|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prošnja za službo in življenjepis
6.7.2009 13:35:04   
liljana
Pozdravljeni,
ima morda katera kakšen primer dobre prošnje in dobro oblikovanega življenjepisa? Vidim, da nihče tega ne piše več tako, kot smo se učili (še stara šolauser posted image ), ampak je treba pokazati kar nekaj kreativnosti. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prošnja za službo in življenjepis
6.7.2009 14:57:14   
Naty*Taja
Poglej si recimo na mojedelo.com kako izgleda elektronska oblika. se pa zdaj bolj pišejo ponudbe, kot prošnje.

MONTIGNAC

(odgovor članu liljana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.7.2009 17:20:38   
urška
jaz imam CV vedno enak. v njem imam osebne podatke, telefonsko, email.potem izobrazbo, pa ostala znanja in veščine - računalnik, tipkanje, jezike. potem mam navedene zaposlitve od zadnje do prve. kronološko. navdeno imam naziv del. mesta, firmo, trajanje zaposlitve in podroben opis delovnih nalog. za praktično vse zaposlitve, tudi kar je bilo prakse in dela preko servisa. CV potem samo dopoljnujem.
zraven tega CV dam pa vedno spremni dopis -  prijavo na razpisano delovno mesto. tam noter pa napišem, kje sem našla oglas, zakaj se nanj prijavljam, pa še par vljudnostnih fraz.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.7.2009 17:43:23   
Tanja55
Liljana, poglej v brskalnik, na RR je blo ze nekaj debat na to temo, zadnja je bla TALE kjer sem ze napisala nekaj linkov, kjer so t.i. tamplates CV, mas res vse oblike CV-jev. Poglej si tudi TOLE, malo starejsi post a vseeno koristni napotki.

IZVIRNO SPOROČILO: urška

jaz imam CV vedno enak.

Tegale zgoraj ne podpiram, ker je vsako delo specificno in glede na delovno mesto, za katero se prijavljas, oblikujes svoj CV. Ce posiljas ponudbe "na slepo", potrebujes res t.i. genericen CV, tam pac izpostavis svoje najbolj pomembne izkusnje, predvsem pa t.i. transfarable skills, torej stvari,ki si se jih naucila v eni sluzbi, pa ti lahko pridejo prav tudi v drugi. Vsekakor se je treba prikazat kot najboljsi kandidat za to KONKRETNO delovno mesto in to z genericnim CV-jem ne mores. Jaz za vsako delovno mesto napisem malo drugacen CV; ja, je zelo veliko dela.

Moram omenit, da ne vem cisto natancno kako stvari potekajo v Sloveniji, kaj kadrovniki iscejo. Zal ni nikjer resnicno pravih centrov, kjer te tega naucijo. Mene so zdaj v UK, kjer se poudarjajo vescine kot: komunikacija, uspesno delo v stresnih situacijah, delo v skupini, vodstvene izkusnje, izkusnje v raziskovanju in znanje jezikov, analiticne sposobnosti.

Ce hoces navodila, kaj sodi v res dober CV in kaj ne, poglej v google: How to write a good CV; mas ogromno zadetkov in veliko primerov, s komentarji. Dva, tri linke sem pa sama pripopala ze prej, v povezavi, ki jo imas zgoraj.
Vsako prijavo spremlja do ene strani dolg dopis, CV pa naj ne presega dveh strani. Tudi nastevanje, brez opisovanja, je sprejemljivo, vazno je, da je CV cim bolj razviden in da se takoj vidi, kaj je tisto, kar TI nudis delodajalcu.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.7.2009 18:03:39   
pety78
Tegale zgoraj ne podpiram, ker je vsako delo specificno in glede na delovno mesto, za katero se prijavljas, oblikujes svoj CV.

Jaz se pa s tabo ne strinjam. CV je življenjepis in ne glede na katero delo se prijavljaš, si vedno delal iste šole in imaš iste delovne izkušnje, mar ne?

Spreminja se spremno pismo, prošnja, ponudba....ali kakorkoli se že temu reče po novem.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2009 18:10:45   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Tegale zgoraj ne podpiram, ker je vsako delo specificno in glede na delovno mesto, za katero se prijavljas, oblikujes svoj CV.

Jaz se pa s tabo ne strinjam. CV je življenjepis in ne glede na katero delo se prijavljaš, si vedno delal iste šole in imaš iste delovne izkušnje, mar ne?

Spreminja se spremno pismo, prošnja, ponudba....ali kakorkoli se že temu reče po novem.

Sej se ni treba strinjat user posted image , zivljenjepis ze res je lahko isti, ampak povdarjas druge izkusnje. Poglej, jst sem zelela sam pomagat, vsak pa naj vzame iz posta kar hoce. Jst pac zase vem, da ne morem za vsako sluzbo pisat istih delovnih izkusenj, ker sem delala tolk razlicnih stvari.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.7.2009 18:24:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

Sej se ni treba strinjat user posted image , zivljenjepis ze res je lahko isti, ampak povdarjas druge izkusnje. Poglej, jst sem zelela sam pomagat, vsak pa naj vzame iz posta kar hoce. Jst pac zase vem, da ne morem za vsako sluzbo pisat istih delovnih izkusenj, ker sem delala tolk razlicnih stvari.

Jaz bi ga tudi prilagajala, vsaj v rubriki ostala zanimanja. Ce to sploh pase v CV user posted image , niti ne vem, kaj je trenuten trend.

(odgovor članu Tanja55)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.7.2009 19:32:23   
urška

no tako tudi jaz mislim. CV je CV v katerem so navedena dejstva. kje si delal, kdaj si delal, kaj si delal. preprosto. to, kolk si poštena delavna in oh in sploh fajn to paše pa drugam.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.7.2009 20:12:48   
Tanja55
Sej ne vem ce se splaca, pa vendar...Govorim o temle:
If you are job hunting it is a good idea to have several CV's with different profiles or objectives. For example, you can have a CV for a sales supervisor and the other for a shop floor manager. Your 'sales supervisor' CV can highlight achievements in this area, and the CV would be tuned to that particular in terms of job descriptions and achievements. /Vir: http://www.cvtips.com/how_to_write_a_CV.html

Pa o temle: As with a resume, you may need different versions of a CV for different type of positions. /Vir: http://jobsearch.about.com/od/curriculumvitae/a/curriculumvitae.htm.

In lahko bi se nastevala. Razlika je med rezumejem in CV-jem, eno je kratek seznam vseh del, obicajno po alinejah, CV pa zahteva nekaj vsebine, ker kako naj kadrovnik odloci med dvema ekonomistoma z isto izobrazbo in istimi delovnimi mesti, ce ne ve kaksne izkusnje sta pridobila in kolko sta bla vpletena v sam proces dela (odlocanje, vodenje, iniciativa itd.). Tako izpostavis to, kar si se naucil, torej da dodas kaj si se naucil tekom dela in kaksne imas zdej izkusnje. Ce se ne motim ima Eures Cv isto obliko (pod Glavne naloge in pristojnosti to vpises). KLIK

Kako oh in sploh deloven in posten je kandidat pa ne spada nikamor, niti v spremno pismo ne. Morda na intervjuju povdaris kaksen kvalitete, sicer jih pa pokazes z delom. Spremno pismo je razlaga, zakaj se prijavljas na delovno mesto in kako mu uztrezas. Tole je nacin s katerim si konkurencen na tujih trgih, moja dobra volja je, da  tole delim z vami. Cisto vseeno mi je, ce na delovno mesto knjigarnarke nekdo poslje enak CV kot za delovno mesto zivilskega tehnologa. Pravim samo, da tako kandidat ne bo konkurencen. Zdej je pa odlocitev vsakega posameznika, da presodi s kaksnim CV-jem nastopa in a potrebuje se kaksen nasvet ali ne. Dejstvo je, da obicajno porabijo kadrovniki cca. 30-60 sekund, da se odlocijo kdo gre skozi prvo sito. Ce bos napisala samo dejstva, bo marsikdo rekel ja, in? Tule imam 50 kandidatov z isto izobrazbo, pokazi mi, zakaj naj vzamem tebe in ne nekoga drugega. In kako bos to dosegla z golimi dejstvi?

Tko, sem napisala kar sem mislila, vsem iskalkam zaposlitve veliko uspeha!

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.7.2009 20:14:59   
Anonimen
Sej ne vem ce se splaca, pa vendar...

Se, se user posted image .
Ce kdaj rabim CV se ziher nate obrnem :):

(odgovor članu Tanja55)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
6.7.2009 20:22:40   
urška
no potem se tudi meni ne splača več oglašat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.7.2009 20:27:12   
Anonimen
CV je CV v katerem so navedena dejstva. kje si delal, kdaj si delal, kaj si delal. preprosto. to,

Dejstva ostajajo dejstva, je pa dejstvo user posted image  tudi to, da jih bo za razlicna dela razlicno predstavila...nekatera celo izpustila, druga poudarila.

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.7.2009 21:00:58   
pety78
No, jaz imam recimo CV kratek in jedrnat, napisane VSE delovne izkušnje in vsa izobraževanja. Prilagaja se pa spremno pismo, v katerem poudariš svoje izkušnje, sposobnosti, ...ki so pomembne in predvsem zahtevane za iskano delovno mesto. CV ja mora biti pregleden, saj če imam recimo izkušnje kot tajnica, bom napisala tajniška dela, ne bom pa navajala, katera so to, ker je to bolj kot ne vsem jasno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.7.2009 21:01:44   
buči
Moj je baje takoooooooooooo zanimiv, da ga je zadnjič inšpektor za delo, ko je bil na obisku v firmi, 2x prebral in pohvalil kot izvirnega in inovativnega. Pa vam ne povemm kakšen  je user posted image  (predvsem vedno enak user posted image ), pa napisan po vzoru cv, ki jih pišejo v Nemčiji, opremljen z mojo fotografijo.

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.7.2009 21:04:02   
Anonimen

No, jaz imam recimo CV kratek in jedrnat, napisane VSE delovne izkušnje in vsa izobraževanja.

Ceprav zna to pri nas v povprecju spilat cisto ok, saj se vecinoma prijavljamo na dela, ki dobro ustrezajo nasi izobrazbi in izkusnjam in iz tega zacrtanega okvira po vecini niti ne odstopamo...

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
6.7.2009 21:14:52   
urška
jaz za mojo prijavo s CVjem vedno dobim pozitiven feedback na razgovoru.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.7.2009 21:16:09   
Anonimen

jaz za mojo prijavo s CVjem vedno dobim pozitiven feedback na razgovoru.

Aha, kul, nimas tezav s sluzbo, super. 

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
6.7.2009 21:16:35   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

CV je CV v katerem so navedena dejstva. kje si delal, kdaj si delal, kaj si delal. preprosto. to,

Dejstva ostajajo dejstva, je pa dejstvo user posted image  tudi to, da jih bo za razlicna dela razlicno predstavila...nekatera celo izpustila, druga poudarila.

je pa spet dejstvo da recimo enih dejstev ne moreš znanosti delat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.7.2009 21:22:33   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

je pa spet dejstvo da recimo enih dejstev ne moreš znanosti delat.

Tudi to user posted image , sploh ce se prijavljas na podobna delovna mesta.
Je pa praksa, iz kjer (predvidevem) izhaja Tanja55, v Angliji drugacna, kjer se na izobrazbo gleda sirse kot pri nas in ti diploma pomeni odskocno desko v vec razlicnih smeri. No, tko jaz razumem...znanec ima npr. doktorat iz medicine, pa dela na cisto drugem podrocju...Tak da so izhodisca razlicna in iz tega izhajajoci CVji tudi. Najbrz se razlikujejo ze v Sloveniji sami, glede na lokacijo.

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
6.7.2009 21:38:02   
urška
ajaaaa, za tujino pa verjamem da je drugače. mi je šlo iz glave, da je tanja gor. tam pa verjamem, da se da bolj prakticirat to, kar sama piše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.7.2009 21:07:36   
liljana
Najlepsa hvala vsem za predloge in mnenja. Lp,user posted image

(odgovor članu liljana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.7.2009 14:46:03   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

Liljana, poglej v brskalnik, na RR je blo ze nekaj debat na to temo, zadnja je bla TALE kjer sem ze napisala nekaj linkov, kjer so t.i. tamplates CV, mas res vse oblike CV-jev. Poglej si tudi TOLE, malo starejsi post a vseeno koristni napotki.

jaz imam CV vedno enak.

Tegale zgoraj ne podpiram, ker je vsako delo specificno in glede na delovno mesto, za katero se prijavljas, oblikujes svoj CV. Ce posiljas ponudbe "na slepo", potrebujes res t.i. genericen CV, tam pac izpostavis svoje najbolj pomembne izkusnje, predvsem pa t.i. transfarable skills, torej stvari,ki si se jih naucila v eni sluzbi, pa ti lahko pridejo prav tudi v drugi. Vsekakor se je treba prikazat kot najboljsi kandidat za to KONKRETNO delovno mesto in to z genericnim CV-jem ne mores. Jaz za vsako delovno mesto napisem malo drugacen CV; ja, je zelo veliko dela.

Moram omenit, da ne vem cisto natancno kako stvari potekajo v Sloveniji, kaj kadrovniki iscejo. Zal ni nikjer resnicno pravih centrov, kjer te tega naucijo. Mene so zdaj v UK, kjer se poudarjajo vescine kot: komunikacija, uspesno delo v stresnih situacijah, delo v skupini, vodstvene izkusnje, izkusnje v raziskovanju in znanje jezikov, analiticne sposobnosti.

Ce hoces navodila, kaj sodi v res dober CV in kaj ne, poglej v google: How to write a good CV; mas ogromno zadetkov in veliko primerov, s komentarji. Dva, tri linke sem pa sama pripopala ze prej, v povezavi, ki jo imas zgoraj.
Vsako prijavo spremlja do ene strani dolg dopis, CV pa naj ne presega dveh strani. Tudi nastevanje, brez opisovanja, je sprejemljivo, vazno je, da je CV cim bolj razviden in da se takoj vidi, kaj je tisto, kar TI nudis delodajalcu.

jaz se pa s temle strinjam...razen, če se prijavljaš zgolj na delovno mesto iste vrste...
sama pišem življenjepis tako,da ga pač priredim...upoštevam obstoječe izkušnje in znanja, le izpostavim bistvo, ki je pomembno za zasedbo tistega delovnega mesta, na katerega se prijavljam...ker se nobenemu ne da brat litanij, vsak prebere bistvo...in če ga ne zadaneš, prošnja roma vemo kam...

sama imam spremno pismo, kratko in jedrnato, prilagojeno zahtevanim kriterijim...seveda, če imam za to primerne izkušnje...in pa cv v tabelarni obliki...če želijo še angleško in nemško verzijo...to je to...

< Sporočilo je popravil dory -- 9.7.2009 14:48:13 >

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.