Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zaposlitev za določen čas 29.6.2009 20:24:00
|
|
|
|
lukec
|
Če si bila v zadnjih treh letih zaposlena vsaj 18 mesecev, ti pripada starševsko nadomestilo, sicer pa starševski dodatek. Prvo je vezano na plačane prispevke (plačo), drugo je za vse enako.
|
|
RE: Zaposlitev za določen čas 30.6.2009 7:03:52
|
|
|
|
Mbee
|
Ali je vseeno če je bila vmes prekinitev za 3 tedne? Prejšnič mi je bilo rečeno, da moram biti zaposlena na dan nastopa porodniške, ali to velja ubistvu samo zato, da se plačujejo prispevki?
|
|
RE: Zaposlitev za določen čas 30.6.2009 8:22:39
|
|
|
|
piamaria
|
Ne ni vseeno, kot pišeš, skupaj 18 mes zaposlitve ali po navodilih delodajalca, če si v javnem sektorju, potem je druagče. Beri ZDR ali pokliči v računovodstvo. Drugače je porodniška redna 1 mes pred PDP jem, razen če prej koristiš bolniški stalež.
|
|
RE: Zaposlitev za določen čas 30.6.2009 9:30:28
|
|
|
|
Mbee
|
Zdej sem dobila dva različna odgovora...eden je da moraš biti v treh letih zaposlen 18 mescev, eden da moraš biti prej zaposlen 18 mescev...jao jao....najboljš na socialno poklicat pa vprašat:)
|
|
RE: Zaposlitev za določen čas 30.6.2009 14:14:48
|
|
|
|
lukec
|
Bila sem v enaki situaciji, tko da je sigurno tko kot sem ti napisala. Če si bila zaposlena 18 (zdaj vidim, da je dovolj 12) mes. v zadnjih 3 letih dobiš starševsko nadomestilo (to ni čisto enako kot porodniška, je pa vseeno vezano na plačo) ne glede na to kdaj v zadnjih 3 letih je to bilo. Nič ni drugače, če si v javnem sektorju (sem bla jaz tudi). Za redno porodniško nadomestilo moraš biti pa seveda zaposlena vsaj en dan pred nastopom porodniške. Maš pa tukaj http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevsko Nadomestilo.asp vse razloženo, da ti bo bolj jasno.
|
|
RE: Zaposlitev za določen čas 30.6.2009 14:16:13
|
|
|
|
lukec
|
IZVIRNO SPOROČILO: piamaria Ne ni vseeno, kot pišeš, skupaj 18 mes zaposlitve ali po navodilih delodajalca, če si v javnem sektorju, potem je druagče. Beri ZDR ali pokliči v računovodstvo. Drugače je porodniška redna 1 mes pred PDP jem, razen če prej koristiš bolniški stalež. Redne porodniške ne more dobiti, ker je na zavodu!
|
|
RE: Zaposlitev za določen čas 30.6.2009 14:20:30
|
|
|
|
Mbee
|
Jst sm še vedno zaposlena...in upam, da bom do konca, če ne pa če grem prej na zavod potem dobim samo nadomestilo če prav razumem, ki pa se isto izračuna kot porodniško nadomestilo...kakšna pa je potem razlika?
|
|
RE: Zaposlitev za določen čas 30.6.2009 21:10:20
|
|
|
|
lukec
|
Jst sm še vedno zaposlena...in upam, da bom do konca, če ne pa če grem prej na zavod potem dobim samo nadomestilo če prav razumem, Tako je. Razlika je pravzaprav v tistih mesecih, ko si na zavodu, ker takrat je osnova za prispevke manjša, saj se obračuna od nadomestila ali od denarne pomoči, če pa nimaš dohodka pa je osnova 55% minimalne plače.
|
| Stran: [1] |
Idealna razlika med sorojencijagodka7Kolikšna je po vašem idealna starostna razlika med sorojenci?1 leto (
11%)
2 leti (
45%)
3 leta (
29%)
4 leta (
7%)
5-8 let (
7%)
Več kot 9 let (
2%)
Število vseh glasov: 396Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!