sanya
|
ojla, no naj povem svojo zgodbo o hematomu... pri meni se je krvavitev pojavila v 15 tednu in to tako močna, da sem mislila da se bo vse izcedilo. Takrat so me sprejeli na gineg.oddelek in povedali, da je otrok živ, se giba vendar imam subplacentarni hematom (rana na prednji strani posteljice) velik mislim da je bil 3x5 cm. Mi je gineg. povedala da če se bo krvavitev nadaljevala, da bodo verjetno morali posredovat in odstranit. In krvavitev se je nadaljevala še naslednji dan in seveda jaz sem se pripravila na najhujše. A zgodil se je čudež in po 7 dneh v porodnišnici strogega mirovanja (le do wc-ja) in 3x dnevno spasmex ampulo sem prišla domov v upanju, da je OK. In zgodilo se je 2 dni pred božičem, točno 7 dan po vrnitvi iz porodnišnice. Ura polnoč ko me prebudi krvav izcedek.. Grem na wc, tam pa spet se samo zlije iz mene. Zbudim fanta in greva v porodnišnico, kjer ugotovijo, da imam hematom velik 2,5 x 6 cm. In zopet 3x spasmex, strogo mirovanje... tako sem preživela v porodniš. 9 dni, torej tudi novo leto in moj rojstni dan (5.1) ampak sem rekla, da če je otrok živ se je vredno žrtvovat. In 8.1 na fantov roj.dan sem prišla domov na svojo željo, saj so ugotovili, da to lahko traja do konca nosečnosti. In rjav izcedek, ki sem ga imela po krvavitvi je trajal mesec pa pol (nekje do marca) ko se je pa vse skupaj normaliziralo. Ja da pa ne pozabim omenit strogo mirovanje, ki sem ga imela nekje do 34 tedna, ko mi je gineg. povedal, da pa zdaj lahko rodim, ker se je otrok že toliko razvil, da bi preživel. In danes imam doma prelepo punčko Neli, rojeno 2 dni po roku (8.6.2009) s 3290 g in 51 cm. No ja je pa po moji logiki ta hematom povzročil, da sem imela nujen carski rez, kajti sem zelo krvavela pri porodu... in na odpustnici sem prebrala, da je razlog bila prehitro odluščena posteljica. Torej posteljica je šla prej ven kot pa otrok. Je pa vse šlo tako hitro, da še zdaj ne morem verjeti. Zjutraj ob 5:15 uri krvav izcedek, ob pol 6 začelo špikanje v jajčnikih, ob 6 uri je bilo na 5 minut, ko sem ugotovila da je to to. In gremo v porodnišnico direkt v porodno. Ob pol 8 sem še govorila z mamo po tel., da imam popadke na 2 minuti in da ni hudo (mama zelo panična ) ob 8:08 pa sem že rodila zdravo punčko. In to je to. Tako, da ni nujno da hematom pomeni kaj groznega. Potrebno je samo verjeti, da bo vse OK. Meni je to dajalo moč... jaz sem verjela in verjela da bo vse OK in tako je tudi bilo.
|