|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naša 2,2 leti stara frajla nas zafrkava z NEo...
6.7.2009 19:19:44   
jaša2
Pozdravljene,

naj najprej povem, da ne pretiravam z nekimi strogimi pravili in vem, da je naša mala stara komaj 2 leti in 2 meseca, ampak vseeno...

...zadnji teden nas (predvsem mene, ker sem večino časa sama z njo) zafrkava s tem, da preprosto ne odgovori, ko jo kaj vprašam in me gleda kot tele v nova vrata, kar me seveda razjezi vnulo! user posted image   Primer: jema čokolino, pa ji moram počasi že jaz dajat - kar je znak, da bo počasi sita, potem pa ne odpre več ust, pa jo vprašam, kaj zdaj, a ne bo več jedla, al kaj? pa je tiho... pa jo vprašam še enkrat - pa me gleda v oči, čisto reso, pa še vedno tiho... pa si mislim, dobro, tej si se pa že najedla in jo hočem vzet iz stolčka - tej pa začne mahat z rokami in jokat. pa si mislim, da bi pač še rada jedla... ampak ne - ista zgodba kot prej. pol me pa dvigne, jo vzamen ven in jo pustim pri miru, da izjoče svojo ipiko in trmouser posted image ... pol pa hodi za mano, se mi žuli...

v glavnem, vsaki dan imava enkrat to na sporedu! da si je več skorajda ne upam kaj vprašat, ker ne vem, al me bo spet dvignla do plafona!! vem, da je še mala, ampak mislim da ne preveč pričakujem, če si mislim, da bi pač morala nekako vedet, da je lepo, če se odgovori, če te kdo kaj vpraša. je namreč zelo bistra, in ve, da se reče PROSIM, HVALA, ADIJO...vse že govori, odgovarja na raznorazna vprašanja... Nekako iz principa al kaj jaz vem, me pa zafrkava in ne odgovori - take banalne stvari (če bo še jedla, če je žejna,...).

Pa saj vem, da imajo pač svoje finte, ampak...jooj! Povejte mi prosim, a se vam je dogajalo podobno? In kako ravnat?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naša 2,2 leti stara frajla nas zafrkava z...
6.7.2009 19:28:13   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: jaša2

Pozdravljene,

naj najprej povem, da ne pretiravam z nekimi strogimi pravili in vem, da je naša mala stara komaj 2 leti in 2 meseca, ampak vseeno...

...zadnji teden nas (predvsem mene, ker sem večino časa sama z njo) zafrkava s tem, da preprosto ne odgovori, ko jo kaj vprašam in me gleda kot tele v nova vrata, kar me seveda razjezi vnulo! user posted image   Primer: jema čokolino, pa ji moram počasi že jaz dajat - kar je znak, da bo počasi sita, potem pa ne odpre več ust, pa jo vprašam, kaj zdaj, a ne bo več jedla, al kaj? pa je tiho... pa jo vprašam še enkrat - pa me gleda v oči, čisto reso, pa še vedno tiho... pa si mislim, dobro, tej si se pa že najedla in jo hočem vzet iz stolčka - tej pa začne mahat z rokami in jokat. pa si mislim, da bi pač še rada jedla... ampak ne - ista zgodba kot prej. pol me pa dvigne, jo vzamen ven in jo pustim pri miru, da izjoče svojo ipiko in trmouser posted image ... pol pa hodi za mano, se mi žuli...

v glavnem, vsaki dan imava enkrat to na sporedu! da si je več skorajda ne upam kaj vprašat, ker ne vem, al me bo spet dvignla do plafona!! vem, da je še mala, ampak mislim da ne preveč pričakujem, če si mislim, da bi pač morala nekako vedet, da je lepo, če se odgovori, če te kdo kaj vpraša. je namreč zelo bistra, in ve, da se reče PROSIM, HVALA, ADIJO...vse že govori, odgovarja na raznorazna vprašanja... Nekako iz principa al kaj jaz vem, me pa zafrkava in ne odgovori - take banalne stvari (če bo še jedla, če je žejna,...).

Pa saj vem, da imajo pač svoje finte, ampak...jooj! Povejte mi prosim, a se vam je dogajalo podobno? In kako ravnat?

a kako te bo zrihtala. Ti si mama in ona je otrok. čeprav bi to lahko rekla tudi sama sebi večkrat, ker je lažje rečt, kot nardit.
ja moj ta starejši je bil tak in ta mali je še hujši.user posted image

enostavno ga ignoriram in pustim, da gre mimo.user posted image In dosti manj mi para živce, ker ima podobne fore kot jih je imel ta starejši.user posted image

Nas poštudirajo in pol nas gnjavijo.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.7.2009 19:43:31   
Ajda A
JAz bi pa tako rekla: ni stara ŠELE  2,2 leti ampak ŽE 2,2 leti in dobro ve da če se jo nekaj vpraša da mora odgovorit in če ne odgovori da dobi eno super reakcijo od mami. Ma tako nas pogruntajo da je kr hudo. Tudi to bo minilo, vem pa da te razkuri tudi mene bi.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.7.2009 21:06:20   
Najaa
Jaz v takih situacijah skoraj da začnem štet do 100! user posted image Ker najboljše je, da ostaneš hladnokrvna in ne daješ vtisa, da te bo iz tira vrgla! Jaz jo enostavno ignoriram, če me npr. 2x zapovrstjo takole zezne. Imeti pa moraš seveda trdne živce! user posted image

(odgovor članu Ajda A)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.7.2009 22:50:02   
jaša2
IZVIRNO SPOROČILO: Ajda A

JAz bi pa tako rekla: ni stara ŠELE  2,2 leti ampak ŽE 2,2 leti in dobro ve da če se jo nekaj vpraša da mora odgovorit in če ne odgovori da dobi eno super reakcijo od mami. Ma tako nas pogruntajo da je kr hudo. Tudi to bo minilo, vem pa da te razkuri tudi mene bi.

Najlepša hvala za te besede!!!! Kr sn že res mislila, da sn sama tak blesava, da od enga 2-letnika pričakujem preveč!! Res , tak te znajo mali zmešat, da ti včasih kr malo zameglijo presojo. No ja, bo že... Se ne bom dala!! Tolk mamic je že to dalo skoz, bomo pa še me!user posted image

(odgovor članu Ajda A)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2009 22:51:29   
liliana
Jaz se v takih primerih ne obremenjujem preveč......če pač vem, da je sita je ne sprašujem, če je sita in če bo še jedla......če vidim, da ne je več, odnesem krožnik.....če hoče še, ji ga dam nazaj in jo pustim samo s krožnikom.....prav tako je ne sprašujem, če je žejna, ker pove že sama, da je žejna....stara pa je toliko kot tvoja.....

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.7.2009 22:53:04   
Solero
Jo daš na ignore, delaš dalje svoje delo, si poješ melodijo z radija, pokličeš koga po telefonu, nameniš svojo prijaznost bratcu, sestrici, mački, ribici...in ko vidiš, da se je umirila, ji lepo poveš, da je tako obnašanje zate nesprejemljivo in z njim ne bo popolnoma nič dosegla. Bodi kratka in jedrnata, ter pojdi potem spet k svojemu delu naproti.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.7.2009 22:55:36   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Ajda A

Jaz pa ne razumem tega zakaj je potrebno 2 letnega otroka vsaj petkrat vprašati, če bo še jedel, čeprav vidimo, da ne je več.....a zgolj zato, ker je pustil dva koščka mesa na krožniku in bi po moji presoji moral krožnik izprazniti......user posted image

(odgovor članu Ajda A)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.7.2009 7:27:34   
Ajda A
Tukaj pri mojem odgovoru se ni šlo glede tega ali je otrok pojedel ali ne,ampak zato da če se ga nekaj vpraša točno ve da mora odgovoriti, in da če ti ne pač dobi reakcijo. 

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.7.2009 9:49:05   
jaša2
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Jaz se v takih primerih ne obremenjujem preveč......če pač vem, da je sita je ne sprašujem, če je sita in če bo še jedla......če vidim, da ne je več, odnesem krožnik.....če hoče še, ji ga dam nazaj in jo pustim samo s krožnikom.....prav tako je ne sprašujem, če je žejna, ker pove že sama, da je žejna....stara pa je toliko kot tvoja.....

pa dobro - dala sem samo primer, kjer se začne tako obnašat in trmarit. saj tud sama po dveh letih materinstva vem, kdaj približno bo že sita, tud sama mi pove, če bo žejna... dala sem pač en primer, ko mi ne odgovori in mislim, da bi mi tudi v tem primeru (ko jema) mogla odgovoriti, če jo že vprašam. Namreč, si ne želim - pa mislim, da ve tud ne, da se taka scena zgodi v kaki restavraciji na kosilu, ko se odloči, da bo zafrkavala. Mislim, da pri teh letih res že mora vedet, da se pač odgovori - primer s hrano sem dala pač kr tak, kr je pač glih tisti dan blo tak. je pa milijon drugih stvari, ko otroka kaj vprašaš, pa bi mogo odgovorit. če pa je vam vseeno, če vam odgovori al ne...pol ste pa dobre, no.

< Sporočilo je popravil jaša2 -- 7.7.2009 9:50:49 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.7.2009 13:24:36   
mamamajča
Jaz mislim, da se preveč obremenjuješ- otrok pri dveh letih ne bo lačen. Zato mislim, da ti je niti ni treba hraniti, ker se je sposobna najesti sama. In ko bo lačna, bo povedala.
Če jo vprašaš, če bo še in ne odgovori, potem pač več ne bo. Če se to zgodi v restavraciji, narediš isto kot doma.
Sploh pa ignoriraj- če mala vidi, da ji posvečaš pozornost, ko te zafrkava, te bo zafrkavala še bolj?
Zakaj?
Ker starši nezavedno posvečamo pozornost otrokom, ko so nemogoči poredni. Si vzamemo čas, jih kregamo, razglabljamo o problemu.
Ko se pa nekje pridno igrajo, pa me v miru kuhamo, pospravljamo, tu in tam jih pogledamo, če je vse v redu....
Kaj smo jih naučile? Da pridemo k njim takrat, ko kaj ušpičijo.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.7.2009 13:28:24   
zvesta
Mogoče je pa sita tega, da jo ves čas nekaj sprašuješ... In je to njen način odpora.

Drugače pa jaz iz mojega tudi ne zvlečem nič. Tu pa tam pokima, odkima... Na vprašanja, kaj so počeli v vrtcu, kaj so jedli ipd. mi pa ne trza. Dobim nazaj tišino.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.