dory
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 Liljana, poglej v brskalnik, na RR je blo ze nekaj debat na to temo, zadnja je bla TALE kjer sem ze napisala nekaj linkov, kjer so t.i. tamplates CV, mas res vse oblike CV-jev. Poglej si tudi TOLE, malo starejsi post a vseeno koristni napotki. IZVIRNO SPOROČILO: urška jaz imam CV vedno enak. Tegale zgoraj ne podpiram, ker je vsako delo specificno in glede na delovno mesto, za katero se prijavljas, oblikujes svoj CV. Ce posiljas ponudbe "na slepo", potrebujes res t.i. genericen CV, tam pac izpostavis svoje najbolj pomembne izkusnje, predvsem pa t.i. transfarable skills, torej stvari,ki si se jih naucila v eni sluzbi, pa ti lahko pridejo prav tudi v drugi. Vsekakor se je treba prikazat kot najboljsi kandidat za to KONKRETNO delovno mesto in to z genericnim CV-jem ne mores. Jaz za vsako delovno mesto napisem malo drugacen CV; ja, je zelo veliko dela. Moram omenit, da ne vem cisto natancno kako stvari potekajo v Sloveniji, kaj kadrovniki iscejo. Zal ni nikjer resnicno pravih centrov, kjer te tega naucijo. Mene so zdaj v UK, kjer se poudarjajo vescine kot: komunikacija, uspesno delo v stresnih situacijah, delo v skupini, vodstvene izkusnje, izkusnje v raziskovanju in znanje jezikov, analiticne sposobnosti. Ce hoces navodila, kaj sodi v res dober CV in kaj ne, poglej v google: How to write a good CV; mas ogromno zadetkov in veliko primerov, s komentarji. Dva, tri linke sem pa sama pripopala ze prej, v povezavi, ki jo imas zgoraj. Vsako prijavo spremlja do ene strani dolg dopis, CV pa naj ne presega dveh strani. Tudi nastevanje, brez opisovanja, je sprejemljivo, vazno je, da je CV cim bolj razviden in da se takoj vidi, kaj je tisto, kar TI nudis delodajalcu. jaz se pa s temle strinjam...razen, če se prijavljaš zgolj na delovno mesto iste vrste... sama pišem življenjepis tako,da ga pač priredim...upoštevam obstoječe izkušnje in znanja, le izpostavim bistvo, ki je pomembno za zasedbo tistega delovnega mesta, na katerega se prijavljam...ker se nobenemu ne da brat litanij, vsak prebere bistvo...in če ga ne zadaneš, prošnja roma vemo kam... sama imam spremno pismo, kratko in jedrnato, prilagojeno zahtevanim kriterijim...seveda, če imam za to primerne izkušnje...in pa cv v tabelarni obliki...če želijo še angleško in nemško verzijo...to je to...
< Sporočilo je popravil dory -- 9.7.2009 14:48:13 >
|