Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 29.5.2005 5:48:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Lep pozdrav! Kot verjetno vsaka nosečnica sem si tudi jaz zaželela svojega dojenčka videti čimprej. Kmalu bom noseča 10 tednov, pa sem bila že dvakrat na ultrazvoku. Potem pa sem slišala za Porodnišnica v Postojni, kjer naj bi imeli 3D ultrazvok. Tudi tukaj na Ringaraji sem prebrala, da je ena nosečnica oz. mamica bila tam na 3D ultrazvoku. Poklicala sem v Postojno in jih povprašala, pa mi je gospa na telefonu rekla, da so šele zbrali denar preko dobrodelne akcije in da so šele v fazi nakupa in da naj pokličem čez kak mesec. Zdaj mi pa ni čisto jasno - tukaj, na Ringaraji, ena pravi, da je bila tam na 3D ultrazvoku, ko pa pokličem tja, ga pa nimajo... Ali katera ve iz kaj bolj zanesljivega vira - ali ga imajo ali ne? Če ga imajo, koliko stane (kot samoplačnica), kakšna je čakalna doba itd.? In če ga nimajo v Postojni - ali ga imajo kje drugje v Sloveniji? Hvala za odgovore.
|
|
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 29.5.2005 8:51:14
|
|
|
|
Gina
|
Če se ne motim imajo 3d UZ v Dravljah, tam kjer delajo tudi nuhalno. Ampak bom vprašala to prijateljico, ki ima 3d slikico, ali jo je dobila tam, ali pri svoji G, da bo informacija sigurna. Popoldne, če ne bo kakšna prej odgovorila.
|
|
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 29.5.2005 10:31:35
|
|
|
|
Nannn
|
Kerensa 100% imajo 3D UZ v Dravljah..ima ga dr.Pusenjak...baje je tudi v Slovebj Gradcu ampak nisem prepricana... LP Nannn
|
|
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 29.5.2005 11:24:23
|
|
|
|
Meceno
|
Hja , moj :love: je enkrat meni rekel, da načeloma so vsi UZ 3D le da nimajo prikazanega displeja oz da bi to pokazal . Ta v Postojni naj bi bil edini takšen UZ , se pravi da otroka vidiš direktno takšen kakršen je v resnici oz je finta samo ta , da je bolj osvetljeno in vidimo vse mišice , maščevje , poteze obraza nap.,... Vem pač samo toliko kot so govorili po radiju in so imeli tole akcijo za UZ , ki naj bi bil najboljši v Sloveniji V ( Postojni ) , za drugje po SLO , pa ne vem
|
|
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 29.5.2005 11:31:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo bili v Slovenj Gradcu. V iskalnik vtipkaj 3D UZ, pa ti bo sigurno izpisalo en kup naših čvekov o tem :bravo: Jaz pa žal nimam več telefonske številke...vem, pa, da se G nahaja v ZD Slovenj Gradec in paše pod ŠTORKLJA d.o.o. Če ti to kaj pomaga :rozica:
|
|
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 29.5.2005 11:31:34
|
|
|
|
Jančika_
|
Pušenjak je pred kratkim na svojem forumu napisal, da 3D UZ v LJ za stalno nima še nihče, ampak si ga sposojajo in se učijo delati z njim (sem poskusila najti link, pa mi ne gre:(). V SG ga tudi imajo. Grem še malo pobrskat na MON, mogoče mi rata.
|
|
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 29.5.2005 12:28:04
|
|
|
|
Anonimen
|
To so vse posti iz aprila ali starejši. Sedaj pa dr. Pušenjak dela s 3D UZ tudi v Dravljah, kjer meri nuhalno. Jaz sem bila tam prejšnji teden in mi je malo pokazal. Meritve pa še vedno opravlja z navadnim UZ. Verjetno v Dravljah tudi drugi g. že uporabljajo najnovejšo pridobitev (če so se že naučili delat z njim).
|
|
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 29.5.2005 18:57:50
|
|
|
|
Anonimen
|
In koliko stane takšen pregled oz. posnetki?
|
|
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 29.5.2005 19:00:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Pred enim mesecem je bilo v Slovenj Gradcu 10.000 SIT. Pregled traja pa cca. eno uro.
|
|
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 29.5.2005 19:33:57
|
|
|
|
bobek05
|
Jaz sem bila na 3D UZ v Slovenj Gradcu.. Pa da se ne boš preveč mučila... Štorklja d.o.o. Marija Predič Georgiev Zdravstveno varstvo žensk Partizanska pot 16 2380 Slovenj Gradec Tel: 02/882-96-12 Pregledi so ob torkih in četrtkih - če hočeš dobre posnetke pojdi do 26t, za slikce pa ni ravno najboljši :zmeden: ...
|
|
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 29.5.2005 19:37:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Caffee, jaz sem bila v bistvu na NS, zato sem dala 12.000. Ne vem pa, koliko bi stal samo pregled in ce v ta namen sploh narocajo. Bobek, slikice seveda niso nic posebnega, mogoce malo boljse, saj so 2D. V postev bi prisel posnetek.
|
|
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 29.5.2005 19:49:05
|
|
|
|
bobek05
|
Someone, Jaz imam tudi slikce v 3D - mislim, da je 1 ali 2 v mojem albumu... Je pa G rekla, da jih je težje delat, ker mora biti otroček nekaj sekund pri miru, da ga ujame, kar pa naš angelček ni ravno upošteval... Imam pa res dobre posnetke... Navadne slikce pa so res bolj slabe... (vse zamegljeno)
|
|
|
|
Tridimenzionalni ultrazvok 30.5.2005 6:55:53
|
|
|
|
Anonimen
|
O, lepo bobek. Saj jaz imam tudi eno 3D slikico sprintano, ampak je cisto majckena. Saj moj :duda: je se tudi bolj majcken :) Meni je g. razlozil, da je poanta 3D v tem, da naredi aparat slike vecih vzporednih ravnin v kratkem casu, potem pa vse skupaj zlozi v sliko. Zato mora biti :duda: pri miru. Potem pa je treba sliko obdelat, kar je vzelo kar precej časa. Je pa res lep obcutek to gledat in hvala bogu, da se tudi pri nas nabavlja malo bolj sodobna oprema. No, na 2D se tudi lepo vidi, ce gledas na monitorju, ker s pritiskom g. dela ravno to - hitro ti kaze razlicne ravnine, tako da dobis 3D efekt. Zato pa strokovnjaki pravijo, da s 3D ne morejo videti kaj dosti vec kot z navadnim. Slikice pa potem res niso najboljse, odvisno, kaj ujame.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?