|
RE: Naša 2,2 leti stara frajla nas zafrkava z... 6.7.2009 19:28:13
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: jaša2 Pozdravljene, naj najprej povem, da ne pretiravam z nekimi strogimi pravili in vem, da je naša mala stara komaj 2 leti in 2 meseca, ampak vseeno... ...zadnji teden nas (predvsem mene, ker sem večino časa sama z njo) zafrkava s tem, da preprosto ne odgovori, ko jo kaj vprašam in me gleda kot tele v nova vrata, kar me seveda razjezi vnulo! Primer: jema čokolino, pa ji moram počasi že jaz dajat - kar je znak, da bo počasi sita, potem pa ne odpre več ust, pa jo vprašam, kaj zdaj, a ne bo več jedla, al kaj? pa je tiho... pa jo vprašam še enkrat - pa me gleda v oči, čisto reso, pa še vedno tiho... pa si mislim, dobro, tej si se pa že najedla in jo hočem vzet iz stolčka - tej pa začne mahat z rokami in jokat. pa si mislim, da bi pač še rada jedla... ampak ne - ista zgodba kot prej. pol me pa dvigne, jo vzamen ven in jo pustim pri miru, da izjoče svojo ipiko in trmo ... pol pa hodi za mano, se mi žuli... v glavnem, vsaki dan imava enkrat to na sporedu! da si je več skorajda ne upam kaj vprašat, ker ne vem, al me bo spet dvignla do plafona!! vem, da je še mala, ampak mislim da ne preveč pričakujem, če si mislim, da bi pač morala nekako vedet, da je lepo, če se odgovori, če te kdo kaj vpraša. je namreč zelo bistra, in ve, da se reče PROSIM, HVALA, ADIJO...vse že govori, odgovarja na raznorazna vprašanja... Nekako iz principa al kaj jaz vem, me pa zafrkava in ne odgovori - take banalne stvari (če bo še jedla, če je žejna,...). Pa saj vem, da imajo pač svoje finte, ampak...jooj! Povejte mi prosim, a se vam je dogajalo podobno? In kako ravnat? a kako te bo zrihtala. Ti si mama in ona je otrok. čeprav bi to lahko rekla tudi sama sebi večkrat, ker je lažje rečt, kot nardit. ja moj ta starejši je bil tak in ta mali je še hujši. enostavno ga ignoriram in pustim, da gre mimo. In dosti manj mi para živce, ker ima podobne fore kot jih je imel ta starejši. Nas poštudirajo in pol nas gnjavijo.
|