite. lepo se.ksa.jte....ne skačte v tuje postelje....user posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 54
24.7.2009 15:03:21   
eternety
Sama se boš morala odločiti, kaj boš storila. Lahko sicer prebereš raznorazne predloge drugih, toda v končni fazi boš sprejela odločitev, ki bo vplivala na tvoje življenje. Poskušaj prisluhniti svoji intuiciji in notranjem občutku, ki ti bo povedal, kaj je prav. Ljudje smo vsak dan primorani sprejemati različne odločitve in živeti s posledicami le-teh. Vso srečo!

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 55
24.7.2009 15:03:48   
Anonimen

Mateyka, saj zato, ker nimam pojma, kako se počuti, ji ne bom svetovala in sem napisala, da spoštujem vsakršno njeno odločitev....
In mislim, da nobena tukaj ni in ne želi biti v njeni koži, zato ji ni potrebno kar izstreliti "idi na splav!"

Zdaj se pa umikam.... kdor hoče, itak razume, kaj govorim, vsak ma svoje mnenje in prav je takouser posted image

Nekdo, ki poda neko situacijo in predno npr. sama zapišem kak odgovor, se poskušam postavit v situacijo takega človeka, predno odgovorim. Torej taki odgovori ali nasveti ne padejo ko strela iz jasnega izpod moje tipkovnice. Mislim pa, da avtorica že sama približno ve, kako je odločena in kaj bo na koncu storila.

Neposredna povezava do sporočila: 56
   [Brisano sporočilo]
24.7.2009 15:10:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 57
   [Brisano sporočilo]
24.7.2009 15:21:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 58
24.7.2009 15:29:00   
mamamajča
Lubica jaz posvojitve nisem omenjala. Pa ni ti treba "kričat " tukaj, saj tudi če normalno napišeš, bom razumela.
Ampak kaj sem edina, ki sem tako mnenje izrazila, da zdaj po meni pluvaš?user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 59
24.7.2009 16:10:16   
miapia
Ojojojoj... veste kaj ugotavljam odkar sem na formumu, to je pa malo časa? Da ne znate ali pa nočete brati. Potem se pa posamezniki razburjajo, ker nimajo svojih lastnih argumentov ali pa so zafrustrirani. Punca je hotela nasvet oz. mnenja, mnenje je pa osebno stališče in pogled na eno stvar, ki jo ima vsak pravico izraziti. To pa ne pomeni vsiljevati, izsiljevati, poniževati, kričati. Splav pa je res tako osebna zadeva, tako jo opredeljuje tudi zakon ali celo ustava (popravite me, če se motim), da res ni treba pisat tako zelo poniževalnimo in obsojajoče.

Zakaj je zanosila in se ni zaščitila? Ne vem, mogoče pa sta se pogovarjala še o enem otroku. Izjava, zakaj je zanosila z moškim, ki ga sploh ne pozna? Ve poznate svoje? Lahko si partner na veke vekomaj, pa zelo pozno spoznaš svojega partnerja.

Mislim, da se morate nekatere umiriti in malo na drugačen način povedati, kaj si o kakšni zadevi mislite, če seveda to sploh znate povedati na drug način. Smili se mi pa ta ženska, ki v svoji razdvojenosti bere te izjave in ne vem, če ji kaj sploh pomagajo. Tale tema ni Čvekanje v tri dni, ampak malo bolj resna. Če bi bila jaz na njenem mestu, bi od vas pričakovala kaj več kot to.

Pa brez zamere in ni bilo mišljeno za vse udeleženke te debate, da ne bo spet pomote.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

Neposredna povezava do sporočila: 60
24.7.2009 19:54:08   
luan
Zdravo.
Svetujem ti, da poslušaš svoje srceuser posted image .Prepričana sem , da sama že veš kaj boš storila.
LP

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 61
24.7.2009 22:58:08   
karmy
IZVIRNO SPOROČILO: L8803

Moja zgodba;prosim za kakšen nasvet
Po 10 letih sem se razšla s partnerjem,imava skupaj otročka.Spoznala novega partnerja,zelo kmalu zanosila in rodila.Vem, da me ima rad bolj kot me bo kdajkoli kdo še imel, pa vendar...je bolestno ljubosumen;veliko da na mnenje drugih oz kaj bodo pa zdaj govorili;po mestu se govori,da si to in to......Večino dnevov sva se samo prerekala,zaradi njegovih izpadov ljubosumja.Jaz ga imam rada, pa čeprav manj kot eno leto nazaj...Prosila sem ga , da naj si poišče strokovno pomoč;pa nič.Po letu in pol sem se odločila(čez noč), da ga zapustim,ker nočem da moji otroci (5let,6 mes) rastejo v takem.Zdaj smo en teden v svojem gnezdecu.Bivši si je poiskal pomoč.Jaz pa sem danes ugotovila,da sem zopet noseča.user posted image  Ne upam si mu povedati.Prvo minuto sem bila trdno prepričana, da bom naredila splav(brez njegove vednosti,da bi mi bilo lažje,čeprav se mi ne zdi prav,vem da ima pravico vedeti....?????),...zdaj nisem več prepričana kaj naj naredim...obdržati otroka ali ne???Sama vsega ne bom zmogla...Že zdaj imam velike finančne težave(najemnina,stroški...dobro, da imam prave prijatelje).
Ali ima kakšna 'pameten' nepristranski nasvet????Mogoče celo podobno izkušnjo in kako ste se odločile,rešile zadevo...
Prosim ne obsojate me...že tako mi je hudo...user posted image
Hvala

Jaz bi na tvojem mestu naredila splav

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 62
24.7.2009 23:09:35   
Vijoličarka

Vem, da me ima rad bolj kot me bo kdajkoli kdo še imel, pa vendar...je bolestno ljubosumen;veliko da na mnenje drugih oz kaj bodo pa zdaj govorili;po mestu se govori,da si to in to......Večino dnevov sva se samo prerekala,zaradi njegovih izpadov ljubosumja.

Ne vem zakaj ti misliš, da te ima rad. Bolestna ljubosumnost, stalni nadzor, odvisnost od 'govoric v mestu', vse to že ni ljubezen. To je samo nestabilen in nesamozavesten človek, ki svoje frustracije zdravi z željo po posedovanju. Ti si njegova lastnina, dokaz njegovega 'speha' zunanjemu svetu. Za svoje storitve, ki v resnici ne prihajajo iz srca (torej tisto, zaradi česar ti meniš, da te ima rad) hoče biti poplačan tako, da se mu popolnoma podrediš in da igraš tako vlogo, da bodo vsi v vašem mestu videli, kakšno krasno partnerko ima in mu zavidali. To je njegov cilj in uspeh. Domnevam, da njegovi znanci in 'kolegi' to vedo, zato ga še zanalašč dražijo z raznimi znanstvenofantastičnimi zgodbami. Ljudje Znajo biti taki. Možno pa je, da on v vsaki besedi in vsakem stavku vidi nekaj, česar pravzaprav ni tam. Torej je skrajno paranoičen.

Zdraviti se ni šel, ko sta bila še skupaj. Zdaj, ko si ti odšla, je takoj organiziral zdravljenje. Njegovi problemi so težki in zdravljenje bo dolgotrajno in uspeh je vprašljiv. Predvsem zato, ker on najbrž ne čuti, da bi bilo z njim v resnici kaj narobe, on pravzaprav samo dalje igra svojo vlogo, opravlja svoje storitve, da bi si spet prislužil tvojo brezpogojno vdanost in podložnost.

Ker znajo biti taki ljudje skrajno očarljivi in prepričljivi, ti pač meniš, da te ima on samo 'tako zelo rad'. In dozdeva se mi, da zdaj, ko si se v tem tednu, ko si na svojem in v miru, spočila in se ti življenje z njim ne zdi tako zelo grozno, saj je tako lepo živeti z nekom, ki te ima 'tako zelo rad'. In te malo vleče k njemu nazaj, ker 'se je šel zdraviti'. V enem tednu niti ne vem, če se da priti do zdravnika, ki ti napiše napotnico, kaj šele kaj drugega.

Dva otroka imaš in od tebe in tvoje stabilnosti je odvisno, kako bosta odraščala. Ali se boš nehala slepiti 'kako zelo te ima rad' ali boš zmogla živeti sama brez partnerja (ne vem zakaj imam občutek, da je zate na dolgi rok kakršenkoli partner boljši od nobenega) ali pa jo boš ucvrla nazaj po kratkoročno lažji poti v dolgoročen pekel, bo pokazal čas.

Tvoja nosečnost tako kmalu po porodu res kaže na to, da si bolj romantične in 'go with the flow', kot pa praktične in odgovorne narave. Ampak kar je, pač je, spremeniti se ne da. Torej je pomembno, da zdaj ravnaš odgovorno in premišljeno.

Predvsem premisli ali si tega otroka in dva, ki jih že imaš, sposobna preživeti in oskrbeti sama, brez partnerja in koliko si ga sploh želiš.

Ne imej otroka samo zato, ker tako pravijo neke moralne dogme, ker jih drugi ne morejo imeti ali celo zato, ker bi pričakovala, da bo pa drugi otrok partnerja popolnoma spremenil.

Najslabše bi bilo, da bi v imenu neke morale bila prisiljena, da se zaradi tega otroka vrneš k partnerju, ki si ga zapustila. Precej verjetno bo takoj prenehal z zdravljenjem (ki ga niti dobro začel še ni), kajti dejstvo, da boš še bolj odvisna od njega, mu bo dalo še večjo oblast in moč in rezultat bo še hujši pekel zate in za tvoje otroke. In drugič bo težje, če ne celo nemogoče oditi. In cena, ki jo bodo plačali otroci, ki bodo prisiljeni živeti v tako nezdravem okolju, zna biti strahotna.

Kakorkoli se boš odločila glede nosečnosti, dobro premisli in ko boš sprejela odločitev, bo ta prava. Četudi se ti bodo okoliščine spremenile in boš zaradi njih mislila, da bi se morala odločiti drugače, se zavedaj, da je bila v danih okoliščinah sprejeta odločitev takrat pravilna. Če se boš odločila za prekinitev, ptem ne vidim razloga, da bi zaradi neke morale, šla to praviti takemu nestabilnemu človeku, kakršen je tvoj partner, ker ti to ne bo prineslo nič dobrega. On bo to, ne glede na svoja resnična občutja, četudi si otroka sploh ne bi želel, izkoristil zato, da bi te mučil.

Želim ti veliko sreče.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 63
25.7.2009 1:26:31   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Vem, da me ima rad bolj kot me bo kdajkoli kdo še imel, pa vendar...je bolestno ljubosumen;veliko da na mnenje drugih oz kaj bodo pa zdaj govorili;po mestu se govori,da si to in to......Večino dnevov sva se samo prerekala,zaradi njegovih izpadov ljubosumja.

Ne vem zakaj ti misliš, da te ima rad. Bolestna ljubosumnost, stalni nadzor, odvisnost od 'govoric v mestu', vse to že ni ljubezen. To je samo nestabilen in nesamozavesten človek, ki svoje frustracije zdravi z željo po posedovanju. Ti si njegova lastnina, dokaz njegovega 'speha' zunanjemu svetu. Za svoje storitve, ki v resnici ne prihajajo iz srca (torej tisto, zaradi česar ti meniš, da te ima rad) hoče biti poplačan tako, da se mu popolnoma podrediš in da igraš tako vlogo, da bodo vsi v vašem mestu videli, kakšno krasno partnerko ima in mu zavidali. To je njegov cilj in uspeh. Domnevam, da njegovi znanci in 'kolegi' to vedo, zato ga še zanalašč dražijo z raznimi znanstvenofantastičnimi zgodbami. Ljudje Znajo biti taki. Možno pa je, da on v vsaki besedi in vsakem stavku vidi nekaj, česar pravzaprav ni tam. Torej je skrajno paranoičen.

Zdraviti se ni šel, ko sta bila še skupaj. Zdaj, ko si ti odšla, je takoj organiziral zdravljenje. Njegovi problemi so težki in zdravljenje bo dolgotrajno in uspeh je vprašljiv. Predvsem zato, ker on najbrž ne čuti, da bi bilo z njim v resnici kaj narobe, on pravzaprav samo dalje igra svojo vlogo, opravlja svoje storitve, da bi si spet prislužil tvojo brezpogojno vdanost in podložnost.

Ker znajo biti taki ljudje skrajno očarljivi in prepričljivi, ti pač meniš, da te ima on samo 'tako zelo rad'. In dozdeva se mi, da zdaj, ko si se v tem tednu, ko si na svojem in v miru, spočila in se ti življenje z njim ne zdi tako zelo grozno, saj je tako lepo živeti z nekom, ki te ima 'tako zelo rad'. In te malo vleče k njemu nazaj, ker 'se je šel zdraviti'. V enem tednu niti ne vem, če se da priti do zdravnika, ki ti napiše napotnico, kaj šele kaj drugega.

Dva otroka imaš in od tebe in tvoje stabilnosti je odvisno, kako bosta odraščala. Ali se boš nehala slepiti 'kako zelo te ima rad' ali boš zmogla živeti sama brez partnerja (ne vem zakaj imam občutek, da je zate na dolgi rok kakršenkoli partner boljši od nobenega) ali pa jo boš ucvrla nazaj po kratkoročno lažji poti v dolgoročen pekel, bo pokazal čas.

Tvoja nosečnost tako kmalu po porodu res kaže na to, da si bolj romantične in 'go with the flow', kot pa praktične in odgovorne narave. Ampak kar je, pač je, spremeniti se ne da. Torej je pomembno, da zdaj ravnaš odgovorno in premišljeno.

Predvsem premisli ali si tega otroka in dva, ki jih že imaš, sposobna preživeti in oskrbeti sama, brez partnerja in koliko si ga sploh želiš.

Ne imej otroka samo zato, ker tako pravijo neke moralne dogme, ker jih drugi ne morejo imeti ali celo zato, ker bi pričakovala, da bo pa drugi otrok partnerja popolnoma spremenil.

Najslabše bi bilo, da bi v imenu neke morale bila prisiljena, da se zaradi tega otroka vrneš k partnerju, ki si ga zapustila. Precej verjetno bo takoj prenehal z zdravljenjem (ki ga niti dobro začel še ni), kajti dejstvo, da boš še bolj odvisna od njega, mu bo dalo še večjo oblast in moč in rezultat bo še hujši pekel zate in za tvoje otroke. In drugič bo težje, če ne celo nemogoče oditi. In cena, ki jo bodo plačali otroci, ki bodo prisiljeni živeti v tako nezdravem okolju, zna biti strahotna.

Kakorkoli se boš odločila glede nosečnosti, dobro premisli in ko boš sprejela odločitev, bo ta prava. Četudi se ti bodo okoliščine spremenile in boš zaradi njih mislila, da bi se morala odločiti drugače, se zavedaj, da je bila v danih okoliščinah sprejeta odločitev takrat pravilna. Če se boš odločila za prekinitev, ptem ne vidim razloga, da bi zaradi neke morale, šla to praviti takemu nestabilnemu človeku, kakršen je tvoj partner, ker ti to ne bo prineslo nič dobrega. On bo to, ne glede na svoja resnična občutja, četudi si otroka sploh ne bi želel, izkoristil zato, da bi te mučil.

Želim ti veliko sreče.

vijoličarka.....vso moje spoštovanje....

če boš tudi ti kdaj napisala knjigo o odnosih, kot jo je ZINKAZI o vzgoji.....bi ti kar naslov poslala user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 25.7.2009 1:27:13 >

...vox populi...

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 64
25.7.2009 8:38:43   
SINEJA
IZVIRNO SPOROČILO: rija

mamamajča....bom pa še enkrat...

glej, jaz sem se matrala 10 let, predem sem pocartala mojega otroka.
ampak to mi ne daje pravice, da se spravljam na ljudi, ki naredijo splav. niti mi ne daje pravice do omenjenih izjav. niti zaradi tega, ker je vmes tisoče žensk opravilo splav, nisem bila nič na boljšem v mojem trudu za otroka...

načeloma nisem za splav. sem pa za SVOBODNO IZBIRO vsakega posameznika, ne da bi ga kdorkoli obsojal. in ja, tudi včasih vidim rešitev v splavu, v primerih podobnih temu, okoli katerega se je debat začela.

še bolj pa sem menja in tukaj tudi obsojam neodgovornost akterjev, ki si ob vsej tehniki, znanosti, razpoložljivosti kontracepcijskih sredstev "dovolijo" (ampak res berite v navednicah) zanositi v problematičnih situacijah.

Ne morem se bolj strinjat s teboj!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 65
26.7.2009 18:12:40   
ShopGirl
Rija, Repka in Vijoličarka ne bi mogle napisat bolje. Se popolnoma strinjam z vami.
V taki situaciji v kakršni se je znašla avtorica, si drugega kot splav ne znam predstavljati. Stroški človeka dostojnega življenja so visoki, ob dveh otrocih bistveno višji. Če si bla odgovorna do sebe in otrok ko si ga zapustila, bo mogla bit še naprej... Če se vrneš k njemu noseča, je to to - težko boš še kdaj odšla. Ne ker ne bi hotla ampak ker dejansko ne boš mogla, ne finančno ne nikakor.

(odgovor članu SINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 66
26.7.2009 19:08:17   
Splišni

Želim ti veliko sreče.

Tale nasvet po mojem res velja upoštevat, drago dekle v stiski. Tole je tako življenjsko napisano, da bolj ne bi moglo biti.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 67
27.7.2009 12:10:09   
Amoss
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

Ne razumem...kako zlahka ji predlagate splav!!! Koliko je parov, žensk ki bi naredile vse da bi imele možnost imeti otroka, pa se splav predlaga kot....??? Otrok je dar!!!! Pa če tudi je situacija takšna kot je, JE OTROK DAR!!! Če tudi je mogoče avtorici te teme, to bitje mogoče breme je lahko za nekoga ki si neskončno želi malo štručko dar.
Toliko se govori o posegih o naravo, pa o tem kako se nam narava maščuje tako in drugače...tudi splav je poseg v načrte narave. Mislite da se zaradi takšnih dejanj narava ne bo maščevala?

Zdaj je lahko moralizirat, ko pa bo čez kakšno leto tu gor iskala pomoč za preživetje, pa bodo vsi glasni češ zakaj pa si je nakopala toliko otrok, če jih ne more preživeti!Ja tak je vedno se da obsojat!

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs180.ash2/44293_1531376651554_1448894192_1366808_2554479_s.jpg

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 68
28.7.2009 14:07:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Želim ti veliko sreče.

Tale nasvet po mojem res velja upoštevat, drago dekle v stiski. Tole je tako življenjsko napisano, da bolj ne bi moglo biti.

Se podpisem.

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
29.7.2009 17:08:04   
PiaM
Jaz bi se na tvojem mestu odločila za splav, njemu ne bi rekla nič o tem,
pa mi je ravno do Pakistana kaj si drugi mislijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
29.7.2009 17:14:52   
ledenaa
meni je vseeno če greš delati splav ali ne in ti tudi ne bom govorila kaj naredi
Bom pa rekla tole:

finančna plat je manjši problem.Vse se da če hočeš.
Ja nisem imela nič,ko sem zanosila s prvim otrokom ,še komaj polnoletna sem bila,pa sem čisto vse sfolgala v parih letih
In po rojstvu 1 sina sem leto pa pol zopet zanosila
Vse se da če hočeš.
jamramo pa lahko vsi kako se ne da
Brez truda ni nič
kako se boš odločila- ne bom rekla da bo prav-hmm v tistem trenutku ti bo prav,kasneje pa več ne ,tako da temeljito premisli.
Vsaka situacija za sabo pusti " posledice"

mene finančna plat in ostale zadeve  niso prepričale za splav,ker sme vedela da mi bo otork dal motivacijo in bom zmogla vse
In res je tako

Srečno

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 71
29.7.2009 21:04:12   
ShopGirl
No jst se ne bi strinjala s tem, da je finančna plat manjši problem. Morm pa reč, svaka čast ledenaa, da je tebi uspelo premostit to...bi rekla da konc koncev ko maš enkrat otroka niti ni dileme zmorem ne zmorem. Samo tuki se ne gre za prvega ali drugega otroka (a bi - ne bi), ampak za tretjega. In a je odgovorno do drugih dveh otrok imet še tretjega, če že njiju komi preživi?
Lej jst sm zaposlena, nimam tok zelo slabe plače, pa me vseeno skrbi. Pa mava s fantom skupi čist lepo vsoto denarja - pa še vseeno. Življenje je tko drago! In zdej še ta kriza...če pogledaš kok ljudi je že brez službe, kok jih še bo. Sam poglej mal na mojedelo.com kok je ponudb za zaposlitev...katastrofa. A veš, men se zdi neodgovorno da maš še tretjega otroka v taki situaciji kot je avtorica. Vsa čast vsem mamicam, ki same vzgajajo in preživljajo otroke...men je to znanstvena fantastika.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 72
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?