|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vnetje sečil
18.7.2009 11:20:29   
Anonimen
pred nekaj dnevi me namreč sredi noči začelo bolet tako, da mi je bilo slabo od bolečine. v bistvu je bila bolečina podobna nekakšnemu krču in sicer približno v predelu desnega jajčnika (malo nižje). bolečina je bila močna in ni popustila dokler se nisem vstala iz postelje, vendar me je ob premikanju zopet zelo bolelo. sem 19t noseča in zaradi težav v preteklosti morda tudi malo bolj panična kot bi bilo treba. zato sem šla v bolnišnico na pregled, kjer niso na uz ugotovili nobenih težav povezanih z nosečnostjo.

vseeno sem bila sprejeta na oddelek, da bodo naredili krvne in preizkave urina. rezultati so pokazali vnetje sečil.za vsak slučaj so mi še enkrat vzeli vodo in poslali na sanford, mene pa poslali domov z antibiotiki hiconcil 500mg in z navodili naj pijem veliko tekočine.

zanima me kaj so vzroki zaradi katerih pride do vnetja sečil? premalo pijem? pa kaj pomeni izvid sanford? dobila sem namreč izvid, da je bil negativen. kaj to pomeni?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vnetje sečil
18.7.2009 11:35:05   
cupacups
KAJ JE SANFORD IN KAKŠNI SO NAČINI ODVZEMA VZORCEV ZA PREISKAVO?
Za to mikrobiološko preiskavo potrebujemo 3-5 ml urina, razen v posebnih primerih, ko ga potrebujemo več. Z metodo čistega mokrenja odvzet urin preiskujemo v laboratoriju po Sanfordu. S tem postopkom določimo število bakterij v 1ml urina. Najpogosteje jemljemo urin po metodi čistega mokrenja: po temeljitem umivanju anogenitalnega predela, prvi curek spusti bolnik v školjko, drugi curek prestrežemo v sterilno posodo, zadnji curek pa spusti spet v školjko. Sterilno posodo tesno zapremo in do prenosa v laboratorij shranimo v hladilniku, da se bakterije ne razmnožujejo naprej. Od odvzema vzorca pa do prenosa v laboratorij, ne sme preteči več kot 2uri.
Povečanje bakterij v urinu, kolikor sem jaz izbrala iz clankov:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.7.2009 11:41:48   
botrca
Razlaga kaj je sanford:

Sanford  ( Leta 1956 je Sanford vpeljal standardno bakteriološko metodo-kvantitativno urinokulturo za dokazovanje bakteriurije (prisotnost bakterij v urinu). Metoda omogoča ugotavljanje vrste in števila povzročitelja okužbe sečil v 1 ml urina ter nadaljnje  testiranje občutljivosti na antibiotike.)

Zakaj pride in kaj je vnetje sečil:

tukaj

tukaj

< Sporočilo je popravil botrca -- 18.7.2009 11:45:56 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.7.2009 12:44:00   
Sasi_M
Živjo!

Pred enim tednom sem imela identične težave, kot jih preživljaš ti (bila sem v 19. t). V bolnišnici so me zadržali tri dni na opazovanju, jemala sem hikoncil. Tudi mene je bilo malo strah, saj sem imela pogoste okužbe sečil že pred nosečnostjo, pa mi je ponavadi antibiotik pomagal takoj (v enem dnevu ali dveh), tokrat pa se je bolečina še kar vlekla.
Odgovor je predvsem počitek... pa veeeeeeliko tekočine, meni je pomagal borovničev čaj, pa še zelo okusen je v vročih poletnih dneh. (ursi čaj nosečnicam odsvetujejo).
Pri meni se je stanje povsem izboljšalo po 10ih dneh. user posted image user posted image user posted image
Za samo user posted image pa ni nobenega strahu, če je okužba pravočasno zdravljena.

Korajžno in brez panike. user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.7.2009 14:44:26   
Upsss
No, jaz sem bila v nosečnosti že 2 x zdravljena z antibiotikom Zinnat zaradi vnetja mehurja. Sedaj sem v 40. tednu nosečnosti (3 dni pred PDPjem) in sem v petek fasala spet vnetje, vsaj zdelo se mi je tako. Sem takoj šla oddat urin na ZZV (po Sanfordu), ampak je izvid danes bil negativen, k sreči.
Sem pa se v tem času nekako "zmazala" s pitjem ogromnih količin čajev, brusničnega soka (pazi: kupiti moraš tistega brez sladkorja) in uživanjem brusničnih kapsul. Zaenkrat nekak furam, čeprav je pa občutek "tam spodaj" vedno čudn.. kot da bi me mehur dražiluser posted image

Pij res ogromne količine čajev (samo ne Ursi, kot je omenila že Sasi) - jaz imam brusničnega (kaj pa drugauser posted image ) in borovničevega, pa je full ok.
K sreči grem kmalu v RImuser posted image

(odgovor članu Sasi_M)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?