|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 0:05:34   
Pikica76
Z dragijem bi si po dolgem času privoščila en večerni izhod, pa sploh ne vem kam se še hodi ven v Ljubljani? Kakšen predlog, če ne bo že spet kino in Penjas coctaili user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 4:11:23   
Kerensa*
Sprehod po Stari Ljubljani?

V slaščičarni "Pri vodnjaku" imajo enega boljših sladoledov v Ljubljani (+ ogromno izbiro, seveda). Zraven njih je lokal "Konoba", kjer vama kokosov sladoled postrežejo direktno v kokosovi lupini. Če bosta lačna, imata tik zraven gyros "Ati", če bosta pa utrujena, je pa poleg Ati-ja še lokal "Antico", ki je edini v Ljubljani, za katerega vem, da ima zunaj namesto stolov kavč (in strežejo dobre vanilijeve frappe-je). Lahko gresta v "Romeo" na palačinke ali v "Julijo" na večerjo, lahko pa samo v "Čajnico" na najboljši cimetov čaj v Ljubljani (postrežen, kot je treba). In če bosta šla danes (torej v sredo), se ob 22:30 ustavita na Prešernovem trgu, kjer imamo kino na prostem in bodo vrteli film "Cvetje v jeseni" (danes je bil pa balet "Labodje jezero"). Če sta pa za nekoliko bolj zgodnje večerne ure, se pa lahko ustavita pri ŠKUC-u, kjer imamo literarne in jazz večere na prostem (spremljaš jih lahko iz slaščičarne) ali pa pokukata v malo morje trgovinic, ki so vse odprte do cca. 20-ih. Za kaj bolj luksuznega pride v poštev večerja v restavraciji "River house" (s pogledom na Ljubljanico), če sta bolj glasbeno usmerjena, spijta cocktail v novem lokalu "Solist", če sta tradicionalista, morata seveda v kavarno "Maček", če sta pa ljubitelja grozljivk, pa izkoristita ponudbo v baru "Skelet", kjer v družbi okostnjakov v naravni velikosti spijeta dva cocktaila za ceno enega. Lahko pa samo sedita v "Čupiteriji" na Mestnem trgu, plačata 5€ za aperitiv, zraven pa dobita še zastonj hrano v neomejeni količini. Če rada preverjata svoje znanje kakšnega tujega jezika, obiščita kakšnega od večerov "konverzacije z naturščiki" v "Kolovratu", če želita srečati slovenske VIP-ovce, zabremzajta pri "Zelenem zajcu", super vino v kozarčkih na pecljih pa popijta v gostilni (sedeži zunaj, seveda) "Pri potici" (bivša "Pavla"). Zdaj, ko je teden Parade ponosa, je aktualen tudi barček "Lan" na nabrežju, drugače imata pa udobne stole (že skoraj fotelje) v "Fetishu", kjer opazujeta večerno promenado (včasih je hujše, kakor v Portorožu). Na voljo imata večerne (1-urne) vožnje z ladjico po Ljubljanici (8€ na osebo), julija pa začnejo tudi s stand-up komedijami na ladjici. Kavarna "Pločnik" je nekoliko dražja od vsega ostalega, ampak za počitek po "napornem sprehodu" pa idealna.

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 6:57:51   
Zala01
Kerensa, pa sej ti si pravi izvedenec za Center Lj.user posted image Pikica, pri tako izčrpnem poročilu, pa res ne bi smelo biti problema. Aja, pa uživajtauser posted image !

_____________________________

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 9:31:47   
Katey
Kerensa, tole si pa dobro razložila, res.  Jankovič bi te bil vesel za svetovalko za 'dogajanje v stari Lj'.

Kaj ta Čupetarija je nekaj novega? Nisem pa popolnoma dobro razumela kako to gre pri njih.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 9:43:49   
kaya2007
čupiterija je zakon, dokler se ne lotiš njihovih "pomarančk" user posted image  to je namreč odličen koktejl in nazadnje ko sem jih ruknila ene par, se dobesedno ne spomnim prav dosti preostanka večera user posted image  jah, očitno ne nesem več, leta pa to..se pa spomnim, da so imeli naaaaajboljši čokoladni kruhek, ki sem ga tudi vsega pojedla (ne bom omenjala, da sem bila v tistem času na dieti user posted image )

(odgovor članu Katey)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 9:51:15   
Pikica76
Uau Kerensa, zdaj pa problem, ker je vsega preveč user posted image Hvala za izčrpno poročilo. 

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 10:27:08   
petja
Bejbi, večerja in kakšen koktejl v Stari Mački, potem pa tortica v Le Petitu ... Pa poglejta, da je tisti dan kakšen koncert tam in lahko še mal muziko poslušata ... 

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 10:38:15   
Tanja55
Kerensauser posted image ! Tako krasno si tole napisala, da sem si zivo predstavljala sprehajat po ulicah in zavijat v en in drug lokal. Ja, sej bojo kmal pocitnice, pridem v Ljubljano.

Zanima pa me, a Makalonca je spet/se vedno zaprta? Al so letos le uspeli dobit dovoljenje...

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 11:59:20   
Onasiss
KERENSKA TI SI ZAKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

So what....

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 12:15:31   
tame
Kerensa user posted image user posted image ful lepo si napisala...še meni pride prav user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 14:29:49   
Kerensa*
Ja, Makalonca je žal še vedno zaprta.

Samo moment, da jutranjo kavo popijem, pa Vam napišem še preostalo (tole zgoraj je kakšna četrtina, bi rekla), če Vam je bilo tole všeč. Saj ves čas trdim, da je Stara Ljubljana zakon - zato sem si pa 15 let želela živeti tukaj.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 15:06:41   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: petja
večerja in kakšen koktejl v Stari Mački, potem pa tortica v Le Petitu

Menda imajo v Stari mački dobre steake (nisem pa še poskusila), zagotovo pa ima La Petit najboljši tiramisu daleč naokrog.

Kar se pa prav Stare Ljubljane tiče...

Da nismo prikrajšani, imamo tudi burek na Gornjem trgu (dobri, stari Šiptar). Včasih se je luštno usesti na stopnice pri vodnjaku in samo poslušati čudne zvoke, ki prihajajo iz glasbene šole (pa ni osnovna). Če pridete podnevi, morate definitivno pokukati v Red shop - ni hudič, da boste nekaj ven odnesle. Pa ena fajn starinarnica je v bližini, pa razstavni salon od ene slovenske oblikovalke (pozabila ime, grrr). Ob avtobusni postaji je na travniku lokal "Kiparna" - luštna reč, da vam mularija laufa po travi (pred Arhivom), ve pa kofetkate. Za shopping pa tudi ne zmanjka ne prostorov, ne idej. Palmers jasno ni najcenejši, ampak če vas ne moti, da imate kopalke od lanske sezone, potem imate zdajle 50% popusta. Pa tista pravična trgovina "3 muhe" je menda tudi aktualna, čeprav mi ni čisto jasno, zakaj (saj mi tudi za Ikeo ni jasno, pa kaj?). Je pa tukaj ena luštna štacunca z darili (ne vem imena), kjer imajo take fajn okraske (beri: praholovce), da si enostavno moraš nekaj kupiti. No, na sprehod na Ljubljanski grad pa nikar ne pojdite po običajnih poteh čez Gornji trg, ampak pojdite čez ulico Reber (poiščite si reč na Google zemljevidih) - vam povem, da boste vse odkrili popolnoma na novo. A bi se tetovirale al' pa "namontirale" en piercing? Točno na stičišču Starega trga in Mestnega trga imate Tatoo studio z začuda sprejemljivimi cenami. Pa ena indijska al' kakšna že trgovina je zraven - stvari imajo kar po pločniku razstavljene. Denarja vam ne bi smelo zmanjkati, no - bankomat je na sredi Stare Ljubljane. Trafiko imate tudi na Gornjem trgu - cajtngi, čiki, žetoni, karkoli. Na Cankarjevem nabrežju je ena "Bukvarna", kjer 1x na teden delijo zastonj stare knjige (mene totalno fascinirajo). Če ne veste, kam bi z denarjem (in to dobesedno), potem pa kar izvolite v trgovino "Marine Yachting" - jakna stane nekaj čez 400€. A kje je štacuna? Poleg slavnega oropanega Malalan-a. Pa Magistrat je podnevi tudi odprt (vsaj osrednje dvorišče), kjer so kar naprej kakšne razstave. Fancy kosila so pri Chez Eric-u, ampak jih boste tudi plačale - kaj pa jaz vem, a se splača al' ne. Če boste pa predolgo lutale in ugotovile, da niste opravile domačega shoppinga za v hladilnik, je pa tudi en Mercator tam zraven. Zastonj časopisi so povsod (Žurnal, City Magazin, pa še nekaj), na Cankarjevem nabrežju pa seveda tudi stojnice (najboljše so mikice s sliko od Tita). Ob sobotah imate tam umetniško tržnico, ob nedeljah pa bolšji sejem starin (še okrog Kresije ležijo po cesti 200 let stare reči). Upokojenke z rožnimi šopki so seveda na Tromostovju, pa kakšen Ciganček, ki fehta, tudi. Aja, pa zdaj so tudi tam klopce, pa lahko kakšno baguetto pojeste in opazujete okolico. Pizza po kosih je na Dvornem trgu (in v Dvornem baru tudi fajn vino), poročno obleko si pa lahko izberete v salonu na Židovski stezi (široka dober meter, mater). Svoje moške pustite kar v Rugby baru zraven, da boste v miru pohajkovale okrog. V Križankah se tako ali tako non-stop nekaj dogaja, če je pa prevroče za karkoli, ima pa lokalček "Pod skalco" prav fajn senco. Kitajska restavracija je na nabrežju na Prulah, ampak je lepše iti sedet na Špico na Prule, kjer so lokalčki na (privezanih) ladjicah v reki - tako luštno pihlja, da je kar joj. V lokalu "Krakovski vogal" so menda včasih poleg kave kadili jointe, ampak ne vem, kako je danes s tem. Pa na glavno tržnico pojdite, dokler še lahko - preden se ugrezne zaradi gradnje podzemne parkirne hiše (jao, Janković, kaj si tukaj mislil, mi pa tudi ni jasno). Saj je slišati čudno, ampak paše pojest en krof in popit en naravni pomarančni sok, ko zraven vohaš vonjave iz Ribarnice - to je pač utrip tržnice. Če ste pa verne, vam pa cerkva tudi ne bo zmanjkalo - Frančiškani, Stolnica in tista na Gornjem trgu. Amen.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 15:20:29   
kaya2007
ja, v stari mački so res dobri stejki, pa še šišo (vodno pipo imajo)...in fine solatke

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 15:21:18   
Kerensa*
Za vodno pipo pa vem, ja - imajo eno full veliko razstavljeno na okenski polici.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 15:23:40   
kaya2007
in ja kerensa, res si lepo vse to napisala. amen user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 15:24:16   
Kerensa*
Amen - jaz, ki sem tako verna, ja. user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 15:27:21   
kaya2007
mislim, da si res omenila vse..edino tisti del čez ljubljanico lahko še malo obdelaš...sushimama, as, cutty sark, una mehiška zadeva, zvezda...vitez,restavracija mana..špajza
aja, pa julija ni več julija, ampak valvasor's al kaj že? imam prav?

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 15:36:55   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007
aja, pa julija ni več julija, ampak valvasor's al kaj že? imam prav?

Nimaš user posted image - "Julija" je še, "Valvas'Or" je pa zraven. Pa prav fancy izgleda s tistim pultom ob vhodu, kjer stoji tista gospodična, ki sprejema goste. Meni se prav smili - 8 ur tam samo stoji kakor nepremičnina. user posted image Pa še restavracija "Luka gourmet" je zraven - jedilni list, izobešen v izložbi, dobro izgleda.

V "Sushimamo" še nisem uspela priti, ker ne jem sushija, tako, da tukaj nimam kaj reči, razen tega, da pač obstaja. user posted image Knafljev prehod je pa itak zakon, seveda. "Cutty sark" za žure, pa "As", če hočete jesti povprečno hrano za nadpovprečne zneske, pa še "Cantina Mexicana", ki izgleda prav družinsko (ampak se tudi ne zadržujem tam, ker ne jem mehiške hrane). "Vitez" menda ni več tisto, kar je bil (ne govorim iz izkušenj), je pa ziher fajn indijska restavracija "Namaste", ki je zraven, pa tudi kakšna pijačka v "Maximalu" ni škodljiva (zdaj, ko so Breg zaprli za promet, lahko celo poslušaš žuborenje iz vodnjaka). Pa "Zlata ladjica", jasno - kakšni kvazi umetniki tam pijejo svoje pivce. "Mana" je že v Trnovem, ampak OK - saj je "Krakovski vogal" tudi skoraj. Gor na Gosposki ulici imate pa še slavni "Guinness pub" (non-stop poln) in "Bi-ko-fe" (res imajo dobro kavo). Slaščičarno "Zvezda" tako ali tako vsi poznajo (Kongresni trg), mogoče pa kdo ne ve, da "Bachus" ni samo ža žuranje, ampak lahko tam tudi jeste.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 17:56:10   
alda
Kerensa: hvala ti za informacije oz kar  vodnik po Stari Ljubljani !!.
..kje so že leta ko smo tam okol hodili na dobre kanelone Pod Velbom, ki se je pol v čajnico spremenu in je tud blo zelo fajnuser posted image user posted image

Ma kaj uni kafič Roža, še obstaja?? Mi je bil tam ta boljš kapučino dalč naokoli/ smo bile s cimro redne stranke skor 6let/?

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 21:51:51   
sanja nk.
Kerensa pa ti vse te lokale res poznaš user posted image , jaz že dolga dolga leta šetkam po stari lj pa ne poznam vseh imen lokalov.., no vsaj vsebineuser posted image ...res si za vodičauser posted image

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 21:59:12   
kaya2007
roža je še, vsaj kakor jaz vem

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 22:32:28   
tame
Pa Magistrat je podnevi tudi odprt (vsaj osrednje dvorišče), kjer so kar naprej kakšne razstave.


Uuuu...super tega pa nisem vedela...bom šla kaj pogledat. Res hvala za informacije user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kam ven v Ljubljani?
24.6.2009 23:43:19   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: alda
Ma kaj uni kafič Roža, še obstaja??

Ne morem verjet, da obstaja en lokal, katerega ne poznam! user posted image
No, je pa lokal, ki se imenuje "Hvala za rože" na glavni tržnici - dobra house muzike (čeprav to ni moj stil).

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?