|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod s pomočjo hipnoze
25.5.2005 17:18:42   
klavdija&peska
Hojla punce!

Je katera ze kaj slisala o tem oziroma tudi sprakticirala?

Sama sem pred nekaj casa brala clanek o tem, pa tudi o zdravniku ki to izvaja sem slisala veliko lepega. le da je gospod zdaj ze zdavnaj v pokoju. Je pa ze leta 1972 g. Pajntar izvajal porod s pomocjo hipnoze.

Morda se slisi noro ampak na epiduralno se pomislila ne bi, biti sporscen in roditi to pa se slisi kot nekaj kar je vredno poskusiti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   porod s pomočjo hipnoze
25.5.2005 17:48:37   
Zea
Sem že slišala za to, vendar ne vem, če kdo to izvaja v Sloveniji. Se pa strinjam s tabo, da bi bilo vredno poskusiti namesto drugih običajnih metod lajšanja bolečin.

Zanimivo bi bilo tudi slišati kaj se da narediti na tem področju z akopunkturo in podobnimi metodami. Mož je tik pred mojim porodom bral kako v Indiji lajšajo bolečine med porodom (akopresura in posebna masaža). Del tega je poskusil tudi na meni ko sem rojevala, vendar še nisva bila čisto usklajena (beri ni dovolj dobro naštudiral celotnih navodil) tako, da težko rečem, če je res pomagalo. Rodila sem res zelo hito (kar tudi obljublja ta metoda) ne pa tudi brez bolečin. Če te zanima tudi to lahko napišem kaj več.

(odgovor članu klavdija&peska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   porod s pomočjo hipnoze
25.5.2005 18:00:09   
puncica
Sem slišala, ampak je to izvajal samo en porodničar, tako da zdej ni nobenga več in tudi možnosti takega poroda ne več:((:zmeden2:

Neposredna povezava do sporočila: 3
   porod s pomočjo hipnoze
25.5.2005 18:18:30   
klavdija&peska
Zea! slis se zelo zanimivo! napisi se kaj vec, lahko tudi v moj nabiralnik ali pa tko.
Hvala

Neposredna povezava do sporočila: 4
   porod s pomočjo hipnoze
25.5.2005 19:25:51   
Zea
Ok dobiš v nabiralnik!

Neposredna povezava do sporočila: 5
   porod s pomočjo hipnoze
25.5.2005 20:51:59   
mozart

Hipnozo poroda še vedno izvaja g. Pajntar Marjan iz Kranja-bil je zelo priznan ginekolog. Sama sem ga obiskala zaradi drugih težav, vendar mi je povedal da izvaja tudi to. Mislim, da greš na 3-4 seanse, potem pa dobiš kaseto, da se sama pripravljaš na porod. Na kaseti imaš navodila za sprostitev......Če te zanima ti lahko povem tudi naslov in telefon.Mislim, oziroma želim si, da se bom tudi jaz poslužila te metode.Škoditi ne more.

upam,da sem pomagala,
:angel:

Neposredna povezava do sporočila: 6
   porod s pomočjo hipnoze
25.5.2005 23:06:33   
ribica.
Kolkor jaz vem, tega ne izvajao tudi zato, ker bi potem porabili veliko preveč časa Oz. bi se moral preveč posvečati določeni nosečnici, medtem, ko bi druge v vrsti čakale. Ne morejo si baje tega privoščit.

Neposredna povezava do sporočila: 7
   porod s pomočjo hipnoze
20.6.2005 22:43:42   
moni30
Ja moja teta je v Kranju rodila z natanko to metodo. Sva se pogovarjali pa je rekla, da sploh ne ve da je rodila - se nič ne spomni.
Je pa ta zadeva dvorezen meč po mnenju moje tete. Zakaj? Pravi, da se ji zdi, da ni takšne (takojšnje) povezanosti med tabo in otrokom, tako kot pri tistih, ki so malo zobe stiskale.

Aja pa še to, moja teta je rodila pred več kot 30-imi leti, da se razumemo. Ne vem če to še vedno prakticirajo.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porod s pomočjo hipnoze
3.10.2005 0:00:42   
Marjancasklanca
Pozdravljene,

Hipnoza? Ob tem je potrebno upoštevati, da vsi ljudje nismo enako dovzetni za hipnozo. Statistka govori, da vsak 7 človek se ne prepusti ali se ne da voditi določenemu hipno "terapevtu". Osebno sem obiskovala pol leta tedenske seanse, a žal hipnotičnega stanja nisem dosegla. Svetujem, da prej večkrat preskusiš delovanje hipnoze, ter nato sprejmeš svojo odločitev.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 9
4.10.2005 18:35:10   
naniplus4
Ko je g. Pajntar še delal, so bile tiste, ki so to poskusile, baje zadovoljne, zdaj pa res dobiš neko kaseto... V zadnji Mami in Malčku sem pa zasledila t.i. smejoči porod. Me zanima, če katera kaj več ve o tem.

Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2005 18:46:03   
mayflower
Glih včeri je v materinski šoli na predavanju o starševstvu psiholog omenil možnost poroda s hipnozo. Je pa tudi on omenil samo dr. Pajntarja, za druge mu ni blo znano. Poleg tega je omenil, da je potrebna temeljita priprava na tak porod, ker se na hipnozo ne navadiš kar čez noč in je zato potrebno več priprave na porod. Žal pa ne vem, če se pri nas sploh da še kje tako roditi.user posted image

(odgovor članu naniplus4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?