picola1
|
Poišči vzrok svoje jeze. Jaz vem, da sem bila včasih jezna na isti način, ugotovila pa sem, da zato, ker sem že v otroštvu gledala, kako je mama za vse in kako oče in brat lepo uživata. Se pravi: ženske morjo delat, bit odgovorne itd., moški pa lahko luftajo, se imajo fajn in so neodogovorni otroci. Ta zaključek sem jst nardila ob 20ih letih gledanja enih in istih scen doma (in zanimivo, da sem vedno našla tudi temu scenariju primerne moške...). No, potem sem pač ugotovila, da to še zdaleč ne rabi bit tako in sem si začela predvsem jemat čas tudi zase in to brez slabe vesti. Ugotovila pa sem tudi, da vsi moški niso takšni kot moj oče in brat, ampak so tudi odogovrni in zreli in da imam prav takšnega tudi jaz. Kot drugo se pogovorita za naprej. Tvoj problem je tukaj ta, da si pač čist napsihirana v teh trenutkih, da imaš neko sceno ljubosumja ali nezaupanja ali česarkoli pač že 8to moraš ugotovit sama, kako se počutiš)... njegov problem pa je ta, da daje lažne obljube-namreč, da bo prišel čez pet minut, čeprav točno ve, da to ni res. To se meni ne zdi zrelo od njega. Moj bi mi v takšnem trenutku rekel (če bi se mi že slučajno odpeljalo, sam dvomim...): pridem čez dve uri, imam se fajn, prosim, če me sedaj pustiš uživat, zaupaj mi, vse bo ok. Ne bi pa me nikol 'nategoval' s temi petimi minutami, kar se mi edino zdi prav. (če sem iskrena, bi mi blo boljš tut, če bi me takrat nahrulil, da naj mu dam že enkrat mir in da bo prišel ko bo pač prišel, kot pa nategovanje s temi minutami v nedogled) Torej problem imata po moje nekje oba (vsaj ponavadi je tako pri skoraj vseh stvareh), štos pa je, da njega ne moreš spremenit, lahko pa spremeniš sebe in svoje reakcije. Kot je že ronja napisala, je fajn, da si se začela zavedat tega, da imaš problem (večina uporabnic, ki so se oglasile, je to spregledalo), tukaj se začne. Potem pa naprej. Pogovor s samo sabo, pogovori s partnerjem...počasi obvladovanje svojih občutkov...Tako to gre. Jst bi začela s tem, da bi moža kmalu spet naterala samega ven, sama pa bi opazovala sebe, svoje občutke, svoje reakcije. In potem bi to vadila vsaj dvakrat na mesec... In definitivno bi šla tut jst sama ven kdaj pa kdaj s prijateljicami. Ker tut ženske se imamo lahko fajn, ne rabimo bit vedno tako zeloooooooo zadrgnjene in odgovorne. Pozabi, kar so te nadrilali doma! Pa sporoči, kako ti gre.
|