Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mkbk Javljam se spet pomojem že tretjič -še vedno imamo težave s spanjem in ob čakanju, da bo minilo poskušam narest kej, če bi slučajno delovalo. V glavnem. Moj sine je zdaj star že 10 m (korigirano 9)in se ponoči še vedno prebuja 4-10krat. Za zaspat kar gre, potem se pa začne po kakih dveh urah spanja. Najprej se začne preobračat, malo jamrat, to ponavadi še v miže in potem še tult, če nisem dovolj hitra. Do sedaj je bilo noči, ko je spal v kosu 4 ali pet ur manj kot za en teden (v desetih mesecih, pomisli). Spi podnevi dvakrat po 2 uri in eno uro, ter ponoči od 21 do zjutraj 8 (približno) In me zanima, ali ve svoje otroke, ko se zbudijo ponoči vzamete iz posteljice. Jaz namreč ga in čakam toliko , da se pomiri in ga nato odložim nazaj ko zaspi. To včasih traja tudi 10 -30 min. SAmo duda pa ne zaleže. Ga je treba vedno dvignt.V naročju se včasih tudi ihta in zvija, preden nazaj zaspi. Ponoči mu dajem vodo. Nisem ga pa še probala pustit ali pa samo božat, ker mi srce ni dalo, samo zdaj sva pa že oba z možem čisto fertik, nujno rabim vsaj KAK NASVET, kako vi ponoči ravnate. In kako naj mu potem dam flašo vode, če ga ne dvignem.... VSAKA IDEJA JE VEČ KOT DOBRODOŠLA!!!!!!!!! Sem brala že spodnje debate, pa se mi zdi pr nas vseen mal drugače. Namreč za zaspat ni problema, mamo rutini, kadar pa je problem, ga pa vzameš v naročje in že v nekaj min spi. jaz ga z veseljem vzamem tudi k sebi v posteljo, če bi boljše spal, ampak ponoči ko se zbuja in se obrača in tuli isto počne tudi v moji postelji. Sedaj pa je postalo še hujše in ga niti dol odložit več nemorem ko mi na rokah zaspi, ker se zbudi in ponovno tuli (ta je najnovejša zadnje dva dni - mu rastejo zobki in je imel vročino, je bil bolanček, zato je bil tudi non stop po naročju. Samo danes je pa zdravje že ok. Da opišem. Prejle ga dam spat, zaspal skoraj sam od sebe, malo se je pogovarjal, malo pojokcal, jaz prišla 2x v sobo, ga nisem dvignila in se nato zbudi čez pol ure z jokom, bilo je očitno, da je še zaspan (popoldanski spanec). Zato sem ga vzela iz posteljice in ga hotela uspavati, ker je bil še čisto zaliman, oči so se mu kar zapirale. Potem pa se je še naprej drl v naročju. Čez par min se umiri, zaspi in vstanem, da bi ga dala v posteljco, se spet predrami in začne tulit in se zvijat, no potem ga stoje uspavam, malo tresem, mi spet nazaj kinkne, ko ga hočem dati v posteljico pa čista histerija. Moje mnenje: 1. Najprej se začne preobračat, malo jamrat, to ponavadi še v miže in potem še tult, če nisem dovolj hitra - s tem otroka učiš, da ko bo se samo malo zajokal, da takoj prileti mama. Napaka! Nauči ga, da se mora sam naučiti zaspati nazaja. Kako? Ne rabiš, za vsak stokec skakati k njemu. Vedno ga pustiš malo dlje, da potarna. Nekateri dojenčki jokajo, ko sanjajo. In če ga takrat vzameš v naročje, ga do konca prebudiš in ga spet učiš, kako te lahko izsili za pozornost. 2. In me zanima, ali ve svoje otroke, ko se zbudijo ponoči vzamete iz posteljice. - 1. otroka sem jemala iz postelje in je bil isti hudič kot s tvojim otrokom. Pri 2. otroku sem pa končno upoštevala mnenja drugih mamic in ga že od začetka učila, da je postelja za spanje, zaspanje in ponovno uspavanje. Torej, ko se zbudi, sem ga malo pustila, ponavadi je s cmokanja in stokanja, par krat še zajokal 2. otrok, potem pa zaspal. Če ni zaspal, sem ga pa pobožala, polubčkala in kaj zapela, da je zaspal. Če to ni vžgalo sem ga vzela iz postelje, ga potolažila, ampka res par sekund, poljubila in še budnega odložila v posteljo. Nikolu nisem 2. otroka uspavala v naročju, pa sem dolgo dojila. Otrok se mora naučiti sam zaspati. Otrok rabi svoj ritual, kaj početi v postelji do takrat, ko zaspi. Daj mu ninico, pleničko, igračko... s katero se bo poskusil zamotiti, do spanja. Pot od uspavanja pri mamici in do tega, da se nauči sam uspavati zana biti dolga in tudi peklenska, ampak se splača. Samo vztrajna moraš biti. Sploh ponoči se ti potem kasneje, ko otrok ve sam zaspati, obrestujejo. 3. Kaj pa alergije pri vas, ali kakšna laktozna intoleranca? Pri nas so otroku šele pri 3. letih ugotovili., da ne spi tudi zaradi intolerance na laktozo. Imel je enostavno takšne krče, da so ga le-ti zbudili. Spomnim se da je spal in jokal-kričal od bolečin. Tako, da sem ga mogla večkrat prav zbuditi z lučjo in previjanjem, da sem ga lahko pomirila. Kaj pa če bi mu probala kakšna 3 tedne dajat riževo mleko in izdelke na riževi osnovi? Torej izdelkih brez laktoze. Izogiba se naj sirom, jogurtom, mleku, maslu, margarini.... torej vse, kar je iz mleka, mleka v prahu. Tudi tem izdelkom, kjer piše, da so brez laktoze, saj vsebujejo še vedno delček laktoze. manj kot 3 tedenska dieta ne o uspešna, saj zna 1x zaužita laktoza do teden dni povzročati težave in krče. Nam je pomagalo. Mi končno spimo cele noči.