malania
|
IZVIRNO SPOROČILO: honey No, okrog doma (kjer sem živela prej) se je pa pred leti potepala muca, ki je bila breja. Nakar je imela mladičke na sosedovi delavnici. Jaz sem ji nosila gor mleko in hrano (seveda takrat, ko nje ni bilo blizu, ker je bila čisto podivjana). Nakar kar naenkrat muca z mladički izgine, nam pa v drvarnici nekaj mijavka. S sestro sva mačkona majhnega komaj ujele, ker je bil (normalno) tudi mali lump čisto divji. No, ugotovili smo, da je lumpa . Je bila pa tako majhna, da je komaj sama jedla. V glavnem - v zahvalo za to, ker sem jo hodila hranit več kot 1 mesec, smo dobili njenega mladička. Ker nihče drug mačkonke ni mogel spravit v drvarnico, kot mamica sama. No in od tega je zdaj že 21 let, pa je naša mačkonka še zelo vitalna stara gospa . Ravno zadnjič sem jo gledala, sem spraševala mami, kaj ima po ušesih neke hraste. Pa je rekla, da nič čudnega, ker se vsak teden 2x stepe Tako da - če si mucka nesla v zavetišče, bodo poskrbeli zanj, mamica se bo pa tudi kmalu sprijaznila s tem, da mladička ni. Mogoče pa ne bi bilo slabo, da poskusite ujeti še muco in jo odnesti v zavetišče, da bosta skupaj Vaša muca ima pa častitljivo starost, lepo slišat. Večja muca pa ni pustila, da pridem blizu ko sem jo videla... danes pa je nisem več videla. Sem pa v okolici nalepila slike mucke ter tel. št. zavetišča, kamor smo jo odnesli, če je mogoče komu ušla in se izgubila Moram pa povedati, da niti dober dan ni bila pri nas in sem se tako navezala nanjo Ko bi lahko, bi jo šla kar nazaj iskat.