wing
|
Situacija je taka...Pred cca enim tednom je hčerkica(19m) staknila neko virozo( zdravnica ni omenila rota virusa ali katero koli drugo obliko), ki se je začela z celonočnim bruhanjem, drug dan bruhanja ni bilo več, začela pa se je driska. Šli smo k dežurnemu, pa nas je seveda napotil domov, ker to ni nič, pa še premalo časa traja(takrat 2 dni, ampak po 6x na dan). V pon. sem šla nato z malo k pediatru, ki mi je naročil samo dieto in nadomeščanje tekočine, če se ne uredi, naslednji dan po napotnico za infuzijo. Potem je bilo 2 dni ok, ni bilo driske, je pa zelozelo malo pila, apetita pa skorajda nima. Včeraj zvečer pa spet polna plenica driske. Ne vem kaj naj še storim, kaj ji dam za piti. Naj povem, da rehidracijske raztopine absolutno ne pogoltne, linex jo še okoli prinesem, silim jo predvsem s prežganko, rižem, krompirjem, postano jabolko, banano, krekerji, prepečenci...vse, da bi ustavila to drisko. Čez dan je ok, zvečer pa spet vse butne ven.Tudi sicer se ji v želodčku skoz nekaj dogaja, non stop se ji nekaj prelivajo tekočine, ji brbota, ampak nič ne toži, da bi jo kaj šraufalo. Drugače je kar živahna, zainteresirana za igro, ampak taka zaspana,... Prosim za kak nasvet, če še lahko kaj naredim, ker se bojim, da me dežurni spet odslovi da to ni nič, da dehidracija to še zdaleč ni. Aja, vročine tudi ni imela.
< Sporočilo je popravil wing -- 25.6.2009 15:33:32 >
|