blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: wonderland Lepo bi vas prosila za vase mnenje. Sem namrec v hudi dilemi, kam naj dam svojega fantka. v vrtec mi ga ni najbolj za dati, ker so velike skupine, vecja moznost za bolezen in ne vem kako se kaj vzgojiteljice ukvarjajo z 11m starimi otrocki. skrbi me kako jejo, kako spijo, najbolj pa me skrbi, kako grejo ven, ce se ne hodijo. nazadnje sem jih videla sedeti na mokri travi... nasli smo eno privat gospo, ki pazi 4 otrocke (13m, 12m in 2 leti ter nas 11m). stanuje v bloku, 2 nadstropje. gospa je zelo prijetna, vendar imam pomislek glede hrane...ne vem kako ji uspe pazit otroke, pripravit zajtrk, malico in kosilo. res ne vem kaj je boljse in bi bila zelo vesela vasih izkusenj. hvala. Ko sem tole prebrala, sem dobila vtis, da preveč kompliciraš. Tudi v vrtcu imajo normativ in to je 12 otrok v jaslih, pa dve sta tovarišici. Lačni niso, preoblečeni so, ven grejo po zmožnostih. In učijo se veliko stvari. Od sedenja na malih stolčkih, pa odvajanjeod pleničk, pa samostojno hranjenje, pa še veliko pesmic, plešejo,... Mi smo našega dali v jasli po končani porodniški. Itak nismo imeli druge izbire, ker nimamo starih staršev v bližini in tudi privat vastvo, bi nam prišlo predrago. Je pa vprašanje kakšne vrtce imate. Naš naprimer je zlata vreden. Smo na vasi, so samo tri skupine. En od teh je jaslična in se imajo prav lepo. Naš in še ena punčka, nista hodila ob uvajanju in prve tri mesece, ko sta šla v jasli, pa so se vseeno lepo znašli in ju pocartali, tako, da sem zadovoljna. veliko se ukvarjajo z njimi in vsake toliko pride domov, ko si brunda kako pesmico iz vrtca. Če imaš možnost je tudi privat varstvo ok, ma ne vem kako pa gre ta gospa z njimi ven, če živi v bloku, pa itak je nemogoče it ven z njimi, ker so vsi majhni. Meni to ni več neko privat varstvo, če poleg mojega malega otroka , nekdo čuva še tri majhne, da ne more niti z njimi ven. Meni je zelo pomembno, da grejo ven. naši jaslični so pač šli na dvorišče. Po potrebi soimeli tudi voziček, za tiste, ki ne hodijo, ker sem ga jaz nesla, ker imam enega še od ta starejšega, če ne so pa pač dali nekaj na tla, zunaj, da sta tamala, ki ne hodita, bila na zraku. Meni privat varstvo pomeni max 2 otroka, pa ne dva dojenčka, vsaj ened, da lahko ež sam jodi, če se gre na sprehod, če ne to ni več zame neko privat varstvo. Samo moje menje. Aja pa še to. Je tudi vprašanje, koliko se ukvarja z njimi gospa iz privat varstva. Imam sorodnico, ki čuva otroke privat in nikoli ne vzame več kot dva, tako, da gre vsak dan z njimi ven, da ju vsesorte nauči, da jih odvadi od plenic, da rišejo, se igrajo s kockami, ona pa z njmi.
< Sporočilo je popravil blaža -- 11.7.2009 9:26:45 >