TIBIDABO
|
V NM porodnišnici sem rodila letos v začetku oktobra in moram napisati same pohvale . Sam porod, ki je bil moj prvi, je bil nekaj zelo lepega, vodili sta ga babici Verida in Metka. Ker sem bila prva porodnem bloku tisti dan, sta se mi lahko obe natančno posvetili in upoštevali moje želje. Prišla sem s popadki na 5 min, po sprejemu (babica Tanja) in CTGju o se nekoliko umirili,logično, saj sem ležala in so bili nekje na 7-10 min. Po pregledu zdravnika (odprta 4 cm) in jutranji smeni, pa me je prevezla babica Verida. Ponudila mi je klistir, naj se sama odločim, pa sem ga z veseljem sprejela, čeprav sem že doma dvakrat letela na wc, pa nisem bila prepričana, da sm spucana Mi je pa klistir pomagal, da so se popadki zgostili, sem se pa tidi odločila za sprehajanje po hodniku, kar je še pospešilo dogajanaj. Me je dr. Pišek zarad tega ful pohvalil, da sm šetala gor in dol....ker sm se lepo odpirala (do 6 cm) ... itak, gravitacija je delala svoje. No, ko me je babica pregledala, je bila glavica tako nizko,da smo se odločili, da prederemo plodove ovoje in da plodovnica steče sama ven. Od takrat naprej se je vse tako noro pospešilo. Nisem imela epiduralne, sem pa vzela injekcijo Dolantina in sem se po njej počutila rahlo omotično, sproščeno. Zato sem imela tudi malce težave, da sem začela ob iztisu pravilno dihat in pritiskat. No, pa se je dalo vse normalno opravit, najboljši občutek pa je bil , ko telesce spolzi ven . Zelo lepo so me potem oskrbele, sem se malček raztrgala, da me je moral G zašit, sem dobila 3 šive, pa hvala bogu niso potem nič boleli, na oddelku nisem potem vzela nobenega tableta. Tako da same pohvale babicam!!! Rodit grem pa takoj še enkrat! Na oddelku pa so zame tudi lepo poskrbeli. Sestre so bile zelo prijazne, pomagale so z nasveti in res sem se počutila zelo dobro. Vsemm puncam,ki boste rodile, svetujem, da ste ve prijazne, kadar potrebujete sestro in kakšen nasvet.Vedno se jim zahvalite za prijaznost, kajti kot vedno, lepa beseda, lepo mesto najde. V treh dneh bivanja sem videla, da imajo ogromno dela, sploh,ker nas je zelo veliko rojevalo in vsaka frišna mamica ima kakšno vprašanje. Resnično so včasih močno obremenjene,ker jih je malo, zato tudi vaša prijaznost ne bo odveč.
|