|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   študenta!!!!
19.7.2009 18:42:18   
skorpionk4
pozdravljeni
sva nova člana in sva v veselem pričakovanju.
zanima naju do katerih denarnih pomoči sva kot študenta upravičena

lp
pikiec&pikica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: študenta!!!!
20.7.2009 10:25:23   
zmajaz
Pomoč ob rojstvu otroka (paket ali denar - enkratni znesek 270 eur), po porodu starševski dodatek 1 leto po cca. 190 eur mesečno in otroški dodatek (višina se določi glede na dohodke - če sta brez dohodkov, potem je najvišji OD 110 eur mesečno). Ker sta študenta sta morda upravičena še do kake štipendije, socialna pomoč pa vama ne pripada, dokler imata status študenta. Aja ša še otroški dodatek zase lahko prejemata, če sta mlajša od 26 let in še študenta - pač morata urediti, da ga dobita vidva, namesto vajini starši.

(odgovor članu skorpionk4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.7.2009 10:26:44   
zmajaz
Aja - pa še nekatere občine dajo enkratno denarno pomoč ob rojstvu otroka. Naša da recimo 200 EUR, nekatere dajo več, druge manj, nekatere pa tudi nič, tako da morata pogledati kako je konkretno v vaši občini.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.7.2009 10:35:10   
water lily
Študentsko stanovanje v domu.
Po rojstvu nadomestilo porodniške.
Štipendije oba če si bosta uredila svoje gospodinjstvo.
Otroški dodatek.
Več študentskih bonov za prehrano.
......

Pozanimajta se na:
http://www.studentskedruzine.com/

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.7.2009 19:52:08   
skorpionk4
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Študentsko stanovanje v domu.
Po rojstvu nadomestilo porodniške.
Štipendije oba če si bosta uredila svoje gospodinjstvo.
Otroški dodatek.
Več študentskih bonov za prehrano.
......

Pozanimajta se na:
http://www.studentskedruzine.com/

pozdravljeni.
naju še zanima kdaj lahko zaporosima za štipendijo. mi2 sva izvedela za nosečnost zdaj otrok pa bi naj prišel na svet okoli marca. s 1 oktobrom pa grema v drugi letnik študija, zanima naju če morama zaprosit že pred oktobrom .

lp

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.7.2009 11:08:03   
zmajaz
Zavod vsako leto najkasneje 60 dni pred začetkom šolskega leta objavi razpis za štipendije, vlogo je treba na predpisanem obrazcu oddati najkasneje do 5. oktobra (študentje - dijaki pa prej). Tule: KLIK si pa lahko prebereta pravilnik o štipendiranju.

Verjetno se vama tudi splača prijaviti lastno gospodinjstvo, ker se tako za štipendijo in otroške dodatke za vaju ne bodo upoštevali dohodki staršev, ampak samo vajini.

(odgovor članu skorpionk4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.7.2009 21:16:08   
Klemy82
Po novem zakonu lahko za republiško štipendijo zaprosiš kadarkoli med š. letom, vendar se potem tudi prejemanje le-te ustrezno skrajša. (jo prejemaš od odobritve naprej, za nazaj pa je ne dobiš.)user posted image
Obrnita se na www.svetovalnica.com -študentska svetovalnica šou v Ljubljani, imajo tudi forum za študentske družine, kjer bosta izvedela, vse, kar vaju zanima.

Jst.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.7.2009 10:33:03   
danc
tudi mi2 sva študenta v veselem pričakovanju..... sicer že kar septembra user posted image

zdaj pa takole...nevem koliko je sicer res.....
nama so rekli da bova upravičena do enkratne pomoči ob rojstvu, do štipendij, da lahko vloživa vlogo za denarno socialno pomoč (vlaga se za celo družino, to pomeni da dobi prva odrasla oseba mislim da 210eu, druga 155eu in otrok 66eu....od tega pa se odšteje starševski dodatek, ki je 188eu in pa preživnine, ki jo moraš imeti sklenjeno s svojimi starši (ti in partner)- to lahko urediš sporazumno pri notarju, drugače pa na sodišču.
zdaj pa takole, nama so rekli, da je najin otrok upravičen do otroških dodatkov, mi2 pa več ne, ker sva v zunajzakonski skupnosti, pa sva kao starša....samo mi ni jasno, če še nisva stara26let in se redno šolava....

aja pa glede tega so mi na študentski svetovalnici rekli, da se mi štejemo avtomatsko za družino, na CSD, pa mi pravijo da morava biti skupaj prijavljena.....

vglavnem verzij je več, če izveš kaj novega javi še meni user posted image

veliko sreče!

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.7.2009 15:02:37   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: danc

aja pa glede tega so mi na študentski svetovalnici rekli, da se mi štejemo avtomatsko za družino, na CSD, pa mi pravijo da morava biti skupaj prijavljena.....

vglavnem verzij je več, če izveš kaj novega javi še meni user posted image

veliko sreče!

Avtomatsko sta družina, oziroma ste družina. Če bi se pa ti hotla it lažno samohranilstvo (bolj pravilno enostarševsko družino) pa moraš tvojga tožt za preživnino. Eni CSDji pa res nimajo pojma. Prijavljena ne rabta bit skupi ne zasačasno, ne stalno ne nč. Sta izvenzakonska partnerja po rojstvu otroka, in to uradno!!!
Otroškega zase ne morta dobivat, to je tud 100%. Razen če se ni v slabem letu kej spremenil.
Vso srečo in lepo starševstvouser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu danc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.7.2009 21:09:34   
danc
ja saj, ker mi smo se pri družinskem pravu učili, da sva z rojstvom otroka avtomatsko družina, tam pa me hočejo prepričat da moram svoje prebivališče spremenit, če hočem karkoli, da se drugače štejejo dohodki mojih staršev, pa še nevem kaj vse ne...... user posted image

ja samo mi ni jasno zakaj je to: za otroški dodatek in za preživnino s strani svojih staršev so isti pogoji..... da se redno šolaš, ter starost do 26 let..... potem pa mi rečejo da mi otroški dodatki ne pripadajo zaradi zunajzakonske skupnosti, preživnina s strani staršev pa??? pol potemtakem me niti moji starši ne bi bili dolžni preživljat, to pa ostaja, samo toliko da mora država manj socialne plačat....

kaj ve kdo, koliko je minimalna preživnina, ki bi jo mogli straši plačat zame in partnerja?
mislim to je tudi butasto in imam zaradi tega same težave s starši, ker mislijo, da si nekaj zmišljujem......
kot da ti starši že tako ali tako ne dajo kolikor ti morejo, moraš met to urejeno, ti pol ves odnos pokvari neka bedna birokracija!!!
dobro drugo bi bilo, če ti ne bi nič dali, tisto pa bi pol urejalo sodišče....

saj vem da me je malo odneslo..... user posted image  

aja pa starševski dodatek je 193eu
otroški najvišji je 112eu
socialana za družino pa je nekje 452eu samo pol moraš spet odštet kar sem že prej napisala.
aja pa štipendija za dijaka osnova je zdaj 38eu za študenta pa 57eu

uživajte user posted image

< Sporočilo je popravil danc -- 31.7.2009 21:14:05 >

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?