|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hišni red in soseda
25.6.2009 13:06:23   
Kamejka
Pozdrav vsem!

Imam eno veliko težavo. Soseda pod menoj je alergična na kakšenkoli hrup nad njo. Tri leta je bilo to stanovanje prazno, zato ni imela teh težav. Odkar pa sem prišla gledati stanovanje(to je bilo popoldan okoli 16 ure, je že trkala po radiatorju, čeprav se ni nič delalo, samo hodilo in pregledovalo prostore). Ker se je sredi dneva nadaljevalo tole trkanje po radiatorju nekaj časa, mi je ena x soseda opozorila, da ima gospa pod nama slabe živce in ji gre vse na živce in moža ima bolanega, zato se mora moj otrok umiriti.

Takrat sem ji tudi povedala, da imam do 22. ure tudi plesati, če mi paše(tak hrupna nisva seveda..in da mi naj neha po radiatorju trkati sredi dneva, takrat je nastal mir...vmes ji je umrl mož)...mesec dni in pol je bil mir...sedaj pa najdem listek v nabiralniku:

v vseh ženskih trenutkih vas prosim za mir v večernih in jutranjih urah.
Podpis je nerazločen. Ne vem kdo je podpisan.

Nisva preveč glasna(do sedaj nisva imela težav drugje), okoli 20.30 gre moj otrok spat, jaz pa tudi gledam tv takrat ali grem spat. Ob 5. se vstaneva, tiho oblečeva in greva iz bloka. Čez vikend pa sva glasna do 21. ure kao(to ni ples, žoganje ali kaj podobnega, ampak take zadeve, kot jih pač 5 letniki delajo)...malo sva glasna čez dan, ampak ne tako, da bi bilo katastrofalno.
Tudi očitek, da je večina stanovanj kupljenih, sem dobila pod nos, razen mojga in še enga. Čeprav jaz na to nimam vpliva in zame ne igra nobene vloge, kupljeno ali neprofitno. Živeti je treba.
Moje vprašanje za vse je:
Kakšne so vaše izkušnje, kakšen je hišni red(od 22-6 mir?),
Kako reagirati na ta dopis in koga kontaktirati.
Možnosti, da se odseliva nimava in niti ne želim sedaj, ko sem se tako namučila s selitvijo.
Naj pustim vse na miru in naprej živiva kot sva?

Hvala za odgovore.

Lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hišni red in soseda
25.6.2009 13:10:34   
Kerensa*
Glede na to, da veš, za katero sosedo gre, stopi do nje in jo vprašaj, kaj konkretno jo moti. Če so zadeve z njene strani razumne, jih poskusi urediti, če niso, pa ji povej, da zakon, vključno s hišnim redom, zahteva tišino oz. glasnost do določenih decibelov med 22. in 6. uro ter ob nedeljah in praznikih, ob vseh ostalih urah pa smeš tudi adaptirati stanovanje z vrtalnim strojem, če želiš, pa te ne bo zato nihče kaznoval. V tem primeru ji lahko tudi rpedlagaš, naj pokliče policijo, pa naj ji oni pojasnijo, če ji ti nisi dovolj. To, ali si lastnica ali najemnica stanovanja, ne dela v zakonu nobene razlike - si stanovalka bloka in to je dovolj. Lahko pa tudi vsakič, ko te namerno moti (trkanje po radiatorjih in/ali podobno), ti pokličeš policijo, ampak za kaj takega je škoda živcev. Tolaži se s tem, da se ona bolj živcira, kot ti. Lahko pa tudi pisno obvestiš upravnika bloka (zagotovo ga imate) in zahtevaš posredovanje (z njihove strani njej pisno opozorilo, naj ne nadleguje stanovalcev). Predlagaj selitev v izolacijo. user posted image

(odgovor članu Kamejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.6.2009 13:17:11   
pipic
http://www.policija.si/index.php/pogosta-vpraanja/1174

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.6.2009 13:17:31   
TomTaylor
Uf, ne poznam blokovskega reda, vem pa, da so nekateri bloki zvočno precej slabo izolirani. Tudi jz sem mislila, da spadamo pod mirno družino, da ne povzročamo nikakršnega hrupa. Pa smo bili pri moji babici, ki živi v bloku na obisku. Pa sem skočila dol k starejši sosedi, da jo na hitro pozdravim...No, in nisem mogla verjeti, kako se lahko v bloku sliši že samo hoja, (pa naj povem, da sem za povrh še naglušna!), glasnejše govorjenje (ali TV). Tekanje naše triletnice po stanovanju se je slišal kot stampedo user posted image Pišuka, sem se sosedi opravičila za hrup in šibala nazaj gor čekirat kaj imajo zaeno galamo medtem ko mene ni...pa so se obnašali čisto običajno. user posted image Ja, pol sem pa zvedela, da se v bloku pač VSE tako sliši user posted image (Kdaj hodi leva soseda ponoči na stranišče, kdaj desni sosed vstaja, kdaj tazgornji sesajo,...) Prav rekla sem si sama pri sebi: "mater, to pa rabiš met živce..."

Na srečo ne živimo v bloku, saj bi z malim otrokom najbrž spadali kar pod hrupno družino, čeprav (se nam zdi, da) nismo hrupni.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Kamejka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.6.2009 13:19:44   
Anonimen
Jaz osebno nebi niti pristopila do sosede. če ji kaj ne paše, naj gre pa v dom, pa bo imela blaženi mir.  Če ti veš, da niste hrupni, ne delate nemirov s kakšnim razbijanjem....ne beli si glave s tem. Za take je itak značilno, da ti pove na tak način, da se ti bo zasmilila. In tvoj stavek-ŽIVETI JE TREBA  je vse kar lahko rečem. karkoli boš drezala k njej, bo obrnjeno njej v prid. Samo poglej si temo od zadnjič: preberi si od začetka do konca, pa ti bo vse jasno.

http://www.ringaraja.net/forum/konflikt/m_4257271/tm.htm

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.6.2009 13:22:19   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa
naj gre pa v dom, pa bo imela blaženi mir.

O pa ja de user posted image . Spomnim se moje "babice", ko je bila tam. Saj je bila navajena hrupa od doma, ampak je rekla, da je pa dom 3x hujši. Sostanovalka v sobi je celo noč stokala, upokojenec v sosednji sobi je bil napol slep in je ves čas nekaj razbijal (al' mu je kaj padlo, al' se je v kaj zaletel, a' karkoli pač že), po hodniku so se sprehajali (in z vozički butali v vogale ali s palčko tolkli ob tla) stanovalci in to ob vseh urah dneva, ko je bila pa kakšna urgenca za koga (zaradi zdravstvenega stanja), je bila pa tako ali tako galama.

Ja, kar naj gre v dom - bo hitro nazaj in nič več ne bo pisnila čez vas. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.6.2009 13:23:01   
Kamejka
Kerensa, hvala za odgovor.
Vse to že vem. Ne potekajo pri meni nobena dela, samo moj otrok jim gre na nerve, ker so imeli mir do sedaj. Pač blok, kjer je več kot 80% populacije nad 60 let.
Ne najdem hišnega reda, da bi ga sprintala in si ga prebrala in še komu dati za prebrati.
Ne želim sovražnih pogledov, želim v miru živeti...kar pa se bojim, da ne bo možno.
Naj pustim na miru? Kaj mi bodo upravitelj bloka, če ga ni tukaj ko je ura 21 zvečer in 7 zjutraj? Moja beseda proti upokojencem. Ker najbrž bodo z njo potegnili, saj so skupaj že dolgo let.
Ker ne vem kdo je podpisan, pač nek podpis nerazločen, ne morem biti 100%da je to ona, vem pa da njo zelo motiva.
Naj obesim ta listek an oglasno desko in pripišem, da se mi avtor tega listka javi al kako?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.6.2009 13:27:21   
Kamejka
ah, med tem ko sem to pisala, se vas je več oglasilo. Hvala vam. Malo sem žalostna, ker sem se tako veselila, pa mi ta soseda jemlje vso veselje.user posted image

(odgovor članu Kamejka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.6.2009 13:46:06   
CatJa
Ojej, te čist razumem. Mi smo imeli eno tako tečko staro, ko sem bila še čisto majhna. Ma nič ji ni pasalo. Sva morala z bratom po prstih hodit, da je bil mir. Pa ko smo šli otroci po stopnišču dol, spet ni bilo prav. Zdaj smo sicer v hiši, pa vendar bi tudi moja dva morala bit 24h/dan pri miru, da bi bilo za vse prav user posted image  Zgleda, da pride tako po šestdesetem user posted image

Slušni aparat si naj izklopi ali pa gre živet na samotni otok user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Kamejka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.6.2009 13:55:23   
Vijoličarka
Težko je reči, ker ne živiš direktno nad menoj, da bi podala objektivno mnenje.

Vsekakor je velik problem v tem, da je bilo stanovanje tri leta prazno in so se sosedje tega navadili. Zdaj se jim zdi očitno edino pravično na svetu, da to stanovanje ostane na veke vekov prazno. Žal to stanovanje ni njihovo in ne morejo odločati, kdo živi v njem.

Očitno se v spodnje stanovanje zelo slišijo koraki, če se hodi v čevljih po parketu. Zato vas je soseda tudi slišala, ko ste prišli na oglede. Ti si vsekakor lahko obuta v cunjaste copate in tvoji koraki ne bi smeli biti moteči, otrok pa v teh letih potrebuje trdne copatke, ki žal tudi ropotajo. Mogoče bi pomagalo, da na strateška mesta položiš preproge?

Če se otrok ne žoga, vozi s kakšnim kolesom ali meče karkoli ob tla ali tolče po tleh, kakšno tekanje sem ter tja res ne bi smelo biti ne vem kakšna katastrofa. Kot študentka sem živela pod gospo, ki je pazila na otroka in sem se tistega tekanja nekako privadila, mi je šlo pa res na jetra, ko je začel ob tla žogico udarjati in to počel eno uro skupaj.

V bloku se nekako navadiš, da slišiš ljudi, ki hodijo po stopnicah, kakšen TV, radio, pa vodo v kopalnici in WC-ju ter pralni stroj.

Veliko vprašanje je, kaj zdaj moti gospo. Kakšen ektremen hrup ali jo moti čisto vse. Če je čisto preč, ker se vidva zjutraj umijeta in gresta na WC, ter tistih par korakov ven iz stanovanja in bloka, pa če jo moti, da se ti zvečej umiješ in kakšno vodo potegneš, potem naj začne gospa razmišljati o selitvi v lastno hišo.

Če bo gospa sprejela dejstvo, da imajo ljudje pravico, da živijo v stanovanju nad njo, bo lažje živela. Lahko bi bilo še slabše lahko bi npr. se tam naselili veseljati, ki bi neprestano nabijali base, da bi se cel blok tresel in se na tolčenje po radiatorjih odzvali s posmehom, da naj se spravi na Žale.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.6.2009 14:16:20   
misa4
Očitno se je gospa preveč navadila na mir, ki ga je imela zadnja 3 leta. Verjetno tudi nima drugega dela, kot da smo posluša, če slučajno prenaglas stopite.
Se spomnem gospe v naši ulici, se mularija ni smela mimo njene hiše peljat s kolesomuser posted image nas je z vilam in grablam preganjalauser posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.6.2009 14:21:39   
TIA22
Veš kaj...sprintaj si tole....
8. člen ZJRM-1 (povzročanje hrupa): "(1) Kdor na nedovoljen način med 22. in 6. uro moti mir ali počitek ljudi s hrupom in ne gre za nujne interventne-vzdrževalne posege, se kaznuje z globo od 83,46 do 208,65 evra. (2) Kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti, se kaznuje z globo 104,32 evra. (3) Pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik ali samostojna podjetnica posameznica (v nadaljnjem besedilu: samostojni podjetnik posameznik) ali posameznik ali posameznica, ki samostojno opravlja dejavnost (v nadaljnjem besedilu: posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost), ki stori prekršek iz prvega ali drugega odstavka tega člena, se kaznuje z globo od 417,29 do 2.503,76 evra. (4) Odgovorna oseba pravne osebe ali podjetnika posameznika ali posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost, ki zaposluje druge osebe, se za prekršek iz prvega ali drugega odstavka tega člena kaznuje z globo od 208,65 do 417,29 evra."

Pa obesi na oglasno desko....

Da še jaz povem moj primer...pod mano živi družina-glasbena.Pa mene enega popoldneva na stopnišču dobesedno nahruli mama, da ona daje njeno tamalo hči ob 19h spat in da ne more zaspat, ker midva delava preveč hrupauser posted image ...nisem nič rekla...sedaj nazadnje pa naju en teden ni bilo, pa prideva midva zvečer domov, pa moj sin in njegov prijatelj, se nekaj žgečkata, pa cvilita in ta ženska že na mojih vratah, da naj bo mir, ker oni gredo spat...pa jaz še kar nič....in sedaj čakam, da bo še enkrat prišla, pa ji bom jaz tudi svoje povedala, ker jaz ko se ponoči učim, do kakšnih 3h mi tudi ne paše da njena hčera že ob 6:30 igra na flavto, klavir, pa še harmonika se sliši....

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.6.2009 14:43:37   
Kamejka
Mi2 sva sama. Zaradi nobenega ne bom podnevi hodila po prstih,  sam  gnjavaža vsaki dober mesec, pa ni na mestu, ker ima ženske trenutke..halooo...ko bom jaz znova imela ženske trenutke, potem bo šele pestro user posted image user posted image user posted image
Btw: kakšni so pa njeni ženski trenutki sicer ne vemuser posted image

Najbrž so pozabile, kako je če imaš otroka pri hiši. Ne more sedeti teh 5 ur dnevno kar je doma, če je deževno za mizo ali na postelji, da ne bi slučanjo motil spodnje sosede.user posted image

Jaz imam cunjaste copate, mali telovadne. Ma briga me, če jo to moti, sam da ji zaprem ušesa ji bom sprintala tole in ji ga dala pod nos. Sicer sama ne bom takšna kot ona, ko po sosedih pošilja pošto in meče v nabiralnike, ampak bom osebno do nje stopila in ji dala ta listek sprintan. Ampak ne sedaj še..najprej bom počakala, da se mi kri umiri, potem pa z mirnostjo nekaj ukrenila.
Žal se bo morala navaditi. Me pa razjezi tole, ker je sosedom govorila, da jo moti hrup po 23. uriuser posted image samo ne vem kje je to slišala. Mi2 takrat spiva..razen če smrćim po razbijaško..to pa je druga pesemuser posted image sebe ne slišim in sebe ne motim s temuser posted image

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.6.2009 16:39:10   
MTFP
Jah groza.... mislim če živiš v bloku je pač občasni hrup, nekaj kar bi mogel vsakdo sprejeti kot nekaj samoumevnega.
Jaz sem imela 25 let sosede nad nami, za katere bi človek rekel, da so bili kot miške. Ne vem kako jim je uspevalo (4 članska družina), no ja le ko je bil eden izmed otrok v puberteti in si je omislil bobne, so bili res neznosniuser posted image , ampak ni dolgo trajalo.

Potem so se te sosedje odselili in pride nad naju mlad par.  Kar naenkrat se je slišalo vse. Loputanje z vrati, drsanje stolov, smeh, muzika, tuš, sesalec... takrat sem se prvič vprašala, kaj so počeli prejšnji sosedje? So morda lebdeli po stanovanjuuser posted image .

No ker je bila taka sprememba mi je bilo na začetku res moteče, ampak niti pomislila nisem da bi jim zaradi tega zatežila. Pride kak vikend ko imajo družbo... in se jih sliši tudi do 2-3 zjutraj. Ampak dokler to ni praksa in se zgodi parkrat letno, mi je čisto ravno...

Imamo pa tudi mi eno tako "prijazno" sosedo, ki ji je smisel življenja pritoževanje in bentenje. Samo čaka na balkonu, če boš avto napačno parkiral, da zamori in razne malenkosti... Se je glede tega para že zbunila na sestanku, ampak na moje začudenje, se je vseh 85% upokojencev (nekaj takega jih imamo v bloku), obrnilo proti njej. Pač v stilu, da mladina mora živeti, itd....

Joj je ravno zadnjič ena gospa ko je gledala moj trebuh, rekla joj kako lepo da bo spet nekaj svežega v bloku, ta zmrda zmrdasta pa nazaj zabrusi, nekaj v stilu, da to luškano malo bitje verjetno celemu bloku ne bo pustilo spati. Pa ji prva kar nazaj zabrusi, jah kaj pa čmo dojenčki ne znajo govorit pa pač z jokom povedo svoje. Vsi smo bili enkrat taki, in tudi oni so imeli nepraspane noči...
Jaz se v pogovor niti nisem vključevala le nasmehnila sem se... vidim pa že zdaj zmrdo zmrdasto, da bo delala težave če bo naše dete kaj reveč rado treniralo svoje glasilke....
Uf... še sreča da je samo ena taka v celem bloku in da so ostali bolj uvedvni.

Za take zmrde zmrdaste lahko rečem le to. Do živega jim ne prideš, ne z lepo besedo ne z ničemer. One so na svetu zato da se pritožujejo, da jamrajo in da se sekirajo. Nimaš kaj ... po eni strani se mi prav smilijo - ALI SI PREDSTAVLJATE KAKO TEŽKO JIM MORA BITI ŽIVETI SAMIM S SABO? namesto, da bi na stara leta uživale, raje iščejo in iščejo, dokler ne najdejo stvari, ki jih moti, to pa niti ni problem...

(odgovor članu Kamejka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.6.2009 17:40:22   
Anonimen
Tke stare babnce so že pozabile,kaj pomeni imeti malega otroka.Če je tako,kot si napisala se nimaš kej sekirat,vem,da ti je zoprn,ampak jaz bi jo gladko ignorirala.Bolj kot boš v drek drezala bolj bo smrdel.

(odgovor članu MTFP)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
25.6.2009 20:00:24   
mala zirafa
Še dobro da ne živim v bloku.Naj povem da naš spodnji sosed obnavlja hišo se pravi se sliši hilti tak da moraš okno zapret.To dela ob vikendih in tudi danes je razbijal in imel delavce.Se pravi ga ne morem prijavit, ker tega ne počne po 22. uri?A za praznike in nedelje pa se to sme počet?Za pop...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.6.2009 20:31:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Še dobro da ne živim v bloku.Naj povem da naš spodnji sosed obnavlja hišo se pravi se sliši hilti tak da moraš okno zapret.To dela ob vikendih in tudi danes je razbijal in imel delavce.Se pravi ga ne morem prijavit, ker tega ne počne po 22. uri?A za praznike in nedelje pa se to sme počet?Za pop...

Ma pojdi rajš ven na svež zrak kot pa da jamraš. Drugič boste pa vi kaj obnavljali in razbijali.

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
25.6.2009 20:39:41   
ksenija12
sosedje so katastrofa, samo to lahko rečem...jaz se ne bi ozirala, če med 22. in 6. uro nista preglasni...Mi smo praznovali  2. rojstni dan od našega starejšega in smo (da bi naša sestrična in prijatelji bili veseli) na vhodna vrata v blok obesili balonček za rojstni dan in eno slikico z napisom 'čakam te v 6 nadstropju'...Takšno prijazno vabilo bi tam viselo 3 ure in je bilo namenjeno našim povabljenim otrokom ..in pomisli, nekdo je strgal dol in vrgel v koš pod nabiralniki v bloku, češ, to se ne dela. Jaz sem bila grozno prizadeta, ampak od takrat dalje mi je prav malo mar za sosede...ker je tudi njim za nas...

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.6.2009 20:47:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

sosedje so katastrofa, samo to lahko rečem...jaz se ne bi ozirala, če med 22. in 6. uro nista preglasni...Mi smo praznovali  2. rojstni dan od našega starejšega in smo (da bi naša sestrična in prijatelji bili veseli) na vhodna vrata v blok obesili balonček za rojstni dan in eno slikico z napisom 'čakam te v 6 nadstropju'...Takšno prijazno vabilo bi tam viselo 3 ure in je bilo namenjeno našim povabljenim otrokom ..in pomisli, nekdo je strgal dol in vrgel v koš pod nabiralniki v bloku, češ, to se ne dela. Jaz sem bila grozno prizadeta, ampak od takrat dalje mi je prav malo mar za sosede...ker je tudi njim za nas...

Mislim,to je pa žalostno res.Tud mene bi prizadel.Narod pokvarjen.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ksenija12)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
26.6.2009 9:14:09   
mala zirafa
Ne moreš verjet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.6.2009 9:36:08   
marty5
Mi živimo v bloku in dejstvo je, da je hrupno. Vse se sliši - ko se nekdo tušira, pere, hodi s petkami, premika stole. Nad sabo imam mladega soseda, ki ima čisto kontra urnike od našega, ki je pač prilagojen otrokom. Ko mi gremo spat, gor šele oživijo. Tuširajo se ob pol dveh zjutraj, včasih se spravi montirat kako pohištvo zvečer, ravno, ko dajem otroke spat. Pa tudi kak žur ima občasno med vikendi. In kaj naj? Grem gor in mu prepovem, da živi v lastnem domu kot on hoče?Naj se ne tušira ob določeni uri, naj hodi spat takrat kot mi?

Na drugi strani pa vem, da sta tudi moja dva otroka glasna tistim spodaj. Ko 100ič pade kaka igrača na tla, ko se derete in jočeta....Pa spodaj imamo 2 starejša soseda in, ko ju vprašam, če se nas kaj dosti sliši, rečeta,da se še spomneta, kako je z otroci in naj se ne sekiram.

Tako da - ni druge kot se pač prilagodit. Blok je pač blok. Seveda je potrebna neka določena mera vsesplošnega razumevanja. Tako ga bo mogla najti tudi tvoja soseda. Otroke utiševat non stop in sebe živcirat v lastnem domu, res ne pelje nikamor. Verjamem pa, da je pri takih težko - na ignore je še najboljša rešitev. Taki enostavno niso za v blok. Pravno pa ti itak nič ne more. verjamem pa, da je to živčna vojna.

< Sporočilo je popravil marty5 -- 26.6.2009 9:37:08 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

zasebno varstvo
marta82

Ali potrebujete oz. bi se odločile za organizirano zasebno varstvo otrok v Mb (v za otroke prilagojenih prostorih, največ 6 otrok na eno varuhinjo, zdrava prehrana, vodene dejavnosti,...)?

da, izbrala bi takšno varstvo (29%)

takšno varstvo bi izbrala, če ne bi bila cena previsoka (38%)

ne, otroka imam v vrtcu (24%)

ne, imamo varstvo na domu (1%)

ne, otroka varuje babica (8%)

Število vseh glasov: 125

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!